kaynanam,eşim ve yıkılan yuvam

Allahım ne erkekler var ya aklım almıyor böyle annesinin komutlarına göre yaşayan kocaları:50: nası bir zihniyet var bunlarda madem kadınlarına sahip çıkamayacaklar aile olmayı beceremeyecekler annelerinin eteğinin altında yaşayacaklarsa neden evlenip gencecik kızların canını yakıyorlar hayallerini bitiriyorlar:26: o kayınvaliden on kere umreye gitse bu günahın altından kalkamaz:50: hiç üzülme sevin böyle adamdan çocuğuna babada olmaz zaten :31:

Kuzummm Her bir Şerde Hayır Her Hayır da Bir Şer Vardır. Rabbim Yanlarına bırakmaz. Sen Kurtulduğuna şükür et.

"geçmis olsun canim çok sukur kurtuldun"
en son bu cumleyi kuzenime soylemistim simdi sana soyluyorum
zararin neresinden donsen kardir, ins sana deger verecek, seni sevecek birini bulursun.. o zaman çok pisman olur iste..
kendini biran once toparla ve yeni hayatini kurmaya bak

en çok neye kızıyorum bılıyor musunuz. erkekler eşlerini boşanmak tehdıt edıyor kadınlarda korkuyorya....yahu neyden korkuyorsunuz...boşarsa boşasın hayata gelırken yanınızda sırf eşinizmi vardı nıye bu tehdıtlere göz yumuyorsunuz anlamıyorum. boşanmayla tehdıt etmek nasıl bırşeydır ya...kocasız hayat olmuyor mu pekalada oluyor....bende evlıyım ALLAH korusun eşim bana boyle bırşey dese ertesı gun ben gıder boşanma davası açarım...

en çok neye kızıyorum bılıyor musunuz. erkekler eşlerini boşanmak tehdıt edıyor kadınlarda korkuyorya....yahu neyden korkuyorsunuz...boşarsa boşasın hayata gelırken yanınızda sırf eşinizmi vardı nıye bu tehdıtlere göz yumuyorsunuz anlamıyorum. boşanmayla tehdıt etmek nasıl bırşeydır ya...kocasız hayat olmuyor mu pekalada oluyor....bende evlıyım ALLAH korusun eşim bana boyle bırşey dese ertesı gun ben gıder boşanma davası açarım...

Sibelcim çok haklısın, birde günümüzde evlilik yaşı ilerledi 27 - 28 yaşlarında evlenildiğini düşünürsek o zamana kadar nasıl kocasız yaşadıysan sonrasında da yaşarsın,
boşanmak başlangıç anlamınıda geliyor aynı zamanda. Evlenecek arkadaşlar herşey güzel olacak düşüncesiyle bu yola girmesinler, olacak sorunlarla mücadele etmeyi gerekirse boşanmayı göze alabiliyorlarsa evlensinler.

Son düzenleme:
ben anlamadım açıkçası evlenmeden önce kul ,köle oluyorlar evleniyorsun inanıp sonrasında en ufak herşeyi boşanma sebebi yapıyorlar yazın 3 ay aramamasının sebebi ise güzel bir araba alalım demem ki istediğim araba da bizim çok rahatlıkla alabileceğimiz bir modeldi,ama o babamı arayıp beni şikayet etmekte buldu çareyi yok efendim neymiş ben çok maddiyatçıymışım aldıklarıma yetişemiyormuş , ki eşim bana ayda 5 kuruş desteği olmayan biri her ihtiyacımı kendim alıyordum zaten :( :(

