Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

evim tadilatta olduğu için kendi annemlerde kalıyorum eşimde ustalarla beraber akşamları evimizde çalışıyor eve bir uğradım mutfağım berbat bir halde bulaşıklar ortada dağınık çay bardaklarının içinde çay var üstü küf tutmuş temiz tabak çanak kalmamış hepsi tezgahın üzerindebana eziyet olsun diye yapmış belli ben sinirden deliye döndüm ertesi gün evimdeyim yemek gönderdi eşimde benede yemedik bazı sebeplerden dolayı tepsiyi öylece mutfağa bıraktım kendi bulaşıklarımı yıkadım mutfağımı topladım onlara hiç dokunmadım içindede yemekler var ee haliyle küflendi bozuldu hepsi buzdolabımada koymadım o tepsiyide öylece gönderdim kendisine güle güle kullansın bakalım nası oluyormuş evime bir baktımki geldiği gibi aşırmadan da duramamış yumuşatıcım halı şampuanım alınmış bunlar benim farkettiklerim birde benim farketmediklerim de vardır kesin

Arkadaşım,senin kayınvaliden tam tedavilik bir vaka,
Eşinin tavırları ne merak ettim doğrusu

evim tadilatta olduğu için kendi annemlerde kalıyorum eşimde ustalarla beraber akşamları evimizde çalışıyor eve bir uğradım mutfağım berbat bir halde bulaşıklar ortada dağınık çay bardaklarının içinde çay var üstü küf tutmuş temiz tabak çanak kalmamış hepsi tezgahın üzerindebana eziyet olsun diye yapmış belli ben sinirden deliye döndüm ertesi gün evimdeyim yemek gönderdi eşimde benede yemedik bazı sebeplerden dolayı tepsiyi öylece mutfağa bıraktım kendi bulaşıklarımı yıkadım mutfağımı topladım onlara hiç dokunmadım içindede yemekler var ee haliyle küflendi bozuldu hepsi buzdolabımada koymadım o tepsiyide öylece gönderdim kendisine güle güle kullansın bakalım nası oluyormuş evime bir baktımki geldiği gibi aşırmadan da duramamış yumuşatıcım halı şampuanım alınmış bunlar benim farkettiklerim birde benim farketmediklerim de vardır kesin
ayy yuh artık nasıl cevap vermeden duruyosun hayret ettim valla eşine desene olanı biteni yada o cadıyı alma evine ne insanlar varyaaakötükedihüso

Vallahi arkadaslar hep söyledigim sudurki: öyle erken evlenirseniz kocada, kayinpederde, kayinvalidede, görümcede yaptigini yapar size. Hayat ne yazikki böyle. Kendilerinden gücsüz birilerini görür iseler, ezerler.
Kurnaz olun okuyun veya meslek yapin, kolunuzda bir bileziginiz olsun ( öyle derlerdi eskiden, annelerimiz, meslek yapmamizi tesvik ettikleri icin ).
Kurnaz olun esinizde bir meslegi olmus olsun, veya caliskan biri olmasina dikkat edin.
Kurnaz olun ayni apartmanda oturmayin, evleneceginiz esinizle elele verip kendi yuvanizi kurun.
Kurnaz olun ve kimseden hic birsey beklemeyin, neticede kimsede size yardim etmek mecburiyettinde degil.
Kisacasi eger 4 ayaklariniz ( iki ayak sizin, iki ayak esinizin) yere basiyorsa bu evlilik yürür.
Eger karsinizdaki hala annem annem, ailem ailem diyorsa biraz bekleyin karsinizdaki adam büyüsün sonra evlenin, coluk cocukla evlilik yürümez.
Koca kacmaz, her yasta bulunur.
Yasinizin en az 25 olmasi sart ve böylelikle basarirsiniz hayati ve evliligi.

