Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

altı erkek kardeşler her işte hep ben koşuşturrum birinde hamileyim kaynımın düğünü var ben o halde çalışıyorum koşturuyorum yoruldun demedilerde bana iş yapmıcaksan evlenmicektin dediler eşim en küçük olduğu için

Valla söle baştan bi 10/15 sayfa okudum sonlardanda son 10 sayfa anladımki sustukça bunlar başına çıkmak için yer arıyorlar.nerden başlasam die düşünüorum anlatmaya kaynanam kv diyemiycem o cadolaza kızı ve kendisi benim 2/3 katım olmalarına ragmen kocam sevgilim bu die gösterdiği ilk foto.şişmanmı bu die fesatlatlığını konusturan biri evlenirken yaptıklarını yazsam destan olur tadilata gelen adamlar bile bana yazık bacım sana allah sabır versin fok balığı gibi ... devirip yatıo dediler annem babam uzakda ne yazıkki o dönemde çok ezildim ailecek bi gün gelip yardım etmediler nişanşandıkdan 1 hafta sonrasında kızınında bende evlenicem die ... Yırtması cabası neyse evlendik düğün günümde berbat oldu annem babam 15 dak düğüne geç geldi bi kere beni telkin etmeye gelmedi ağlıorum bana kapı eşiğinde .... Ağlama ağlamak ağlamayı getirir gelin hanım dedi defoldu gitti,sonrasında öğreniyoruzki arkadaslardan ve ailemden meğersem bana takılcak altınları kankileri gelip eline sokuşturmus,kocamı inandıramadım taaki düğün kasetini alana kadar gördü tabii şok sormaya gitti para verdiler dedi geçiştirdi neyse nişanda takılan bi altını kızı tutmustu sağolsunlar onunda üstüne yattılar hatırlamıoruz dediler(çok şükür evirdim çevirdim ondan bi çeyrek aldım) kimsenin parası bende kalsın sevmem benimkide başkasında kalsın sevmem neyse kızı evlendi o aralarda bi ton sorun aradan 1 sene daha geçti ayrı semtlerde oturduğumuz halde ilk kez eve çağırdım hep yeni başlangıc derdinde olan ben ha bi kez daha canımı sıksın die şanslar veeip durdum.kızını çağırmadım tek gel dememe ragmen geldiler ve 8 kişiye birden bana hiZmet ettirdiler her seyi nerden aldıgımı sordukar açık hava mağazası gezdiler resmen sonrasında aylar sonra evdeki kalorifer havasını almaya yarayan dandik bi alet var ona ihtiyac oldu meğersem benim görümce onu ben arkamı döndüğümde cebine indirmiş 1 sene sonra anca kocam sorunca aöleyebildim sölerken bile utandım ama onlar utanmadılae peki ben ne yaptım geçen evlerine gidince aleti ait oldugu yere geri getirdim... Çok cadolozum sanırım ama bu tiplerle anca böle başa çıkabiliorum varmıdır böle manyaklar?

Bende de çok var ama şimdi pek gelmedi aklıma ,sunu anlatayım...

Gecen yaz kv beyin ameliyatı olmuştu bende yanında kalıyorum zaman zaman geceleri eve geçiyoruz falan kp ile kızım(3 yaşında) dışarı çıktılar gelirken karpuz almışlar yemek hazırladım kv koca karpuzu gördü kp söyledi karpuz aldık diye.
Neyse ben sofraya karpuz doğradım kv yedi yedi sonra ben yiyorum ya sizede kaldı mı diyo kocaman karpuz bitmedi ya ye sen dedim ,Yok hani ne biliyim başka yoksa size kalmazsa falan filan ediyor.. Kp ne diyor dedi amaan konuşuyor işte koca karpuzu gördü ben yiyorum ya size kalmaz mı diye soruyor dedim kp de güldü kv boş boş bakıyor ben sinir halinde

Şimdi okuyan arkadaşlar derki kadın düşünceli davranmış ne var??
Kv nin genel halidir bu kendini düşünceli göstermek bişeyimi şikayet edeceği zaman bile iyi niyetli gibi anlatır, Benim bi lafımı illa oğluna, kocasına duyulacak ya Seninderdindeyim de böyle böyle dedi bana yazık ona da şöyle olmuş Sonuç aramızda konuştuğumuz herşey herkese duyurulur ama çok iyi niyetli anlatılır..

