kaynanam cok kirici ve aileler birbirine girmek üzere:(

xxxCanKizxxx

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Şubat 2008
998
87
118
merhaba arkadaslar...yurtdisindan yaziyorum...

ben haziranda nisanlandim. Nisanlimla kendimiz tanisdik ve birbirimizi cok sevdik, ailelerimize actik konuyu. herseyi aramizda hallettigimizi zannediyorduk, bazi seylerin sorum olmamasi gibi...Örnegin o bana ailemin kesinlikle isci olup, benim lise ögretmeni (memur) oldugumu sorun etmemeleri gerektigi gibi seyleri söyledi...zaten ailem öyle birileri degildir asla...bende ayni sekilde sende kesinlikle meslegimi sorun etmeyeceksin dedim ve kabul ettik birbirimizin sartlarini.

bibucuk senelik bir beraberlik sonrasinda acdik bu konuyu ailelerimize...bibucuk sene bekledik cünki tanisdigimda calisiyordum ve sonra issiz kaldim. is bulunca evlilik istiyorum dedim (maddi yönden daha iyi baslamak icin). Nisanlimin ordan is aradim ama maalesef alinmadi,...sansim vardi ki suanki oturdugum yerden cikti...arabayla 1 saatlik yol nisanlimla benim oturdugum yerin mesafesi...

ve haziranda nisanlandik. aileler birbirine varip geldi, hersey öyle güzeldi ki...sonra bayramlarda kandillerde vs ben arardim, annesinin beni assagilamaya calistigini anladim. sürekli beni elestirmeye basladi. Kandilini kutlamak icin aradigimda mesela gelecek hafta dügün var beraber gideriz nisanlimla diye konusuyorduk, dans provasi yapariz hem daha bi alisiriz dedim. O da dik bi sekilde "sengit de öbür danslari ögren onlari da yapamiyorsun" gibi bisey söyledi. sanki beceriksizmisim gibi diyordu. ya ne bileyim kalbim kirildi cok sivridilli cok kötüü söylüyor...bende tamam anne ögrenirim edim...oysa ki öyle beceremem gibi bi durum falan yok, fölklöre bile gittim senelerce...Ama hadi diyelim ki bisey hosuna gitmedi bunu söylemenin baska bi uslupu yok mu sanki...

bu daha hiiiicbirseymis...her misafire gittigimizde kalbimi kiriyor...korkakkksin sen korkaaak diye sesini yükseltti...neymis ben isyerimi birakip onlarin oraya tasinicakmisim. yada (acemiyim) araba sürecekmisim. Anne ben daha acemiyim otoyola falan nasil cikayim kaza falan yaparim daha alisayim da öyle dedim...Korkaakkkksin korkaakk dedi..ama söyle ciddii ciddi dedi ya...ben korkak degilim dedim sadece ne olup ne olmadigimi bilyiorum, neyi yapamayip neyi yapamadigimin farkindayim dedm.

ISyerine yakin olsun dedi bende kimin isyerine dedim...Tabii ki oglumun diye tersledi...allahim yarabbim ya dedim icimden, ama seslenmedim...Nisanlimin babasi cok iyi birisi...dedi ki "bu sizin ikinizin arasinda halledilmesi gerekilen birsey. nisanlinla sen ortak bi karara varmalisiniz aranizda konusup". Kaynanamin karistigini görünce bunu söyledi kayinbabam. birde kayinbabamla nisanlim bakdilar ki kaynanam sürekli üzerime geliyor kaynanam kizdilar neden üzerine geliyorsun sen bu kizin bu kadr dediler. ya öylece oturdum aglamak üzereydim ve nisanlima biraz sonra zaten kalkalim gec oldu dedim...

