• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam dedikodumu yapıyor

Justahuman

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2020
54
32
18
Merhaba arkadaşlar ,2 yıllık evliyim , kayınvalidem dedikodumu yapıyormuş. yaptığım işi beğenmiyormuş. yaptığım yemeği beğenmiyormuş. ve bunu herkesle paylaşmış. Gururum kırıldı. Ben çocukken annemi kaybettim , sonra üniversite okudum. Belki bana birşeyler gösterip öğretecek bi annem yoktu ama kendi kendime çabaladım. Bu mudur analık?, insanın ayıbını araştırmak mıdır? Yazıklar olsun ne deyim ! Ne deyim kime dert yanayım?biz de misafirliğe gidiyoruz. ikram edilenin tadına bakıp ; ellerinize sağlık güzel olmuş deyip takdir ediyoruz .nedir bu anlamadım ?

Son düzenleme:
Tabi orası kesin zaten ama bir anne olarak bunu yapması canımı çok yaktı .ya bana anne olur sandım beklemiyordu .ona üzüldüm sadece
Albert Einstein ne demis ne eşyalara nede insanlara baglanin bir amaca baglanin bir amaca boswerin o da onun ayibi size dedikoduyu getirenler varya asil onlari cikarin hayatinizdan kaynananizlada konusun ben ögrenirim ama ya sen nafsine hükmetmeyi ögrenebilecekmisin bulaşık yikamak nedir ki bu bize kisilik katmaz iyi yemek yapmakta öyle ama dedikodu yapmak heleki gelininin lafini dolastirmak iste bunlar karaktersizliktir öldukten sonra arkamizdan amann cokta iyi evi isi yapardi demicekler iyiydi kötüydu dicekler bence sen bunu bir düşün kaynana der oturturdum yerine ve asla bir gram canim yanmazdi

Var olun ..bende sohbete dahil olmuyorum ve yemeğini yemiyorum .soru sorduklarında gülümseyerek cevap veriyorum ama bi sohbet ortamı oluşturmıyorum.
En iyisini yapıyorsun. Karşındaki iyi bir kv olsa zaten arkandan dedikodu yapmak yerine büyüklük yapar, yanlışlarını güzel dille söyler daha iyisini yapabilmen için tavsiye verirdi. Bir defa insan arkasında konuşulduğunu duyup kırılınca hiçbir şey yokmuş gibi içten samimi bir ilişki kuramıyor. En iyisi saygıyı koruyup kısa ve öz konuşup çok fazla sohbete katılmamak🌸

Albert Einstein ne demis ne eşyalara nede insanlara baglanin bir amaca baglanin bir amaca boswerin o da onun ayibi size dedikoduyu getirenler varya asil onlari cikarin hayatinizdan kaynananizlada konusun ben ögrenirim ama ya sen nafsine hükmetmeyi ögrenebilecekmisin bulaşık yikamak nedir ki bu bize kisilik katmaz iyi yemek yapmakta öyle ama dedikodu yapmak heleki gelininin lafini dolastirmak iste bunlar karaktersizliktir öldukten sonra arkamizdan amann cokta iyi evi isi yapardi demicekler iyiydi kötüydu dicekler bence sen bunu bir düşün kaynana der oturturdum yerine ve asla bir gram canim yanmazdi
Hani bi söz var ya "biz kırk kişiyiz kırkımızda birbirimizi iyi biliriz" diye ben zaten diğerlerine laf taşımayı yakıştırdım onlar yakışanı yaptırlar .ama kaynanamdan beklemezdim çünkü ona ben emek ve sevgi verdim .annem diye kabullendim .onun bunu yapması canımı yaktı.zaten beden dili ile de tavırlarını belli ediyordu ama başkasına dedikodumu yapacağını beklemezdim .bu durum karşısında üzüldüm sadece.ama mesafemi saygı çerçevesi içinde koruyacağım inşallah bundan sonrasında..

Hani bi söz var ya "biz kırk kişiyiz kırkımızda birbirimizi iyi biliriz" diye ben zaten diğerlerine laf taşımayı yakıştırdım onlar yakışanı yaptırlar .ama kaynanamdan beklemezdim çünkü ona ben emek ve sevgi verdim .annem diye kabullendim .onun bunu yapması canımı yaktı.zaten beden dili ile de tavırlarını belli ediyordu ama başkasına dedikodumu yapacağını beklemezdim .bu durum karşısında üzüldüm sadece.ama mesafemi saygı çerçevesi içinde koruyacağım inşallah bundan sonrasında..
Allaha havale ediyorum ne deyim herkes kendine yakışanı yapar...

