- 12 Ağustos 2010
- 2.379
- 2.164
- 333
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet haklisiniz kusura bakmayin kisacasi soyle anlatayim dun iftara geldiler hemen once kendi yaptiklarini koymak istiyor ama ben yapip gotursem sonra dior koymak istemior.Birkackez yapti ayni olayi
Merhabalar yeni katildim araniza oncelikle herkese merhaba benim esim yabanci kulturden esimle ilgili bi sorunumuz yok ama annesi tam bir sinsirella yeni evaldik hicbir kizim bi eksiginiz varmu demek yok asil konu ben nezaman yemek yapsam koymak istemez gecenhafta iftara gitmeden once aradik kendisini hastayim dedi bende hastadir diye biseyler yaptim goturdum megersem kendisinin bigun onceden kendi yaptiklari kalmis yenmez belki diye esim sordu senn yemegi koymadinizmi dedi biz yemegi hazirlarken bilmrm annene sor dedim kayinvalidemde corba falan bitsin pizza borek falanda vardi sonra dedi iftari biz uzadi uzadiya aciorz demeye getirdi ama 1saat sonra ne tavuk geldi nebisey koymadi ama hanimefendi benim eve geldiginde dun hemen masaya tabak istedi kendi yaptiklarndan koymak icin birde kizdim biraz kendisine cunki esim dedi birgun once benim kofte yapacagmi kendi esimde kendi yoremun corbasini yaparm istersen dedi bende tamam dedim kayinvalidemede istiorsan sende cayin yanina bisry yapdedik kaynanam cayin yanina haric herseyi yapmis getirmis corba yapmis hamburger yapmis e anne dedim oglun dedi ya sana dedim benim kofte yapacagimi oglununda corba yapacagini dedim farketmez dior bide ne koydugunu falan anlatyor hic dinlemedim bidahakine yapacaksanda bask bisey yap dedim birde dun aramasak gelmeden once esimde corba yapiordu corbadanda kaldi oglum cok sevior dior paylastiracaktm herkese ne eltim ne gorumcem istedi sana vereyyimmi anne dedim yok benm evde var dedi kalsin evde dedi ben zaten kendime ayirdim dedm oglunun cok sevdigini imaedior bende dedm 10gun ayni corbayimi yicek dedim sizce ustteki yaptigi terbiyesizlik degil mi?birde gelmis korkma korkma yenir dior
Sen de yabancı uyruklusun galiba galiba. Sen yazdigin gibi konuşuyorsan o da zaten normal Türkçeye bile yabancıysa yasadiklariniz gayet normal.Merhabalar yeni katildim araniza oncelikle herkese merhaba benim esim yabanci kulturden esimle ilgili bi sorunumuz yok ama annesi tam bir sinsirella yeni evaldik hicbir kizim bi eksiginiz varmu demek yok asil konu ben nezaman yemek yapsam koymak istemez gecenhafta iftara gitmeden once aradik kendisini hastayim dedi bende hastadir diye biseyler yaptim goturdum megersem kendisinin bigun onceden kendi yaptiklari kalmis yenmez belki diye esim sordu senn yemegi koymadinizmi dedi biz yemegi hazirlarken bilmrm annene sor dedim kayinvalidemde corba falan bitsin pizza borek falanda vardi sonra dedi iftari biz uzadi uzadiya aciorz demeye getirdi ama 1saat sonra ne tavuk geldi nebisey koymadi ama hanimefendi benim eve geldiginde dun hemen masaya tabak istedi kendi yaptiklarndan koymak icin birde kizdim biraz kendisine cunki esim dedi birgun once benim kofte yapacagmi kendi esimde kendi yoremun corbasini yaparm istersen dedi bende tamam dedim kayinvalidemede istiorsan sende cayin yanina bisry yapdedik kaynanam cayin yanina haric herseyi yapmis getirmis corba yapmis hamburger yapmis e anne dedim