• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam bana nispet yapıyor sinir oluyorum ve görüşmek istemiyorum sizce ne yapmalıyım?

Öylemdüşünme sevincini paylasıyordur belki de sizde ugrasın diye cocuk sevincini tattırmaha calısıyordur olur ya sen cocuk istemezsin ama gelen gecen gozune sokar bazen nisbeten bazen de ne kadar güzel birşey oldugunu göründe siz de yapkn diye. Ama olmuyormus. Allah in işi belli olmaz ablam 6 sene spnra kendiligndem cocuk sahibi oldu. Ben cocugumu yanında sevemez 2.yi isteyemez olmustum. Onun yanına gidince cocugumu goturmezdim cocugumla olan iletişimimizi gördükce imrenir üzülür diyeö tabi bana kızıyordu yigehimi neden getirmiyorsun ben seni napim yigeniöi görmek istiyorum derdi. 😀 ben oyle uzulur diye dusunurdum ama o hiç üzülmezdi ki oyle bir kayınvalide ailesi varki masallah kayınvalixesi 12 cocuk sahibi ve en kucukler 2000li onun bile 3 cocugu var abşamdan sonra evlendi. Sadece doguruyprlar ablam oyle bir aileye gelin gitti ama kayınvalidesi bigün bile nisnet etmedi tabi torunlarını arada gösterir sevdirirdi ablam daha da iştahlansın (cesaretlensin)diye. Ablam zaten cesaretliydi sadece hormonal rahatsızlıklar dolayısyla olmuyordu. Allah işte deprem oldu 1 ay falan gecti depremzede anne babasız cocukları evlat edinme diye birşey cıktı ablam başvurmak istedi ama zaten deprem bölgesindeki depremzedelere evlat edinilmiyordu ablam cok üzülmüştü.ki aynı gün hamile oldugunu öğrendi bizler için nasıl bir mutluluktu anlatamam. Siz üzülmeyivbırakın kıyası bırakın bu uzuntuyu etrafınzdakiler hasetlik anlar. Saglık dileyin kendi evladınız mıs gibi sevin sevinin rabbim size de verir elbet. Negatif yaklasırsanız gönlünüze göre alırsınız. O yuzden böyle nisbet vs diye dusunmeyin iyi dusunun güzel dusunun allahım cok güzel bananda yasat bana da ver diyin. Acıkcası bemim evladım var o ailede cok cok ayrı ilk goz agrıları ve tabi ki kıymetli bir torun ama ablamnki cok cok daha bir tatlı vekıymetli geliyor cunku cok bekledik cok agladık ablam cok istiyordu ama olmayınca yatıp kalkıp ona dua ederdik ben 2.yi istiyordum vezgexmiştim önce ablama ve ablam gibi evlat hadreti cekenlere ver ben tattım diyordum.. gelen gecen size allah gönlüne göre versin diyordur. O yuden gönlündekini temiz tut ferah tut agzın dua koksun. Nisbet kıskanclık vs demeyin.insanların sorması da normal benim arkadasımda deniyoruz ugrasıyoruz diyor e bennde dogal olarak her gordugumde bar mı vir gelişme sonuc ne diye soruyorum cunku niyandan teselli olmak istiyprum. Ve kafanızı ne zaman farklı seyle meshul ederseniz o zaman oluyor ben de zor olmustu ne zaman umidimi kestim baktım o ay hamileyim. Yataga bile bebek yapma bilinciyle girmemek gerekirmiş olmuyor stesi zaten insanı engelliyor. Calısıyorsanız kendinizi işinize berin veya bir hobi yeni birşeylerle mesgul olun . Esinizde farkındadır ne kadar üzüldüğünüzün ama adam napsın milletin ağzını kapatamaz ki ailesi sonucta 🤷🏼‍♀️

Sevinmesine hiçbir şey demiyorum, en çok isteyen kayınpederimdi ve onun hareketleri neden hiç batmıyor çünkü gözümüze sokmaya çalışmıyor

Erkekler böyle konularda genel olarak arka planda kalir daha cok. Yani ortada ultrason ile gezip gösteren kayinpederleri nadir görüyoruz. Bence görmezden gelmeye calisin. Baskalarina "cocuk ne zaman" diye sorulmaz aslinda, ama insanlarimiz bu konuda bazen sınırlarını bilmiyor. Ayni sekilde ilk cocuk dogar dogmaz "ikinci ücüncü ne zaman" diye soranlar oluyor maalesef

Ama bu çok güzel bir şey ilk mutlulukları olabilir ya da bekledikleri bir şeydir olur sevinirler sizinde bebeğinizin olmasına heves ediyorlardır soruyorlardır kim bilir neden direkt nispet veya kötülük sezdiniz ki bence siz kendi kendiniz içerlemiş gibisiniz

Bu iyi bir şey bence nispet değil mutluluk paylaşımı, bunun kötüsü, sizin için çocugu yok onun nazarı değer söylemeyelim deyip sizden saklayabilirlerdi, böyleleri de var ve emin ol söylemeselerdi daha kötü hissederdin

Eltim benden çok sonra evlendi ve hamile. Ben ondan daha önce evlenmiş olmama rağmen henüz hamile değilim. Kaynanam sürekli eltimin hamileliğini gözüme sokuyor her gördüğünde bana nispet yapar gibi bak torunuma diyip ultrason fotoğraflarını gösteriyor ayrıca eşimin akrabaları da sürekli sizin ne zaman olacak diyip duruyor gerçekten artık kafayı yemek üzereyim hiçbirini görmek istemiyorum sanki dünyada ilk ve tek doğuran kişi eltimmiş gibi davranıyor herkes. Belki bizim çocuğumuz olmuyor, kaynanam bu kadar rahat şekilde benim gözüme sokuyorsa bilerek yaptığını göstermez mi?

