kaynanam bana telefonda bagira bagira kizdii

BenJademin

Guru
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2010
248
0
Merhaba arkadaslar,
önce size söyle özel öz gecmisimi yazayim...
benim bu ikinci evliligim...
biz esimle gencligimizde (yani 20 li yaslarda) 3-4 sene sevgiliydik..sonra ayrildik..
sonra ben baskasiyla evlendim ve ilk esimden 4,5 ay sonra bosandim..
ve yine ilk sevgilim ve su an ki esimle 2,5 sendir beraberiz...
2 ay önce dügünümüz oldu..
dügün esnasinda kücük gerginlikler oldu aslinda hic büyütülmicek seyler ama esimin ailesi (annesi ve abisi) nefret kusuyor bana ve aileme karsi...
esimle ben esimin ailesinden yaklasik 200 km uzakda yasiyoruz ve genelikle benim ailemle görüsüyoruz..
esim ailesinin yanindan benim yanima geldi 2 sene önce...
abiside esimle dügün esnasinda tatsizlikdan dolayi konusmuyor...ve esim yigenlerini cok sevdigi halde 2 aydir görmeye gitmiyor yine tatsizlik yasanmasin diye..
haftalardir diyorum gidelim cocuklari görmeye...ve bugün esime dedimki anneni ara ve söyle, abine söylesin hafta sonu gelecegiz cocuklari görmek icin...
esim annesiyle telefonda konusdukdan sonra bana verdi telefonu...ben camasirlari katliyordum...
kayinvalide bi basladi benim yüzümden oluyormus....ben ugrascakmisim abisiyle esim barisin diye...elti hanimlada (alman kendileri) iyi gecinmem lazimis benim dügünümde benimle konusmadigi halde...bende dedim: ben nasil gideyim onlara o benimle dügünde bile konusmadi..ve hep surat asdi...
kayinvalide dediki ben bunlari söyleyemezmisim...ben daha cok yeniymisim...biz kücükmüsüz vs...ve nasil kiziyor bana sanki kücük cocukmusum gibi..tamam dedim kapatim...
sonra siniri gecmisdir diye aradim...annecim ben seni seviyorum, lütfen az önceki gibi konusma benimle ben cok üzülüyorum dedim...
sonra bu yine bagirmaya basladi ve yaklasik 25 dakika araliksiz saydi sayisdirdi...ben bu görüsmenin 10 dakikasinda itibaren hoparlörü actim cünki esimde isaretle dinlemek istedi annesi ne diyor diye...
ama kadin hic durmadan beni asagladi, ailemi asagladi ve saydida saydi bagira bagira..
ben yavas yavas migde bulandiriyormusum vs vs...ister olurmus ister olmazmis..
benim ailem esimi nüfüsuna gecirsinmis..
senin ailen söyle yapti senin ailen söyle yapti..
sen söylesin (negatif anlamda) sen böyle kötüsün
nedeni dügünde esimin ailesi bana hic birsey takmadilar, annemde dediki: cocuga bi altin bilezigimi cok gördünüz...
ve ben gelinligimi ödicekleri halde (sirf onu ödediler), dügüne 1 hafta kalana kadar ödemediler..bende sikayet etim teyzelerine, gelinligimi ödemediler daha gidip prova yapmaya utaniyorum diye...halbuki ben dügün bile istememisdim..

neyse telefonda kadin bagirirken kapatmadan 5 dakika önceye kadar hep dinledim, zaten karsilik vermeye firsat vermediii.ve sonra dedim sen benimle böyle bagirarak konusamasin, benimle annem bile böyle konusmuyor...oda dediki ben böyle cevap verirsem benim evliligim pamuk ipligine bagliymis..ister onlara gelirmisim ister gelmezmisim..
esimde hepsini duydu telefonu almak istedi vermedim..telefonu kapatik..

