Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ah canım ahhhh ilk yazdıklarımı okumadın galiba.eşim ezdiriyor beni.mafoldumben

canım ya sayfa başından beri takip ediyorum senide..ne demek eşim eziyor..neden bu kadar pasifsin inceldiği yerden kırılsın neden bu kadar taviz veriyosun hem eşine hem eşinin ailesine...canım ne öyle her konuda sen haksız konumundasın..yok öyle bişey gelinsin diye ne eşinin ne ailesinin kölesinin..maşallah sendede iyi sabır var ben olsa asla tahammül edemem...bu kadar pasif olma be güzelimm kendine güven duy herşeyde özür falan edersen öyle sen onlar tabide sana muameleyi yaparlar..eşinde çk seviyodu ailesini senle evlenmeseydi sebnin günahına girmeseydi..

bi kezde burada kına var,kaynanama çok yakınız onların orada gözüküyor ama bizim burada daha yakın.komşumuzun kızının kınası.önceden anlaştık bizde seyredecez kınayı.kına günü oldu akşamdı kimse gelmiyor.bekliyorum yok dedim demek gelmeyecekler.eşim işte 11 de gelecek.kına oldu akşam eşim geldi kına oldumu diye sordu.biliyor ama iş olsun işte.oldu dedim.niye annemgili çağırmadın dedi.bende haberleri vardı gelceklerdi dedim.ben arayackmışım onlar gelsin diye.eşim küstü ban 1 hafta.kaynanamların suratı 10 karış.kimse benimle konuşmuyor doğru dürüst.bilg.olayıda üstüne gelmişti bunun.neyse 1 düğün daha oldu yine aynı yerde bu defa aradım biz köfte yapacaz sen gel buraya dediler.bende kardeşlerimi aradım onlar geldi gitmedim kaynanamgile.ertesi gün gittim kaynanam ben sana küstüm niye dedim,biliyorum ama yinede sordum biz köfte yaptıkta sen gelmedin.bende kardeşlerim geldi o yüzden gelemdim dedim.görümcemde gülerek bende dedimki yabangülüm düğünü bırakıpta gelirmi hiç.gıcık gıcıkta gülüyor.bide biz düğün meraklısı değiliz senin gibi dei.az kalsın o zaman diğer defasında niye küstünüz tuttum kendimi..

ah canım ahhhh ilk yazdıklarımı okumadın galiba.eşim ezdiriyor beni.mafoldumben

Canım benım bu olayı anca eşini kaybetmeyi göze alarak noktalayabilirsin,%50 ihtimalle ya ayrılacaksınız yada mutlu olacaksınız,tabi bunun içinde imkanlar gerekli,bence kafanda bi plan oluşturmanın zamanı gelmiş gibi görünüyor!!!

canım haklısın ama severek evlendiğim için aileme bişey diyemiyorum.yoksa vallahi bir dakika durulacak gibi değil.inan yaşım 26 ama 40 yaşındayım gibi.7 yıldır böyle çekiyorum kaprislerini..:gitme:

kesinlikle katılıyorum. ne o öylee sen hep eziliyosun..

benim eşimde annecidir ama beni asla ezmezzzzzzz aranızdaki mesafeyi korusun..

kızlar durun ayol çok anlatınız bide ben içimi dökeyim daha yeni evliyim eltim durmdan soruyo hamile değilmisin diye yoksa hormonlarınmı bozuk dedi bilme ki dedim bozukmu gidip baktırmadım çocuk istemiyoruz ben korunuyorum dedim.beni heryerde yayın etti çocuğum olmuyomuş diye kaynanamlarda buluştuk bir kez kaynanama diyoki ay ben olsam çoktan hamile kalırım kocam ceketini atsa üstüme hamile kalırım hormonlarım çok çalışıyo dedim her ay gidip ölçtürüyomusun hormonlarını nerden biliyosun ki doktor öyle söyledi dedi kaynanam görümcem eltim kıkır kıkır gülüştü sanıyoki aptallar benim çocuğum olmuyo bende sırf bunlara inat evliliğin 6 ayında hamile kaldım çektim benim herifi çocuk yapalım dedim ben 1 ay sonra hamile kaldım eltim aradı gözün aydın dedi ay canım sorma ya hormanlarım öyle bir çalışıyoki ilk denemede hamile kaldım dedim.oğlum 2 yaşında oldu bile eltimin oğlu 8 yaşında ikinciyi istiyo amma olmuyo tedavi görüyo hormonları bozukmuş

hiç şüphen olmasın canım..Rabbim dönüp dolaşıp hesabını soruyor tüm fesat kalplerden:sinifsinif:

canım haklısın ama severek evlendiğim için aileme bişey diyemiyorum.yoksa vallahi bir dakika durulacak gibi değil.inan yaşım 26 ama 40 yaşındayım gibi.7 yıldır böyle çekiyorum kaprislerini..:gitme:

ne demeks everek evlendim olurmu be güzelim bende severek evlendim..bu senin kararın ailen bir noktadan sonra senin arkanda olmalı ve saygı duymalı ...canım bak annen bir daha senin aynından doğurmaz..inceldiği yerden kırılsın onlara büyük bir ders vermelisin kızım sen afedersin külkedisimisin ?..kendini ezdirme onlara ailene anlat...kimse bilemez ki evlenirken bunları yaşayacağını kader be güzelim...

acaba düşünüyo mu şimdi,sana dediklerini,,,,, hiç çocugun olmasa bunlar insanı toplumdan da dışlatır!!

söyledim o zaman iyi yetiştirmişsin dedim.anasına gelince ona göre anası ne derse haklıdır.

ama eşim özür dile dedi.sen suçlu değilsin ama yinede ara dedi.