sadece kimlik üzerinde koca olan bi adam

Merhabalar, öncelikle kk deki bazı arkadaşlarım yaşadıklarımı bilirler,ama ben yinede burdan yazıp sizlerle paylaşmak istiyorum.Eşim ailesine çok aşırı düşkün bir insandı hatta ailesi yüzünden kendi yuvasını yıkacak kadar...ailesinin doğrusu neyse eşimin doğrusu da oydu :(
biz farklı şehirlerde görev yapıyoruz ve 2 yıldır da eşimin doğu tayini nedeniyle ayrıydık,kaynanam en ufak bir tartışmamızda bize birbirinizi aramayın sormayın diyordu,ne varsa bu kadar ayrılmamızı istediler.Eşimle yazın ufak bir tartışma yaşadık ve beni babamlara gönderdi 3 ay ne aradı ne sordu ne yaptım,nereye gittim,kiminle kaldım hiç umrunda olmadı .Tek bildiği şey bana istediklerini yaptırmak için boşanmayla tehdit etmesiydi.3 aylık ara verdik bana söylediği biraz uzak kalalım birbirimizi aramayalım, sormayalım yada ailesini arayıp özür dilemezsem benden boşanacağıydı.
3 ay aradan sonra müdürüm vasıtasıyla tekrar barıştık evime döndü ama o da 2 ay sürdü.Boşanma sebebimiz olan kavgamız ise: annesi babası umreye gidicekmiş bana diyorki onlar eve gelicek sen annenlere git, onlar gidince geri gelirsin,bende burası benim evim hiçbiryere gitmiyorum o da sen gitmiyorsan ben seni göndermesini bilirim deyip babamı aradı .Zavallı babam geldi aldı beni ve babam geldiğinde ona karşı çok saygısız davrandı :( sonrasında da boşandık işte.Şimdi hepsi mutlu olsunlar,yuvam yıkıldı oğluna kavuştu kaynanam olacak kadın .
Ne kadar mutlulardır eminim ben böyle ağlayıp gözyaşı dökerken .Değermiydi bunca şeye birde bana diyorki ben erkeğim sen kendi haline yan.....eşim uzman jandarmaydı ben de mühendisim ki allahtan çalışıyorum ve güzel bir gelirim var ailem çok şükür yanımdalar.Ben de burdan sizinle paylaşıp rahatlamak istedim.İnş. böyle sebeplerden daha çok yuvalar dağılmaz kolay mı kuruluyor bir ev :( bu erkekler ne kadar akılsız :(

anladıgım kadarıyla cocugun yok enazından bole bı adamdan cocuk yapmamıssın.. kv sımdı kına yakıodur buyuk bı ıhtımalle ıstedıgı olmus cunkı.. sımdıkı hayatınızda mutluluklar dılerım. annnesının agzına bakann erkeklerdden nefret ederımm.. ıyıkıde bosanmıssın omrunu curutmemısınn .. calısıosun ayakların uzerınde duruosun .. o erkekse bızde kadınız.. onlara gore daha cok seyın ustesınden gelırıs allahın ıznıyle.. :47::47:

walla canım konunu okudum söylenıcek tek soz war...
oda allah cezasını versın....!!!!!!
ettiğini bulsun ...
bu dünyanın hesabı otekı dunyaya kalmaz...

yaşanan acılar çekilen çileler yapılan saygısızlıklar ve bitmiş bir evlilik. arkana değil artık önüne bak bence. bitmiş gitmiş kurtulmuşsun. yoluna devam et bence üzülme.

Seni cok iyi anliyorum, benim sevgilim de annesinin sozunden cikamiyordu, annesi bir iki defa ugrasti bizi ayirmaya, ama allahtan 5 yil beraberlikten sonra oldu bu olay, ve sevgilimi biraz adam edebilmistim, yoksa ilk 1-2 yil icinde olan bir sey olsaydi, kesin annesini dinler ve benden ayrilirdi. Yok efendim neymis, kendini oldurecekmis, sevgilim onu dinlemezse, yok onlarin sozunu dinlemediginden babasi cok uzulmus ve cok ciddi kalp sorunlari ortaya cikmis, olecekmis benim yuzumden. Sonra araya sevgilimin teyzeleri de girdi, kari kocayla hayat gecmiyomus, don annenin yanina fln filan, duyan da diyecek ki evinden ayrildi benimle yasiyo, ki bir yere donmesi bekleniyo. Neler cektim neler. Abisi ise namuslu, akilli ve guzel bir kizla hayat kurma sansini daha yeni kacirdi annesinin yuzunden, cunki o hic cikamiyo annesinin sozunden. Aslinda butun suz biz kadinlarla diye dusunuyorum, biz ogullarimizi oyle egitiyoruz, bis istiyoruz sozumuzden cikilmasin, sonra evlendiklerinde olan gelinlere oluyo. Bu gun biz cekiyoruz, yarin oburgun baska bir kiz. Bu yuzden cocuklarimizi egitirken boyl anne duskunu biri haline getirmememiz gerekiyo, tabii ki sevecek sayacak ama aile yikmamalilar bu yuzden

O kendi haline yansın, böyle koşulsuz anne, baba dinlediği takdirde kimseyle sürmez evliliği..
Allah gönlünüze göre versin, insanın ailesi' nin olması, arkasında durması ne büyük bir nimet bir kez daha anlamış oldum..