Davranışlarıda can sıkıcı,beden diline fazlası ile yansıtıyor zaten .bi gün iyi davranıyorsa 3 gün kötü davranır .lafımı dinlemez s

eni adam yerine koymaz .ama gel surda dedikodu yapalım desen kulak kabartır .

Bi çatal alır bırakır zaten beğenmediğiniz vücut dili ile gösterir .biz bunu şöyle yaparız böyle yaparız der .olmamış bu der .sen buna niye bu baharatı koyuyorsun der .köfteye kimyon mu konulur der .yaptığım işide beğenmez .mesela evini süpürürüm eltime kaç kez sen yap sen süpür diye bi köşede fısır fısır söylendiğini kaç kez duydum .ben duymazdan geldim ama herkese dedikodumu yapıyormuş yine bişey demedim ama artık bende onun yemeğini yemiyorum.
Yememekte haklısınız o zaman bende dedikodu ile yemek ne alaka diyordum. Ayıp ama yaptığı ben temizliğe çağırdığında ise Anne benim temizliği beğenmiyorsun elimden yapmasını istiyorsun artik ettim yapsin yapıp kotu söylendiğinde kırılıyorum dersin yüzüne. Yapmazsın bir daha. Kadin hasta değilse cok yaşlı degil ise neden evini temizliyorsun anlamadim. Ben 11 yıllık evliyim kayinvalidemin evini 1 kez temizledim detayli oda cocukla bir süre kaldık diye. Eve her gelen.misafir ev sahibinin evinimi temizliyor sizde misafirsiniz. Hasta değilse niye mantığa aykırı. Ve ne kadar yaparsanız yapın yaranamazsın hep laf söylenir, kimse iyilikten demez buda bir gerçek. Hic gerek yok öyle kendimi yoracak islere. Yeri geliyor kendi evimi zor temizliyorum hele kaynana evini asla

Merhaba arkadaşlar ,2 yıllık evliyim , kayınvalidem dedikodumu yapıyormuş. yaptığım işi beğenmiyormuş. yaptığım yemeği beğenmiyormuş. ve bunu herkesle paylaşmış. Gururum kırıldı. Ben çocukken annemi kaybettim , sonra üniversite okudum. Belki bana birşeyler gösterip öğretecek bi annem yoktu ama kendi kendime çabaladım. Bu mudur annelik , insanın ayıbını araştırmak mıdır? Yazıklar olsun ne deyim ! Ne deyim kime dert yanayım?biz de misafirliğe gidiyoruz ikram edilenin tadına bakıp ellerinize sağlık güzel olmuş deyip takdir ediyoruz .nedir bu anlamadım ?
Başınız sağ olsun, Allah anneciğinizin mekanını cennet eylesin, annesiz büyümeniz, büyürken de ev işi yemek vb şeyler öğrenmemeniz bir ayıp değildir, öncelikle bunun bir ayıp olmadığını kendiniz kabullenin.

Size bu lafları taşıyanların ağzını kapatın, dedikodu sevmem laf taşımaktaki amacınız nedir deyin zaten onların ağzı kapanır, kendinizi ev işlerinde ispat etme çabalarına da girmeyin.

Eşinizle mutlu musunuz? Birbirinizi seviyor musunuz? Birlikte vakit geçirmekten keyif alıyor musunuz? Gerisi hikaye, bir de size büyük nasihati kimseye kendinize dert edecek kadar değer vermeyin.

Hiç takılma iyi yemek yapmak ev işi yapmak bir maharet değil ki. Arkandan konuştuğu seyler bunlar olsun. Sende ona göre tavır takınır değer verirsin ona
Bunlar cahil insanlar ya
Yememekte haklısınız o zaman bende dedikodu ile yemek ne alaka diyordum. Ayıp ama yaptığı ben temizliğe çağırdığında ise Anne benim temizliği beğenmiyorsun elimden yapmasını istiyorsun artik ettim yapsin yapıp kotu söylendiğinde kırılıyorum dersin yüzüne. Yapmazsın bir daha. Kadin hasta değilse cok yaşlı degil ise neden evini temizliyorsun anlamadim. Ben 11 yıllık evliyim kayinvalidemin evini 1 kez temizledim detayli oda cocukla bir süre kaldık diye. Eve her gelen.misafir ev sahibinin evinimi temizliyor sizde misafirsiniz. Hasta değilse niye mantığa aykırı. Ve ne kadar yaparsanız yapın yaranamazsın hep laf söylenir, kimse iyilikten demez buda bir gerçek. Hic gerek yok öyle kendimi yoracak islere. Yeri geliyor kendi evimi zor temizliyorum hele kaynana evini asla
haklısınız ben küçük gelinimm .diğerleri alıştırmış ben kurulu bir düzene girdim yani. Yapmadığında gitmediğinde mobing uyguluyorlar resmen. Bende maalesef yapı olarak takmayan bir insan değilim.kendi ailem başka bir şehirde onlara da üzülmesinler diye anlayamıyorum .bu sebeple burada paylaştım .var olun zaman ayırıp yorum yaptığınız için.