öyle canım her zamanki halleri..

Olurmu canım kendi değerini bil biraz ne demek sen haklısın ama ara özür dile. Ana baba da olsa birisini eziyosa, senin eşinle aranı bozabiliyosa, eşinin annesine yaptığın doğru değil diyebilmeli. Tamam rabbim hakedene hakkettiğini verir. Fakat herşeye de boyun eğmemek lazım.

diğer sayfada yazmıştım benim ailem kırsal kesimde büyümüş çevrenin sözüne bakarlar.filancanın kızı boşanmış gezdi tozdu şimdide boşandı diyecekler..hatta geçen anneme anlatıyorum ben sana söylemedimmi o zaman görmedinmi ne kadar kendini beğenmiş olduklarını dedi.ne diyeyim ben şimdi annem böyle diyorsa babam ne söyler..

canım ya dünden beri kendimi zor tutuyorum. seni üzecek bişey yazmak istemiyorum ama sen eşinin seni sevdiğine eminmisin yada sana bu kadar saygısızca davranan bir adamı hala sevdiğine...bu ne ya..sabır taşı olsa çatlar...biliyosun biz diğer topiklerden tanışıyoruz senle. senin diğer probleminin nedeni belli. bu kadar eziyete can mı dayanır.sanki seni özür dileme makinası gibi kullanıp kahrolası egolarını tatmin ediyorlar. kusura bakma ama şu an karşımda olsalar o şahısları senin yerine öyle bi benzetirdim ki oturdukları yerden kalkamazlardı. başta eşini...normalde çok sinirli biri değilim ama ben bile çıldırdım yani. bana sorarsan eşine biraz seni kaybetma korkusunu yaşat. umurunda olmazsa bırak defolup gitsin. işe yararsa belki biraz toparlar kendini. seni üzdüysem özür dilerim...

acaba düşünüyo mu şimdi,sana dediklerini,,,,, hiç çocugun olmasa bunlar insanı toplumdan da dışlatır!!

katılıyorum canım dışlatırlardı güzel allahım bana nurtopu gibi bi evlat verdi çok korktum allahım olmazsa ben bu cahil gerizekelılarla nasıl uğraşırım diye şimdi bende olmasını istediklerini kendisi yaşıyo rabbim çok büyük sabrediceksin biliyomusun bana o kadar kötülükler yaptılar ki eşimin tarafı şimdi herbiri bir yana dağıldı allah herzaman mazlumun ezilenin arkasındadır emin olun kızlar

insanlar neye kime mana bulurlarsa onun aynısını görmeden ölmüyorlarmış

çok doğru bi söz

benim kayınvalidemin eltisininde 7yıl sonra olmuş çocuğu

tabi bütün kardeşler kese ortakmış o an için dede ortada olduğu için

kayınvalidemin eltiside tedavi gördüğü için kayınvalidem kızıyormuş hep ona harcanacak

paralar olmuyorsa olmuyo diye

ve biz evlendik bizimde 3.5yıl sonra tedavi ile oldu bebeğimiz

kimseye mana bulmaya gelmiyora.s

doktorum benim evet biliyorsun en son zehirli guatr çıkmıştı tedavim devam ediyor.eşimin zaten bi derse ihtiyacı varda anlamıyorki.canım benim ne üzmesi haklısınız hepiniz.ailemden çekiniyorum benim korkum babamın sen istedin çekeceksin demesinden korkuyorum.o sözü duyarsam yıkılırım daha çok.bilmiyorum canım ya ortada kaldım ne yöne gideceğimi bilmiyorum.yolların kapalı olmasından korkuyorum..:çok üzgünüm:

Bizde eşimle 7 yıl birbirimizi istedik aileler karşı çıktı zorla olsa da evlendik Allahıma bin şükür mutluyum. Ama mutlu olamasamda Senin yaşadıklarmı yaşasam bırakırdım büyük konuşmak istemem ama. Kimse geleceği göremez evli kalarak insan yerine konmamak daha mı hoş. Eğer babam bana kendin ettin kendin buldun çek gibi bi laf ederse onu da silip ayaklarımın üzerinde durabilmesini de bilirim.

canım benim hiçbir baba evladı bu kadar eziyet çekerken kandin yaptın çek demez güzelim. en azından anlat onlara bilsinler. olmadı çeker gidersin seni kapının önünde bırakmazlar ya..bu yaşadığın hayatı arayacağını hiç sanmıyorum. babanla konuş. babalar kızlarına daha düşkündür. en azından eşini karşısına alır biraz konuşur. yani ne bileyim sahipsiz olmadığını bilsinler belki biraz çeki düzen verirler kendilerine. baba bir kızın arkasında ki en büyük güçtür ister küçük bi yerde yaşa istersen büyük şehirde...

bence hata ediyorsun

en başta gençliğine yazık ediyorsun

ömrün boyunca bu insana katlanacakmısın

sırf ailen tepki göstecek diye

hem niye ailen tepki göstersin ki

şanstır evlilik işi

evlenmek kadar ayrılmakte çok normal bence

öyledir belki bilmiyorum ama cesaretim yok.düğün sırasında gerekse sözde kaynanamgil olay çıkardılar.edrafın lafı sözü babam çok üzüldü.tek kızım babam arar sorar,gelir ama böyle bi durumda nasıl tepki verir bilmiyorum.anneme anlatıyorum babama anlatmaya korkuyor oda.annem çok üzüldü benim için çok ağladı.bi daha üzmek istemiyorum onu:a015:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…