Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

vallahi seviyorum ben bu kaynanalari inci tanesi gibiler dokuldukce dokuluyorlar bakin bir incide bugun dumani uzerinde benden kaynanamla msnde gorustuk dogum kilomun cok altina dustum 79ile basladim 59ile bitirdim boyum 172 dusunun 44bedenden 38 bedene dustum elimden geldikce bakimliyim boyami solaryumu eksik etmem dunde bu isleri bitidim bugun de suslenip kameranin karsisina gectim kaynanamda kelime su ay 2yil olucak veremedin mi kilonu hala tombalaksin bunu diyen kaynanamda 157 ve 86kilo civarinda esimle gulduk resmen o derece kiskanclik olur mu esim artik bosver hosgor dedi artik ben bu boyla kiloyla tombulsam kendi ne acaba merak ettim gulcez gecicez artik nede olsa kaynana iste

Acımasız olduĞumu sÖylemıŞsınız ama deĞılım. Sadece yabangÜlÜ bı ınsan oluĞunu kımsenın kÖlesı olmayacaĞını gÖstermelı. O kadar Çok Şey anlattı kı arkadaŞımız benım vıcdanımda elvermedı sınırlerımde dayanmadı.
Kızlar yapıcılık yapıcılık da ne ıÇın kım ıÇın allah aŞkına yaaa tabaĞındakı yemek bıtmedı dıye kÜsen kocaya mı yoksa ellerınden gelen herŞeyı yapan kaynana ve gÖrÜmce bozuntusuna mı.
Ben arkadaŞımı kırmak ıÇın yazmadım asla bÖyle bı gaflette bulunmam ama Çok ÜzÜldÜm ve neden ya neden ne ıÇın kım ıÇın sabır gÖsterecek onu anlamadıĞım ıÇın veee dut yemıŞ bÜlbÜl gıbı ÖlÜm fermanının yazılmasını beklemesıne kızdıĞım ıÇın Öyle bı tepkı verdım.
Bızler deĞılmıyız kocamız Öte gıt dedıĞınde kÜsÜp tavır yapan nazlanan. E bu kızın bu kadar ıŞkence dıyorum evet ıŞkence Çekmesı hoŞ mu. Bı kere gelıyor dÜnyaya neden Öyle bı ana kuzusuyla geÇırsın kı hayatını. Ah keŞke kocası azıcık yaa azıcık kızın yanında olsa o zaman sonuna kadar mÜcadele etsın. ÖbÜr tÜrlÜ yıllar sonra arkasına baktıĞında kocaaa bı hıÇ yaŞanmamıŞ yıllar ve heba olmuŞ bı ÖmÜrle karŞılaŞacak.
Belkı dÜŞÜndÜklerımı anlatamadım ama dedıĞım gıbı ÜzÜldÜĞÜm ıÇın yazdım.

Bıde hayatın kolay olmadıĞını bı askarı Ücretle geÇım olmadıĞını bılıyorum ÖpÜcÜkle gıt ekmeĞını al demek ıstemedım zaten ama mutlaka yapılacak bıŞeylerı olmalı bı Çıkar yolu olmalı. Ama bu sabreden dervıŞ muradına ermıŞ olayı deĞıl bence.

Belki ifadelerim sert oldu bilmiyorum ama dediğim gibi üzerine gitmek için onu kırmak için yazmadım yazımı. Yabangülünü tanımıyorum ama çok üzüldüm anlattıklarına o yüzden de çoks inirlendim.
Rengarenk seninde bana tepkin biraz acımasız olmamış mı ne dersin.