nisanlim beni birakmaya giderken arabada dedi ki " ben sizin aranizda kaldim". bende neden arada kaldin ben annene hic bisey demedim susdum saygisizlik yapmadim, kalbimi kiran o" dedim...neymis annesi cahilmis konusma taryi öyleymisis. "ayrica ben sizn sehre gelemem ic güvey mi olacam" dedi sok oldum cünki ben asla öyle birsey istemedim. sadece ikimizin isyerine de yakin olsun istedim ama asla aslaaa öyle bir sey söylemedim:( sonra basladi yok beni begenmiyorusun okumadigimdan diye gibi bile düsünmeye basladim dedi ben bi yasima daha girdim cünki bu konularin halledildigini düsünüyordum..aklima bile glemedi böyle birsey ne diyecemi sasirdim:(

birde nikah konusu aklimi cok karistiriyor...dügnümüz seneye nisanda. ve hemen gelecek ay nisak yapilmayi düsünüyorlar..ya 6 7 ay önceden neden resmi nikah yapiliyor anlamadim. suan bana baski yapiyor illa lazim kagidlari al bu hafta ki hemen yapalim sunu diye. ona erken oldugunu söylemisdim ilk dediginde ve hemen triplere girmisdi yokk sen bilirsin keyfin bilir bilmem ne...büyüklerimle konusmadan kendi kafama göre nikah tarihi mi alayim allahaskina? babam da türkiyede suan izinli birsürü is ile ugrasio 1 ay sonra geri dönecek...

anneme bu olanlari anlattim cok sinirlendi ve "acikcasi nikahin bu kadar erken alinmasina karsiyim". dedi. Ve baska sorunlar da var neden hemen aceleye getiriyorlar ki? dedi...nisanlimin icgüvey lafina da cok icerledi...annem cünki nisanlima cok iyi davranyor benim 3. oglum o benim bile diyor...ama yanlis anlasilmis...nisnalim ailesinin tek ogluya bayagi bi kiymetli kaynana kiskaniyor heralde...kendini icgüvey olarak istedimizi zannediyorlar...birde galiba bu isi aceleye getirmelerinin sebebi yanlarinda bir evin bos olmasi. ikidebir ev lafi aciliyor. napacami bilmyiorum:( annem nikahin cok erken oldugunu diyecek...nasil bitavir takinmaliyim napmaliyim cok saskinim...

Tavriniz dogru, taviz vermeyin, bastan konusmusunuz, seneye otarafa is degistirme firsati varmi onu arastirin, olmadi ortada biyerde ev tutun ikinizin mesafeside ayni olsun... Haaa onlarin ordan olacaksada ev hani isi ayarlayinca sakin haaa ayni apartman ayni mahalle falan olmasin benden söylemesi...

ben haziranda nisanlandim. Nisanlimla kendimiz tanisdik ve birbirimizi cok sevdik, ailelerimize actik konuyu. herseyi aramizda hallettigimizi zannediyorduk, bazi seylerin sorum olmamasi gibi...Örnegin o bana ailemin kesinlikle isci olup, benim lise ögretmeni (memur) oldugumu sorun etmemeleri gerektigi gibi seyleri söyledi...zaten ailem öyle birileri degildir asla...bende ayni sekilde sende kesinlikle meslegimi sorun etmeyeceksin dedim ve kabul ettik birbirimizin sartlarini.

bibucuk senelik bir beraberlik sonrasinda acdik bu konuyu ailelerimize...bibucuk sene bekledik cünki tanisdigimda calisiyordum ve sonra issiz kaldim. is bulunca evlilik istiyorum dedim (maddi yönden daha iyi baslamak icin). Nisanlimin ordan is aradim ama maalesef alinmadi,...sansim vardi ki suanki oturdugum yerden cikti...arabayla 1 saatlik yol nisanlimla benim oturdugum yerin mesafesi...

