Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Ben şöyle bir sonuç çıkardım.Kayınvalide gelinin kendi akrabalarını da aramadığını düşünürek kendince mutlu oluyor.Acaba ona gerçekten gelinin seni arıyor mu diye aptalca bir soru yöneten şahıslar var mı ,yok mu ?
Gerçi iki olasılık da aynı kapıya çıkıyor.Kayınvalide gelinine aklınca mesaj veriyor.:roflol:Ama gelin de kurnaz ,lafı yapıştırıveriyor.:smiley-cool:

benim aklım bunu almıyo işte. bizde de var benzeri. nasıl ve ne hakla mutlu olabiliyolar inanın aklım almıyor. bi de utanmadan bunu size söyleyiveriyor. hayret bişi ya. o da kadın nasıl anlamıyor.

rengarenk arkadaşım baştan beri seni takip ediyorum hep susayım susayım dedim ama çatladım artık. varmı hala senin gibi gelinler allah aşkına yaaaa. bence çaresiz filan değilsin sadece korkaksın. yok babam ne der yok anam ne der. kardeşim beşikteki çocuk değilsin.eeeen kötü ailen seni kabul etmedi mi git çalış isteyene o kadar çok ki iş. yüksek okul okudum ama sekreterlik yapıyom olsun ayalarımın üzerinde durayımda. senin yerinde olsam büyük sözüme tövbe haşa ama gider wc temizler yine o aileyi hele o koca bozuntusunu çekmezdim. bi bayan bu kadar mı korkak kendine özgüvensiz olur yaaa.
daha kaç yaşındasın bi silkelen bi kendine gel. onları onların silahı ile vur. hiiç kimseden korkma afedersin ama .... ağızlarına da görsünler gelin neymiş. seninki hayat filan değil. koynuna aldığında koca değil hiç kusura bakma. arkadaşım aloooo huuuu kendine gel yaaaa sabır taşı olsa çatlar. ne ilksin nede son olacaksın onların kıçına tekmeyi bastığın zaman. bayan olduğunu bi birey bi insan olduğunu ve çok şeyler için hakkın olduğunu hele hele bi kere daha yaşamak için şansın olmadığını çok iyi düşün. ve ver kararını artık. inşallah maşallah la olacak iş değil. yok değişecekmişte yok mükafatını alacakmışta bilmem neymiş te. kime neyin fedakarlığını yapıyosun ki sen.
affına sığınarakta bişey söylemek istiyorum.
adamın birine 80 yaşından sonra ikramiye vurmuş adamda şehrin ortasına wc yaptırmış bu saatten sonra gelen paranın içine benle birlikte herkes ..... demiş. seninkide o hesap. sen senden geçtikten sonra kocan olacak o canlı kocalığını hatırlayıp değer bilse ne bilmese neeee.
hiçbirini seni kırmak için değil sadece gözün açılsın diye yazıyorum. uyan ve aç gözlerini

rengarenk arkadaşım baştan beri seni takip ediyorum hep susayım susayım dedim ama çatladım artık. varmı hala senin gibi gelinler allah aşkına yaaaa. bence çaresiz filan değilsin sadece korkaksın. yok babam ne der yok anam ne der. kardeşim beşikteki çocuk değilsin.eeeen kötü ailen seni kabul etmedi mi git çalış isteyene o kadar çok ki iş. yüksek okul okudum ama sekreterlik yapıyom olsun ayalarımın üzerinde durayımda. senin yerinde olsam büyük sözüme tövbe haşa ama gider wc temizler yine o aileyi hele o koca bozuntusunu çekmezdim. bi bayan bu kadar mı korkak kendine özgüvensiz olur yaaa.
daha kaç yaşındasın bi silkelen bi kendine gel. onları onların silahı ile vur. hiiç kimseden korkma afedersin ama .... ağızlarına da görsünler gelin neymiş. seninki hayat filan değil. koynuna aldığında koca değil hiç kusura bakma. arkadaşım aloooo huuuu kendine gel yaaaa sabır taşı olsa çatlar. ne ilksin nede son olacaksın onların kıçına tekmeyi bastığın zaman. bayan olduğunu bi birey bi insan olduğunu ve çok şeyler için hakkın olduğunu hele hele bi kere daha yaşamak için şansın olmadığını çok iyi düşün. ve ver kararını artık. inşallah maşallah la olacak iş değil. yok değişecekmişte yok mükafatını alacakmışta bilmem neymiş te. kime neyin fedakarlığını yapıyosun ki sen.
adamın birine 80 yaşından sonra ikramiye vurmuş adamda şehrin ortasına wc yaptırmış bu saatten sonra gelen paranın içine benle birlikte herkes ..... demiş. seninkide o hesap. sen senden geçtikten sonra kocan olacak o canlı kocalığını hatırlayıp değer bilse ne bilmese neeee.
hiçbirini seni kırmak için değil sadece gözün açılsın diye yazıyorum. uyan ve aç gözlerini
cnm sanırım bu sözler Yabangülüne benim anladığım kadarıyla rengarenk arkadaşmızın eşi ile arası iyi eşi ona değer veriyor fakat kayınvalidesi ile sorunlular... Umarm yanlış anlamamışımdır. :KK43:

