Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

çooook şey var ama aklıma gelenlerden derliyim:) biz nikah için yeni alyans bakarken,ben kendi alyansımın yerine aldığım bir küpeye takım olcak aynı model bi yüzük buldum aldım,değişim yaptım yani.sonra eşim babasına nasıl gibi bişey sordu,kayınpeder de" bazı saflar alıyo işte bu eğriş büyrüş şeyleri "dedi:bbo:
geçen sene ramazan ayından hemen önce bizdelerdi kayınvalidemler.k.valide illa ben ilk iftarı evimde açıcam diye tutturdu.eşiminde işleri vardı "bitireyim hep beraber gidelim" dedi.gece saat 3-4 falan oldu.bende "ya yine nasıl isterseniz öyle yapalım ama,yoruldu yukusuz kaldı ben korkarım arabayı kullanmasından "dedim eşim için.o da tuttu "sen korkuyon da biz korkmuyoz mu sanki "diye çemkirdifisfisfissonra mutfağa gitti "aaa gecenin bi vakti gidelim diye tutturuyo hiç ben bu vakitte çıkarır mıyım yola" diyo sanki daha önce ısrar eden o değil de biziz gibi ! daha sonrasına hiç girmiyim bana iftar yaptırmadı hatırlamak bile istemiyorum:kızgın:
onun öncesinde mutfakta raftan bişey alacaktık,o alayım dedi,sonra da "işte benim boyum uzun olunca..." diye bişeyler mırıldandı.ben de anne biz aynı boydayız yahu "dedim.o da "olur mu canım benim gençken boyum bilmem kaçtı" dedikaydirigubbakcemile3 hep benimle anlam veremediğim bir boy yarışı yapardı.yapardı diyorum çünkü son yaptıklarından sonra 4 aydır görüşmüyo ve konuşmuyoruz! çok oldu ama benim için devede kulak:1rolleyes:

Son düzenleme:
gerçekten bu kadın benim dengelerimi alt üst etti onun yüzünden kendi evime bile gitmek istemiyorum boşanmayı bile düşünüyorum yada artık eşime ya ailen yada ben ve çoçuğunu seçmelisin seçimin yap dememe az kaldı bunalıma soktu kadın beni ya insan gibi davransa o istesin ben yine veririm ama hem habersiz alıyor hem bi suratlar afralar tafralar kendini bi büyük görmeler çıldırtıcak bu kadın beni

seni çok iyi anlıyorum ben henüz 1 senelik evliyim..
eşim dünyanın en iyi insanı bana karşı da çok anlayışlı ve sevecen..
el üstünde tutuyor beni,evde elimi hiç bi işe sürmem şımarık prensesler gibi yaşatıyor beni neyse bu kadar övgü yeter
bütün bunlara rağmen çok zor bi sene geçirdim eşimin ailesi yüzünden özellikle annesi ve kaynım..
evliliğimin ilk 1.haftası sinir krizi geçirdim ve bir kez de mayıs ta bikaç ay önce 5 aylık hamileyken..kendimi camdan atmaya kalkmışım okadar yani..
ama değmez.. artık takmıyorum biraraya geldiğimizde farklı odalarda oyalıyorum kendimi
inan kafam daha rahat..

Benimde bir eltim var.O kayınvalidemle izmirde oturuyor ben kocaelinde.Geçen ay yanıma geldi biraz kalmaya gezmeye.Baktı benim RAHATIM RAHAT.Sonra onu izmire götürdük eşimle.Tutturdu selma annemlerde sizinle gelsin.Biz evde hiç bişey yaşayamıyoruz eşimle felan demeye.Bende gelsinler dedim ama kayın validemin doktro kontrolleri vardı.Bunu öğrenince anne işlerini bitir sen ozaman öyle gel dedim.Elitm bozuldu.Bu sefer eşime söylemeye başladı...Arabada biryere gidiyoruz yine konuyu açtı.Diyorki biz 9 yıldır evde yalnız kalamadık.Herşeyi bir odada yaşıyoruz felan dedi...Bende dayanamadım dedimki "Yenge annemin durumunu biliyorsun.Hem zaten herşey bi odada yaşanır.Biz de oda oda geziyoruz zaten bişeyler yaşamak için bi gün oturma odası bir gün mutfak yatak odasına sığamıyoruz..Eltim gelene kadar bir daha konuyu açmadı..Eşim kıpkırmızı bende gayet içini boşaltmanın mutluluğunu yaşadım...