kocasını kendi tarafına çekmek için dişini göstermesi lazım, "benim gözümde paha biçilmez altınsın,ama anneme laf söylersen bozuk para gibi harcarım seni" diyen, ama yabangülüm ve ailesi hakkında her istediğini söyleyen, yabangülüm kaynanasının koyduğu yemeği bitiremeyince 2 gün küsen, her fırsatta annesinin hatalı olduğunu bile bile sırf annesinin egolarını tatmin etmek için sürekli yabangülüme annesinden özür dileten, sadece annesi değil kardeşlerinin yanında da yabangülüme değer vermeyen sürekli hakir gören koca tatlı dille, yapıcı olmaya çalışarak fln yola gelmez. ben de boşanmış bi bayanın yalnız başına yaşamasının, ya da baba kapısına geri dönmesinin ne kadar zor olduğunu savunurum hep. ama yabangülüm bunu yapmasa da yapabilecek güce sahip olduğunu hissettirmeli eşine, yabangülümün kadın olduğunu,hatta insan olduğunu, sabrının bi sınırı olduğunu görmeli eşi de eşinin ailesi de. ama yabangülüm insanüstü bir sabırla susup dayanıyor, bence artık konuşma vakti, hatta geç kalınmış bir konuşma. zaten boşancam dese kocası razı olmadan hemen boşanamaz. ortada ıspatlanmış şiddet, darp, aldatma gibi sebepler olması lazım, aksi takdirde kocası ben boşanmam derse boşanamaz yani.
sorun şu, yabangülüm kendini yapayalnız hissediyor, kocasını bırakıp ailesinin yanına dönmesinden daha önceki adım ailesiyle ilişkilerini güçlendirmek olmalı. problem sadece eşiyle kendi arasında olsa aileleri karıştırmanın çok yanlış olduğunu söylerdim burda.ama yabangülüm bi aileye karşı tek başına oynuyor, ve malesef kocasının seçtiği taraf belli. şimdi merak ediyorum acaba bu adamı yola getirmenin bir yolu var mıdır, bilen varsa yapıcı olalım deyip geçmek yerine yol göstersin lütfen...

işte bu yazının altına imza atılır.

Acımasız olduĞumu sÖylemİŞsİnİz ama deĞİlİm. Sadece yabangÜlÜ bİ İnsan oluĞunu kİmsenİn kÖlesİ olmayacaĞını gÖstermelİ. O kadar Çok Şey anlattı kİ arkadaŞımız benİm vİcdanımda elvermedİ sİnİrlerİmde dayanmadı.
Kızlar yapıcılık yapıcılık da ne İÇİn kİm İÇİn allah aŞkına yaaa tabaĞındakİ yemek bİtmedİ dİye kÜsen kocaya mı yoksa ellerİnden gelen herŞeyİ yapan kaynana ve gÖrÜmce bozuntusuna mı.
Ben arkadaŞımı kırmak İÇİn yazmadım asla bÖyle bİ gaflette bulunmam ama Çok ÜzÜldÜm ve neden ya neden ne İÇİn kİm İÇİn sabır gÖsterecek onu anlamadıĞım İÇİn veee dut yemİŞ bÜlbÜl gİbİ ÖlÜm fermanının yazılmasını beklemesİne kızdıĞım İÇİn Öyle bİ tepkİ verdİm.
Bİzler deĞİlmİyİz kocamız Öte gİt dedİĞİnde kÜsÜp tavır yapan nazlanan. E bu kızın bu kadar İŞkence dİyorum evet İŞkence Çekmesİ hoŞ mu. Bİ kere gelİyor dÜnyaya neden Öyle bİ ana kuzusuyla geÇİrsİn kİ hayatını. Ah keŞke kocası azıcık yaa azıcık kızın yanında olsa o zaman sonuna kadar mÜcadele etsİn. ÖbÜr tÜrlÜ yıllar sonra arkasına baktıĞında kocaaa bİ hİÇ yaŞanmamıŞ yıllar ve heba olmuŞ bİ ÖmÜrle karŞılaŞacak.
Belkİ dÜŞÜndÜklerİmİ anlatamadım ama dedİĞİm gİbİ ÜzÜldÜĞÜm İÇİn yazdım.

Bİde hayatın kolay olmadıĞını bİ askarİ Ücretle geÇİm olmadıĞını bİlİyorum ÖpÜcÜkle gİt ekmeĞİnİ al demek İstemedİm zaten ama mutlaka yapılacak bİŞeylerİ olmalı bİ Çıkar yolu olmalı. Ama bu sabreden dervİŞ muradına ermİŞ olayı deĞİl bence.