Başınız sağ olsun, Allah anneciğinizin mekanını cennet eylesin, annesiz büyümeniz, büyürken de ev işi yemek vb şeyler öğrenmemeniz bir ayıp değildir, öncelikle bunun bir ayıp olmadığını kendiniz kabullenin.

Size bu lafları taşıyanların ağzını kapatın, dedikodu sevmem laf taşımaktaki amacınız nedir deyin zaten onların ağzı kapanır, kendinizi ev işlerinde ispat etme çabalarına da girmeyin.

Eşinizle mutlu musunuz? Birbirinizi seviyor musunuz? Birlikte vakit geçirmekten keyif alıyor musunuz? Gerisi hikaye, bir de size büyük nasihati kimseye kendinize dert edecek kadar değer vermey

Amin inşallah var olun Allah razı olsun. Ben kendi eşime ve kızıma ancak yetiyorum zaten .ömrüm okumakla ve çalışmakla geçti.elimden geldiğince sizi ağırlıyorum işte saygısızlık yapmıyorum .dedikodu yapmıyorum.sırrınızı vermiyorum .güleryüz gösteriyoruz be vicdansızlar .bende bir bireyin kendime göre düzenim var ,ben sizinle 7/24 yaşayamam ki .ama yinede geliyorum yardım ediyorum , e siz daha benden ne istiyorsunuz ya vicdansız merhametsizler.adımızı iş bilmeze yemek yapamaza misafir sevmeze çıkardılar.

Eşinizle mutlu musunuz? Birbirinizi seviyor musunuz? Birlikte vakit geçirmekten keyif alıyor musunuz? Gerisi hikaye, bir de size büyük nasihati kimseye kendinize dert edecek kadar değer vermeyin.
Amin inşallah var olun Allah razı olsun. Ben kendi eşime ve kızıma ancak yetiyorum zaten .ömrüm okumakla ve çalışmakla geçti.elimden geldiğince sizi ağırlıyorum işte saygısızlık yapmıyorum .dedikodu yapmıyorum.sırrınızı vermiyorum .güleryüz gösteriyoruz be vicdansızlar .bende bir bireyin kendime göre düzenim var ,ben sizinle 7/24 yaşayamam ki .ama yinede geliyorum yardım ediyorum , e siz daha benden ne istiyorsunuz ya vicdansız merhametsizler.adımızı iş bilmeze yemek yapamaza misafir sevmeze çıkardılar.ki ben çocukluğumdan beri kardeşime ve babama yemek yapıyorum bilmiyor değilim .ama beğenmiyorlar yapacak bişey yok

ama yinede geliyorum yardım ediyorum , e siz daha benden ne istiyorsunuz
Kayınvalideniz sağlıklı mı? Kendi işini yapabilecek durumda mı? Eğer cevap evet ise yardıma gitmemelisiniz herkes kendi işini kendi yapabilir.

Yine benden size tavsiye şerefinize, namusunuza, ailenize hakaret ve aşağılama olmadığı sürece kimseye saygıda kusur etmeyin lakin kimseyle de yardıma gidecek kadar içli dışlı olmayın, mesafeli olun kendi çekirdek ailenize yoğunlaşın, insanlara yardım etmek için harcayacağınız vakti ve emeği evladınız eşiniz kendiniz için harcayın.

Kim ne demiş kulak tıkayın, hayat görüşünüz şu olsun beni kendi ailemin, evladımın ve eşimin söyledikleri dışında hiçbir şey üzemez zira kimse beni üzecek kadar kıymetli değil.

Kayınvalideniz sağlıklı mı? Kendi işini yapabilecek durumda mı? Eğer cevap evet ise yardıma gitmemelisiniz herkes kendi işini kendi yapabilir.