Okuyunca inanamadım seninle ne kadar benzer şeyler yaşamışız. Bunlar çıldırmış olmalı gerçekten. Ben Allah'a havale ettim onu ve ailesini. Allah sorsun bizlerin hesabını. Zor olması noktasında seninle aynı fikirdeyim. Güven duygum sıfır şu anda. İnsanlarla konuşmak istemiyorum .( Sanki hepsinden bir zarar göreceğim gibi :( Allah onlar huzur vermesin inşallah...

Ömrümde böyle saçmalık görmedim sen evden git annemler gelicek ne demek yaa kimi kimin evinden kovuyor.Bu tarz adamlar artık 3 yaşında emzikli bebek olmadıklarını,kendi anne babasıyla değil karısıyla yaşadıklarını ve artık yeni bir aile kurdugunu anlamak ve bilmek zorunda! Bu ne kardeşim böyle asalak ve kendi fikri aklı düşüncesi olmayan aile kuklası evlat yetiştiriyolar ceremesini biz kadınlar çekiyoruz!

herkes anlattı artık siz aile oldunuz, kendi önünüze bir bakın dedi ama nato kafa nato mermer, ailesi de diyebilirdi ki oğlum daha yeni düzeldiniz 2 ay bile olmadı siz önce kendiniz bi düzelin biz yine geliriz size, ben olsam böyle bi durumda tenezül edip gelinimin evine gitmem yuvasını da yıkmam, şimdi en başta bedelini ben ödüyorum derdime neydi inandım ona evlendim kaldım ortada :( çok yazık böylelerinden allah korusun

Erkek olabilirsin ama adam olamamışsın deseydin. :) Bence de en mantıklısı ayrılmanız olmuş. O şekilde yaşamaya devam etsen, hayatını mutsuz bir şekilde devam ettirirdin. Boşanmakta evlenmek kadar normal bir olay. O sözleri söyleyebilen birinden kimseye hayır gelmez, geri falan dönmeye kalkarsa sakın hata yapıp kabul etme.

bayıldım bu sözüne,erkek olmuşsun ama adam olamamışsın önemli olan bu devirde adam gibi adam bulabilmek,ama nerdeee :(

Bence de hiç üzülme, o büyümemiş anasından ayrılmasın. Rabbim sana hayırlı kapılar açsın. Bende avukata vekalet verdim ayrılıcam şuan iyiyim ama sanırım zaman arada bir bana da hüzün verecek. Allah'tan gelen başım gözüm üstüne deyip susacağız. Kadere razı olmak mutlu olmanın ilk şartı bence. Yoksa "neden oldu", "keşke" gibi laflar ancak yıpratır bizi. Olması gerekiyordu oldu diyelim ve gülümseyip önümüzdeki maclara bakalım.:1:

sizin sorununuz neydi buseli, bir evliliği kurmak o düzeni oturtmak ne kadar zor, onca emek veriliyor, yıkmak da ne kadar kolay ,bu saatten sonra vicdanıyla başbaşa allah sorsun ,inş. bana da göstersin pişmanlığını