Tabi kide yabangülümün kişisel haklarının elinden alınması iğrenç birşey ama benim anlatmak istediğim,bizler düşündüklerimizi söyleriz,onun aklına bi fikir veririz!!!! İllede böyle yapmalısın,şöyle yapmalısın diyemeyiz... Tamam işte sende demişsin bi askeri ücretle geçim olmadıgını,yabangülüm ailesinin onu reddedebilme ihtimali olduğundan bahsediyor,her aile evladına sahip çıkmıyor işte!!! hiç duymadınız mı yani boşanan bi kadına ailesinin yaptıkları olumsuz davranışları,kaldı ki ailem kırsal kesimden diyor....
Ve herkeste bizim gibi düşünebilecek diyede bir kaide yok,herkes eğitimli,kültürlü değil türkiye de,gelenek ve göreneklere göre yetiştiriliyor birçoğumuz,sesini çıkardığın an dayak yiyosun bu kültürde...
Sıkıysa dayak atsın... diyemiyosunuz,ben bile annem bizi abimden korumadığı için 20 yaşına kadar dayak yedim,bu süre içinde üniversiteye gitme dönemimde dahil,istdiğin kadar isyan et sonuç değişmiyo,savcılıga bile şikayet ediyosun,sonuç çıkmıyor,yediğin azarla,dayakla,rezillikle oturuyosun aşağı...
Bu sistemde eğitimliside eğitimsizide eziliyor,kocası değilse bile ezen insanlar çooook,abin,baban,kaynanan,komşun....

Birtanede ben anlatayim kizlar
Biz evlendikden yaklasik 3 ay sonra kayinvalidem gelinligim hakkinda öyle bi yorum yapdiki bunu bi düsman bile söylemez dedim icimden.
Esimle kayinvallimleri ziyarete gittik salonda esimle oturuyoruz
Kayinvalidem girdi odaya ve durup dururken " O ne bicim gelinlikdi öyle, gel al beni der gibi" dedi ve cikti odadan.
Esimde hicbirsey demedi düsüne biliyormusunuz
Ben sonradan esimin ifadesini aldim tabiki

Birtanede ben anlatayim kizlar
Biz evlendikden yaklasik 3 ay sonra kayinvalidem gelinligim hakkinda öyle bi yorum yapdiki bunu bi düsman bile söylemez dedim icimden.
Esimle kayinvallimleri ziyarete gittik salonda esimle oturuyoruz
Kayinvalidem girdi odaya ve durup dururken " O ne bicim gelinlikdi öyle, gel al beni der gibi" dedi ve cikti odadan.
Esimde hicbirsey demedi düsüne biliyormusunuz
Ben sonradan esimin ifadesini aldim tabiki

en sinir olduğum konuda zaten gelinlik kesinlikle bu konuda taviz verilmemeli

1 defa giyinildiği için, çoğunluk olarak ona laf düşmez !!!!!!!!!!!!!!!!!:eek:klava
:

Cnm yazdığın yazının bazıları bana ait,yüksek okul,sekreterlik vb... ben zaten çalısıyorum ve allaha şükür kimseyede muhtaç değilim.
İki tane dairem var benim üzerimde :kedi:

<<<<<Yazdığın yazı büyük olasılıkla yaban gülüne ait, ama bu şekilde hitap cümleleride hiç hoş değil,kaldı ki bu toplumda;boşanmış,ailesi tarafından reddedilmiş,askeri ücretle çalışan biri yerine koy bakalım kendini!!!!!!!! 590 liranın minumum 250 si kira,100 lirası elektrik su,100 lirası ulaşım geri kalan parayada evine aldığın eeşyaların borcunu ödeyip,öpücüklede alışveriş yaparsın artık :eek:klava: İnsanları acımasızca eleştirmek kolay ama sandığın gibi toplumdaki nsanlar kimseye yardım için kucak açmıyor!!!! Bunları gözünü açıpta etrafına bakman için yazıyorum....