ve haziranda nisanlandik. aileler birbirine varip geldi, hersey öyle güzeldi ki...sonra bayramlarda kandillerde vs ben arardim, annesinin beni assagilamaya calistigini anladim. sürekli beni elestirmeye basladi. Kandilini kutlamak icin aradigimda mesela gelecek hafta dügün var beraber gideriz nisanlimla diye konusuyorduk, dans provasi yapariz hem daha bi alisiriz dedim. O da dik bi sekilde "sengit de öbür danslari ögren onlari da yapamiyorsun" gibi bisey söyledi. sanki beceriksizmisim gibi diyordu. ya ne bileyim kalbim kirildi cok sivridilli cok kötüü söylüyor...bende tamam anne ögrenirim edim...oysa ki öyle beceremem gibi bi durum falan yok, fölklöre bile gittim senelerce...Ama hadi diyelim ki bisey hosuna gitmedi bunu söylemenin baska bi uslupu yok mu sanki...

bu daha hiiiicbirseymis...her misafire gittigimizde kalbimi kiriyor...korkakkksin sen korkaaak diye sesini yükseltti...neymis ben isyerimi birakip onlarin oraya tasinicakmisim. yada (acemiyim) araba sürecekmisim. Anne ben daha acemiyim otoyola falan nasil cikayim kaza falan yaparim daha alisayim da öyle dedim...Korkaakkkksin korkaakk dedi..ama söyle ciddii ciddi dedi ya...ben korkak degilim dedim sadece ne olup ne olmadigimi bilyiorum, neyi yapamayip neyi yapamadigimin farkindayim dedm.

ISyerine yakin olsun dedi bende kimin isyerine dedim...Tabii ki oglumun diye tersledi...allahim yarabbim ya dedim icimden, ama seslenmedim...Nisanlimin babasi cok iyi birisi...dedi ki "bu sizin ikinizin arasinda halledilmesi gerekilen birsey. nisanlinla sen ortak bi karara varmalisiniz aranizda konusup". Kaynanamin karistigini görünce bunu söyledi kayinbabam. birde kayinbabamla nisanlim bakdilar ki kaynanam sürekli üzerime geliyor kaynanam kizdilar neden üzerine geliyorsun sen bu kizin bu kadr dediler. ya öylece oturdum aglamak üzereydim ve nisanlima biraz sonra zaten kalkalim gec oldu dedim...

nisanlim beni birakmaya giderken arabada dedi ki " ben sizin aranizda kaldim". bende neden arada kaldin ben annene hic bisey demedim susdum saygisizlik yapmadim, kalbimi kiran o" dedim...neymis annesi cahilmis konusma taryi öyleymisis. "ayrica ben sizn sehre gelemem ic güvey mi olacam" dedi sok oldum cünki ben asla öyle birsey istemedim. sadece ikimizin isyerine de yakin olsun istedim ama asla aslaaa öyle bir sey söylemedim:KK43: sonra basladi yok beni begenmiyorusun okumadigimdan diye gibi bile düsünmeye basladim dedi ben bi yasima daha girdim cünki bu konularin halledildigini düsünüyordum..aklima bile glemedi böyle birsey ne diyecemi sasirdim:KK43:

birde nikah konusu aklimi cok karistiriyor...dügnümüz seneye nisanda. ve hemen gelecek ay nisak yapilmayi düsünüyorlar..ya 6 7 ay önceden neden resmi nikah yapiliyor anlamadim. suan bana baski yapiyor illa lazim kagidlari al bu hafta ki hemen yapalim sunu diye. ona erken oldugunu söylemisdim ilk dediginde ve hemen triplere girmisdi yokk sen bilirsin keyfin bilir bilmem ne...büyüklerimle konusmadan kendi kafama göre nikah tarihi mi alayim allahaskina? babam da türkiyede suan izinli birsürü is ile ugrasio 1 ay sonra geri dönecek...