Yine benden size tavsiye şerefinize, namusunuza, ailenize hakaret ve aşağılama olmadığı sürece kimseye saygıda kusur etmeyin lakin kimseyle de yardıma gidecek kadar içli dışlı olmayın, mesafeli olun kendi çekirdek ailenize yoğunlaşın, insanlara yardım etmek için harcayacağınız vakti ve emeği evladınız eşiniz kendiniz için harcayın.

Kim ne demiş kulak tıkayın, hayat görüşünüz şu olsun beni kendi ailemin, evladımın ve eşimin söyledikleri dışında hiçbir şey üzemez zira kimse beni üzecek kadar kıymetli değil.
Tamam inşallah uygulayacağım bunu .var olun

Bunlar cahil insanlar ya

haklısınız ben küçük gelinimm .diğerleri alıştırmış ben kurulu bir düzene girdim yani. Yapmadığında gitmediğinde mobing uyguluyorlar resmen. Bende maalesef yapı olarak takmayan bir insan değilim.kendi ailem başka bir şehirde onlara da üzülmesinler diye anlayamıyorum .bu sebeple burada paylaştım .var olun zaman ayırıp yorum yaptığınız için.
Takarim ben derseniz bu hayat geçmez gercekten. Sakin ve huzurlu yasamin yolu herseyi dert etmememkten gecer. Ben ilk evlendim esimin ailesini niye aramıyor konu oldu. Gorumcem arayip ben kayinpederimi her hafta ararim aramak lazım diye bana uzun bir nasihat çekti. Ben ne yaptım 3 ay hic aramadım kimseyi. Esim bisey diyecek oldu ben kendi ailemi bile aramiyorum fitratim bu dedim. Kendi ailemi esim evde yokken aradim. Esimin ailesinde rahatsiz oldugum konular varsa kendi ailemle konuşurken kendi anneme ayni konularda fırça çektim (tabi annemle anlasarak) esimede senin ailende yaparsa ayni tepkiyi veririm beni benzer konuda yuzyuze getirme dedim. Oda kendi aileme tutumumu gorunce kendi ailesinde benzer konularda sesini çıkaramadı. Benim esimin ailesi onlara benzemesi cok istediler onlar gibi olmamı beklediler. Hatta Birgün ailesinde bayram ziyaretindeyiz beni çok uzak akrabalara el öpturmeye götürecek. Ama çekinip diyemiyo onun yerine mutfakta gorumceme nasil sıralıyor geliyorsa yanımda gitmiyor nasil gelinde duyuyorum hepsini ama hiç tavrımı bozmadım, ay kaynanam laf soyluyo ayıp olmasın gideyim demedim. Oyle oturdum sonuc o ve kocası gitti biz evde kaldık, ne zaman ben kayinvalideye gerekli yerlerde lafımı net soyledim o zaman kayinvalide kendini değiştirdi. Simdi yardim edeyim istedigin birsey varmi haline girdi. Bu ne zaman oldu biliyormusunuz kadin bana yine bir kötülük yapmisti Bende karşıma alıp bak bana bunu yapiyorsun ama ben böyle yapınca soğuyorum, size gelip gitmek istemem dolayısıyla benim gelemediğim yere cocugumda gelemez. Ben isterim evladim sizi bilsin sevsin, sizi gorunce mutlu olsun. Yapmayın aramiz bozulmasın demiştim ve son olmuştu. Siz kotu gelin olmamak için bu kadar eğilirseniz sizi kullanan cok olur ve söyleyenlerden cok üzülürsünüz.