şimdi eşimden güldürüçü bir inçi dökeyim
sevgililer günün de eşime şarjlı traş takımı aldım
gecen gün dediki follerimi alırmısın alırım dedim
makineyle alırken şarjı bitmesinmi kısdı
niye şarjını doldurmuyormuşumda neden şarjı varmı yokmu diye kontrol etmiyormuşum da
filan filan tabi ben gülüyorum
ne olacak kadınlar kulübünden bir bayan şarjım bitti
şöyle böyle oldu dese konu açsa hemen imdadına yetişirsin
bi benim imdadıma çare yok dedi
ama nasıl güldüm anlatamam dert ettiğin bumu dedim
kısacası kıskandı

Benimde bir eltim var.O kayınvalidemle izmirde oturuyor ben kocaelinde.Geçen ay yanıma geldi biraz kalmaya gezmeye.Baktı benim RAHATIM RAHAT.Sonra onu izmire götürdük eşimle.Tutturdu selma annemlerde sizinle gelsin.Biz evde hiç bişey yaşayamıyoruz eşimle felan demeye.Bende gelsinler dedim ama kayın validemin doktro kontrolleri vardı.Bunu öğrenince anne işlerini bitir sen ozaman öyle gel dedim.Elitm bozuldu.Bu sefer eşime söylemeye başladı...Arabada biryere gidiyoruz yine konuyu açtı.Diyorki biz 9 yıldır evde yalnız kalamadık.Herşeyi bir odada yaşıyoruz felan dedi...Bende dayanamadım dedimki "Yenge annemin durumunu biliyorsun.Hem zaten herşey bi odada yaşanır. Biz de oda oda geziyoruz zaten bişeyler yaşamak için bi gün oturma odası bir gün mutfak yatak odasına sığamıyoruz..Eltim gelene kadar bir daha konuyu açmadı..Eşim kıpkırmızı bende gayet içini boşaltmanın mutluluğunu yaşadım...

:roflol::roflol::roflol::roflol:

benim yaşadıklarımı anlatsam anlatmayla bitmez kızlar. bendede inci çok. yabangülüm seni o kadar iyi anlıyorumki. bende senin gibi evlendim. çok kötü günler yaşadım ama bigün dayanamadım babamı aradım anlattım.babam sen ne yaşamış olursan ol nasıl evlenmiş olursan ol benim bi tane kızımsın dedi. bir gün sana neden öyle yaptın demem dedi yeterki sen üzülme. bu ev senin dedi. bu kapı hep açık ama ben kızımı elalem üzsün diye büyütmedim dedi. öyle iyi gelmiştiki. eşimde bana arka çıkmazlar sanıyordu görünce şok oldu. sonramı sonra yine devam etti bi kaç kere evi terkettim falan ama sonra formülü buldum artık içimde bişey bırakmıyorum anında naklen yayın. eskiden susar ağlardım. eşime söylerdim oda annesine derdii niye böyle yaptın niye böyle söyledin kadında yalan çok gözyaşıda. ağlama krizi geçirirdi yeminler ederdi tabi suçlu ben olurdum. ama artık bekletmiyorum anında yaşanıyor. ve direk cevabımıda veriyorum. kırılmasınlar dedikçe ben paramparça oldum. antidepresanlar kullandm. ev karıştırma konusunda ve hırsızlıkta bizimkilerin üstüne tanımam kızlar. kocamla kavga ederdim kaynanam gelir ağlardı yavrum mutfakta bulaşık yıkıycam yardım bilmem ne ağlamalar tabi suçlu ben yalnız bulaşıklar yıkanmamış ama dolap temizlenmiş olurdu. en sonunda çok büyük kavga ettim eşimle. ve kaynanam kolay kolay dokunamaz artık. görümcem aşırmayı çok sever. herkesin çantasını açar istediğini alır.evine gezmeye gider yine istediğini alır. ama tabi aldığı kişinin haberi yok. sonrada anlatır. bigün iyice bi tuhaf oldu çantamı aldı açıp para alacak. bak dedim sakın yapma sırıttı nasılsa kalabalık var susacam sandı. ama ben dururmuyum elinden bi kağtın bi daha asla dokunma dedim herkes şok tabi oda hiiiiiiiç sanki o değil umrunda olmadı ama bi daha çantama dokunmadı