QUOTE=sevcan...;8671021]cnm sanırım bu sözler Yabangülüne benim anladığım kadarıyla rengarenk arkadaşmızın eşi ile arası iyi eşi ona değer veriyor fakat kayınvalidesi ile sorunlular... Umarm yanlış anlamamışımdır. :KK43:[/QUOTE]

Ben d öyle olduğunu düşünüdüm, çünkü sevcan arkadaşımızın bahsettiği durumlar yabangülünün halini tarif ediyor, :uhm:

ya isimler karışmış olabilir kusura bakmayın. sürekli kocasıyla ve kayınvalide olacak insan diyemiyorum ama yaratıklarla sorunu varya o arkadaş. kaçarak evlenen bayan yani.

Cnm yazdığın yazının bazıları bana ait,yüksek okul,sekreterlik vb... ben zaten çalısıyorum ve allaha şükür kimseyede muhtaç değilim.
İki tane dairem var benim üzerimde :kedi:

<<<<<Yazdığın yazı büyük olasılıkla yaban gülüne ait, ama bu şekilde hitap cümleleride hiç hoş değil,kaldı ki bu toplumda;boşanmış,ailesi tarafından reddedilmiş,askeri ücretle çalışan biri yerine koy bakalım kendini!!!!!!!! 590 liranın minumum 250 si kira,100 lirası elektrik su,100 lirası ulaşım geri kalan parayada evine aldığın eeşyaların borcunu ödeyip,öpücüklede alışveriş yaparsın artık :eek:klava: İnsanları acımasızca eleştirmek kolay ama sandığın gibi toplumdaki nsanlar kimseye yardım için kucak açmıyor!!!! Bunları gözünü açıpta etrafına bakman için yazıyorum....

rengarenk canım ailenle barışmana inan çok sevindim atlamışım daha önce yazdım demişsin..
sakın ödün verme canım hep bu fedakarlığı nedense bayanlar yapıyor ailelerinden oluyorlar ..
inşAllah gönlüne göre olur herşey :Saruboceq:

inşallah cnm ya kaydirigubbakcemile5 mutlaka eninde sonunda bu barışma süreci gerçekleşecekti ama bunu en kısa zamanda yapmak istiyorum daha doğrusu kabul ettirmek...

rengarenk arkadasım bende senın gıbı dusundugum ıcın devam edıyorum ama zaman ne gosterır bılmıyorum herseyın hayırlısı ınsallah senın evlılıgın yolunda gıder allahım hepımızın yardımcısı olsun mutlulugu huzuru evlerımıze yagdırsın ınsallah....

