- 9 Şubat 2009
- 1.247
- 11
-
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.721
bacılar ablalar yardım edin benim babanne bizim eve yerleşmenin yolunu yapmaya başladı
yanında kadın vardı göndercem diyip duruyo başka almıcakmış mafoldumben
4 sene önce dedem öldüğünde bizde kalıyodu ama o kadar kavga çıkardı ki babamı üstümüze istediği kıvamda yürütemeyince tek başına evine gittiydi, babam orda bi sene anasında kaldıydı beni anamla evimizde kadın başımıza bıraktıydı... sonra ben babamın yanına gitmiştim annem yalnız kalmıştı 3-4 ay.. sonra baktı kudurtamıyo babamı, kadın tutcam dediydi, babam kızar sandı kızmadıydı şimdi yine eskisine dönmeye çalışıyo offffffffffff evimizde azıcık huzurumuz vardı o da gidiyo genemafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
bissürü olaylar oldu bu yaz, annemi çok kötü gücendirdi bütün sülaleye rezil ettiydi... aklı sıra tabi.. şimdi hiçbişey olmamış gibi buraya gelmeye çalışıyo.. şeytan diyo ona gittiğimizde üstüne bi bıçakla yürü de babam benim korkuma eve getiremesin Allahım çıldırcam ya
aileler ve uyum önemli çoğu erkek evlendikten sonra çok değişiyor
annesini her konuda haklı buluyor sürekli gerilim bu evliliği yıpratır
ailelerin uyuşması çok önemli
çünkü erkek annesiz asla yapamaz yani büyük ihtimal ileride boşanmam
bu lafınıza hak veriyorum bekarlarken analarının kıymetlerini bilmezler
anamızmı varmış babamızmı varmış diye adamlar evlenince anacı babacı kesiliyorlar
nen biz ana babalarınızımı dövüyoruzda bu kadar bizi kötü ananızı babanızı haklı buluyorsunuz ya kötükedihüso
nedir bu gelinlerin kaynanayla görümcelerini,çekiştirmeleri,
meydanı boş buldunuz çekiştirin bakalım,gelinler
kaynananız görümceleriniz,böyle davranıyorsa,ya fizik olarak ya,karakter olarak,yada aile olarak ,beğenmiyorlardır,
bende bayramdan kalma bri incimi anlatıyım.ben biraz kokoşumdur imitasyon bileklikler, boncuklu takılar falan severim kıyafetimede yakıştırır takarım haniyerimseniben kayınvalidede bayramlaşma toplantısında mutfak muhabbeti sırasındayken kayınvalidemin gözüne eltimin iki ayrı kolundaki ikişer taktığı bilezikleri takılmış ,ne o kız çingene gibi ayrı ayrı takmışsın biyere taksaydın diye esprili bir şekilde laf soktulmaz:bana göre yanlıştı! tabi ama işin ucnun bana dokunmasına pek şaştımakannehireltimde sağolsun bana muzrca bakarak ve bileziklerini şıkırdatarak ben taktımmı böyle gerçeğini takarım sahte şeylerle işim olmaz-tatlicadiarzu-sanki lafı sokan benmişim gibi sinir oldum bi an bende tutamadım kendimi 'bende öle altın takmayı sevmiyorum köylü gibi' deyiverdim! ayy napiim bendede var bisürü bilezik ama hakikaten sevmiyorum herkesin bi tarzı ve zevki var ama öyle diilmi.
bende bayramdan kalma bri incimi anlatıyım.ben biraz kokoşumdur imitasyon bileklikler, boncuklu takılar falan severim kıyafetimede yakıştırır takarım haniyerimseniben kayınvalidede bayramlaşma toplantısında mutfak muhabbeti sırasındayken kayınvalidemin gözüne eltimin iki ayrı kolundaki ikişer taktığı bilezikleri takılmış ,ne o kız çingene gibi ayrı ayrı takmışsın biyere taksaydın diye esprili bir şekilde laf soktulmaz:bana göre yanlıştı! tabi ama işin ucnun bana dokunmasına pek şaştımakannehireltimde sağolsun bana muzrca bakarak ve bileziklerini şıkırdatarak ben taktımmı böyle gerçeğini takarım sahte şeylerle işim olmaz-tatlicadiarzu-sanki lafı sokan benmişim gibi sinir oldum bi an bende tutamadım kendimi 'bende öle altın takmayı sevmiyorum köylü gibi' deyiverdim! ayy napiim bendede var bisürü bilezik ama hakikaten sevmiyorum herkesin bi tarzı ve zevki var ama öyle diilmi.