kesinlikle katılıyorum canım

SANIRIM BU KONUDA EN DERTLİ OLAN BENİM BENİM KAYNANAM OLaCAK ŞAHIS ARTIK KENDİNİ NEFRET ETTİRDİ BENDEN 2 SENELİK EVLİLİĞİmi BURNUMDA GETİRDİ daha ilk başta çeyizlerimi hep aşırmıştı millete çeyizimle ilgili dalga geçmiş ne getirmiş ki demişti ama şimdi benim eşyalarımı alıp kullanmasını biliyor neler nelre kapıma çiş mi dökmedi bu büyücü kadın eşime muskalar mı yapmadı

doğum yapmıişım eve geldim ne yatağım hazır ne evim toplu pislik içinde neyse bende sinirlendim ona sezeryanlıyım kalktım evi toplamaya başladım beni ziyarete gelicek millet birde onların akrabaları çok dedikocudu yapmam lazım ben evi toparlamaya başladım baktım kaynana bizim günlük kullandığımız yastıkları balkona götürmüş sökmüş şarterlerim bir attı benim evim pislik içinde çok mu lazımdı yastıkları açman onlar sonrada yapılırdı die söylendim neyse bunu derdi başkaymış meğer ben camları siliyorum onunda sesleri gelio poşet sesleri falan ben anlamlandıramadım merdivene bıraktı bende merakımdan gittim baktım ne olsa beğenirsiniz benim yastığımın içindeki yünleri koymuş bir poşete belliki kendine götürecek sadece şok almakla kaldım ama ağzımı açıpta neden birşey söylemediğime hala çok pişmanım alıp yüzüne fırlatacaktım ki onu çünkü sonradan söyledğimde inkar ediyor

yeni doğum yapmışım çalıştığım için vede erken doğum olduğu için hazırlıksızım evim kir içinde 15 gün hastanede yattım zor bir doğum yaptım pre eklemsi hastalığına yakalandım bebeğim kuvezde kaldı doktorlar yaşamaz dedi falan neyse acı hatıralar eve geldim kendi annem bebeğime bir valiz dolusu kıyafet bebek bezi falan getirdi kaynanam olacak şahıs o valizin içinden yine bebek kıyafetlerini aşırmış annen kağıt havlu meyve suları falan getirirdi hepsi alınırdı özel odada kalıyorum başkasının almasına olanak yok

SENİN Kİ YİNE İİ ŞEKERİM BENİM kaynanam olacak insan bana onları ne gösterdi ne söyledi hatta üstüne üstlük benim çeyizim serildikten sonra çeyizimin hepsinden aşırmış patiklerim, havlularım,eşarplarım,saç kremlerin,el bezlerim hepsinden alınmış eksilmişti[/QUOTE]

:jeyyar:Canım yazdıklarına bakılırsa senin kaynanan azılı bir hırsız yada çok ağır vaka
baksana yeni gelinin çeyizlerini çalmış yeni doğan torununun kıyafetlerini çalmiş(bebek kıyafetlerini ne yapacaksa) yastığının içindeki yünlere kadar çalıyorsa :1shok:bence sen bunları bizimle paylaşmak yerine bir an önce kaynanan hakkında yasal işlem yaptırırsan iyi edersin:çok üzgünüm:

bir insan ancak bu kadar fütürsuzca saçmalayabilir:roflol::roflol:
eşin bişi demedimi peki ? benneyaptımki
ben olsam yok bilmiyorum gelde bi öğret derdim:CüvCüv:
haspinallah insani kötü kötü söyletiyolar mübarek günde:nazar:

cnm ben başka bir şehire gelin geldım nekadarda olsa insan yabancı oluyo bilmedigi tanımadıgı insanlar bölede insanlar olursa bide biraz iyi niyetli olursan ezilmemen mümkün degil ki ben hiç bir lafın altında kalmıyan biriyim :kedi:
herkesin bir derdi çektigi biri oluyo eşin iyi oluyo kayınvalide elti görümce kayınbaba dan çekiyosun onlar iyi olsa eşinden allah herkese sabır versin evlilik zor işbenneyaptımki