İNşallah bacım,yağdırmasa bile mutluluğa hasret bırakmasın yeter opuyorumnanaktan Ben sizin mutlu olacağınıza inanıyorum,çünkü,benim eşimde beni ailesine karşı sahiplendi ve eşimle olduğum her an çok mutluyum :ecrin_bebek: sizin gibi kaynanadan uzak olsaydık,hiç ama hiç moralim bozulmazdı,maalesef biz üst katlarındayız :nazar:

çok acımasızca ve buldum ben yorumunuzu yabangülümün üzerine neden bu kadar gidiliyo anlamıyorum ben herkes boşan kıçına tekme vur gitsin diyo hiç yapıcı olan yokmu kız burda derdini anlatıyo içini dökmeye çalışıyo onun en büyük problemi kocası ile kocasını kendine çekse çok rahat huzurlu olur kocam benim arkamda olduktan sonra yemişim kaynanayı ben yabangülüm defalarca anlattı boşananam diye kolay değil hiçbirşey hele kadınsan bu dünyada önüne taş koyan ezmek istemeyen çok olur belkide kocasını seviyodur ne olursa olsun ne yaparsa seviyodur bilemeyizki

bence de yabangülümün üzerine bu kadar gelinmesin sanki memlekette çok iş varda yapıcı olmaya çalışalım kocasını nasıl kendine çeker bunları düşünmesi lazım öyle oluncada sorunda kalkar zaten

kocasını kendi tarafına çekmek için dişini göstermesi lazım, "benim gözümde paha biçilmez altınsın,ama anneme laf söylersen bozuk para gibi harcarım seni" diyen, ama yabangülüm ve ailesi hakkında her istediğini söyleyen, yabangülüm kaynanasının koyduğu yemeği bitiremeyince 2 gün küsen, her fırsatta annesinin hatalı olduğunu bile bile sırf annesinin egolarını tatmin etmek için sürekli yabangülüme annesinden özür dileten, sadece annesi değil kardeşlerinin yanında da yabangülüme değer vermeyen sürekli hakir gören koca tatlı dille, yapıcı olmaya çalışarak fln yola gelmez. ben de boşanmış bi bayanın yalnız başına yaşamasının, ya da baba kapısına geri dönmesinin ne kadar zor olduğunu savunurum hep. ama yabangülüm bunu yapmasa da yapabilecek güce sahip olduğunu hissettirmeli eşine, yabangülümün kadın olduğunu,hatta insan olduğunu, sabrının bi sınırı olduğunu görmeli eşi de eşinin ailesi de. ama yabangülüm insanüstü bir sabırla susup dayanıyor, bence artık konuşma vakti, hatta geç kalınmış bir konuşma. zaten boşancam dese kocası razı olmadan hemen boşanamaz. ortada ıspatlanmış şiddet, darp, aldatma gibi sebepler olması lazım, aksi takdirde kocası ben boşanmam derse boşanamaz yani.
sorun şu, yabangülüm kendini yapayalnız hissediyor, kocasını bırakıp ailesinin yanına dönmesinden daha önceki adım ailesiyle ilişkilerini güçlendirmek olmalı. problem sadece eşiyle kendi arasında olsa aileleri karıştırmanın çok yanlış olduğunu söylerdim burda.ama yabangülüm bi aileye karşı tek başına oynuyor, ve malesef kocasının seçtiği taraf belli. şimdi merak ediyorum acaba bu adamı yola getirmenin bir yolu var mıdır, bilen varsa yapıcı olalım deyip geçmek yerine yol göstersin lütfen...

kızlar affınıza sığınarak geçmiş konularda ben bunları yazmıştım hatırlatmak istedimşutarafagitti
yabagülüm,ikra,sevcan... daha adını sayamadıklarım okudukça ruhum daraldı valla:1shok:

yabangülüm senin eşinin yaşı yerinde olabilir belki ama duygu yaşı kesinlikle büyümemiş canım..

ben hep birşeyi ısrarla savunurum bir kadının ezilip aşşağılanması tamamen eşinin elinde aslında..

itibar görmesi demiyorum özellikle yanlış anlaşılmasın..o da kısmen öyledir ama bazen bunu yapmak asla mümkün olmayabiliyor..çünki bazı insanlara ne kadar çabalarsanız çabalayın ben ısrarla terbiyesiz olucam diyorsa yapacak birşey yoktur..

sen önce eşini ele al ve gerisinle kesinlikle ugraşma..bir yerde okumuştum,son zamanlarda sık kullandığım ve çokcada duyduğum bir laf vardır;
bir kadının önce inancıyla sonrada aklı ve cazibesiyle yapamayacağı hiçbirşey yoktur...bu söze aynen katılıyorum..tabi buna sabır ve güçte katmak lazım..
annemin söylediği onada babasının söylediği bir laf vardı;
sabırla koruk (olmamış ekşi üzüm)karışınca zamanla helva olur..
keinlikle önce sabredicez sonrada mücadele edicez kızlar..

