Kaynanam ile yaşamak istemiyorum.çıkmazdayım

needeenben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2017
2
0
1
31
Merhaba,sırf yazıyım birisi bir çıkar yolu söyler diye şuan kayıt oldum siteye.

Erkek arkadaşımla 2 yıldır beraberiz.Erkek arkadaşım babasını hiç tanımamış annesi ile büyümüş. Sadece ikisi bu zamana kadar herşeye gögüs gerip bir şeyler yapmaya çalışmışlar. Şimdi evlenme konuları açılınca annesini yanımızda istiyor.
Kadın sürekli gezen , arkadaşlarının yazlıklarına evlerine giden özgür bir kadın. annemi biliyorsun gidiyor sürekli diyip beni ordan vurmaya çalışıyor.

Aile tanışması oldu.Babam bu olayı duyunca kesinlikle istemiyor aynı evde oturmamızı.Kadının kendi bir evi olsun sana ne zman isterse yine gelsin ama beraber olmaz diyor.öyle arada kaldım ki.

bu konuyu açıncada erkek arkadaşıma sanki annesini istemiyor muşum asla görüşmicekmişiz gibi tepkiler veriyor. Biliyorum zor durum onun için ama ben rahat ve biraz zor bir insanım.kadında otoriter.şuan aramız iyi kadınla ama sonrayı kimse bilemez.

maaddi durumlar da çok iyi olmadığı için ne yapıcam aklım almıyor arkadaşlar.

en azından erkek arkadaşımı üzmeden kırmadan bu konuyu nasıl konuşucam bilmiyorum

Birilerini üzmemek için kabul etme. Hem sonradan ayrılma gibi bi ihtimal bile yok. Pişman olursun.
Üzülen üzülsün sen kendini düşün.
Şu zamanda birlikte oturupta iyi anlaşan çok nadir insan vardır heralde. Evliliğin zehir olur

Herkesin evi ayrı olmalı istediği zaman gelsin isterse kalsın ama aynı ev kesinlikle kabul etme. bunu sinirlenerek değil güzellkle sakince anlatmaya çalış bir süre sonra aklına yatacaktır.
birlikte zor olacağını, belki aranızın bile bozulacağını söyle , ben seninle akşamları sarılarak film izlemek istiyorum de öyle böyle damardan gir yani :))
hayırlısı olsun babanızı dinleyin onu bahane edin ailem diğer türlü kabul etmez diyin..vb açıklamalar ile ikna edin

Bence öncelikle annesine karşı kötü duygular beslemediğinizi anlamasını sağlayın. Sonrasında hem ailenizin hem de kendinizin birlikte yaşamak konusuna sıcak bakmadığınızı açıklayın. Mesela ben olsam "Anneni seviyorum, hakkında kötü herhangi birşey düşünmüyorum, çok iyi bir kadın. Birlikte yaşadığınız zorlukların da farkındayım. Ama biz evlenip yeni bir aile kuracağız. Zamanı gelecek ikimiz arasında bile birlikte yaşamaktan kaynaklı sürtüşmeler çıkacak düzenimizi oturtana kadar. Çevrede bir sürü örneği var; gelin de damat da kv de ne kadar iyi olurlarsa olsun sadece aynı evde yaşadıkları için tartışmalar çıkıyor. İnsanız neticede. Ben ne senin arada kalmanı ne de aramızdaki saygı çizgisinin istemeden de olsa aşılmasını istemiyorum. Kaldı ki ben evlendiğimizde sadece ikimize ait özel bir alanımız olacak diye heveleniyordum. Yeri gelecek sadece ikimize ait olacak evde rahat rahat dolanmak isteyeceğiz. (Söyleyebiliyorsan sadece iç çamaşırlarıyla gezmek isteyebileceğini söyleyebilirsin :) ) Ama annen olduğunda ben kendi evimdeymişim gibi hissetmeyeceğim. Aynı evde yaşamak herkesi huzursuz eder ve ikimizin de içinde evliliğimize, ilişkimize dair ukdeler kalır. Annenin yalnız kalmasını ben de istemiyorum. Biliyorsun benim ailem de annenle birlikte yaşamamıza kesinlikle karşı. Bu konuda ben de ailemi karşıma alamam. Gel birbirine yakın evlerde yaşayalım. Annene uzak da olmayız ama ikimize ait özel bir alan da olur." derdim.

aklımda kurmaya çalıştığım cümleleri düzenlemişsiniz teşekkür ederim.konuşmayı anlatmayı deneyeceğim..

aklımda kurmaya çalıştığım cümleleri düzenlemişsiniz teşekkür ederim.konuşmayı anlatmayı deneyeceğim..

Rica ederim. Düşüncelerinizin mantıklı olduğunu sebeplerini düzgünce açıklayarak anlatabilirsiniz. Onun ve annesinin yaşayabileceği sıkıntılardan da bahsederseniz anlamaması için bir sebep yok. Sadece kendinizden emin olun konuşurken ki karşısında ne istediğini bilen bir hatun olduğunu farketsin :))

Erkek !!! Arkadaşını üzmemek için bu durumu kabul edersen hayatın boyu üzülür ezilirsin tercih tabiki senin.

Ben esimi cok seviyorum başta boyle bisey söyleseydi düşünmeden kabul ederdim. Ancak en iyi kayınvalide bile olsa çok zor aynı evde yaşamak. Bunu evlendikten sonra anlarsın zaten. Kayinvalidenin bakıma muhtaç durumu olmadığı sürece kabul etme kesinlikle bence.

Aynı apartman da veya aynı mahalle de oturmak gibi bir teklif sunmalısın. Benim erkek arkadaşım Kürt ve onların adetlerinde anne evin en küçüğüyle kalır bende bu duruma adetleri gereği ses etmedim ara sıra laf çarpıttım, kendi evimiz de rahat olabilir miyiz ben evimde istediğim gibi giyinip istediğim gibi yayılıp oturmak isterim, ara sıra sana küçük sürpriz hazırlardım evimiz de ama hayırlısı böyleymiş felan filan gibi. Daha sonra anneme de oturacağımız evin yakınların da ev mi bulsak demişti :) Çok fazla karşı görünmemeye çalış benim yaptığım gibi yapmayı dene :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…