Katılmıyorum size; benim teyzemin kızı da eşinden ayrıldı ve ne parası vardı ne de ailesi destek oldu, yatılı iş buldu hastabakıcılık yaptı ve çok iyide para kazandı, sonra kendi düzenini kurdu, şu an 2, eşi ile gayet mutlu.. zemuszemus

Zaten Gelinlimi aldimizda kayinvalidem ve kayinpederimde vardi
Yani sonradan görmediler
Benim tahminimce (aslinda eminim) esimin dayisi haci onlar demislerdir bu gelinlik olmamis diye
Kayinvalidem bunu bana uygun bir dillede söylebilirdi
Ama kayinvalidem düsünmeden konusur kendi esine dahi yanimda " Seytan suratli" dedini duydum mesela

Zaten Gelinlimi aldimizda kayinvalidem ve kayinpederimde vardi
Yani sonradan görmediler
Benim tahminimce (aslinda eminim) esimin dayisi haci onlar demislerdir bu gelinlik olmamis diye
Kayinvalidem bunu bana uygun bir dillede söylebilirdi
Ama kayinvalidem düsünmeden konusur kendi esine dahi yanimda " Seytan suratli" dedini duydum mesela

yani dugun olmuş bıtmıs sımdımı konusunu acıyo..ilgı cekmeye calışıyo benı cıddye alın der gıbı..desene cokta fıfı :eek:lmaz:

Çok zor bu insan ilişkileri örf, adet, kültür, coğrafya farkı bi şekilde pürüz yaratabiliyor. Eş, nişanlı, sevgili ya da çocukların hatırına zamana bırakıp sabırla düzelmelerini beklemekten başkada fazla bi lüksümüzde yok sanırım, sonuçta kimse boğazımıza sarılıpta zorla o aileyle tanıştırmadı bizi kendi tercihlerimizi yaşıyoruz neticede.
Nişanlı olduğum halde bile benzeri durumlarla şimdiden ben bile karşılaştım aslında hiçte hafif olmayan şeylerdi. Allahtan çokta fifi dedim geçtim karşıya sessizde kalmadım onları parçalamadımda:KK70: Üzerlerine gitsem belki hala nişanlım diye hitap edeceğim biri kalmazdı:)
Bu mübarek aylarda Allah(cc.) hepinize direnç ve sabırlar versin.

benım eltim çok boşbogazdır
ilk evlendigim zamanlar misafirlige gidecektik ben rahatsızlandıgım için gidemedim
daha sonra bana neden gelmedigimi sordu bende hastaydım sesim kısılmıştı dedim
sana şarkımı söyletecektik sanki die cvp verdi :kızgın:
bide çocugumuz olmuyordu eşime çocuk yapmayı biliyormusun diye sordu :bbo:
şimdi düşündükçe deli oluyorum ama insan o anda cvp veremiyo nedense

benım eltim çok boşbogazdır
ilk evlendigim zamanlar misafirlige gidecektik ben rahatsızlandıgım için gidemedim
daha sonra bana neden gelmedigimi sordu bende hastaydım sesim kısılmıştı dedim
sana şarkımı söyletecektik sanki die cvp verdi :kızgın:
bide çocugumuz olmuyordu eşime çocuk yapmayı biliyormusun diye sordu :bbo:
şimdi düşündükçe deli oluyorum ama insan o anda cvp veremiyo nedense

bir insan ancak bu kadar fütürsuzca saçmalayabilir:roflol::roflol:
eşin bişi demedimi peki ? benneyaptımki
ben olsam yok bilmiyorum gelde bi öğret derdim:CüvCüv:
haspinallah insani kötü kötü söyletiyolar mübarek günde:nazar:

kocasını kendi tarafına çekmek için dişini göstermesi lazım, "benim gözümde paha biçilmez altınsın,ama anneme laf söylersen bozuk para gibi harcarım seni" diyen, ama yabangülüm ve ailesi hakkında her istediğini söyleyen, yabangülüm kaynanasının koyduğu yemeği bitiremeyince 2 gün küsen, her fırsatta annesinin hatalı olduğunu bile bile sırf annesinin egolarını tatmin etmek için sürekli yabangülüme annesinden özür dileten, sadece annesi değil kardeşlerinin yanında da yabangülüme değer vermeyen sürekli hakir gören koca tatlı dille, yapıcı olmaya çalışarak fln yola gelmez. ben de boşanmış bi bayanın yalnız başına yaşamasının, ya da baba kapısına geri dönmesinin ne kadar zor olduğunu savunurum hep. ama yabangülüm bunu yapmasa da yapabilecek güce sahip olduğunu hissettirmeli eşine, yabangülümün kadın olduğunu,hatta insan olduğunu, sabrının bi sınırı olduğunu görmeli eşi de eşinin ailesi de. ama yabangülüm insanüstü bir sabırla susup dayanıyor, bence artık konuşma vakti, hatta geç kalınmış bir konuşma. zaten boşancam dese kocası razı olmadan hemen boşanamaz. ortada ıspatlanmış şiddet, darp, aldatma gibi sebepler olması lazım, aksi takdirde kocası ben boşanmam derse boşanamaz yani.
sorun şu, yabangülüm kendini yapayalnız hissediyor, kocasını bırakıp ailesinin yanına dönmesinden daha önceki adım ailesiyle ilişkilerini güçlendirmek olmalı. problem sadece eşiyle kendi arasında olsa aileleri karıştırmanın çok yanlış olduğunu söylerdim burda.ama yabangülüm bi aileye karşı tek başına oynuyor, ve malesef kocasının seçtiği taraf belli. şimdi merak ediyorum acaba bu adamı yola getirmenin bir yolu var mıdır, bilen varsa yapıcı olalım deyip geçmek yerine yol göstersin lütfen...