boşver söylediğin iyi olmuş içinde kalmamış kalınca insan hasta oluyor gamyoncuiremsuema1 canım yazdığın deyimle ne anlatmak istediğini anlayamadım:uhm: ama her halde iyi bişey demek istedinkaydirigubbakcemile3 aslında o lafı ettiğime o kadar pişmanımki anlatamm haytta en nefret ettiğim ve yapmadığım bir şeydir laf sokmak ama kimseyede kendimi basamak yapamam :1closedeyes:
bacım ama sen böle ascam kescem fantezileriyle kendini yıpratıyosun sadece, kadının umru olmuyo yani... ha olmadı bulalım sana voodoo bebeği, onun üstünde gerçekleştir içinden geçenleriyerimseniben üf bu babalar böyle ya, benim babannemin de kumandası küçük halamdaydı. babannemin ağzından çıkan kelimeye bakardı babam da, tabi o da sahibinin sesi hesabı... hanemizi o kadar karıştırdı ki halam, benim ÖSS ye hazırlandığım senemi burnumdan getirdi. bi telefon etmesi yetiyodu var ya annemle babamı birbirine düşürmeye... neyse babannem gitti kavga bitti, babam da kardeşinin hesaplarını gördü 40 sene sonra çok şükür.
senin anlattıklarına bakınca ben babannenle beraber yaşıosunuz sanıodum, meğer uzaktan yetiyomuş yani. off aynı evde oturmak bi de, Allah korusun diyelim...
sen evinizin içine, annenin, babanın ve kendi üstüne bol bol nas- felak, ayetel kürsi oku
budapest seni kadını kesebilceğime inandırdıysam bravo bana :)) benimki kendi çapımda eğlence, o kescem biççem falan. orda dediğim başka. acaba ben cinnet geçirmiş numarası yapıp babannemin üstüne bıçakla yürüsem babam bi daha beni götürmez mi oraya? derdim bu.
biz babanneye her Allahın haftasonusu gidiyoruz, kendimi bildim bileli. kendim bilmeden önce de beraber yaşıyomuşuz zaten. annem ben küçükken resti çekip kendi ailesine gidince, sürekli kira verilen ama boş duran kendi evlerine geçmişler. manyak insanlar yani, kendi sülalem ama ne diyim. elaleme "ayrı oturuyolar" demek için 4 sene başka bi eve kira vermiş dedem.
herneyse, bugünkü olaylar onlar. her haftasonu gidiyoruz ve artık kavga çıkarmasından hakaretinden zırlamasından yemininden fenalık geldi, şimdi bize yerleşmenin yolunu yapıyo. 3 sene önce 9 ay kadar beraber kaldık, annemle birbirimize bişi desek "vay sen bana laf attın bana bunu dedin" der, akşama babama salya sümük şikayet ederdi. gelen akrabalara da öle. evimizin üstünde oturup bağıra çağıra gelen misafire akrabaya bizi şikayet ederdi. hala eder, en azından haftanın 5 günü görmüyoruz katlanıyoruz. ben yine aynı evde yaşamak istemiyorum bu insanla. felak nası bırak anam hacı oldu oralarda ne dualar etti insafa gelsin diye yokk.. hem bacım, babamın çekmecesinden çevir gel duaları bulduk hep seneler sonra. bu kadının işi.
ve başka şeyler de var.. babannemlerde kuş var, kuş babama gitmemiş bi süre. bu kadın demiş ki "ah oğlum kuşa büyü yapmışlar sana gelmiyo bu".. ve resmen ciddi ciddi diyo bunu. zaten eskiden beri şüphelenirdim bence bu kadının büyüyle falan bi alakası var.
şimdi karşımda böyle bir yaşam formu varken, bana akıl verin bakalım.
bizim eve gelmemesi için üstüne bıçakla yürümekten başka çare var mı?
hakkaten keseceğimden deil canım, Allah çıkarmasın imandan. maksat korkutmak.
eve gelirse ölürüm falan die belki korkar da gelmek istemez.
tabi kadının üstüne bıçakla yürürsem %70 babam beni evden atar. ama %30luk ihtimal için şeytan diyo dene.kaydirigubbakcemile
canım seni okuyunca acaba biz akrabamıyız babannelerimiz aynı insanmı diye düşünüyorum bazen
o denli aynılar yani
dünyada insanlar çiftmiş ya demekki bizimde babannelerimiz çift
o biçaklan üstüne yürüme olayını deneme derim, en azından böyle bişeyi ben yapsam babam beni önce evire çevire döver, evden atar üstüne birde evlatlıktan red ederdi yani. Yapardı eminim. Senin babanı bilemem ama kimse hoş karşılamaz.
