Bence öncelikle annesine karşı kötü duygular beslemediğinizi anlamasını sağlayın. Sonrasında hem ailenizin hem de kendinizin birlikte yaşamak konusuna sıcak bakmadığınızı açıklayın. Mesela ben olsam "Anneni seviyorum, hakkında kötü herhangi birşey düşünmüyorum, çok iyi bir kadın. Birlikte yaşadığınız zorlukların da farkındayım. Ama biz evlenip yeni bir aile kuracağız. Zamanı gelecek ikimiz arasında bile birlikte yaşamaktan kaynaklı sürtüşmeler çıkacak düzenimizi oturtana kadar. Çevrede bir sürü örneği var; gelin de damat da kv de ne kadar iyi olurlarsa olsun sadece aynı evde yaşadıkları için tartışmalar çıkıyor. İnsanız neticede. Ben ne senin arada kalmanı ne de aramızdaki saygı çizgisinin istemeden de olsa aşılmasını istemiyorum. Kaldı ki ben evlendiğimizde sadece ikimize ait özel bir alanımız olacak diye heveleniyordum. Yeri gelecek sadece ikimize ait olacak evde rahat rahat dolanmak isteyeceğiz. (Söyleyebiliyorsan sadece iç çamaşırlarıyla gezmek isteyebileceğini söyleyebilirsin :) ) Ama annen olduğunda ben kendi evimdeymişim gibi hissetmeyeceğim. Aynı evde yaşamak herkesi huzursuz eder ve ikimizin de içinde evliliğimize, ilişkimize dair ukdeler kalır. Annenin yalnız kalmasını ben de istemiyorum. Biliyorsun benim ailem de annenle birlikte yaşamamıza kesinlikle karşı. Bu konuda ben de ailemi karşıma alamam. Gel birbirine yakın evlerde yaşayalım. Annene uzak da olmayız ama ikimize ait özel bir alan da olur." derdim.