bide evlilik konusu var. benim ailem istemedi eşimi. biz kaçtık bende ünv mezunuyum. düğün olacak gelinlik olay oldu benden kısa zayıf birinin gelinliğini getirmişler giy diyorlar olmuyorki. ben kriz geçirdim arkadaşını aradım eşimin. anlattım gel dedi bana gittik gelinlikçiye çok güzel bi gelinlik kiraladı bana. davetiyelerimi kendim bastırdım. tek iğne almadılar. öbür görümcem eşinedn ayrılmıştı bana onun eskilerini verdiler. yatak odasına geldi konu. kaynanam iki gözlü alın napacaksınız dedi ama ben kudurdum yok dedim ben ödeyeceğime göre bu olacak dedim tabi kaynanamın haberi yok bi geldi eve kocaman dolap bi tuhaf oldu. aynalı falan bu aynayla kendinizemi bakacaksınız dedi. nasıl utandım. ama sonra gitti aynından aldırdı kocasına. bende dururmuyum anne artık bol bol kendinize bakarsınız dedim nasıl bozuldu. düğünde beni bi yere gönderdiler iğrenç saçlarım falan kendileri en güzel yere gittiler. görümcemin düğünündede görümceleri aynını yaptı. ama yinede kendi istediği kuaföre gitmişti.fotoğrafçıya geç kaldılar ona ağlıyor. bende dedim üzülme benimde görümcelerim gelmemişti. bu durdu bana bi bakışı vardı.öbür görümcemce biz senle birmiyiz demesinmi niye dedim siz neysinizki. yalnız bu görümcem ilk okul terk. oturdukları yeri anlatamam. benim ailem zengindi. ve ben ünv mezunuyum. ben bilmezmişim. işte öyle bi sürü ara ara yazarım size. ama şu var benim eşimde onlardan tarafaydı. hem onlarla hem eşimle mücadele ettim

bide ünlü çocuk olaylarmız var. benim 4 yıldır çocğum olmuyor. ne olsa kocam bana sen onun ikizi var diye kıskanıyorsun. sen fesatsın. o kadarda iyilik yaparım ama yinede yaranamam. işte öyle herşey kocada bitiyor kızlar. koca seni ezdirirse onlar dünden arıyorlar zaten.daha neler var neler. ben çok antidepresan kullandım. iki düşük yaptım bunların yüzünden. şiddet gördüm ne laflar duydum. hakkımı helal etmiyorum ama asla. ben hiçbirini haketmedim çünkü. ben iyi oldukça salak yerine koydular. kaynanamda kızlarıda parayı çok sever. eşim kazandığını onlara vermiş üstünede bi sürü bor. hala ağlar kullanır ama bilmiyorki ona hayrı yok ben hiç helal etmiyorum çünkü. hep Allah yedirmesin diyorum. bide en önemlisi Allahım o gözyaşlarını kurutsun yalan söyleyen dilinide söyletmesin artık sadece doğruları söyleyebilsin

su allah sabırlar versin canım sana bana sormadan bişey alacak evimden kaynanam veya görümcem bilmiyorum ne olacağını konuşmam ben olsam onlarla ne faydaları var ki sana

su allah sabırlar versin canım sana bana sormadan bişey alacak evimden kaynanam veya görümcem bilmiyorum ne olacağını konuşmam ben olsam onlarla ne faydaları var ki sana

canım alır oğlunn evi diyor eşim bide kaynanam yok oğlum diye yeminler gözyaşları inanan kim. bide ailen yok ya arkanda at koşturuyorlar. Allah kimseyi sahipsiz bırakmasın çok zor. şimdi zorla evleneceklere anlatıyorum bunları vazgeçiyorlar. çevremde gördüklerimde hep böyle canım. sahipsizlik çok zor ama sahibin olduğunu bilirlerse. bide bizimkiler öyle yalancıki ben herşeyi kendim aldım. kaynanam herkese ağlamış herşeyini ben aldım demiş. biz evlenirken eşimin amcası altın takacam demiş. sen onu bana ver demiş kaynanam o ne anlar altından. düğün salonu paramızı bile kendimiz ödedik. iş çamaşıra kadar üstüne bide başkalarına hediye aldı onu ödedik. şimdi ama bi sürü yüzüğüm küpem var özellikle takıyorum.ya işte insan insan olmazsa.

evlediğimden beri eşimin annesiyle görüşmeyiz..benden nefret eder..

hamile olduğumu öğrenince daha doğmamış yavruma beddua etmiş..sakın getirmesinler bana demiş..sanki yalvarsa getirin diye götürürüm:)