sorunu çok iyi tespit etmişsiniz, bravo. aynen katılıyorum.

Vallahi arkadaslar hep söyledigim sudurki: öyle erken evlenirseniz kocada, kayinpederde, kayinvalidede, görümcede yaptigini yapar size. Hayat ne yazikki böyle. Kendilerinden gücsüz birilerini görür iseler, ezerler.
Kurnaz olun okuyun veya meslek yapin, kolunuzda bir bileziginiz olsun ( öyle derlerdi eskiden, annelerimiz, meslek yapmamizi tesvik ettikleri icin ).
Kurnaz olun esinizde bir meslegi olmus olsun, veya caliskan biri olmasina dikkat edin.
Kurnaz olun ayni apartmanda oturmayin, evleneceginiz esinizle elele verip kendi yuvanizi kurun.
Kurnaz olun ve kimseden hic birsey beklemeyin, neticede kimsede size yardim etmek mecburiyettinde degil.
Kisacasi eger 4 ayaklariniz ( iki ayak sizin, iki ayak esinizin) yere basiyorsa bu evlilik yürür.
Eger karsinizdaki hala annem annem, ailem ailem diyorsa biraz bekleyin karsinizdaki adam büyüsün sonra evlenin, coluk cocukla evlilik yürümez.
Koca kacmaz, her yasta bulunur.
Yasinizin en az 25 olmasi sart ve böylelikle basarirsiniz hayati ve evliligi.

bende eşimden inçi dökeyim
biz evlendiğimizden bu yana anasını olsun babasını olsun ben dr lere götürdüm ilğilendim
b.oğlan'ın küçüklüğünden ikinçi oğlanın dünyaya gelip 2 çocuğumla k.pederi ve k.valideyi
drlere taşıdım keyifleri yerinde tabi anaları ve babalarıyla ilğilenen var ya neyse
birgün annem gelmişti e.kardeşimde kalıyor dedi dr ye gitçem senle gelirim anne dedim
hep eşimin anasını babasını götürecek değilim ya
neyse söyledimde eşime biraz yüzü asmasına rağmen tm dedi
neyse gittik k.oğlanı bırakmıştım eve eşim evde oldugu için
salakom belini inçitmiş aradı beni nerdesin bende bilmiyonmu nerde olduğumu dedim
baba allah belanı versin gelme istersen dedi
gel burdan yak
işimizde bitmişti bindik taksiye annemle eve geldik yatıyor
annemden haberi yok odaya girdim bana ters bir şekilde topla ortalığı dedi
bende ters bi şekilde kölen yok burda senin dedim

eşimden bir inçi daha
e.kardeşim'n midesine endoskopi çekilecek telde konuşuyoruz
gelirim dedim abla senin k.çocugun var dedi yok yok gelirim dedim hep eşimin tayfasına koşacak değilim ya
eşim işten geldi dedim uğur yarın endoskopi çekilcek yanına gidecem dedim
ama çocuk ya mikrop kaparsa dedi
bende birşey olmaz annenle babanı ssk lara götürdüm pislikten geçilmiyordu
mikrop kapmadılar ya temiz ve özel hastanede de kapmazlar dedim ve gittim
tabi biraz surat beşi beş geçiyordu takan kimdi

X