• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam dedikodumu yapıyor

Justahuman

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2020
54
32
18
Merhaba arkadaşlar ,2 yıllık evliyim , kayınvalidem dedikodumu yapıyormuş. yaptığım işi beğenmiyormuş. yaptığım yemeği beğenmiyormuş. ve bunu herkesle paylaşmış. Gururum kırıldı. Ben çocukken annemi kaybettim , sonra üniversite okudum. Belki bana birşeyler gösterip öğretecek bi annem yoktu ama kendi kendime çabaladım. Bu mudur analık?, insanın ayıbını araştırmak mıdır? Yazıklar olsun ne deyim ! Ne deyim kime dert yanayım?biz de misafirliğe gidiyoruz. ikram edilenin tadına bakıp ; ellerinize sağlık güzel olmuş deyip takdir ediyoruz .nedir bu anlamadım ?

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar ,2 yıllık evliyim , kayınvalidem dedikodumu yapıyormuş. yaptığım işi beğenmiyormuş. yaptığım yemeği beğenmiyormuş. ve bunu herkesle paylaşmış. Gururum kırıldı. Ben çocukken annemi kaybettim , sonra üniversite okudum. Belki bana birşeyler gösterip öğretecek bi annem yoktu ama kendi kendime çabaladım. Bu mudur annelik , insanın ayıbını araştırmak mıdır? Yazıklar olsun ne deyim ! Ne deyim kime dert yanayım?biz de misafirliğe gidiyoruz. ikram edilenin tadına bakıp ; ellerinize sağlık güzel olmuş deyip takdir ediyoruz .nedir bu anlamadım ?
Ay vallahi benim Kayınvalidem kendi kocasının arkasından bile dedikodusunu yapıyordu düşün benim arkamdan nasıl saydırıp konuşuyordu. ben ne yaptım arama çizgimi Koydum 3 yıldır muhatap dair olmuyorum evime de sokmuyorum evine de gitmiyorum. Bu tarz insanlar bunu hak ediyor ... Karakterleri edepleri vicdanları oturmamıs oluyorlar bunlar genelde. Sıkma canını

Mesafe mesafe mesafe....

Sonra deniyorki bizim gelin niye soğuk, e sen bu kıza bir sevgi göstersen bir gülsen yanında bitiverecek, sen iyi gelini göremiyorsan millet ne yapsın?

Size tek diyeceğim, her kadın annecil değil. Oturup sizin gibi geline kaynanalık yapıyorsa tamamen kendi problemi.

Sizin ona eşinizin annesi olarak temel saygıyı göstermeniz lazım ama ona kendinizi beğendirme gibi bir yükümlülüğünüz asla yok. Şöyle düşünün ne siz onu seçtiniz ne de o sizi, eşiniz olmasaydı birbirinizi hiç tanımayacaktınız.

Yemekleri beğense ne, beğenmese ne? Bugün bir restorana gidin herkes aynı menüden farklı şeyler seçiyor, ağız tadı çok görecelidir. Aynı yemeği her yöre farklı farklı yapıyor, herkes de en iyisi olduğunu iddia ediyor. 😅

Öncelikle eşinizle huzurunuza odaklanın, yüzüne gülün ama samimiyeti hiç ilerletmeyin. Ona sırtınızı dayayarak hiç iş yapmayın, yardımı hiç gelmeyecek varsayın. Beklentilerinizi sıfıra indirirseniz mutlu olursunuz, o da rahat eder.

benm kv yapıyor mu bilemem hiç duymadım ama görumcem kesin yapıyor onu biliyorum :)
umurumda mı inan değil eskiden takardım görumcemi de şuan hiç he he diyorum ayne öyle ayy çok tatlısın ayy çok şakacısın diyip geçiyorum görumceme. kv dedikodu yaptgnı duymadım öyle bir izlenmde sezmedim . Ama yapsaydıda umursamazdım ben yaparım yemek ıster begenır ister begenmez . herhngi bir aşağılama saygısızlık görmediğim surece sesim çıkmaz yuzume karşı söylenen bir şey var ise gerekli güzelce cvbımı verir çekilirim.. siz eşinize çocugunza bakın eşiniz ne düşünüyor ne diyor önemli olan o ..