Düğünüme 79 gün kaldı hayırlısıyla..
Hala tek bir hazırlık yok.. Be mobilya, ne gelinlik nişanlıma söyleedim artık hani annen arasında gelinlik bakmaya gidelim kınalık bakalım diye ..
Kaynanadan bomba cevap kınalığı onlar alıcak! Tövbe yarabbii.. 3 gün geçti halaa arıyacakk, arar zaman var dahaa :))

Bu da benden inciler...
Çocuk ta doğduktan sonra eşimle birbirimize zaman ayıramıyorduk. ''İş güçten bir boşluk yaratıp baş başa vakit geçirelim dedik.Çocuğu aileme birkaç günlüğüne bırakıp tatile çıktık. Her şey çok güzeldi.Ta ki otelden ayrılana kadar.Eşim 'ben resepsiyona gidip ödemeyi yapıyım' deyip yanımdan ayrıldı. Döndüğünde o gülücüklerle giden adam gitti.suratı kızarmış yüzü düşmüş bir adam geldi.''Birşey mi oldu?'Ne bu hal?''dedim.Hiçbir söylemedi.Ne olduğu bir kaç hafta sonra kayın validemlere gittiğimizde ortaya cıktı.Eşim dışarda işi olduğu için evde kayınvalidemle evde yalnız kaldım.Sürekli anlam veremediğim bizim tatile cıktığımız tarihlerle ilgili sorular sorup durdu.Ne anlatcam?neyin hesabını vericem?bir bilsem.Ailem bu kadar sorgu yağmuruna tutmuyor beni..istediği cevabı alamadı herhalde.İçimden ''.... ın tatildeyken yüzünün düşmesiyle bir alakası olabilir mi''dedim.eşimle beni görmeye gelen misafirleri kapıdan geçirirken herkesin içinde eşim de sarılıp ''bizde şu tarihte 2. balayımıza çıktık.''dedi.Kayınvalidem resmen bomba gibi patladı.Bana döndü. ağzı köpüre köpüre''ben sana sabahtan soruyom da sen bana neden onla tatile çıktığını söylemiyosun.Ahhh...oğlun ben seni orda aradım kimle tatile çiktın diye sordum.bana niye sen iş için ordayım.dedin.2. balayına çıktığını sen benden nasıl saklarsın.Benden habersiz nasıl 2. balayına çıkarsın.Benden nasıl saklarsın....''daha bunun benzeri şey söyledi.Misafirler bir bana baktı bir kayın valideme baktı.Eşim yine kıpkırmızı.
Yine huylu huyundan vaz gecmez eve bizde kalmaya geldiğinde herkesin uyduktan odaları geziyor izliyor yada eşimle bir anlık başbaşa oda da kaldığımızda gözetlerken yakalıyorum.Tam kameralık.Kimse inanmaz .Bildiğin sapık.bir anlık eşimi öperken göz göze gelebiliyorum.Bozuntuya vermiyorum ama rahatsız edici hal alıyor bazen yaptığı.