oglun dedi ya sana dedim benim kofte yapacagimi oglununda corba yapacagini dedim farketmez dior bide ne koydugunu falan anlatyor hic dinlemedim bidahakine yapacaksanda bask bisey yap dedim birde dun aramasak gelmeden once esimde corba yapiordu corbadanda kaldi oglum cok sevior dior paylastiracaktm herkese ne eltim ne gorumcem istedi sana vereyyimmi anne dedim yok benm evde var dedi kalsin evde dedi ben zaten kendime ayirdim dedm oglunun cok sevdigini imaedior bende dedm 10gun ayni corbayimi yicek dedim sizce ustteki yaptigi terbiyesizlik degil mi?birde gelmis korkma korkma yenir dior
Herkes sormus niye yemek getirip goturuyorsunuz diye soyluyeyim ,nasil bir adetse her giden muhakkak bisey yapip goturuyor,giderken de kalanlardan herkese paylastiriyorlar .Yemekle ugrasiyorsun zaten onlar giderken birde plastik kap ayarla diye vakit kaybediyorsun sacma sapan bisey iste.kayinvalideme desemde yemek getirmeyelim diye dinler mi ?sizce kadinin bir kulagindan girip digerinden cikiyor .Ne siz haklısınız ne de kayınvalide. İkiniz de birbirinize yemek getirmeyin diye rica da bulunun abartmaya gerek yok . En azından bu kadarını anladım ben noktalama işaretleri olmadan herkes kendi kafasında..
Zaten genelde tatli yapiyorum, yemek yaptim goturdum gecen hasta diye corba yapmis yaninada borek yapmis 1gun onceden, bende acele acele belki bisey yapmamistir diye biseyler yaptim goturdum hastadir diye hanimefendi benimkine sonra dedi ama koymadi ,bi kez daha aynisini yapmisti sirf kendi yemeklerinden yenilmucek diye yapiyor baska bisey degul yani..AMa dun kendi iftara gelince hemen atladi tabak nerde diye kendi yaptigi kucuk hamburgerleri koyacak.Sizin yerinizde olsam, yemek yapmam. Çay yanına basit bir tatlı yapar götürürüm.
Sizde götürdüklerinizi ikram etmek için, kv denizin keyfini beklemeyin. Bir tabağa koyup götürün koyun masaya. Sonra yeriz felan derse önemseme. Duymazdan gel olsun bitsin.Zaten genelde tatli yapiyorum, yemek yaptim goturdum gecen hasta diye corba yapmis yaninada borek yapmis 1gun onceden, bende acele acele belki bisey yapmamistir diye biseyler yaptim goturdum hastadir diye hanimefendi benimkine sonra dedi ama koymadi ,bi kez daha aynisini yapmisti sirf kendi yemeklerinden yenilmucek diye yapiyor baska bisey degul yani..AMa dun kendi iftara gelince hemen atladi tabak nerde diye kendi yaptigi kucuk hamburgerleri koyacak.
En mantikli cevap:)birde gecen yil buayda bebegim oldu daha ben hastaneden cikar cikmaz hic dusunmek yok ,bu kiz yorgun argin hastane cikisi bize gelîn diyor yemege, ya evdebyemegim olsun olmasin zaten 6 kardesler bizimkiler onlarda gelse ben yeni dogmus bebegi o kadar kisinin icine sokar miyim?yemek yoksa bile evimde 2 yumurta kir ye hay yemeginize dicektim.1 hafta sonra da bebegime mevlid yapacaklarmis, bende kizdim ne 1haftasi dedim,ben olumden dondim 39derece atesle girdim doguma tamam dedim ,benim burda kimsem yok tabiki sizin adetlere gore yapicaz dedim ama bu ne acele bebekmi kaciyor,ben mi?sonrav25gun sonra yaptilar artik..Kimse kusura bakmasin kafasina gore hareket edemezSizde götürdüklerinizi ikram etmek için, kv denizin keyfini beklemeyin. Bir tabağa koyup götürün koyun masaya. Sonra yeriz felan derse önemseme. Duymazdan gel olsun bitsin.