ArkadaŞlar bunlar en basİtİ yenİ evlendİĞİmdede babamların aldıĞı setİn kÜpesİ bİr hedİyelİk bİlezİk kayboldu evİmden dÜŞÜnÜn hİÇ takmadıĞım bİlezİk sandıĞımdan Çalınıyor daha sonrada eŞİmİn bana aldıĞı setİn kÜnyesİ kayboldu daha sonrada benİm sÖz yÜzÜĞÜm fazla pahalı deĞİl ama bİrde eŞİmİn nİŞan yÜzÜĞĞÜ evİmden Çalındı hadİ Ötekkİlerİ ben taktım yanlıİŞlıkla dÜŞtÜ dİyelİm pekİ ya eŞİmİn yÜzÜĞÜnÜde takıp dÜŞÜremem ya zaten artık bİr karar aldım evİmden altınlarım bİr daha alınırsa polİs ÇaĞırıp parmak İzİ aldırıcam Çok kararlıyım allahtan Şİmdİ tÜm altınlarımı annemİn evİne sakladımda rahatım yoksa bİŞey kalmazdı ortada

bence bu kadın ya ağır kleptoman yada uslanmaz bi hırsız.
Eşin ne diyor,paylaşmıyor musun bunları?
Bu kadının eğer böyle bir alışkanlığı varsa kocan biliyordur bence.

valla ya biliyor bana çaktırmıyor yada toz konduramıyor anlamadım gitti ama düğün yaptık eve geldik ertesi gün balayına çıkıcaz eşim altınları yukarı çıkardı geldik gitti aldı altınları eve geldi saydı bir hışımla yukarı çıktı bağırdı çağırdı yukarda eve indi noldu dediğimde hiç ses vermedi ben anladımki altınlar eksik üzerinede gitmedim kaynımda hep söyler benim annem benim cebimden para alır der bu yüzden eskiden paralarını hep bir yerlere saklarmış yani kayınbabamın kaynanama taktığı altınları kaynanamın ailesi kayınbabamdan habersiz alıp kendilerine ev yapmışlar kaynım anlatırdı hep işte o zamanlar dank ediyor insanın kafasına

yazdıklarını okuduğum da işte böyle oluyorum -------> :1shok: allah kolaylık versin size ve çevresindekilere.

ben evleneli iki ay oldu kızlar.
çok abartılı olumsuzluklar yaşamadım hamdolsun ama içime hala dokunan bir olay anlatayım.
bir tane görümcem var
balayından geldiğimizde düğünümüze gelemeyenlerin uğradıklarını ve hediye getirdiklerini söylediler.
borcam tencere ve kahve fincanı.
geldiğinde bakarsın lazım olan istediğin varsa alırsın kızım dedil kayınvalidem ve görümcem.
ama her gittiğimde dikkat ediyorum hiç çıkarıp göstermiyorlar.
sanırım görümceme koydular çeyiz için.
benim derdim iki üç parça eşya değil gücüme giden benim "sen çeyizine koy "dememi beklemeden bunu yapmaları.
hala her gittiğimde aklıma geliyor ama soramıyorum..
birgün deli tarafıma gelecek bakayım şu gelenlere diyecem ama o duruma düşmek istemiyorum.
bir yandan da neden demiyim ki bana gelen hediyeler diye düşünüyorum.
geçen köyden geldiler düğüne gelemeyen bir yakınları altın vermiş çıkarıp bana verdiler.
yani kötü düşünce olsa altınıda sakınırlardı diyorum ama anlayamadım neden böyle yaptıklarını.
ki bana her gittikleri yerden hediye getirirler onlara gittiğimde kayınvalidem poşetlerle doldurur elimi..
bir anlam veremedim ama çok gücüme gitti bu olay

--------------------------------------------------------------------------
SENİN Kİ YİNE İİ ŞEKERİM BENİM kaynanam olacak insan bana onları ne gösterdi ne söyledi hatta üstüne üstlük benim çeyizim serildikten sonra çeyizimin hepsinden aşırmış patiklerim, havlularım,eşarplarım,saç kremlerin,el bezlerim hepsinden alınmış eksilmişti

valla ya biliyor bana çaktırmıyor yada toz konduramıyor anlamadım gitti ama düğün yaptık eve geldik ertesi gün balayına çıkıcaz eşim altınları yukarı çıkardı geldik gitti aldı altınları eve geldi saydı bir hışımla yukarı çıktı bağırdı çağırdı yukarda eve indi noldu dediğimde hiç ses vermedi ben anladımki altınlar eksik üzerinede gitmedim kaynımda hep söyler benim annem benim cebimden para alır der bu yüzden eskiden paralarını hep bir yerlere saklarmış yani kayınbabamın kaynanama taktığı altınları kaynanamın ailesi kayınbabamdan habersiz alıp kendilerine ev yapmışlar kaynım anlatırdı hep işte o zamanlar dank ediyor insanın kafasına

off daha neler neler duyucaz insanın çığlık atası geliyor..
dikkat edin canım ya çok fena senin k.validen..