ben yine yandim galiba esim benim arkamda ve onlar ne yaparsa yapsin biz ölene dek beraberiz diyor...fakat nereye kadar, nede olsa ailesi ..öyle degilmi?
gerci ailesinde cok kazik yedigi icin onlardan uzaklasdi ama yinede onun ailesi...korkuyorum
BANA AKIL VERIN LÜTFEN::NASIL DAVRANMALIYIM....IKINCI KEZ BOSANAMAM BEN

güzelim işin kolay değil ama eşin yanında olduğu için şükret ve lütfen 2. kez boşanmaktan korkma,ya da 2. kez boşanmamak için istemediğin birşeyi yapma...eğer evli kalacaksan bu birbirinizi sevdiğin için olsun...ama hoperloru açmakla çok iyi etmişsin..merak etme eşin annesinin dediklerini duydu,tabi ailesi mutlaka konuşacak iyi olacak araları ama bu seni gözden çıkaracağı anlamına gelmez..erkekler olaya duygusal yaklaşmazlar okadar....canını sıkma sen rahat ol,güven bna tecrübeyle sabittir bu dediğim ailesinin lafıyla hareket edip seni gözden çıkarsaydı evlenmezdi bile....

walla ii dayanmışın.sevgilimle kavga etmiştik.benim sevgilimin annesi telefonda bana dediki.üzme çocuğumu ben doğurdum bana bırak dedi.bende dedimki eee yeter bee al oğlunu başına çal dedim kapattım yüzüne.napıyım çok sinirimi bozdu.ne bu nefret.ne bu sinir.anlamıyorum bu anneler ne yapmaya çalışıyor.bence sen onu düşünme bile.madem böyle diyor.hep bi mesafe olsun.konuşma.eşin görüşsün sadece.malesef böyle olmasına mecbur bırakıyorlar.canını sıkma.

Yazdigin hersey öyle tanidik geldiki, cogunu birebir bende yasadim, tek fark, esimin annesiyle hemfikir olmasaydi, sen sansliymissin esin gercekleri görebiliyor ve hakaret ettirmiyor sana.. Benimki ise tam tersi, annesi hakaret edip doldurusa getirince oda bana aynilarini derdi.. Ayriliyoruz zaten..
Nedir bu avrupadaki cogu kaynanalarin derdi, ogullarini evlenesiye kadar saliyolar, evlenince kiymete bindiriyolar!!

Bu arada, en dogru tepkiyi vermissin bence, tekrar arayip konusmak istemen büyüklüktür, karsida ki hak etmese bile..

sabaha kadar uyuyamadim...sonra ise gidecegim
ömrümde böyle hakaretle karsilasmadim...
daha anca dank etdi söyledikleri
beynimde hic cikmiyor...inanilmaz seyler söyledi ömrümde ne ilk evliligimde nede baskalarindan duydum böyle biseyi...
ben ne yapacagim kizlar..?
artik onu görmek istemiyorum..sizce dogru hareket mi bu?
ben gitmezsem ve esim yanliz ailesinin yanina giderse, onun abisi ve annesi doldurusa getirirlermi...?
esim sabah senin hakinda kötü bisey derlerse kalkip gelirim dedi sabah ise giderken...ne kadar inanmaliyim bilmiyorum...daha dogrusu kac zaman böyle yapar bilmiyorum..
lütfen yardim edin..? anlatacak akil veren kimsem yok...cünki aileme anlatsam hastalanirlar yinemi basimiza böyle bi bela geldi diye...
esimin teyzleri beni seviyor, onlara hafta sonu mevlide davet etdiler (kayinvalide yok) anlatsam mi ki?

o kadar laf işiteceğine neden telefonu kapatmadın,neden dinledin dakikalarca:44:

nasıl durdun cevap vermeden valla bravo.....
eşin biliyodurda zaten artık daha net anlamıştır...
madem arkanda merak etme...
ilerisinide düşünme bırak...
herşey olacağına varır...