Takarim ben derseniz bu hayat geçmez gercekten. Sakin ve huzurlu yasamin yolu herseyi dert etmememkten gecer. Ben ilk evlendim esimin ailesini niye aramıyor konu oldu. Gorumcem arayip ben kayinpederimi her hafta ararim aramak lazım diye bana uzun bir nasihat çekti. Ben ne yaptım 3 ay hic aramadım kimseyi. Esim bisey diyecek oldu ben kendi ailemi bile aramiyorum fitratim bu dedim. Kendi ailemi esim evde yokken aradim. Esimin ailesinde rahatsiz oldugum konular varsa kendi ailemle konuşurken kendi anneme ayni konularda fırça çektim (tabi annemle anlasarak) esimede senin ailende yaparsa ayni tepkiyi veririm beni benzer konuda yuzyuze getirme dedim. Oda kendi aileme tutumumu gorunce kendi ailesinde benzer konularda sesini çıkaramadı. Benim esimin ailesi onlara benzemesi cok istediler onlar gibi olmamı beklediler. Hatta Birgün ailesinde bayram ziyaretindeyiz beni çok uzak akrabalara el öpturmeye götürecek. Ama çekinip diyemiyo onun yerine mutfakta gorumceme nasil sıralıyor geliyorsa yanımda gitmiyor nasil gelinde duyuyorum hepsini ama hiç tavrımı bozmadım, ay kaynanam laf soyluyo ayıp olmasın gideyim demedim. Oyle oturdum sonuc o ve kocası gitti biz evde kaldık, ne zaman ben kayinvalideye gerekli yerlerde lafımı net soyledim o zaman kayinvalide kendini değiştirdi. Simdi yardim edeyim istedigin birsey varmi haline girdi. Bu ne zaman oldu biliyormusunuz kadin bana yine bir kötülük yapmisti Bende karşıma alıp bak bana bunu yapiyorsun ama ben böyle yapınca soğuyorum, size gelip gitmek istemem dolayısıyla benim gelemediğim yere cocugumda gelemez. Ben isterim evladim sizi bilsin sevsin, sizi gorunce mutlu olsun. Yapmayın aramiz bozulmasın demiştim ve son olmuştu. Siz kotu gelin olmamak için bu kadar eğilirseniz sizi kullanan cok olur ve söyleyenlerden cok üzülürsünüz.
Yemin ediyorum aynı .hatta şu söz bana birebir uyuyor kendilerine benzememi çok istediler ama yok inatla benzemiyeceğim.bende konuşacağım ama anlayacak kapasitede bir insan değil çamura yatar .yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali.. Yapılacak en güzel şey mesafe koymak , güvenmemek ve aldırış etmemek .inşallah bu üçünü uygulayacağım.teşekkür ederim vakit ayırıp dertleştiğiniz için var olun.

Merhaba arkadaşlar ,2 yıllık evliyim , kayınvalidem dedikodumu yapıyormuş. yaptığım işi beğenmiyormuş. yaptığım yemeği beğenmiyormuş. ve bunu herkesle paylaşmış. Gururum kırıldı. Ben çocukken annemi kaybettim , sonra üniversite okudum. Belki bana birşeyler gösterip öğretecek bi annem yoktu ama kendi kendime çabaladım. Bu mudur annelik , insanın ayıbını araştırmak mıdır? Yazıklar olsun ne deyim ! Ne deyim kime dert yanayım?biz de misafirliğe gidiyoruz. ikram edilenin tadına bakıp ; ellerinize sağlık güzel olmuş deyip takdir ediyoruz .nedir bu anlamadım ?
eşinizle iyiseniz kayınvalidenizin yorum yapmasını neden takıyorsunuz ki? zamanla size alışacaktır.

Gelinin dedikodusunu yapmayan kaynana var mı ki??Bence yoktur.Benimki oturduğumuz odadan çıkıp bir adım atınca başlıyor .Pıs pıs ,vır vır , dır dır..Ben yine bildiğimi yapıyorum .Çatlıyor ..Konuşsun arkadan .İt ürür kervan yürür..

Çok teşekkür ederim. Yapıyorum uğraşıyorum.her yaptığım yemeği eleştirir.beğenmezse burnunu bir kıvırışı var sormayın.insanda ne istek ne heves bırakırlar. Ama arkadaşlarım evime gelir çok severek yerler ve beğendiklerini söylerlerde .ben kimsenin evine gidipte ayıbını araştırmam .bi bunlarda gördüm .Allaha havale ediyorum .

benım annemde ne yapsam begenmez , neymiş kendisi gibi çok güzel yemek yapmalıymışım ,

zaten yapıyorum ama kendi burun kıvırmaktan geri kalmaz, , annem bana gelecegi zaman gerim gerim gerilirim ,

3 gelmesi gerekirse 1 çağırıyorum olup bitiyor

Merhaba arkadaşlar ,2 yıllık evliyim , kayınvalidem dedikodumu yapıyormuş. yaptığım işi beğenmiyormuş. yaptığım yemeği beğenmiyormuş. ve bunu herkesle paylaşmış. Gururum kırıldı. Ben çocukken annemi kaybettim , sonra üniversite okudum. Belki bana birşeyler gösterip öğretecek bi annem yoktu ama kendi kendime çabaladım. Bu mudur annelik , insanın ayıbını araştırmak mıdır? Yazıklar olsun ne deyim ! Ne deyim kime dert yanayım?biz de misafirliğe gidiyoruz. ikram edilenin tadına bakıp ; ellerinize sağlık güzel olmuş deyip takdir ediyoruz .nedir bu anlamadım ?
Size önerim sakın tartışmaya girmeyin mesafe koyun sessizce uzaklaşın 😇

Back