bende burda anlatılanlar gibi birçok sorun yaşadım zamanında..ama asla yılmadım..bende bir ana kuzusuyla evlendim,hatta eltilerimde..üçüzünde kaderi aynı olabilirdi ama hepimiz direndik ..

yabangülüm özellikle sana söylüyorum!
eşinin seni sevdiğine inanıyorsan kesinlikle yılma!
kayınvalidene ve diğerlerine karşı asla saygıda kusur etme.onlarla ağız dalaşığına asla girme!
onlarla bir derdin oldugunda aynen onların dilinden konuş yani onlar gibi davran, eşini koy araya maşa gibi yani sen geri çekil ve izle:1closedeyes:
ama bunları yapabilmen için önce eşine karşı çok büyük bir güven kazanman ve onu iyice kafalaman gerekiyor canım..
bunuda nasıl yapacaksın biliyormusun..

öncelikle geçmişte yaşadıgın herşeyi bir kenara at..
sonunda zafer senin olsun istiyorsan sakın kimseyle dalaşma..
eşinin mutlaka zaafları zayıf noktaları vardır onu ruhende bedenende elde etmek için bütün kozlarını oyna..
yani ne istiyorsa yap ama kendinide saydır...
bunun için önce sen kendine bak çeki düzen ver..asla eşinin önünde ağlama mesela erkekler ağlayan kadın sevmez pek..
zaten ağlamak bir nevi zayıflık göstergesidir..
sürekli bakımlı ve düzenli ol.sende hiçbirkonuda bir açık yakalayamasın..
eşinin sevdiği ve önemsediği şeyler muhakkakki vardır bunları öğren bilmiyorsanda ve onun gözüne girmek için ona senleyken keyifli zamanlar geçirt..sakın hiçbirşeyi dırdır etme..
ailesi onu doldursa bile senle geçirdiği zamanları düşünsün sana kızamasın bile..
bu bu şekilde devam ederse,zaten bir süre sonra adam aradaki farkı ayırt eder mutlaka..bir tarafta sürekli dır dır eden ailesi..diğer tarafta yanına gittiğinde hiçbirşeyden şikayetlenmeyen yanında huzur buldugu eşiyerimseniben
lütfen bir süre en azından sabırla dene..sonra zaten senin bir şey yapmana gerek kalmayacak...
bak bizzat kendi taktiklerimi anlattımsengözlerimebaksanab

nolur pes etmeyin kızlar asla yılmayın..
hayat boşlanmayacak kadar önemli..
fırsatçılar sürekli açık ararken siz de asla boş durmayın!
kendi mutluluğunuz için..

çok uzattım özür dilerim:kedi::a015:

kızlar affınıza sığınarak geçmiş konularda ben bunları yazmıştım hatırlatmak istedimşutarafagitti

yazıyı beğendim böyle pozitif ve türkçesi düzgün ruhumuzu daralmayan yazılara ihtiyaç var ellerine sağlık

işte budur arkadaş fazlası ile yardımcı olmuş yapıcı olalım demek istediğimde buydu zaten alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
:kedi:teşekkürler opuyorumnanaktan

bu arada yazımın içinde şöyle bir cümle geçiyor şimdi okuyunca yalnış anlaşılabileceğini düşünerekten tekrar izah etmek istedim bilinsin..demişimki;

'' ben hep birşeyi ısrarla savunurum bir kadının ezilip aşşağılanması tamamen eşinin elinde aslında..''

burda kasdettiğim aslında aile ilişkilerindeki baskılardı.. ama eşi bir yana bu tür ilişkilerde otokontrolün büyük kısmına kadın sahip olabilir...
buda bir gerçektir ...
yazmın devamında da belirttim zaten..