şimdide sağda solda konuşuyomuş bana torunumu göstermiyorlar diye:))

en son incide şu yıllık izne çıktık tam çıktığımız gün görümcelerim gelmiş. aradılar o günde doğum gününe gidecez. kaynanam çaldırdı aradım. bize gelin falan dedi bende söyledim işte. ya dedi o zaman bi kilot al götür. ben bilirim ne alacağımı dedim kapattım. ertesi gün oraya gittik geceye kadar ordayız gelirkende kaynanam evde sıkılma bize gel diyor. yok dedim sıkılmam merak etme. ertesi gün görümcem geldi. sonraki gün yine gittik bende sigortalar attı tabi. ertesi gün anama gittik 2 gün kaldım kocam yine anasında döndüm yine orda illa geleceksn diyor. annemde uzak yol yorgunluğu sıcak bi yandan illa geleceksin nyemiş anası çağırmış bide bi sürü misafir var. annem bi sürü şey koydu. onlarıda getir diyor oldu dedim. zaten anam gönderir bunlar yer canımç kavga döğüş gittim o kadar misafire hizmet et yemek bulaşık anam ağladı. gece bilmem kaçta döndük tabi ben evi ne temizledim ne bişey sabah 6 ya kadar uğraştım 10 da kalktık yine hadi. başka yer dedi anam yine oraya götürdü beni. kaynanamda bi sürü bulaşık kızına kıyamamaış bide çamaşır sıcakta serdirdi ben tabi delirdim. kocama dedim sen anan iş yaptırmıyor sanıyorsun ama beni durdurmuyor sanki izne onlar için ayrılmışım artık yeter. bu arada adam haklı anası yanında kızım sen yat der içeri gider çağırır. bende söylemezdim

evlenmek hiiç aklımda yokken eşimle karşılaştım..çok sevdim ama okul bitince dedim..neyse ailesi kendisi filan müthiş ısrar ettiler yaparsında edersinde okula yakın oturursunuz diye..
daha okurken evlendim ve bölümüm ağır bi bölümdü..stajlar ödevler finaller bunalmıştım..evime annelmler gelince biri süpürür biri ütü yapardı adam gibi oturamazlardı..

bigün eşimin annesi tele sarıldı artık nasıl bi hırssa sen gelip bi gün evimi mi süpürdün ütümümü yaptın diye:)) ben kusurabakmayın ben kendi işimi bile yapamıyorum eşim annemler yardım ediyolar dedim..

cevap aynen : aaaaaaa sen kendini bey kızı mı sanıyosun:)) ve sonra çat tel yüzüme kesildi:bbo:

evlediğimden beri eşimin annesiyle görüşmeyiz..benden nefret eder..

hamile olduğumu öğrenince daha doğmamış yavruma beddua etmiş..sakın getirmesinler bana demiş..sanki yalvarsa getirin diye götürürüm:)

şimdide sağda solda konuşuyomuş bana torunumu göstermiyorlar diye:))

yaptıklarını görmezler anca laf ederler. hepsi aynı. görümcem evlendi kaynanası benim kaynanaya benzer şeyler yapmış ama yanında devede kulak kalır. buda kavga etmiş susmaz çünkü. konuşmuyorlar. kaynanamlar oraya gitti orda anlatıyorlarmış biz gelinimize ne iyilikler yaptık herşeyini yaptık. bizden gördüğü iyiliği kimseden görmemiştir. daha neler neler. yalanın bini bir para .eskidende kıyafet alırmış bana dermiş halbuki kızına herkeste dermiş ne kadar şanslı diye. bana ne kıyafet geldi ne bişey.

evlenmek hiiç aklımda yokken eşimle karşılaştım..çok sevdim ama okul bitince dedim..neyse ailesi kendisi filan müthiş ısrar ettiler yaparsında edersinde okula yakın oturursunuz diye..
daha okurken evlendim ve bölümüm ağır bi bölümdü..stajlar ödevler finaller bunalmıştım..evime annelmler gelince biri süpürür biri ütü yapardı adam gibi oturamazlardı..

bigün eşimin annesi tele sarıldı artık nasıl bi hırssa sen gelip bi gün evimi mi süpürdün ütümümü yaptın diye:)) ben kusurabakmayın ben kendi işimi bile yapamıyorum eşim annemler yardım ediyolar dedim..

cevap aynen : aaaaaaa sen kendini bey kızı mı sanıyosun:)) ve sonra çat tel yüzüme kesildi:bbo:

kendi kızları yapsa ama kıyamet kopar. benim kızım hizmetçimi falan neler neler. ama sen el kızısın ya. tabi sokakta buldular. sanki kendi evin için değil onlar için evleniyorsun. ama dua ediyorum benden görmedikleri kötülüüğü bi oğlu daha var onun eşi kat kat yaşatsın.

