- 12 Şubat 2009
- 103
- 0
- Konu Sahibi Rengarenk...
- #1.341
mirmirmirmir
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Acımasız olduĞumu sÖylemİŞsİnİz ama deĞİlİm. Sadece yabangÜlÜ bİ İnsan oluĞunu kİmsenİn kÖlesİ olmayacaĞını gÖstermelİ. O kadar Çok Şey anlattı kİ arkadaŞımız benİm vİcdanımda elvermedİ sİnİrlerİmde dayanmadı.
Kızlar yapıcılık yapıcılık da ne İÇİn kİm İÇİn allah aŞkına yaaa tabaĞındakİ yemek bİtmedİ dİye kÜsen kocaya mı yoksa ellerİnden gelen herŞeyİ yapan kaynana ve gÖrÜmce bozuntusuna mı.
Ben arkadaŞımı kırmak İÇİn yazmadım asla bÖyle bİ gaflette bulunmam ama Çok ÜzÜldÜm ve neden ya neden ne İÇİn kİm İÇİn sabır gÖsterecek onu anlamadıĞım İÇİn veee dut yemİŞ bÜlbÜl gİbİ ÖlÜm fermanının yazılmasını beklemesİne kızdıĞım İÇİn Öyle bİ tepkİ verdİm.
Bİzler deĞİlmİyİz kocamız Öte gİt dedİĞİnde kÜsÜp tavır yapan nazlanan. E bu kızın bu kadar İŞkence dİyorum evet İŞkence Çekmesİ hoŞ mu. Bİ kere gelİyor dÜnyaya neden Öyle bİ ana kuzusuyla geÇİrsİn kİ hayatını. Ah keŞke kocası azıcık yaa azıcık kızın yanında olsa o zaman sonuna kadar mÜcadele etsİn. ÖbÜr tÜrlÜ yıllar sonra arkasına baktıĞında kocaaa bİ hİÇ yaŞanmamıŞ yıllar ve heba olmuŞ bİ ÖmÜrle karŞılaŞacak.
Belkİ dÜŞÜndÜklerİmİ anlatamadım ama dedİĞİm gİbİ ÜzÜldÜĞÜm İÇİn yazdım.
Bİde hayatın kolay olmadıĞını bİ askarİ Ücretle geÇİm olmadıĞını bİlİyorum ÖpÜcÜkle gİt ekmeĞİnİ al demek İstemedİm zaten ama mutlaka yapılacak bİŞeylerİ olmalı bİ Çıkar yolu olmalı. Ama bu sabreden dervİŞ muradına ermİŞ olayı deĞİl bence.
Birtanede ben anlatayim kizlar
Biz evlendikden yaklasik 3 ay sonra kayinvalidem gelinligim hakkinda öyle bi yorum yapdiki bunu bi düsman bile söylemez dedim icimden.
Esimle kayinvallimleri ziyarete gittik salonda esimle oturuyoruz
Kayinvalidem girdi odaya ve durup dururken " O ne bicim gelinlikdi öyle, gel al beni der gibi" dedi ve cikti odadan.
Esimde hicbirsey demedi düsüne biliyormusunuz
Ben sonradan esimin ifadesini aldim tabiki
Cnm yazdığın yazının bazıları bana ait,yüksek okul,sekreterlik vb... ben zaten çalısıyorum ve allaha şükür kimseyede muhtaç değilim.
İki tane dairem var benim üzerimde :kedi:
<<<<<Yazdığın yazı büyük olasılıkla yaban gülüne ait, ama bu şekilde hitap cümleleride hiç hoş değil,kaldı ki bu toplumda;boşanmış,ailesi tarafından reddedilmiş,askeri ücretle çalışan biri yerine koy bakalım kendini!!!!!!!! 590 liranın minumum 250 si kira,100 lirası elektrik su,100 lirası ulaşım geri kalan parayada evine aldığın eeşyaların borcunu ödeyip,öpücüklede alışveriş yaparsın artık klava: İnsanları acımasızca eleştirmek kolay ama sandığın gibi toplumdaki nsanlar kimseye yardım için kucak açmıyor!!!! Bunları gözünü açıpta etrafına bakman için yazıyorum....
ne olursa olsun kız tarafı herzaman kızlarının arkasında durmalılar bence ,varlıklarını hissettirmeliler karşı tarafa
Zaten Gelinlimi aldimizda kayinvalidem ve kayinpederimde vardi
Yani sonradan görmediler
Benim tahminimce (aslinda eminim) esimin dayisi haci onlar demislerdir bu gelinlik olmamis diye
Kayinvalidem bunu bana uygun bir dillede söylebilirdi
Ama kayinvalidem düsünmeden konusur kendi esine dahi yanimda " Seytan suratli" dedini duydum mesela
yani dugun olmuş bıtmıs sımdımı konusunu acıyo..ilgı cekmeye calışıyo benı cıddye alın der gıbı..desene cokta fıfı lmaz:
benım eltim çok boşbogazdır
ilk evlendigim zamanlar misafirlige gidecektik ben rahatsızlandıgım için gidemedim
daha sonra bana neden gelmedigimi sordu bende hastaydım sesim kısılmıştı dedim
sana şarkımı söyletecektik sanki die cvp verdi
bide çocugumuz olmuyordu eşime çocuk yapmayı biliyormusun diye sordu :bbo:
şimdi düşündükçe deli oluyorum ama insan o anda cvp veremiyo nedense
kocasını kendi tarafına çekmek için dişini göstermesi lazım, "benim gözümde paha biçilmez altınsın,ama anneme laf söylersen bozuk para gibi harcarım seni" diyen, ama yabangülüm ve ailesi hakkında her istediğini söyleyen, yabangülüm kaynanasının koyduğu yemeği bitiremeyince 2 gün küsen, her fırsatta annesinin hatalı olduğunu bile bile sırf annesinin egolarını tatmin etmek için sürekli yabangülüme annesinden özür dileten, sadece annesi değil kardeşlerinin yanında da yabangülüme değer vermeyen sürekli hakir gören koca tatlı dille, yapıcı olmaya çalışarak fln yola gelmez. ben de boşanmış bi bayanın yalnız başına yaşamasının, ya da baba kapısına geri dönmesinin ne kadar zor olduğunu savunurum hep. ama yabangülüm bunu yapmasa da yapabilecek güce sahip olduğunu hissettirmeli eşine, yabangülümün kadın olduğunu,hatta insan olduğunu, sabrının bi sınırı olduğunu görmeli eşi de eşinin ailesi de. ama yabangülüm insanüstü bir sabırla susup dayanıyor, bence artık konuşma vakti, hatta geç kalınmış bir konuşma. zaten boşancam dese kocası razı olmadan hemen boşanamaz. ortada ıspatlanmış şiddet, darp, aldatma gibi sebepler olması lazım, aksi takdirde kocası ben boşanmam derse boşanamaz yani.
sorun şu, yabangülüm kendini yapayalnız hissediyor, kocasını bırakıp ailesinin yanına dönmesinden daha önceki adım ailesiyle ilişkilerini güçlendirmek olmalı. problem sadece eşiyle kendi arasında olsa aileleri karıştırmanın çok yanlış olduğunu söylerdim burda.ama yabangülüm bi aileye karşı tek başına oynuyor, ve malesef kocasının seçtiği taraf belli. şimdi merak ediyorum acaba bu adamı yola getirmenin bir yolu var mıdır, bilen varsa yapıcı olalım deyip geçmek yerine yol göstersin lütfen...