• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynanam ailemi arayıp al bak nasıl kızın var diyecekmiş :(

nebahatgz

Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2021
35
2
6
33
Herkese merhaba size anlatmak istedim yoksa anlatacak kimsem yok eşimle 3 yıldır evliyiz çocuk henüz yok kaynanam beni sevmiyor sürekli eltimle karşılastırıyor eşime doğum günü yaptı en son geldi bana söyledi süpriz yapcam diye benden başka herkese söylemiş hep eşimden birşey istiyor getir götür al gel bi tane daha oğlu birde kızı var kızı uzak oğlu aynı mahallede bizde karşı karşıya oturuyoruz bir kere olsun diğer oğlundan istemedi hep eşimden istiyor bende bu konuda rahatsızlığımı dile getirmek istedim beni hiiiç dinlemedi bile ben seni bu evde istemiyorum dedi beni kovdu eşimede istesem sana ayrıl derim ama demiyorum ama istesem derim diyo bu gelinler hiç rahatsı olduğu şeyleri söyleyemicekmi bu nasıl bir iş ya resmen benim boşanmamı istiyor Allah’a havale ediyorum nasıl bu kadar kolay yuva yıkmak isterler anlamıyorum moralim çok bozuk içimi dökmek istedim eşimde sen yanlış anladın diyo yok ben bu kızı evimde istemiyorum diyo ailemi arayıp al bak nasıl kızın var diyecekmiş bu nasıl bir vicdan bana akıl verin bu nasıl insanlıktır 😭

Eşiniz ne diyor bu duruma?
Klasik kayınvalide, evliysek onların sayesinde sanıyorlar 🤷‍♀️

Bu arada Mune Mune arkadaş yeni olduğu için bilememiş sanırım, konuyu yanlış yere açmış.

Herkese merhaba size anlatmak istedim yoksa anlatacak kimsem yok eşimle 3 yıldır evliyiz çocuk henüz yok kaynanam beni sevmiyor sürekli eltimle karşılastırıyor eşime doğum günü yaptı en son geldi bana söyledi süpriz yapcam diye benden başka herkese söylemiş hep eşimden birşey istiyor getir götür al gel bi tane daha oğlu birde kızı var kızı uzak oğlu aynı mahallede bizde karşı karşıya oturuyoruz bir kere olsun diğer oğlundan istemedi hep eşimden istiyor bende bu konuda rahatsızlığımı dile getirmek istedim beni hiiiç dinlemedi bile ben seni bu evde istemiyorum dedi beni kovdu eşimede istesem sana ayrıl derim ama demiyorum ama istesem derim diyo bu gelinler hiç rahatsı olduğu şeyleri söyleyemicekmi bu nasıl bir iş ya resmen benim boşanmamı istiyor Allah’a havale ediyorum nasıl bu kadar kolay yuva yıkmak isterler anlamıyorum moralim çok bozuk içimi dökmek istedim eşimde sen yanlış anladın diyo yok ben bu kızı evimde istemiyorum diyo ailemi arayıp al bak nasıl kızın var diyecekmiş bu nasıl bir vicdan bana akıl verin bu nasıl insanlıktır 😭
Burda en büyük suç eşinizde zaten gelin kaynana kavgalarının en büyük suçu erkekler iki tarafı da ayrı tutup ortayı bulamıyorlar veya haksız olan tarafa rest cekemiyorlar eşiniz neden sizi bu kadar ezdiriyor annesi olabilir ama sizde eşi siniz sınırı çekmesi lazım ben sizin yerinizde olsam bu konuyu çok sert bir şekilde konuşurum eşimle ve kayınvalidem ile de çok net bir çizgi çekerim mesafemi net olarak görür ki yorum yapmasın karışmasın müsade etmeyin saygısızlık yapmadan kendinizi çekin ki eşiniz de görsün annesinin davranışını ne münasebet istemiyormuş sanki onunla evleniyorsun asla anlam veremiyorum

Benim eltime benzettim sizi. Kaynanam da ayni boyle her işine kaynimi cagiriyormuş sacma sapan. Kaynanam eltime agzina geleni de soyler, bir mevzudan dolayi eltimi evden de kovmuş. Baya benzettim.

Ama eltim cok daha uzun suredir evli ve durumu kabullenmiş gorunuyor. Yapacak bir şey yok.

Siz değil oğlu söylemeli rahatsız oluyorsa size düşmez diğer oğluna söyle demek. Kv saygısız ama sizde en az onun kadar saygısızsınız.
Mesela niye en son bana söyledin alındım deme hakkınız var bence. Ama diğer oğlundan da iste bişeyler demeye hakkınız yok. Kocanız dengeyi kuramamış.

Şöyle düşün annen sürekli senden bir şeyler istiyor kız kardeşinden istemiyor.
Sen bunun için annene bir şey demiyorsun ve annen istedikçe koşturuyorsun.
Bir gün eşin çıkıyor annene yeter benim karımdan bir şey isteme diğer kızından iste diyor.

Konu böyle olsaydı da eşim anneme kötü davranıyor diye konu açardın heralde.

Sorunlarını kv ile değil doğrudan eşinle çözmeyi dene.

Eşim bunlar böyle kabul et diyo ona göre hareket et diyo anlamaz onlar diyo durum bu 😭
Sen ondan daha edepsiz ol, hiçbir lafın altında kalma. Eşiniz laf söylediğinde beni de böyle kabul etsin annen, ona göre hareket etsin ben anlamam de. Dinsizin hakkından imansız gelir.

Sizi istemeyen sevmeyen kv den uzak durun. Cok uzak

Şöyle düşün annen sürekli senden bir şeyler istiyor kız kardeşinden istemiyor.
Sen bunun için annene bir şey demiyorsun ve annen istedikçe koşturuyorsun.
Bir gün eşin çıkıyor annene yeter benim karımdan bir şey isteme diğer kızından iste diyor.

Konu böyle olsaydı da eşim anneme kötü davranıyor diye konu açardın heralde.

Sorunlarını kv ile değil doğrudan eşinle çözmeyi dene.
Bizim bir işimiz olduğundada diğer oğluna demiyor ama yine eşime diyor işimiz olduğunu bile bile

Siz değil oğlu söylemeli rahatsız oluyorsa size düşmez diğer oğluna söyle demek. Kv saygısız ama sizde en az onun kadar saygısızsınız.
Mesela niye en
Kurnaz eşiniz
Onu idare et bunu idare et
Dertler siz de biriksin
Sonra da patlar işte.

İdare etmeyin yeri geldiğinde tepkinizi verin ne olursa olsun konu
Tepki vermeye korkuyorum evliliğim bozulur diye onlar için ayrılmak kolay vicdansız ve anlayışsızlar

Bizim bir işimiz olduğundada diğer oğluna demiyor ama yine eşime diyor işimiz olduğunu bile bile

Cunku diger oglu oturmuş annem bir sey dese de hemen koşsam diye beklemiyor. :) Kim en kolay yonetilebilirse, kim annesinin agzinin icine bakiyorsa ona yukleniyorlar.

Benim kv kendi agziyla soylemişti. X(benim eşim) beni dinlemez eskiden beri ama Y (kaynim) ben ne desem dinler o tam benim oglum demişti.

Kaynana suçlu bulacaginiz son insan. Size yapilan davranişlar tamamen eşinizden dolayi yapiliyor.

Back
X