Merhabalar, öncelikle kk deki bazı arkadaşlarım yaşadıklarımı bilirler,ama ben yinede burdan yazıp sizlerle paylaşmak istiyorum.Eşim ailesine çok aşırı düşkün bir insandı hatta ailesi yüzünden kendi yuvasını yıkacak kadar...ailesinin doğrusu neyse eşimin doğrusu da oydu :(
biz farklı şehirlerde görev yapıyoruz ve 2 yıldır da eşimin doğu tayini nedeniyle ayrıydık,kaynanam en ufak bir tartışmamızda bize birbirinizi aramayın sormayın diyordu,ne varsa bu kadar ayrılmamızı istediler.Eşimle yazın ufak bir tartışma yaşadık ve beni babamlara gönderdi 3 ay ne aradı ne sordu ne yaptım,nereye gittim,kiminle kaldım hiç umrunda olmadı .Tek bildiği şey bana istediklerini yaptırmak için boşanmayla tehdit etmesiydi.3 aylık ara verdik bana söylediği biraz uzak kalalım birbirimizi aramayalım, sormayalım yada ailesini arayıp özür dilemezsem benden boşanacağıydı.
3 ay aradan sonra müdürüm vasıtasıyla tekrar barıştık evime döndü ama o da 2 ay sürdü.Boşanma sebebimiz olan kavgamız ise: annesi babası umreye gidicekmiş bana diyorki onlar eve gelicek sen annenlere git, onlar gidince geri gelirsin,bende burası benim evim hiçbiryere gitmiyorum o da sen gitmiyorsan ben seni göndermesini bilirim deyip babamı aradı .Zavallı babam geldi aldı beni ve babam geldiğinde ona karşı çok saygısız davrandı :( sonrasında da boşandık işte.Şimdi hepsi mutlu olsunlar,yuvam yıkıldı oğluna kavuştu kaynanam olacak kadın .
Ne kadar mutlulardır eminim ben böyle ağlayıp gözyaşı dökerken .Değermiydi bunca şeye birde bana diyorki ben erkeğim sen kendi haline yan.....eşim uzman jandarmaydı ben de mühendisim ki allahtan çalışıyorum ve güzel bir gelirim var ailem çok şükür yanımdalar.Ben de burdan sizinle paylaşıp rahatlamak istedim.İnş. böyle sebeplerden daha çok yuvalar dağılmaz kolay mı kuruluyor bir ev :( bu erkekler ne kadar akılsız :(

şu yazdıklarını okudumda üzülmene hiç değmez arkadaşım.çok şükürki kendi işin var paran var kimseye muhtaç değilsin.senin kıymetini anlayan biriyle mutlu olursun inşallah.

Öncelikle size geçmiş olsun diyorum. Üzülmeniz çok normal daha yeni boşanmışsınız ama inanın zamanla üzüntüleriniz azalacak. O adamla zaten bir hayatınız olamazdı eninde sonunda boşanırdınız. Hiç değilse yolun başından dönmüşsünüz.

Bi ablanız olarak size tavsiyem her şeyi geride bırakıp kendinize bir yol çizin. Unutmayın kocanız ölmedi sağ ve o hayatını yaşıyor. Siz de hayatınızı yaşayın. Sevgiyle kalın.

Öncelikle size geçmiş olsun diyorum. Üzülmeniz çok normal daha yeni boşanmışsınız ama inanın zamanla üzüntüleriniz azalacak. O adamla zaten bir hayatınız olamazdı eninde sonunda boşanırdınız. Hiç değilse yolun başından dönmüşsünüz.

Bi ablanız olarak size tavsiyem her şeyi geride bırakıp kendinize bir yol çizin. Unutmayın kocanız ölmedi sağ ve o hayatını yaşıyor. Siz de hayatınızı yaşayın. Sevgiyle kalın.

çok teşekkür ederim gecemay , şu an dimdik durmam lazım her türlü zorluğa , benimle aynı durumu yaşayanlar her ne kadar kabullenemesek de bunlarla ömür geçmeyeceği, sadece zamanımıza çok yazık oldu ve artık kendi önümüze bakma zamanı , dediğiniz gibi o nasıl hayatını yaşıyorsa güle oynaya bende yaşayacağım ,inş. hayat bundan sonra güzel şeyler getirir

sizin sorununuz neydi buseli, bir evliliği kurmak o düzeni oturtmak ne kadar zor, onca emek veriliyor, yıkmak da ne kadar kolay ,bu saatten sonra vicdanıyla başbaşa allah sorsun ,inş. bana da göstersin pişmanlığını

ooo bana hiç sormayın. Benim yaşadıklarım değil 3 yıllık evlilikte 30 yıllık evlilikte bile yaşanmaz. hiç canınızı sıkmıyım. zaten daha önce açtığım bzaı konular vardı. Yuvayı kurmakta o yuva için emekler verdiğin halde yıkmakta zor. Ben hem yavrumu hem yuvamı kaybettim üst üste ama napalım kader böyle imiş.

Back