İlk telefonu tolere etmişsin.Keşke 2. kez aramasaydın.
Kayınvaliden dolmuş dolmuş,telefonda patlamış.
Eşin şu an senin yanında ama fazla diklenirsen ihale sana kalır gibime geliyor.
Yani kayınvalidenin dediği gibi,arabozucu durumuna düşersin.
Bence üzerine gitme,biraz kendini çekip oluruna bırak.Hesaplaşma hırsına kapılma.

o kadar laf işiteceğine neden telefonu kapatmadın,neden dinledin dakikalarca:44:

Pek öyle olmuyor maalesef.
Kayınvalidemi kandillerde,cumalarda aradığımda hakaretlerini işitirken "oldu canım ben sen sonra ararım" deyip kapatamıyorsun.
Yüzüne kapatsan zaten yarın oğluna şikayet edeceği ve konuşmayı saptırarak anlatacağı için yine sen suçlu oluyorsun.
Cevap vermek ise üzgünüm bana hakaret ve beddua eden kadına nasıl cevaplar vermeliydim bunu cevabını hala bilmiyorum...

canım herşeyden önce 2. evliliğin olmasıyla alakası yok bu yaşadıklarının. bu tür kişiler böyledirler hemen bir günah keçisi bulurlar. yaşının küçük olmasıylada alakalı değil diğer türlüde büyüksün diyeceklerdi mesela. benim kaynanamlarda birçok şey yaptı hakaret etti sustum ailemi susturdum felan. ama eşim tavır aldı. zorla kaç defa götürdüm kaç defa barıştırdım ama her defasında kavga çıkartıp eşimi küstürüyorlardı ve suçlusuda ben oluyordum hep. o annedir birşeye kızmıştır bizde çıkartıyordur derdim hep ama yok bunun sonu yok maalesef en sonunda bende pes ettim eşime destek verdim haklısın hep onlar byüktr diye sustum ama bu kadarda olmaz dedim. eşim resti çekti dahada kudurup telefonla netle kavgalar başladı. ama sonunda onalr pes emek zorunda kaldılar çünkü biz haklıydık ve etraftaki herkesde onları ayıplıyorlardı. şimdi görsen nasıl iyiler nasıl samimiler ama insanın içinden gelmiyor ben konuşamıyorum bile.
o yüzden siz ne yaparlarsa yapsınlar sabırlı olun. öyle hakaretlerini dinlemeyin kapatın telefonu. anne gibi anne olsunda iki evladını kendisi barıştırsın sen ne yapabilirsin ki. siz hayatınıza bakın ne kardeş ne aile dışarıda kalıyor.

Eşiniz anlamış işte.
Sizin yanınızda ve sizi de suçlamayacak.
Duyduklarınız ve yapılanlar çok kötü olsa da, nasıl yaşarı böyle diye abartmayın.
Görüşmezsiniz olur biter.
Eşinizin de bu konuda zorlayacağını zannetmiyorum.
Ayrıca yeğenleriyle falan görüşmesi konusundaki ısrarlı tutumunuzu anlayamadım.
Gerek yok ailesiyle aranızı düzeltmenize.
Kim ne derse desin..

Pek öyle olmuyor maalesef.
Kayınvalidemi kandillerde,cumalarda aradığımda hakaretlerini işitirken "oldu canım ben sen sonra ararım" deyip kapatamıyorsun.
Yüzüne kapatsan zaten yarın oğluna şikayet edeceği ve konuşmayı saptırarak anlatacağı için yine sen suçlu oluyorsun.
Cevap vermek ise üzgünüm bana hakaret ve beddua eden kadına nasıl cevaplar vermeliydim bunu cevabını hala bilmiyorum...

burda konu sahibinin eşide dinliyormuş,gerçi eşi neden müdahale etmemiş orası da muamma:26:

Benim kaynanam bana 1 kez bağırdı,1 tek kez...

