Kaynanam ile tartisma

Niye kapattınız telefonu? Ben olsam eşimin vereceği cevabı beklerdim. Kadın böyle rahat konuşma hakkını oğlundan almış, niye eşinize kızmadınız da kadına mesaj döşediniz?
Eşiniz geri arayıp sen nasıl böyle konuşursun falan diyebilirdi ama siz saatlerce ağlarken adam dışarıda takılmış.
Bana annelik yapmadın ne alaka, ne mecburiyeti var size annelik yapmaya?
Yani annelik yapmaya mecbur değil ama kendileri bizim onları anne gibi sevip bir de üstüne kölelik yapmamızı bekliyorlar. Kayınvalidenin böyle bir beklentisi varsa öyle bir cümle kurmuş olabilir.

Bi yaşlı bayan(yakın biri) çevredeki bir kişinin eşini doldurduğunu boşan dediklerini anlatıyordu. Oda sizin gibi duymuş.. halbuki evinde fiziksel ve psikolojik şiddet yaşamış. Asıl boşanmak istemesi gereken oydu...

Muhtemelen sizdeki hikaye de buna benzer... sizin eşinizle sorununuz olduğunu düşünüyorum...

Bazi insanlar kayinvalideyle vs bazi sorunlar yasadiginda görüşmeyi kesiyor, esleri gorusmeye devam ediyor ya hani. Boyle meselelerde eş kişisi adamsa bence baya buyuk pismanlik dile getirip gelip gelinden ozur dileyene kadar eş de gorusmemeli bence. Benle ilgili boyle bir sey soyleyen kaynanayla esim gorusmeye konusmaya devam etse esimin de agzina tükürürüm

Sen eşya olarak mal mısın da alınıp verileceksin böyle bir şey mi var ya.. Kocana ayrı kızdım ve sende niye telefonu kapatıyorsun madem kapattın niye mesaj atıyorsun o an tepkini gösterseydin keşke sen ne biçim konuşuyorsun diye sonrada zaten konuşma bile öyle insanla ne konuşacaksın çok sinir oldum ya şu kaynanalar niye böyle?

Neden üzülüyorsunuz ki, hiiiiç güzel canınızı sıkmayın, kayınvalidenizin terbiyesizliği, eşinizle konuşun bir daha annenle görüşmek istemiyorum deyin, ne demek evli adama boşan gel sana yenisini alalım demek, ne kadar ayıp 😔
Kizim allahtan anlamıyor yeni 3 yaşına girdi çok üzülürdü babasini seviyor çünkü

Sen eşya olarak mal mısın da alınıp verileceksin böyle bir şey mi var ya.. Kocana ayrı kızdım ve sende niye telefonu kapatıyorsun madem kapattın niye mesaj atıyorsun o an tepkini gösterseydin keşke sen ne biçim konuşuyorsun diye sonrada zaten konuşma bile öyle insanla ne konuşacaksın çok sinir oldum ya şu kaynanalar niye böyle?
Sınırlı halimle ne diyosun sen ya dedim o hâlâ konuşmaya devam ediyordu diye kapattim susmuyordu

Üzgünüm çok hâlâ uzuntum geçmedi kziima açıyorum ne biçim ailesi var kızımın

Yani annelik yapmaya mecbur değil ama kendileri bizim onları anne gibi sevip bir de üstüne kölelik yapmamızı bekliyorlar. Kayınvalidenin böyle bir beklentisi varsa öyle bir cümle kurmuş olabilir.
Evet ben 3 yıldır kendisini görmüyorum en son gördüğümdede canımı sıkmıştı ama ben konuşmaya devam ettim şimdi konuşmam

Erkek anneleri kapatılsın dicem bende erkek annesi olmak üzereyim diyemiyorum 🤣 ana kuzusu erkekler kapatılsın o yüzden. Anasına bu lafları ettiren cevabını veremeyen adama yaziklar olsun
Ben de erkek annesiyim ve ileride neyi yapmayacağımi Cook iyi öğrendim kv kişisinden😊 Empati 👍

Var tabi beklenti, geneli böyle. Çünkü padişahtan olma şehzadeleriyle evleniyor kızlar. Kendileri protokolde hep ilk sırada durmalılar. O kızı bırak başkasını alalım diyen annenin ilk vukuatı değildir bu terbiyesizlik. Annelik nasıl bekleniyor bu kadından o sebeple yazdım onu.
Ama yine de lafı söyleyen değil söylenene ses etmeyen suçludur bana göre. Karısını bırak, küçücük kızından da utanmıyor koca bozuntusu.

Bayramin 1.günü kaynanamı aradım sabahın 9 unda bayramini kutladım bana diğer oğlunun kurban parası yolladigini ve kurban kestigini soyledi bende iyi dedim sız gelseydiniz dedi esim uzak şehirde calisiyordu ordan çıktı evine geldi bende esim yeni geldi geliriz dedim bayramini.kutlayip kapattım buarada biz başka sehirdeyiz kaynana başka sehirdeler.. aksamuzeri oldu esim telefonda konusuyordu telefonu hopörlere vermişti kaynanamla konusuyordu kaynanam o kızı birak gel seni işinden bile etmiş baskasini alalım sana dedi ve bizim 3 yaşında kizimiz var o sırada sinirlendim telefonu kaynanamin suratına kapatip saatlerce ağladım esim bisey demedi dışarı çıktı akşam eve geldi hiçbişey olmamış gibi davrandı bende kaynanama mesaj attım bugüne kadar bana annelik yapmadın benim annem yok bunu bile bile hemde torunundan utan nebiçim insansın sen yazdım ve birdaha konuşmadım şimdi sız.olsaniz ne yapardiniz bu durum beni hâlâ üzüyor?
Beter olsun diyecem.Sinirleniyorum karşındaki insanın annesi yok ve kaynanamın rakibi yok.Benimkide aynı yalnız değilsin.Esin çocuğumla mutluluğuna bak.

Var tabi beklenti, geneli böyle. Çünkü padişahtan olma şehzadeleriyle evleniyor kızlar. Kendileri protokolde hep ilk sırada durmalılar. O kızı bırak başkasını alalım diyen annenin ilk vukuatı değildir bu terbiyesizlik. Annelik nasıl bekleniyor bu kadından o sebeple yazdım onu.
Ama yine de lafı söyleyen değil söylenene ses etmeyen suçludur bana göre. Karısını bırak, küçücük kızından da utanmıyor koca bozuntusu.
Kesinlikle öyle konu sahibinin arayıp bayramını kutlaması da olmamış bayram değil ne olursa olsun aramaması lazım.

X