kocasını kendi tarafına çekmek için dişini göstermesi lazım, "benim gözümde paha biçilmez altınsın,ama anneme laf söylersen bozuk para gibi harcarım seni" diyen, ama yabangülüm ve ailesi hakkında her istediğini söyleyen, yabangülüm kaynanasının koyduğu yemeği bitiremeyince 2 gün küsen, her fırsatta annesinin hatalı olduğunu bile bile sırf annesinin egolarını tatmin etmek için sürekli yabangülüme annesinden özür dileten, sadece annesi değil kardeşlerinin yanında da yabangülüme değer vermeyen sürekli hakir gören koca tatlı dille, yapıcı olmaya çalışarak fln yola gelmez. ben de boşanmış bi bayanın yalnız başına yaşamasının, ya da baba kapısına geri dönmesinin ne kadar zor olduğunu savunurum hep. ama yabangülüm bunu yapmasa da yapabilecek güce sahip olduğunu hissettirmeli eşine, yabangülümün kadın olduğunu,hatta insan olduğunu, sabrının bi sınırı olduğunu görmeli eşi de eşinin ailesi de. ama yabangülüm insanüstü bir sabırla susup dayanıyor, bence artık konuşma vakti, hatta geç kalınmış bir konuşma. zaten boşancam dese kocası razı olmadan hemen boşanamaz. ortada ıspatlanmış şiddet, darp, aldatma gibi sebepler olması lazım, aksi takdirde kocası ben boşanmam derse boşanamaz yani.
sorun şu, yabangülüm kendini yapayalnız hissediyor, kocasını bırakıp ailesinin yanına dönmesinden daha önceki adım ailesiyle ilişkilerini güçlendirmek olmalı. problem sadece eşiyle kendi arasında olsa aileleri karıştırmanın çok yanlış olduğunu söylerdim burda.ama yabangülüm bi aileye karşı tek başına oynuyor, ve malesef kocasının seçtiği taraf belli. şimdi merak ediyorum acaba bu adamı yola getirmenin bir yolu var mıdır, bilen varsa yapıcı olalım deyip geçmek yerine yol göstersin lütfen...