Bu konuyu annen ve baban çözmelilier. Eğer annen evinde istemiyorsa babana annen gelirse ben giderim desin, anladım kadariylada bunu yapacak bir insan anne. Anca böyle çözülür bu konu
arkadaşlar hepinize allah kolaylık versin öncelikle. valla zor iş bazıları hemde çok zor... ben olsam ne yapardım bilmiyorummm. valla benm görümcem yok kayınpederimde yok. eşim tek çocuk ama anne tarafı teyzeler kuzenler gelinler yegenler kalabalık . 1. derece akrabalar yanyana gelince çekirdek olarak 30 kişi oluyoz düşünnün. ve kayınvalidemler çok sever toplanmayı her fırsatta. açıkçası hepsini ayrı ayrı çok severim. bugüne kadar ne bir laf sokma nede başka bişey yaşamadım. herkese nasıl davranılıyosa bana da öle davranılıyo. düşünün ben 5 yıllık evliyim ve eşimle 7 yıldır birlikteyiz. nişanım dan beri yani 6 yıldır her dogumgünümde o 30 kişi bi evde herkese yapıldıgı gibi dogum günü yapılır banada. hediyeler kutlamalar. kendimi hiçbirzaman dışardan biri gib i hissetmedim. kayınvalidem ne evime ne köyüme ne giyimime asla karışmaz. hiç kimse birbirine karışmaz aslında. herkesin hayatı kendinedir. eşim tek çocuk oldugu için hep derim annesine : gel anne bizimle kal teksin bak diye üstelik kızıma bakıyor. kızım der kimseye yük olmak istemem herkesin evi köyü ayrı olsun der. 2 senedir ısrar etmeme ragmen kabul etmiyo. eşimden önce bişey sormak ve konuşmak isterse benle konuşur. benimle paylaşır. hatta onun ailesiyle eşimden gizli iş bile çeviririz:). biraraya geldikmi o gece nasıl geçer anlamayız. teyzeleri dayısı eşime nasıl davranıyorsa bana da aynılar. kuzenleri sanki kendi kuzenlerim. kayınvalidem durduk yere benim begendiğim bişey görmüşse dışarda 2. kere düşünmeden alır. çok seviyorum hepsini çokkkkkkk. tabii herşey karşılıklı. bende defalarca kayınvalideme süprizler dogumgünleri yaptım herkesi toplayıp. aklıma geldikçe onada hediye alırım. her gün mutlaka görüşürüm. görüşemesem bile her gün ararım ki çok yakın oturuyos. arammızda 3 blok var. ama o 1 kere dememiştir neden aramadın felan diye. asla öyle bi insan değildir. tamamen içimden geldiği için yapıyorum herşeyii. hasta oluyum hemen başımda biter. aman şunu iç aman bunu iç kızım. yemek yapar getrir. haftanın 3 günü genelde kızı alır onda kalır kız. çok erken bebek sahibi oldunuz der. tadını çıkarın evliliğin. 1ay gece dışarı çıkmayalım hemen alır bizi gençsiniz hadi bakalım bu hafta sonu bi yerlere gidin felan der. dünyalar iyisidir benim kayınvalidem dünyalar iyisi. yaşlı da değildir gayet kokoş ve genç bi kadın. allahım bana böyle bir aile nasip ettiği için teşekkürler.
nedir bu gelinlerin kaynanayla görümcelerini,çekiştirmeleri,
meydanı boş buldunuz çekiştirin bakalım,gelinler
kaynananız görümceleriniz,böyle davranıyorsa,ya fizik olarak ya,karakter olarak,yada aile olarak ,beğenmiyorlardır,
Cnm benim;bizim fiziğimizi,karakterimizi kaynana,görümce,elti vs..... beğenmesine ne gerek var,bizim koynumuza mı giricekler sengözlerimebaksanab ne demek ya!!!!! Bi insan aileyle evlenmez,bunu kafalara zorlada olsa sokmak lazım...
kültür meselesi bir horoz kümesin uzağına gitmesse kümesi sarayı sanırmış ,,o misal
bacılar ablalar yardım edin benim babanne bizim eve yerleşmenin yolunu yapmaya başladı
yanında kadın vardı göndercem diyip duruyo başka almıcakmış mafoldumben
4 sene önce dedem öldüğünde bizde kalıyodu ama o kadar kavga çıkardı ki babamı üstümüze istediği kıvamda yürütemeyince tek başına evine gittiydi, babam orda bi sene anasında kaldıydı beni anamla evimizde kadın başımıza bıraktıydı... sonra ben babamın yanına gitmiştim annem yalnız kalmıştı 3-4 ay.. sonra baktı kudurtamıyo babamı, kadın tutcam dediydi, babam kızar sandı kızmadıydı şimdi yine eskisine dönmeye çalışıyo offffffffffff evimizde azıcık huzurumuz vardı o da gidiyo genemafoldumbenmafoldumbenmafoldumben
bissürü olaylar oldu bu yaz, annemi çok kötü gücendirdi bütün sülaleye rezil ettiydi... aklı sıra tabi.. şimdi hiçbişey olmamış gibi buraya gelmeye çalışıyo.. şeytan diyo ona gittiğimizde üstüne bi bıçakla yürü de babam benim korkuma eve getiremesin Allahım çıldırcam ya