:kedi:teşekkürler opuyorumnanaktan

bu arada yazımın içinde şöyle bir cümle geçiyor şimdi okuyunca yalnış anlaşılabileceğini düşünerekten tekrar izah etmek istedim bilinsin..demişimki;

'' ben hep birşeyi ısrarla savunurum bir kadının ezilip aşşağılanması tamamen eşinin elinde aslında..''

burda kasdettiğim aslında aile ilişkilerindeki baskılardı.. ama eşi bir yana bu tür ilişkilerde otokontrolün büyük kısmına kadın sahip olabilir...
buda bir gerçektir ...
yazmın devamında da belirttim zaten..

cnm işte kırıcı olmadanda bazı düşünceler ifade edilebiliyor. Ayrıca hemen hemen herkes yabangülüme bu şekilde akıl vererek yaklaştı,herkesin yaşam standartı farklı,eğitimi ve en önemliside hayata tutunma çabası....
Şahsen ben yabangülüme boşan diyemem,türkiyede ne olaylar oluyor,daha bugunku gazetede kadın eşinden ayrıldı diye katliam yapıyor adam!!!!!
Sonuçta bunu yapanlarda insan,yabangülümün eşide anlamlandıramadığımız davranışlar sergiliyo eşine karşı,bırakalımda ne yapacağına yabangülüm karar versin,bizim kendi fikirlerimizi baskı yaparak aşılamamalıyız,bizim yapacağımız fikrimizi belirtip,ne olursa olsun arkadaşımızın yanında durmak!!!! bu şekil tepkiler onun sorunlarını bizimle paylaşmasını engeller çünkü cesaret edemediği yada yapmak istemediği şeyleri dayatıyoruz,benden söylemesi....

yabangülümün sorunu çaresiz olduğunu düşünmesi bence ben severek evlendim şimdi ailem ne der diye düşünüyor ama hiç bir anne baba kızına bu kadar eziyet çektirmez gönlü razı olmaz annesi ile görüştüğünde annesinin tepki vermediğini söylüyor ama alsa hem annesini hem babasını karşısına her şeyi bize anlattığı gibi tek tek anlatsa annesi babası sevdin evlendin çek mi der yoksa ne karar verirsen arkandayız mı der

yabangülümün önce çaresizliğini yenmesi lazım mücadele edecek ilkinde ailesi çek derse gerekirse her gün gidip anlatacak her şeyi tek tek

ben hiçbir babanın kızına kıyabileceğini sanmıyorum babası azcık damadına görünse o adam bu kadar rahat bunları yapamaz ki yabangülüm nasıl olsa çaresiz kimsesi yok diye düşünüyor istediğimi yaparım diyor bunun başka bir açıklaması yok

su35'in yorumu çok mantıklı ama bu yolları bence ailesini arkasına aldığını gösterdikten sonra denemeli bu asarım keserim giderin ailem arkamda diyerek değil ufak bir sözle jestle de olur zaten

ben de eşimin ailesinden kaynaklanan bazı şeyler yüzünden boşanma aşamasına geldim ben de severek evlendim annem babam eşimi çok sevse de hiçbir zaman içlerine sinmedi evliliğim eşimin ailesinin tavırları yüzünden annemin dolayısıyla da babamın haberi vardı olanlardan

eşimle aramızı düzelttik ve ailesi de yola geldikten sonra babam yanımıza geldi iki günlüğüne kalmaya burda bir sürü kardeşi olduğu halde tutturdu dünürlerimi göreceğim diye annemin de haberi yokmuş kayınvalidelere gideceğinden ve resmen gidip göründü onlara büromdan laf açıldığında da da kızımız ne derse o olur biz hep ona saygı duyarız dedi kayınvalidemin bana ve babama çektiğ yağları görecektiniz o güne kadar halen surat asıyordu bana umurumda değilsin gibilerden

erkek tarafına bazen görünmek gerekiyor sanırım

kaynanam benle konuşurken ablam deyip durur nedenini anlamış değilim, ablam olduğunu sanıyo galibakaydirigubbakcemile3
ay evet benimki de devamlı bacım deyip duruyor.şimdi biz onunla bacı oluyosak bu durumda kocam benim neyim oluyo,e şu durumda kayınvalidem kim?kafamçokkarıştı:nazar:

ne olursa olsun kız tarafı herzaman kızlarının arkasında durmalılar bence ,varlıklarını hissettirmeliler karşı tarafa

X