Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

yaban gülüm yurt dışında yaşıyorsun sanırım
orada senin hakların olması lazım gülüm
şiddet yasak sanırım şikayette bulunsan çokmu canını acıtır acaba
hep çocukda yok ne diye kahrını çekiyorsun canısı

bir inçide 4 nolu görümçeden dökeyim size
analarıyla ben ilğileniyorum ya paşalık taslıyorlar bazen akıllarınca değer veriyorlar ya analarına neyse
k.valideyle altlı üstlü oturuyoruz ne zaman temizlik yapsam k.valide ay benim evimde temizlik istiyor filan der neyse
bende tek başıma yapamam derim hep gittim temizlikçi buldum evini temizlemesi için neyse kadın geldi evi temizledi
aradan 4_5 ay geçti k.valide düşüp ayağını kırdı kızlar geldi küççük görümçe bilmiş şey
ay bu evin neresini temizlettiniz yazık değilmi paranıza kadın güzel temizlememiş filan diyerek gıcık eltiye taşlama yapmış
birbirlerine girmişler olayı pek bilmiyorum küsüp evine çıkmış
sonram ben indim aşağıya aynısını banada söyledi kokoş şey
bende kusura bakmayın ben elimden geleni yapıyorum
daha fazlasını yapamam bütün yük bende eltilerde gelmiyor temizlik yapmaya bi benim ev bi ananısın evini temizlemek benimde canım var dedim
beğenmedinizse gelin siz yapın dedim parayı
veren ben değilmiyim paramı konuştururum dedim :1shok: pıt sustu

ben evleneli iki ay oldu kızlar.
çok abartılı olumsuzluklar yaşamadım hamdolsun ama içime hala dokunan bir olay anlatayım.
bir tane görümcem var
balayından geldiğimizde düğünümüze gelemeyenlerin uğradıklarını ve hediye getirdiklerini söylediler.
borcam tencere ve kahve fincanı.
geldiğinde bakarsın lazım olan istediğin varsa alırsın kızım dedil kayınvalidem ve görümcem.
ama her gittiğimde dikkat ediyorum hiç çıkarıp göstermiyorlar.
sanırım görümceme koydular çeyiz için.
benim derdim iki üç parça eşya değil gücüme giden benim "sen çeyizine koy "dememi beklemeden bunu yapmaları.
hala her gittiğimde aklıma geliyor ama soramıyorum..
birgün deli tarafıma gelecek bakayım şu gelenlere diyecem ama o duruma düşmek istemiyorum.
bir yandan da neden demiyim ki bana gelen hediyeler diye düşünüyorum.
geçen köyden geldiler düğüne gelemeyen bir yakınları altın vermiş çıkarıp bana verdiler.
yani kötü düşünce olsa altınıda sakınırlardı diyorum ama anlayamadım neden böyle yaptıklarını.
ki bana her gittikleri yerden hediye getirirler onlara gittiğimde kayınvalidem poşetlerle doldurur elimi..
bir anlam veremedim ama çok gücüme gitti bu olay

yabangulumm
neden ?ona mecbur degilsin ki tatlim.hep diken uzerindesin bu sekilde de..sen kotu birsey yapmasan bile onlarr viziltidan bile sikayet eden tipler..senin onayin olmadan bir isler cevirmis nasil yapmis anlamadim simdi ama yaptigi suc,keske sikayet etseydiniz..gerci olan olmus..
sen saygisizca davransan onlara laf soylesen kavga cikarsan tamam esin hakliidir..
ama onlar alinganlik yapip herseyden nem kapan sikayet eden tipler..
sanada yazik degil mi..ins.bir an once aydinliga kavusursun canim.cok iyiniyetli ve sabirli bir kadinsin..

Son düzenleme:
gecen sene k.valide ayagını kırdı az önçede belirtmiştim
ameliyat olacak dr dediki yaşı çok geç pek çok rahatsızlıgıda var hazırlıklı olun çıkmaya bilir dedi dr ameliyattan
neyse rabbim yaşattıktan sonra yaşatıyor ya evine geldi
yatıyor bakma sırası bende benimde boynum tutuldumu yatıyorum
neyse ayaklandım biraz duramadım gidip bakayım dedim
anaaaaaaaaa:1shok: surat beş karış patlayacak dinamit gibi sormadım ne oldu diye
sonunda patladı oran burdan konuşurken
evde komşu kadında var iki kolunu sallayarak ölmedim işte ölmedim dimdik ayaktayım diye sızlanmasınmı bağırarak :1shok: şok tayım bozaçaktım komşu var diye bişey demedim
b.eltiye çıktım yenge olanı duydunmu dememe kalmadan yengem anlattı olayı
meğer biz ölmesini beklemişizde ölmemiş diye üzülmüşüz öyle mi diyerek indim aşağıya
bu nasıl laf dedim kim ölmeni istiyormuş dedim ölmeni istesek niye seni dr lere götürelim peşinde koşalım dedim
bu lafı o çok deger verdiğin gelinin uydurmasın dedim (2 nolu gelinini pek sever de )vurdum vuruşturdum demeye laf bulamadıkötükedihüso

burda okudukca korkuyorum
basıyazmalı bence cok ayıp yaptıkları egerkı gorumcenın ceyızıne koymuslarsa yakısmayan bır sey bu
benımde canımı sıkan mustakbel kayınvalıdemle cok sık konusuyor olmamız
ben aslında daha evlenmeden boyle samımı olmak ıstemıyorum mesafe koyayım dıyorum annemde bozuluyor
ama hem oglu hem anası ustume gelıyor boguluyorum ....

basiyazmalim anlattigin kadariyla senden saklayacak insanlara benzemiyorlar..
sende ihtiyacin olan birsey varsa onlara soyle bu sayede her geleni gorursun evde olmayanida alirsin..
takilma bunlara..