Sonunda düğün alışverişine çıktık :)
Gelin ayakkabısı beğendim , annem kardeşim halam nişanlım hepsii çokk beğendii . Kayınvalide ise aldı eline ayakkabııyı bu ne böyle saçma sapan bişi ? Aynı terliğe benziyor dedii :)))
Sonuç : Ayakkabılarr benimm :)))

Gelinnlik bakmaya girdik bi mağazaya fiyatı 7.500 TL dedi satıcı bayan, ilk sorduğunuda almak zorunda değiliz yani bi fiyat aldık kadın alcaz sandı herhaldee mağazadan çıkarken kapısına bi çaptı kendini yüzüü kıpkırmızı oldu full cam kapıı yaa ALLAHIM gülsemm mii üzülsem mii :)

daha kaynanam yok ancak kaynana adayıma, oğlu hakkında çöpsüz üzüm kim ister görümce diyip karşılıklı gülüşmüştük

Selam.3 aydır kimse yazmamış artık herkes kaynanalarıyla görümceleriyle eltileriyle iyi anlaşıyor galiba. inşallah öyledir.Topiğin nerdeyse yarısını okudum neler yaşamış arkadaşlar var.Kimine üzüldüm kimine güldüm.Allah hepimizin yardımcısı olsun.Biz artık görüşmüyoruz ve kafalarımız rahat.

Öyle imkan varsa hic görüşmemek daha iyi.kafa rahat olur. Eşiniz görüşmemek durumuna nasıl tepkisiz kaldıki? Anlatır mısınız

Doğumuma geldi ama geldiği akşam trip yapmaya başladı.Zaten ertesi günde doğum yapacaktım o son akşam geldi.Hastanedede yapmadığını bırakmadı hatta hemşireler onu odadan çıkardılar kızdılar.Hastaneden 3 gun sonra çıktım evime geldim.Yanımda kendi annemde var tabii.Logusayım ama 7.gun babam rahatsızlandı annem evine döndü.Daha annem kapıdan çıkar çıkmaz bu bana ne laflar şok oldum ama alttan aldım.akşam eşim işten geldi hastayım tansiyonumu ölçtü 15 olmuş gözlerim kanlanmış.hamilelikte bile tansiyonum hiç çıkmadı.ki benim normal tansiyonum 10 dur.eşim anladı zaten noldu dedi anlattım.kovucam bu kadını dedi. hayır dedim sakın yapma ayıp. neyse o akşamı öyle atlattık.ertesi gun bişey yok normal geçirdik konuşuyoruz falan.ben sorun yok sanıyordum ta kii eşim gelene kadar.akşam eşim geldi bu başladı beni şikayet etmeye ve hiç olmayacak bir iftira attı bana.bu defa bende çok sinirlendim artık.Bende ağzımı açtım yetti yani.Ama kadın burası benim oğlumun evi sen kimsin diye 8 günlük çocuğumla beni evden kovdu.ki bizim dugunumuz falan olmadı.evimdeki herşeyi eşimle ikimiz aldık.sonradan bana 1 milyonculardan alınmış çatal ve kaşık verdi başka bişey yok.hoş herşeyi yapmış olsada burası onun oğlunun evi değil.kızım ben ve eşimin evi.neyse bu beni kovunca ben bu kadınla aynı evde kalmam dedim eşyalarımı toplamaya başladım eşim çıldırdı.ben kızı aldım komşuma gittim.eşimde bunun netten biletini alıp gönderdi.zaten kendisi diyordu annemi çağırmayalım huzurumuzu bozar diye.ama ben ilk doğum ilk torunları babaanne olucak ayıp olur diye kendim çağırdım başıma bela almışım.o günden sonra eşimi sadece 1 kez aradı sebebide şubesiz bankacılık yapan bir bankada parası vardı onu çekemediği için ve netten de anlamadığı için o paranın normal bir şubesi olan bankaya parasını göndermesi için eşimi aradı.daha ne olaylarımız var (( aslında durumları çok çok çok iyi.kendi babasının iki fabrikası var ama gözü aç.hiç doymaz.para onun allahı olmuş tövbe yarabbim.beni en başından istemedi.eşim bizi ilk tanıştırdığında bu sonradan benim evime geldi ve sen çok akıllı bir kızsın bende akıllıyım biz anlaşamayız o yüzden ben seni istemiyorum diye yüzüme söylemişti. :))) offf daha neler var yaaa.