Mesafe mesafe mesafe....

Sonra deniyorki bizim gelin niye soğuk, e sen bu kıza bir sevgi göstersen bir gülsen yanında bitiverecek, sen iyi gelini göremiyorsan millet ne yapsın?

Size tek diyeceğim, her kadın annecil değil. Oturup sizin gibi geline kaynanalık yapıyorsa tamamen kendi problemi.

Sizin ona eşinizin annesi olarak temel saygıyı göstermeniz lazım ama ona kendinizi beğendirme gibi bir yükümlülüğünüz asla yok. Şöyle düşünün ne siz onu seçtiniz ne de o sizi, eşiniz olmasaydı birbirinizi hiç tanımayacaktınız.

Yemekleri beğense ne, beğenmese ne? Bugün bir restorana gidin herkes aynı menüden farklı şeyler seçiyor, ağız tadı çok görecelidir. Aynı yemeği her yöre farklı farklı yapıyor, herkes de en iyisi olduğunu iddia ediyor. 😅

Öncelikle eşinizle huzurunuza odaklanın, yüzüne gülün ama samimiyeti hiç ilerletmeyin. Ona sırtınızı dayayarak hiç iş yapmayın, yardımı hiç gelmeyecek varsayın. Beklentilerinizi sıfıra indirirseniz mutlu olursunuz, o da rahat eder.
Çok güzel yazmışsınız ya .Allah razı olsun var olun...

benım annemde ne yapsam begenmez , neymiş kendisi gibi çok güzel yemek yapmalıymışım ,

zaten yapıyorum ama kendi burun kıvırmaktan geri kalmaz, , annem bana gelecegi zaman gerim gerim gerilirim ,

3 gelmesi gerekirse 1 çağırıyorum olup bitiyor
Ne kadar acı birşey aslında ...napalım kendileri bilir.

Merhaba arkadaşlar ,2 yıllık evliyim , kayınvalidem dedikodumu yapıyormuş. yaptığım işi beğenmiyormuş. yaptığım yemeği beğenmiyormuş. ve bunu herkesle paylaşmış. Gururum kırıldı. Ben çocukken annemi kaybettim , sonra üniversite okudum. Belki bana birşeyler gösterip öğretecek bi annem yoktu ama kendi kendime çabaladım. Bu mudur analık?, insanın ayıbını araştırmak mıdır? Yazıklar olsun ne deyim ! Ne deyim kime dert yanayım?biz de misafirliğe gidiyoruz. ikram edilenin tadına bakıp ; ellerinize sağlık güzel olmuş deyip takdir ediyoruz .nedir bu anlamadım ?

O size laf taşıyanlardan biri akıl edip ses kaydı alsa.
Sizde yüzüne çarpsanız.
Böyle iyilik mi şimdi yaptıkları?
Sessizce dinleyip sana şipleyenlere de bi dikkat et derim ben.

Diğer meseleye gelince...
Yemek temizlik bunlar kimseyi ihya edecek şeyler değil.
İnsanın ağız tadı olduktan sonra menemen de yenir, dağınık da oturulur.
Evin kalbi kırılmaz, yiyecekler midemize nası girdikleriyle ilgilenmez.
Bi tereyağlı şehriye kavurdum az önce, yoğurtla yiycez şimdi.
Oh mis.
Onu mu düşüncem, ne olsa yenir.

Bu meselede önce kendini ikna et arkadaşım.
Sen sen olarak sevgiye layıksın.
Hiç bir becerin olmasa da tek başına özelsin, değerlisin.
Kendini bu konuda destekle, yargılama.
Hatta bu konuda öyle esne ki canı sıkılsın bu haliyle onu seviyo oğlum diye.
Kocanla muhabbetini iy tut yeter.
Kv gelince de kocanla yap, hiç kasmadan herhangi bişiler.
Ben böyleyim de geç.
Çok sevdiğim bi söz var:
"Tencerelerinizin sizden daha parlak olmasına izin vermeyin"diye.
Aynen öyle.
Işığını yansıt, yoluna bak.
Konuşsun dursun hasetinden...

Back