Ona o hakkı verdim.Çünkü haklıydı.
Haklısınız dedim.Yanlış anlamışsınız dedim.
Ve o telefondan eşime sözetmedim.Kaynanam da sözetmemiş.
Konu orada kapandı,hiç soğukluk olmadı.
Bizimkisi abartılmış bir sitem telefonuydu.Hakaret,aşağılama veya aileye laf etmek yoktu.
Tamamen kızını azarlar gibi sinirlenmişti.
Helal olsun,hiç pişman değilim.Hiç içimde kalmadı.

Yıllar sonra eşim,annesinin herkesi fırçaladığını,benim iyi kurtardığımı söylerken...Merak etme,ben de yedim fırçayı dedim :)

burda konu sahibinin eşide dinliyormuş,gerçi eşi neden müdahale etmemiş orası da muamma:26:

Konuşmanın nereye varacağını dinlemek için.
Şahsen ben de kapatmam, bakalım içindekileri neymiş döksün de bileyim diye.

Onlar da öyle yapmışlar.

Şimdi konuya gelince, eşin senin arkandaysa problem olmaz.
Bu kadar takma.
Olan olmuş bitmiş, kayınvalide veya kayınla evlenmiyosun hoş.
Azcık da saygı göstersinler.

Sen onların ailesine laf yetiştirme sakın.
Kocan ilerde düzeltebilir durumu, hoş bu cadolozlardan bi halt olmaz ama.
Yine de o şekilde bakmak lazım.

Senlik bişey yok açıkçası.
Kocanla geçinin gidin.
Çok takmayın, takarsanız korktuğunuz şey başınıza gelir.
Dua et bol bol.
Bir insan düşmanı hakkında 40 gün dua ederse, en iyi dostu olurmuş.

zor bir durum..ama eşiniz sizin arkanızda,desteği büyük..o yüzden eşinize "ailene karşı sen nasıl uygun görürsen öyle hareket edeceğim" deyin...eşinizde bilsin sizin engelleyen değil,destekleyen olduğunuzu...

Yazdigin hersey öyle tanidik geldiki, cogunu birebir bende yasadim, tek fark, esimin annesiyle hemfikir olmasaydi, sen sansliymissin esin gercekleri görebiliyor ve hakaret ettirmiyor sana.. Benimki ise tam tersi, annesi hakaret edip doldurusa getirince oda bana aynilarini derdi.. Ayriliyoruz zaten..
Nedir bu avrupadaki cogu kaynanalarin derdi, ogullarini evlenesiye kadar saliyolar, evlenince kiymete bindiriyolar!!

Bu arada, en dogru tepkiyi vermissin bence, tekrar arayip konusmak istemen büyüklüktür, karsida ki hak etmese bile..

Çok doğru söylemişsin oğulları evlenince kıymete biniyo.Ben anlamıyorum kayınvalideleri insan çocuğunun mutluluğu için katlanır gelinine,el üstünde tutmalı ki oğlunu mutlu ediyo diye ama(ne kadar kötü olursa olsun).

Merhaba arkadaslar,
önce size söyle özel öz gecmisimi yazayim...
benim bu ikinci evliligim...
biz esimle gencligimizde (yani 20 li yaslarda) 3-4 sene sevgiliydik..sonra ayrildik..
sonra ben baskasiyla evlendim ve ilk esimden 4,5 ay sonra bosandim..
ve yine ilk sevgilim ve su an ki esimle 2,5 sendir beraberiz...
2 ay önce dügünümüz oldu..
dügün esnasinda kücük gerginlikler oldu aslinda hic büyütülmicek seyler ama esimin ailesi (annesi ve abisi) nefret kusuyor bana ve aileme karsi...
esimle ben esimin ailesinden yaklasik 200 km uzakda yasiyoruz ve genelikle benim ailemle görüsüyoruz..
esim ailesinin yanindan benim yanima geldi 2 sene önce...
abiside esimle dügün esnasinda tatsizlikdan dolayi konusmuyor...ve esim yigenlerini cok sevdigi halde 2 aydir görmeye gitmiyor yine tatsizlik yasanmasin diye..
haftalardir diyorum gidelim cocuklari görmeye...ve bugün esime dedimki anneni ara ve söyle, abine söylesin hafta sonu gelecegiz cocuklari görmek icin...
esim annes