aman Yarabbim nasıl bır kadınmış bu ya eşinizin zaten çağırmayalım demesınden anlamalıymıssınız zaten ne gelırse basımıza buıyı nıyetten gelıyor halbukı ıyı olmasan aa sen annenııstemezsen sen bılırsın desen basına gelmıcek lohusa halınle bunlar neyse cok gecmıs olsun
neysekı esınız durumun farkındaymıs

eşim annesinin nasıl biri olduğunu bildiği için hiç istemedi.deli gibi sutum var ama kızım bir turlu memeyi tutamıyordu daha hastanede başladı bunun sutu yok demeye :) hemşirede kızdı bunu odadan kovdu.hastanede yatıyorum özellikle kol çantasını ayağıma duşurdu :) bebeğim kucağımdaydı tek kolumla tutuyorum yattığım yerde o kolumdada serum bağlı elini serum hortumlarının altından sokup kızımı almak istedi ama öyle bir çektiki serum kolumdan çıktı.hemşireler geldi tekrar damar yolu açtılar.pardon bile demedi ve kıs kıs guluyor göstere göstere.zaten bu son olaydan sonrada üzüntüden sütüm kesildi eşimi o parası için aradığında eşim ona demişki senin yaptığın yüzünden karımın sütü kesildi ne dese beğenirsin " onun zaten sütü yoktu" :) eşim demiş ben biliyorum karımın nasıl sutu olduğunu yataklar bile sut içinde kalıyordu bu kadar yalan söyleme demiş.eşimin yüzüne kapatmış telefonu.o günden sonra hiç kimse aramadı.zaten ayrı şehirlerde oturuyoruz çok şukur.eger gunun birinde görüşsek bile ( eşimde bende düşünmüyoruz ) onu asla affetmem.rabbim bile affetmez onu.onun yüzünden sutum kesildi.evladımın rızkını kesti.rabbim onu bildiği gibi yapsın.hayatımızda yoklar ve çok mutluyuz çokkkkkk şukur rabbime.

bizim kv & kp çok sorun çıkartmıyor ancak çok düşüncesizler.

eve pat diye gelirler. hiç sormazlar evde misiniz müsait misiniz bir planınız var mı vs.

yine pat diye geldkleri bir gün kalmaya karar verdiler. (çok uzak değiller aynı ilde oturuyoruz 45 dk mesafe yol ,gece dönebilirler yani)

neyse çarşamba akşamı geldiler, oturduk falan , perşembe biz çıktık işe gittik.
odama girilmesinden evimin karıştırılmasından pek hoşlanmıyorum. odamın kapısını falan kapattım gittim .
saat 10 gibi aradım naptınız kahvaltıyı diye. daha kalkmadılar ben de namaz kılacaktım seccade nerde tüm heryere baktım bulamadım dedi. senin yatağın altında değil miydi dedi .. o an patladım resmen.
keşke sorsaydın neden karıştırdın ki evi dedim .. niye ki diyor hala .. anne dedim bizim odamız orası. ben senin odana giriyor muyum hiç sormadan dedim sustu , kapadık telefonu falan .

bu arada sabah çıkarken akşam yemeği için kıyma çıkarmıştım . izmir köfte yapacaktım.
kendi annem sorar eder ne yapalım akşama diye. eve geldim çok ağır yemek kokuları geliyor.
(eve 5.30 gibi geliyorum . yani yemek yapacak vaktim bol.)
sordum kv ye neden yemek yaptın sormadan diye, ben şunu şunu yapacaktım falan dedim .
verdiği cevap :senin yemeklerini ben sevmiyorum dedi :)
ben de bi tek sen sevmiyorsun herkes bayıla bayıla yiyor dedim .
o kadar ağır yemek yaparki ben yiyemiyorum , gttiğimizde hep aç kalıyorum orda.
yine yemedim tabi, kendime bişiler hazırladım. bozulmuş buna.