Eğer eşinizin yanında bunu yapma cesareti gösteriyorlarsa eşiniz yeterince adam değil kusura bakmayın. Eşimin yanında biri böyle birşey der ve beni bilerek üzmek için yaparsa kendini kapıda bulur.

Ayrıca açıkca rahatsız olduğunuzu dile getirebilirsiniz.

Çocuk istemiyorsanız hiç umrunuzda olmaması lazım. Ha istiyoruz ama olmuyor diyorsanız o da kaynananın hadsizliği

Eltim benden çok sonra evlendi ve hamile. Ben ondan daha önce evlenmiş olmama rağmen henüz hamile değilim. Kaynanam sürekli eltimin hamileliğini gözüme sokuyor her gördüğünde bana nispet yapar gibi bak torunuma diyip ultrason fotoğraflarını gösteriyor ayrıca eşimin akrabaları da sürekli sizin ne zaman olacak diyip duruyor gerçekten artık kafayı yemek üzereyim hiçbirini görmek istemiyorum sanki dünyada ilk ve tek doğuran kişi eltimmiş gibi davranıyor herkes. Belki bizim çocuğumuz olmuyor, kaynanam bu kadar rahat şekilde benim gözüme sokuyorsa bilerek yaptığını göstermez mi?
Laf aralarında " Biz birkaç yıl gezip tozcaz, evliliğimden bişey anlamadan çoluk çocukla uğraşmak istemiyorum. Falanca evlenir evlenmez hamile kalmış, sonra şaak boşanmışlar.😒" deyin, şişim şişim şişip patlar o. 🎃

Piskolojin bozulmuş muhtemelen birsureden sonra herşey insana batmaya başlıyor.O niyetle yapmasalar bile öyle hiss ediyorsun.Bebek konulari bazı insanları çok hassaslaştiriyor her şeye kalbin kırılıyor falan.Tepki verme gül geç birşey söylersen kiskanç diyicekler.inşallah Allah sanada kismet eder üzme kendini stres etkiliyor.

Annem bana hic meyve yemiyosun biraz dogru beslen der ( evet, klasik elma portakal gibi kis meyvelerini sevmiyorum). Yoo yiyorum, bak iste aldigim ananas yaban mersini frambuaz paketleri diyerek fotografini gosterdim. O da, hava mi atiyosun dedi. Yesem bir turlu yemesem bir turlu. 😆

Benimle paylaşmasın ben el kızıyım gitsin diğer akrabalarıyla paylaşsın. Ayrıca benim insanlara gösterdiğim hassasiyetin %1ini gösterse böyle batmazdı bana da

Kadın düğünde bilezik altın takarken ben el kızıyım dedin mi peki?
Yani oğlunun karısısın yani çekirdek aile olmayabilir ama artık ailedensin

Benimle paylaşmasın ben el kızıyım gitsin diğer akrabalarıyla paylaşsın. Ayrıca benim insanlara gösterdiğim hassasiyetin %1ini gösterse böyle batmazdı bana da
Hamileliği kıskanmak çok değişik bir durum . Çok kötü kalpli geldiniz bana ya. Bence de sizle paylasmasin sizin gözünüz değer . Elti okusun uflesin yazık kıza

Bu durum sizi rahatsız ediyorsa,k.validenizin kesinlikle amacı budur zaten net..
Var böyle insanciklar malesef..ama inanın sizin çocuğunuz olsa bile bu durum değişmez ..yok onunki erkek seninki kız ,yok bide oğlan doğur,yok efendim bir kardeş daha yap, bak eltin 2.yapti falan filan...
Bu döngünün içinden çıkamazsınız inanın
O sebeple asla üzülüp istediğini vermeyin
Umarım yakın oturmuyorsunuzdur ve sık sık bir araya gelmiyorsunuzdur..ve umarım eşiniz sizi anlıyordur..
Aksi halde psikolojik destek almanızı öneririm başka türlü asla huzur bulamazsiniz evliliginizde de sorunlar yaşarsınız

Ben kötü niyetli düşünmezdim ama siz bu konuda özel olarak hassassanız yalnızken bu konuya üzüldüğünüzü falan anlatabilirsiniz. Buna rağmen hareketleri devam ederse işte o zaman kötü niyet olarak görebilirsiniz

bunu niye size karşı söylüyor ki belki oğlunda problem var neden ima edilen sizsiniz? doktora gittiniz mi karı koca olarak?

Bilerek yaptigini gostermez. Belki siz bu konuda hassas oldugunuz icin boyle dusunuyorsunuz. Kadin heveslidir.

Back