Ne olursa olsun, hiç kimseye ama hiç kimseye 'ben ikinci kez boşanamam' cümlesini kurmayın..
Gerekirse, şartlara göre ikinci kezde boşanabileceğinizi hissettirin..
Önemli !!!: ama sadece hissettirin, ağzınıza alıpta, ikinci kezde boşanırım, diye zikretmeyin, sadece kendinize güveninizle bunu 2. kez yapabileceğinizi hissetsin etrafınız (eşiniz, aileniz, ailesi herkes)...Yoksa mahkum olduğunuz sezilirse evliliğiniz zor olur..

Konunuzda da boşanacak ne varki hemen ben ikinci kez boşanamam diyorsunuz..
Eşiniz arkanızda, herşeyi duymuş anlamış, gerisi boşşş..
Sonuçta ailesi diyorsunuz ama zararlarını gördüğü için uzaklaşmış size sığınmış, hoş tutun onu..
Ailesiylede kesinlikle tartışmayın ve muhatap olmayın..
Oğullarına zarar verip kaçıran aile, size ve evliliğinize kimbilr ne zararlar verir..

Niye eşinizi yeğenlrini gör diye ısrar ediyorsunzki? o zaten görmek istese görür, sizin elinizde olan bişey değilki sizden izin alsında, kv arayında bi ton laf işitin..Gereksiz bi harekt

Aman aman uzak durun..
Yuvanızı tehlikeye atmayın..

canım zor bir durum ama çözümsüz değil bence. bir kere sen, eşinle ailesi arasındaki problemleri çözme misyonunu yüklenmemelisin. sorunu çıukaran sen değilsen, üzerine bile alınma. yok eğer muhasebesini yaptığında, küçük de olsa durumdan kendine pay çıkarıyorsan telafi edersin. ama k.validenin tutumu, alttan aldıkça, telafiye kalkıştıkça tepene çıkacağını gösteriyor. eşin yeğenlerini görmek istiyorsa, bırak gitsin. bu senin sorumluluğun değil ki. o gidelim deyince de gitmem deme, ama illa gidelim çocukları görelim de deme. eşin de zaten konuşmayı duymuş, bırak kafasında ölçsün biçsin. sen artık konuyla alakalı yorum bile yapma. bir kenarda sessiz sessiz bekle. insan ilişkileri tuhaf. tuhaf insanlarla iletişim daha da tuhaf. bu tip insanlardan ne kadar uzak durursan o kadar iyi. sadece düğün esnasında gelinlik parası konusunu onların akrabalarına şikayet etmeni tasvip etmiyorum. o da onların sorunuydu. eşinle konuşman, provaya ne zaman gideceğiz, ödenmeyecekse başka bir çare bulsak hayatım demen yeterliydi. allah kolaylık versin canım.

Okuduklarımdan anladığım kadarıyla fazla karışıyorsunuz herşeye. Evet doğru olanı yapıyorsunuz eşinizin abisiyle görüşmesini söyleyerek.
Burada yanlış olan bu kadar çok ısrar etmeniz. Defalarca söylemenize negerek var ?
Koca adam kimle konuşup kimle konuşmayacağını bilmez mi ?

Olan kadına oluyor böyle yapılınca.. Eşinizin ailesi hakkında böyle demesine çok güvenmeyin.
Eşiniz böyle dediğinde yorum yapmayın, sadece kırıldığınızı bilsin hepsi bu kadar bence.

Bundan sonrada size hakaret edildiğinde-kızıldığında eğer suçunuz yoksa o insana geri dönüş yapmayın olur mu ?
Bırakın o söylediklerinin altında ezilsin, o özür dilesin.

İkinci kez boşanamazsınız diye taviz vermemelisiniz kimseye.

Son düzenleme:
X