Arada bir değişiklik yapıp noktalama işareti kullanıyorsunuz ama onları da yanlış yere koyuyorsunuz. Ne ilginç ya.kayinvalideme desemde yemek getirmeyelim diye dinler mi ?sizce kadinin bir kulagindan girip digerinden cikiyor .
Takildiginiz sey bumu ne yapayim unuttum biraz ben burda hem fransizca ogreniyorum esimle arada ingilizce konusuyoruz hak verin yani sorun olmasina isaretlerin noktalamalarin ..Arada bir değişiklik yapıp noktalama işareti kullanıyorsunuz ama onları da yanlış yere koyuyorsunuz. Ne ilginç ya.
Begensin ya da begenmesin hic umrumda degil kocam begeniyor mu begeniyor hayatim bi patlican kozlemesi yapda yiyelim der ,mucveri cok sever ,pilavida herkesten daha iyi yapiorsun der ,turklerin mercimek corbasina bayiliyor..bence begenmemkten cok cekememezlik var.Ama esim annesinin yaptigi yemegi yese begense kiskanmam annesu bende annemin yemeklerini cok begeniyorum.Sadece yaptigi hareketleri yanlis,benim annem aynisini kesinlikle yapmaz.Kaynanan yemeklerini beğenmiyor bence.
Merhabalar yeni katildim araniza oncelikle herkese merhaba benim esim yabanci kulturden esimle ilgili bi sorunumuz yok ama annesi tam bir sinsirella yeni evaldik hicbir kizim bi eksiginiz varmu demek yok asil konu ben nezaman yemek yapsam koymak istemez gecenhafta iftara gitmeden once aradik kendisini hastayim dedi bende hastadir diye biseyler yaptim goturdum megersem kendisinin bigun onceden kendi yaptiklari kalmis yenmez belki diye esim sordu senn yemegi koymadinizmi dedi biz yemegi hazirlarken bilmrm annene sor dedim kayinvalidemde corba falan bitsin pizza borek falanda vardi sonra dedi iftari biz uzadi uzadiya aciorz demeye getirdi ama 1saat sonra ne tavuk geldi nebisey koymadi ama hanimefendi benim eve geldiginde dun hemen masaya tabak istedi kendi yaptiklarndan koymak icin birde kizdim biraz kendisine cunki esim dedi birgun once benim kofte yapacagmi kendi esimde kendi yoremun corbasini yaparm istersen dedi bende tamam dedim kayinvalidemede istiorsan sende cayin yanina bisry yapdedik kaynanam cayin yanina haric herseyi yapmis getirmis corba yapmis hamburger yapmis e anne dedim oglun dedi ya sana dedim benim kofte yapacagimi oglununda corba yapacagini dedim farketmez dior bide ne koydugunu falan anlatyor hic dinlemedim bidahakine yapacaksanda bask bisey yap dedim birde dun aramasak gelmeden once esimde corba yapiordu corbadanda kaldi oglum cok sevior dior paylastiracaktm herkese ne eltim ne gorumcem istedi sana vereyyimmi anne dedim yok benm evde var dedi kalsin evde dedi ben zaten kendime ayirdim dedm oglunun cok sevdigini imaedior bende dedm 10gun ayni corbayimi yicek dedim sizce ustteki yaptigi terbiyesizlik degil mi?birde gelmis korkma korkma yenir dior
Halamın eşi de faslıydı bu tür şikayetleri vardı rahmetlinin götür sen masa hazırlanırken koy yenirBaska cevapta yazmistim ben turkum,esim fasli.
Bir yazı gördüğümde, önce noktalama işaretlerinin içimi açmasını beklerim. Sonra imlâyı gözden geçiririm. Sizde her şey hak getire...