ben oraya gittiğimde elime hiç bir şeye sürmüyorum sadece getir götür masaya yardım ederim .
artık onlarda karışmıyor evime. istemiyorum . kimsenin de hakkı yok

şu muhabbetlerede sinir oluyorum " senin yemeklerini sevmiyorum " bu ne yaaa.sevmezse yemesin. sanki zorla yediriyoruz.yani laf sokup kalp kırıyorlar, kendilerinden sogutuyorlarda ne oluyor? ne geçiyor ellerine? kaybediyorlar ama farkında değiller.

benim annem tek yaşıyor ve farklı illerdeyiz.
bir bayramda anneme gideriz , diğer bayram evimizde kalırız annem gelir, kv lerle birlikte geçiririz.
yani hep bunu konuşuruz ama ne zaman anneme gidecek olsak hep bir olay çıkar

örneğin 2 ay önce falan izmire gidecektik. ben eşimden bir kaç gün önce gittim . o da cuma akşam gelecek uçakla. pazar akşam döneceğiz.
cuma günü mesai bitimine yakın aradı eşim benim biletimi pazar günü için erkene çeker misin dedi . annemle babam tartışmışlar. annem gel diye tutturdu diyor. gideceğimiz de biliyorlardı ..
eşimde pazar sabah gelirim demiş.
bu arada 2 kardeşi daha var bekar ve küçük değiller aynı yaştayız.
neyse ben de tamam dedim önce. aradan bir saat geçti, eşime istersen akşam uğra annenlere ben cuartesi sabahına bilet bakayım pazar birlikte dönelim dedim vs.. sonra bileti değiştirmemeye karar verdi.ve cuma akşam geldi eşim. ama suratı düşmüş baya üzülmüş. doğal olarak biz de üzüldük.
annesi meğer ne mesajlar atmış , hani gelecektin, hep böyle yapıyorsun , babandan da senden de bıktım vs.
çok mu önemi izmire gitmek , gezmek falan ..
şok oldum resmen. burda bana söylenen bişey yok ama insanı etkiliyor işte.
ben de mesajları okuduğumu söylemedim kv ye ama pazartesi gecesi gitiğimizde izmirde çok önemli işlerimiz vardı ancak gelebildik dedim . :)) mesaj yerine ulaştı zaten ..

siz haftasonu birlikte olacaksınız ya kavga ondan etmiştir kp ile.maksat huzursuzluk vermek kavga bahane :) eminim eşiniz bekarken bu kadar aramıyordur.madem bekar 2 çocuğu daha var niye onları çağırmıyor.tabii sizin eşinizi arar çünkü amaç haftasonu tatilinizi zehir etmek.çok can sıkıyorlar çokkkkk.bizimkide geçen yaz tatilimizi bozdurup illa onların yanına gelmemiz için ısrar etmişti.tatilin son 3 gununu onların yanında geçirmiştik.hamileydim ve doğru duzgun ne yemek ne kahvaltılık vardı evde.birde bulaşıklarını eğil kalk bana dizdirdi bulaşık makinasına insafsız.dogumdan sonra bana söyledikleri allahım artık gülüyorum yaaa :)

Bazen sanki kaynanalarin içine şeytan giriyor. Insanlik dışı davranış yapıyorlar

aynen dediğiniz gibi. amaç bizi huzursuz etmek :)
eşim evlenmeden önce 3-4 günde bir ararmış o zaman farklı illerde yaşıyorlardı.
şimdi akşam 10.30 dan önce her gün konuşma adeti edindik durduk yere
aramazsak merk ediyorlarmış. sanki başımıza ne gelecekse. günlük rapor istiyorlar. ne yaptınız bi yere gittiniz mi felan .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…