Son düzenleme:
aslında tavır koymak çok önemli gerçekten kzılar.
kayınvalidemlerle aramız biraz uzak başka semtteler onlar ama eşimin dayısı alt katımızda.
çeyiz sermede annem ve ablamlara gıcık gıcık laflar edip surat yaptılar dayısı çok patavatsız eşimin kim oluyorlasa.
bu yüzden çok soğudum ve sevmiyorum onları.
ilk günlerde sürekli yengesi uğrayıp duruyordu canım sıkılmasın diye.
birgün canın sıkılıyor mu diye sordu bana bende yoooooo ben yalnızlığı çok severim vakit geçircek bişiler buluyorum dedim:lepi::lepi:
birde hiç kapılarını çalmadım anlasınlar diye..
habersiz gelmesinler diye bende gitmedim mesafeli davrandım.
ve anladılar artık hiç gelmiyorlar:mymeka:

basiyazmalim anlattigin kadariyla senden saklayacak insanlara benzemiyorlar..
sende ihtiyacin olan birsey varsa onlara soyle bu sayede her geleni gorursun evde olmayanida alirsin..
takilma bunlara..

evet önemli bişi değil ama içime oturdu hani yakıştıramadım.
geçen görümcem bana geldiğinde canım hediye gelen tencere şu benim minik tencerem boylarında mı öyle tencerem az lazımda bana dedim evet yengecim o boylarda geldiğinde bakarsın alırsın dedi ama işte dedikleri yaptıklarına uymuyor.
unuttular desem iki ay oldu..
bakalım çıkar kokusu yakında..

nasil yani o boylarda gelince bakarsin alirsin...???
o zamann bence istee guzel bir sekildee...vermeye niyetleri yokkk..
eger sen almaz esinede soylersen,onlarda biz soyledik o almadi derler..
o laftan sonra almayacagim varsada alirdim..

başıyazmalım aynısını bende yaşadım..
birgün kociğin dayılarının hamımları ve kayınvalidem oturuyoruz kayınvalidemlerde..
memleketten gelenlerin muhabbetleri yapıldı kayınvalidem döndü bana
" memleketten x ler gelmişti siz balayındaydınız altın bıraktılar bende yedim ihtiyacım vardı,bişi diyecek değilsin heral "dedi..
nutkum tutuldu bi laf edemedim
zaten bu kadın beni hep dumura uğratıyorr

seninkide baya acik sozluymus..afiyet olsun deseydin elinede pecede tutustursaydin agzini silerdi....:mymeka:

zaten bu lafa ne diyebilirsin ki?:uhm: cvp verilmez ki bölesine..

çok ters ve soğuk bi insan kayınvalidem
her seferinde beni böle dumur eder hiç cevap veremem sonrada yerim kendimi şunu deseydim bunu deseydim diye..
düğünde kaynım götürdü düğün sonrası anası ne çirkin şey resmen gasp!

:1shok:ne denir ki gerçekten cevap versen sen cadoloz olursun..
garip ya bari kibar bir dille gönül alarak de di mi..
pat diye resmen laf isteyerek deniliyor bence cevap verirsen kötü gelin oluyosun..:mymeka:

bir inci daha kayınvalidemden zaten onun incileri mercanları bitmez..

yemek takımımı çok pahalıya almıştık kare kemikten yapılmış çok özel bişi..
ben nasıl gözüne bakıyorum makineye fln dizerken kırılmasınlar diye..
neyse kayınvalidem döndü bana dediki yemek takımım çok eskidi bana alıcaksan yuvarlak al hiç hoşlanmadım bunlardan..

:1shok:ne denir ki gerçekten cevap versen sen cadoloz olursun..
garip ya bari kibar bir dille gönül alarak de di mi..
pat diye resmen laf isteyerek deniliyor bence cevap verirsen kötü gelin oluyosun..:mymeka:

benimki hep öle anacım tatlı dille yapsa ayaklarına serilcem yeminle..
kocikle başbaşa sohbet ediyoruz..
zor bi hamilelik geçiriyorsun bu yaz tatile gidemedik bu yüzden
seneye nereye istiosan götüreym seni dinlenelim fln dior
annesi geldi konu ne bakim dedi
tatill dedim bende hevesle
bende gelirim çok bunaldım zaten ihtiyacım var, dediiidelikafadulden
oğlu sıvıştı kaçtı..
durdu durdu kaynana:" SENİ NASIL GEZDİRİYORSA EŞŞEK GİBİ BENİDE GEZİDRECEK" dedi..

ona nie yemek takımı alcaksın ki??

onu da kocası gezdirsin aaaaaaaaaaa yolacam ben bu teyzeleriii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…