anneme bu olanlari anlattim cok sinirlendi ve "acikcasi nikahin bu kadar erken alinmasina karsiyim". dedi. Ve baska sorunlar da var neden hemen aceleye getiriyorlar ki? dedi...nisanlimin icgüvey lafina da cok icerledi...annem cünki nisanlima cok iyi davranyor benim 3. oglum o benim bile diyor...ama yanlis anlasilmis...nisnalim ailesinin tek ogluya bayagi bi kiymetli kaynana kiskaniyor heralde...kendini icgüvey olarak istedimizi zannediyorlar...birde galiba bu isi aceleye getirmelerinin sebebi yanlarinda bir evin bos olmasi. ikidebir ev lafi aciliyor. napacami bilmyiorum:KK43: annem nikahin cok erken oldugunu diyecek...nasil bitavir takinmaliyim napmaliyim cok saskinim...
Simdiden nisanliniz kompleks yapmaya baslamis. Kv yi hic soylemiyorun zaten cahilmis ne diyim. Cahille basa cikilmaz. Bence yapmayin nikah. Dugune kadar iyice gozlemleyin. Hakkinizda hayirlisi olsun

nisanlim beni birakmaya giderken arabada dedi ki " ben sizin aranizda kaldim". bende neden arada kaldin ben annene hic bisey demedim susdum saygisizlik yapmadim, kalbimi kiran o" dedim...neymis annesi cahilmis konusma taryi öyleymisis. "ayrica ben sizn sehre gelemem ic güvey mi olacam" dedi sok oldum cünki ben asla öyle birsey istemedim. sadece ikimizin isyerine de yakin olsun istedim ama asla aslaaa öyle bir sey söylemedim:KK43: sonra basladi yok beni begenmiyorusun okumadigimdan diye gibi bile düsünmeye basladim dedi ben bi yasima daha girdim cünki bu konularin halledildigini düsünüyordum..aklima bile glemedi böyle birsey ne diyecemi sasirdim:KK43:

anneme bu olanlari anlattim cok sinirlendi ve "acikcasi nikahin bu kadar erken alinmasina karsiyim". dedi. Ve baska sorunlar da var neden hemen aceleye getiriyorlar ki? dedi...nisanlimin icgüvey lafina da cok icerledi...annem cünki nisanlima cok iyi davranyor benim 3. oglum o benim bile diyor...ama yanlis anlasilmis...nisnalim ailesinin tek ogluya bayagi bi kiymetli kaynana kiskaniyor heralde...kendini icgüvey olarak istedimizi zannediyorlar...birde galiba bu isi aceleye getirmelerinin sebebi yanlarinda bir evin bos olmasi. ikidebir ev lafi aciliyor. napacami bilmyiorum:KK43: annem nikahin cok erken oldugunu diyecek...nasil bitavir takinmaliyim napmaliyim cok saskinim...
Taviz tavizi doğurur ben sana diyim

Ayy bu kadinin sozleri imalari icim kabardi resmen Allah sabir versin. Evlilikte en zor durum bir erkegin karisiyla annesi arasinda kalmasi ve senin konunda ki en buyuk endisem sizin evlendikten sonra yasayacaklariniz. Esin tek erkek oldugu icin siz 2 saat uzakta yada yan dairede bile yasasaniz hep hayatiniza karismaya calisicak ve eger esin anneci tavirlarina devam ederse bu seni yipraticak. Benim tavsiyem eger hosuna gitmeyen laf ediliyorsa yada bu erken nikah meselesinde senin ailen tavrini koysun. Kimse seni sahipsiz zannetmesin. O resmi nikahida dugununu yaptigin gun yaparsin ben hic duymadim nisanliyken resmi nikah yapani.

Kayınvalidenizin bir üslup sorunu olduğu çok açık; ancak ben size kendi yöntemimi önereceğim. Konuşurken kendini nasıl ifade edeceğini bilmeyen, maksadını aşan ifadeler kullanan pek çok insanla birlikte okudum, çalıştım, hâlen çalışıyorum. Hatta kendi annemin de bu tip üslup sorunları vardır; sinirli olduğu zamanlarda bana neler söylemedi, anlatsam roman olur:KK4: Daha küçükken çok alınır, darılırdım; sonra ne olduysa, birden bire, duyduklarımı hiç takmamaya başladım. Bugün bir şeye canım mı sıkıldı: Uyur uyanırım, sanki hiçbir şey yaşanmamış gibi, tamamını unuturum. Kafam o kadar rahat ki, inanın anlatamam.:KK33: Size de tavsiye ederim, kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.