kendi kızları yapsa ama kıyamet kopar. benim kızım hizmetçimi falan neler neler. ama sen el kızısın ya. tabi sokakta buldular. sanki kendi evin için değil onlar için evleniyorsun. ama dua ediyorum benden görmedikleri kötülüüğü bi oğlu daha var onun eşi kat kat yaşatsın.

eşimde öyle diyo başka bi bekar kardeşi var evlenmek istiyo..(allah evleneceği kıza sabır versin) o evlensin senin yakanı bırakır kıymetini anlar diyo..ama artık tren kaçtı ne evime alırım ne evine adım atarım..allah muhtaç etmesin.. ben 2 yıldır yüzünü görmüyorum karşılaşmalar dışında orda burda ama selamlaşmayız bile .o benim dedikodumu hala bitiremedi..

Son düzenleyen: Moderatör:
eşimde öyle diyo başka bi bekar kardeşi var evlenmek istiyo..(allah evleneceği kıza sabır versin) o evlensin senin yakanı bırakır kıymetini anlar diyo..ama artık teren kaçtı ne evime alırım ne evine adım atarım..allah muhtaç etmesin.. ben 2 yıldır yüzünü görmüyorum karşılaşmalar dışında orda burda ama selamlaşmayız bile .o benim dedikodumu hala bitiremedi..

canım o seni görüp laf söyleyemiyor ya. içine dert oldu. o yüzden böyle uğraşıyor. amin canım Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin. hatta kaynanamlarada çok dua ederim Allah onlara çok para versin. öyle mutlu olsunlarki bizi unutsunlar diye.

kızım bu yaz çok kötü hastalandı eşimde başka ilde olduğu için biri mutlaka yanımda olması gerekiyordu, kaynana dedi ki ben ancak kendi evimde bakarım, zor da olsa kabul ettik, çocuk ağır hasta olmasına rağmen eve misafir kabul etti ben tabi her gün ağlıyorum kaynana keyfinde sonra gelenlerde moral bozucu şeyler anlatıyorlar sonra kavga ettik ,
kayın baba bir sürü ağza alınmayacak şeyler söyledi ,
ben evime gittim hemen annemi aradım çabuk gel yanımda kal diye .
Bu olaydan sonra her ikiside gözümden düştü, ben onların kızı değil gelini gibi

hareket ediyorum,
en zor günümde maskelerini gördüm.
Daha kayın babadan bir hediye almış bir kul değilim oysa her babalr günü hediye alınırdı artık onuda almıyorum her ikisinden gıcık kapıyorum.

kızım bu yaz çok kötü hastalandı eşimde başka ilde olduğu için biri mutlaka yanımda olması gerekiyordu, kaynana dedi ki ben ancak kendi evimde bakarım, zor da olsa kabul ettik, çocuk ağır hasta olmasına rağmen eve misafir kabul etti ben tabi her gün ağlıyorum kaynana keyfinde sonra gelenlerde moral bozucu şeyler anlatıyorlar sonra kavga ettik ,
kayın baba bir sürü ağza alınmayacak şeyler söyledi ,
ben evime gittim hemen annemi aradım çabuk gel yanımda kal diye .
Bu olaydan sonra her ikiside gözümden düştü, ben onların kızı değil gelini gibi

hareket ediyorum,
en zor günümde maskelerini gördüm.
Daha kayın babadan bir hediye almış bir kul değilim oysa her babalr günü hediye alınırdı artık onuda almıyorum her ikisinden gıcık kapıyorum.

canım yaaa. senin bu yazdıklarını ben kendim yaşadım. 2 düşük yaptım bunlar beni sinire koydular hemen anamı aradım geldi bi sürüde eşya getirmiş kaynanam bütün poşetlere bakıp istediğini aldı utanmadan annemin ağzı açık kaldı. ne biçim insan bunlar dedi. o zamanlar susuyordum. diyemedim bişey. :gitme: ikinci düşüktede aynı oldu. hatta hamileyken anan bakar çocuğa doğunca dedi. bende bırakmaz kimseye merak etme dedim. artık eşyalarınıda alır dedi bende alır dedim. zaten düğünümde bile tek 1 lira bile atmadılar. o aileden hiç kimse. başkasından emanet set alıp taktılar nasıl ağladım. daha düğün bitmeden çıkardılar. sanki kendileri takıyor gibi nasılda kasıldılar. hiç unutmam. görümcem olsa takardım dedi. düğünden sonra baktım bunlar bişey arıyor ne oldu dedim ağzından kaçırdı ya dedi bi sürü altınım vardı öbür görümce bilmemiş bişeyin içinde atmış. iyi olmuş dedim içimden kocamada anlattım

X