:hooray:
Vallahi arkadaslar hep söyledigim sudurki: öyle erken evlenirseniz kocada, kayinpederde, kayinvalidede, görümcede yaptigini yapar size. Hayat ne yazikki böyle. Kendilerinden gücsüz birilerini görür iseler, ezerler.
Kurnaz olun okuyun veya meslek yapin, kolunuzda bir bileziginiz olsun ( öyle derlerdi eskiden, annelerimiz, meslek yapmamizi tesvik ettikleri icin ).
Kurnaz olun esinizde bir meslegi olmus olsun, veya caliskan biri olmasina dikkat edin.
Kurnaz olun ayni apartmanda oturmayin, evleneceginiz esinizle elele verip kendi yuvanizi kurun.
Kurnaz olun ve kimseden hic birsey beklemeyin, neticede kimsede size yardim etmek mecburiyettinde degil.
Kisacasi eger 4 ayaklariniz ( iki ayak sizin, iki ayak esinizin) yere basiyorsa bu evlilik yürür.
Eger karsinizdaki hala annem annem, ailem ailem diyorsa biraz bekleyin karsinizdaki adam büyüsün sonra evlenin, coluk cocukla evlilik yürümez.
Koca kacmaz, her yasta bulunur.
Yasinizin en az 25 olmasi sart ve böylelikle basarirsiniz hayati ve evliligi.

ben 24 evlendim ama mesleğim var çok şükür:)
tazeee geldii hanımmmmm 1saat önce duyduum inciyi paylaşıorum.ısrar etti durdu uyduruk bişey yapmış ye die, bende sevmesem de kırmıyım die aldım yiycem, hiç bebeğe uygun bişey diil kıza ver die tutturdu hatır olsun die verdim tükürdü tabi baharatlı, sonra ne dese beeniriniz, ben yiyodum buarada, anası yesin süt olur dicem ama sütüde yok!!!klasik bi şekilde tepkisiz yere baktım tabağı götürdüm çöpe döktüm kalanı biz gidelim dedim çıktım napiim:))

ya ayrı bir yere taşınma imkanınız yokmu
en azından böyle kolay girip çıkamaz yada evin anahtarını neden verdiniz ona
senin yerinde olsam gider çilingir çağırırım anahtarımı kaybettim diye bi güzel değiştiririm kapının kilidini anahtarıda vermem bi daha bu ne rahatlık

3 senelik evliyim düğünümüzle birlikte evide yaptırmıştık
dış kapıların üç anahtarı olurya
neyse bir anahtar bana verildi bir anahtarda eşimde
bu 3. anahtarı bilmiyorum varlığından taki ben dışarıda çocugum içeride kalana kadar
arkadaşa oturmaya gitmiştim o zaman kış ve evim sobalıydı
sobam sönmüş
b.oğlan 2 yaşında eve geldik oğlşum koltuga uzandı bana bakıyor
bende soba yakmaya çalışıyorum külü dökmek için dışarı çıktım arkamdan kapı kapandı
oda uyumuş malesef kapıyı acamıyorum neyse onca cabalarıma rağmen kaynanam elinde anahtarla geldi
şey gelin bu ablanın eski kapısının anahtarı bak bakalım uyacakmı dedi
ana uydu ve kapıyı açtı
eeeeeeee dedim onun kapısının anahtarı ise benim kapıyı nasıl acar kine dedim
elimden bi çekti ver dedi anahtarı dedi ve aldı elimden
meğerse benim 3. anahtarmış o
dedim ver yok dedi o ablanın isterse benden dedi
ne yapcakkine dedim o taşındı artık burdan
ve ben kazandım 1 hafta sonra aldım elinden nesılmı dışarda kaldım gene diyerek gene istedi
bendekini kaybettim dedim