Tabii -belki üsluptan bile daha büyük- sorun sizin hayatınızın nasıl ilerleyeceğine dair bir karar verip sizden neredeyse fikir bile almamaları. Esas üzerinde durmanız gereken konu bu bana kalırsa. Evlendikten sonra nerede yaşayacaksınız, sizin işiniz sorun hâline getirilip çalışmanıza karışılacak mı, vs. gibi soruların net cevaplarını almalısınız.

6 7 ay önce nikahmı kıyılır hem sen bilirsin ne demek ya bunlar bulunmaz hint kumaşımı anlamıyorum taviz vermeyin şunlara ya bu kadar degil böyle olmaz anne olursun eş olursun ama sen herşeyden önce bir kadın bir bireysin hiç birşeye katlanmak zorundada hissetme kendini :63: inan böyle ömür geçmez:KK67:

Bu iliskiden hayir gelmez, benden söylemesi. Annesine cahil diyorda, halen "iç güvey" düsüncesinde olan bir erkekte pek "modern" sayilmaz, hatta annesinden daha cahil. Diyelim ki annesi yasla, farkli kültür ile yetismis, köyde yetismis. Senin nisanlinin bahanesi ne böyle beyanlarda bulunmak için? Benim esimde mesela benim bulundugum sehire geldi benim mutlulugum için. Yil 2014 ve bir erkek daha halen iç güvey düsüncedesinde... ne diyeyim artik...

Seni hem koruyamiyor hem annesinin gazina geliyor. Üstelik senin istemedigin sey, nikahi zor ile, baban olmadan!! yaptirmak istiyor. Gerçekten ne nisanlindan, ne ailesinden hayir gelir. Kosarak kaç bu aileden yoksa ilerde daha çoook mutsuz olursun :(

Sen istemiyorsan erkenden nikahı kıyma o vakit istemediğini düğünde kıyılmasını istediğini söyle.
böyle bir ilişkide her an herşey olabilir.

6-7 ay önceden nikahmı olur allah aşkına. seni kaçırmamak için bahaneler üretmişler. kaynana da kendi ezikliğini lafla bastırmanın derdinde.
kendinden taviz verme cahille cahil olma zaten yarışamazsında bu tiplerle.
Allah kolaylık versin zor işin...

bir söz var buralarda gönül düştü bir b*ka oda mis gibi koka...
canım okurken ilerisi için daha kötü olacağı sinyallerini aldım ve bence sende annesine karşı uslup değiştir dik dik cevap ver ve benimde konuşma tarzim bu de
bence senin nişanlı annesinin gazına geliyor ama eğer şimdiden önlerinde durmazsan evlenince daha çok kalbin kırılır sonra benim gibi evliliğin ilk aylarını nişanlılığın da yaşadıklarının üzüntüsü ile geçirirsin yapabiliyorsan duygu sömürüsü yap derim kvden sana lafmı söyledi ağla gölerin dolsun nişanlın soruncada çok abartmadan duygu sömürüsü yap
ben çok pişmanım bunu yapmadığıma kayınpeder çekti kenara hakarete varan laflar etti de bende aptal gibi yok yok aşkım bişi yok deyip geçiştirdim inan böyle yapınca kıymetin olmuyo :cry:

Maddi manevi zorlamak için nikahı aceleye getiriolar
Eşyası takısı vs
Sakın alma nikah tarihini erkenden
Nisan'da mı düğün Nisan'da olsun nikahın
Yakın evde oturma bu kadın kanser eder adamı
Ayrıca zart zırt yaptıkça savunmaya geçme teşekkür ederim de geç daha çok bozulsun

Kv konularina dikkat edin erkeklerin genel savunması ''cahil kadin konuşması oyle idare et'' halbukisi nekadarda iyi niyetli:KK45:

Back