3 senelik evliyim düğünümüzle birlikte evide yaptırmıştık
dış kapıların üç anahtarı olurya
neyse bir anahtar bana verildi bir anahtarda eşimde
bu 3. anahtarı bilmiyorum varlığından taki ben dışarıda çocugum içeride kalana kadar
arkadaşa oturmaya gitmiştim o zaman kış ve evim sobalıydı
sobam sönmüş
b.oğlan 2 yaşında eve geldik oğlşum koltuga uzandı bana bakıyor
bende soba yakmaya çalışıyorum külü dökmek için dışarı çıktım arkamdan kapı kapandı
oda uyumuş malesef kapıyı acamıyorum neyse onca cabalarıma rağmen kaynanam elinde anahtarla geldi
şey gelin bu ablanın eski kapısının anahtarı bak bakalım uyacakmı dedi
ana uydu ve kapıyı açtı
eeeeeeee dedim onun kapısının anahtarı ise benim kapıyı nasıl acar kine dedim
elimden bi çekti ver dedi anahtarı dedi ve aldı elimden
meğerse benim 3. anahtarmış o
dedim ver yok dedi o ablanın isterse benden dedi
ne yapcakkine dedim o taşındı artık burdan
ve ben kazandım 1 hafta sonra aldım elinden nesılmı dışarda kaldım gene diyerek gene istedi
bendekini kaybettim dedim

Cnm benim durumda aynı seninki gibi,bende aynı planla anahtarımı almayı düşünüyorum:) bizim evin anahtarı onlarda var,ben işteyken falan istedikleri zaman giriyolar,onlar neden evlerinin anahtarlarını bize vermiyolar :eek: bizim evde su hidroforla cıkıyor ve fişide kaynanamların rda bi gün sabahtan akşama kadar evde yoklaedı da ne bulasık yıkadım ne sifonu cekebıldım!!! Bizden alması ıyıde sende verseydin anahtarını :dilcikar:

gerçekten bu kadın benim dengelerimi alt üst etti onun yüzünden kendi evime bile gitmek istemiyorum boşanmayı bile düşünüyorum yada artık eşime ya ailen yada ben ve çoçuğunu seçmelisin seçimin yap dememe az kaldı bunalıma soktu kadın beni ya insan gibi davransa o istesin ben yine veririm ama hem habersiz alıyor hem bi suratlar afralar tafralar kendini bi büyük görmeler çıldırtıcak bu kadın beni

roseyou bence sevindirme kimseye getirme aklına böyle şeyler..

uzak bi yere taşınsanız..

yada bi cinnet geçir ve eve sokma bi süre kayınvalideni..yavaş yavaş kesersin sonra ayağını..

Ben bir gün bir arkadaşıma dert yanarken Allah insanı ya eşiyle ya eşinin ailesiyle ya çocuğuyla imtihan edermiş dedi ben de eşim veya çocuğumla imtihan olacağıma eşimin ailesiyle olayım diyorum :)

roseyou bence sevindirme kimseye getirme aklına böyle şeyler..

uzak bi yere taşınsanız..

yada bi cinnet geçir ve eve sokma bi süre kayınvalideni..yavaş yavaş kesersin sonra ayağını..

Bakalım denİycem gÖrÜŞlerİn İÇİnde teŞekkÜr ederİm

estele katiliyorum
eşinle sorunun yoksa kimseyi sevindirme
bir cinnet geçir ve kes ayağini
bende kayinpederim için bir cinnet gecircem bu günlerde
resmen kaynanalik yapiyor adam bana laf sokuyor
ama öyle bir benzeticemki bu sefer ağzini bidaha açamiycakkaydirigubbakcemile2

estele katiliyorum
eşinle sorunun yoksa kimseyi sevindirme
bir cinnet geçir ve kes ayağini
bende kayinpederim için bir cinnet gecircem bu günlerde
resmen kaynanalik yapiyor adam bana laf sokuyor
ama öyle bir benzeticemki bu sefer ağzini bidaha açamiycakkaydirigubbakcemile2

Arzucum k.pederin hala kimle aşık attığının farkına varamamış galiba.
Kendini göstermenin zamanı gelmiştir o zaman
Yürü kim tutar seni:eek:

X