Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Biz nisanlıyız
Bugune kadar kaynanamdan hicbisey gormedim hı bi defasında patik vermisti kandilde
Bayramda bile elini kolunu sallayarak bosbos gelir
Hic aramaz sormaz bi ihtiyacın varmı demez
Neyse..
Nisanda bana settir saattir kupedir takmadılar 3tane bilezik taktılar
Zor durumdaydı kayınpederim dugunde yaparım dedi
Bizdede nisanı erkek tarafı yapar, onlar yaptı nisanıda
Bohcada getirmedi kayınvalidem
Nisan alısverisimiz olmadı yani

Nisandan sonra hep bi bana laf sokma derdine düstü
Birisinin nisanlancagını duysa mesela hemen baslar
'Ben evlenirken hicbisey istemedim tek bi altın takmadılar istenmez cunku ayıp satıyomuyuz kızı' bilmem ne der benim yanımda
Annem bilezik istedi diye..

Bir borca girdilerse hemen 'Nisan yapılan yerin taksidi daha bitmedi e tabi cok borc oldu bize, normalde kız tarafı yapar' der
Halbuki babam ısrarla nisanı evde yapalım diye diretti kayınpederim kabul etmedi cocuklar mutlu olsun dedi

Bir akrabanında kızı nisanlanıyodu ekimde
Bizde onlardaydık
Kız bize damada aldıkları bohcaları ayakkabıları gosteriyo
Bu yine basladı ah ne guzel bak neler almıssın herseyini kendin yapıyosun dogrusuda budur kız tarafı yapar cok hosuma gitti demeye

Sonra nisanlım benim uzuldugumu farketti tabi
Odaya cekti bunu nasıl konusuyorsun kızın yanında tut su ceneni demis
Oda ne dese begenirsiniz
''O mu soyletiyor sana bu lafları''
:KK47::KK47:

Her görüşmede bir inci çıkıyor hangisini anlatsam bilemiyorum:) Biz eşimle nişanlıyken eşim rahatsızlandı ve ameliyat oldu.İş çıkışı yanına gittim hemen.Kayınvalidem eşim ve ben aynı odadayız.Eşim ısrarla "Siz eve gidin.Başımda kimsenin kalmasına gerek yok"diyor.Ben "tamam giderim "dedim..Eşim aynı cümleyi 3.kez tekrarlayınca kayınvalidem eşime döndü ve şiddetle bağırarak" O mu kalacak yanında?O kalacaksa ben giderim!"ardından bana dönüp"Sen onun nişanlısısın ben annesiyim.Sen onun için ölmezsin ama ben ölürüm"dedi.Ben dumur tabi hiç karşılık vermedim.Eşim "Ne diyorsun anne see..."Cümleyi bitiremeden "Yalan mı ben annen değil miyim,seni ben doğurmadım mı?"dedi.İşin kötü yanı benden sonra o da gitmiş eşimi yalnız bırakmışlar ve o ameliyatlı haliyle banyoya giderken düşmüş.Benden çok böyle seviyor işte oğlunu.

Her görüşmede bir inci çıkıyor hangisini anlatsam bilemiyorum:) Biz eşimle nişanlıyken eşim rahatsızlandı ve ameliyat oldu.İş çıkışı yanına gittim hemen.Kayınvalidem eşim ve ben aynı odadayız.Eşim ısrarla "Siz eve gidin.Başımda kimsenin kalmasına gerek yok"diyor.Ben "tamam giderim "dedim..Eşim aynı cümleyi 3.kez tekrarlayınca kayınvalidem eşime döndü ve şiddetle bağırarak" O mu kalacak yanında?O kalacaksa ben giderim!"ardından bana dönüp"Sen onun nişanlısısın ben annesiyim.Sen onun için ölmezsin ama ben ölürüm"dedi.Ben dumur tabi hiç karşılık vermedim.Eşim "Ne diyorsun anne see..."Cümleyi bitiremeden "Yalan mı ben annen değil miyim,seni ben doğurmadım mı?"dedi.İşin kötü yanı benden sonra o da gitmiş eşimi yalnız bırakmışlar ve o ameliyatlı haliyle banyoya giderken düşmüş.Benden çok böyle seviyor işte oğlunu.

ayy fenaymış allah korusun.ne kadar düşüncesiz insanmış kusura bakmayında.:26:

kızlar bende eltimle iyi anlaştıgımızı sanıyorum
şöyleki ayrı şehirlerde yaşıyoruz bizim memlekete gelince kaynanamda kalmamak için bana yapışıyor resmen bende kalıyor çogunlukla (kaynanada bu durumdan çok memnun)güzelce agırlıyorum nazlarını çekiyorum ama ankaraya gidince ne arıyor ne soruyor kendimi kullanılmış gibi hissediyorum sizcede öylemi:KK17:

ayy fenaymış allah korusun.ne kadar düşüncesiz insanmış kusura bakmayında.:26:

Gerçekten öyleler.Aklı başında bir insan oğlunu kıskandığını bu kadar belli eder mi? Onu da geçtim yalnız bırakır mı o halde?
Bir inci daha yazayım:
Düğünümüz benim memleketimde oldu.Gece 03.00'de ancak evimize geldik.Saat 04.30 da telefon,07.00 de telefon,09.00da telefon...Eşimin abisi arıyor sürekli.Ertesi gün el öpmeye gidince ben kayınvalideme "Gerdek gecesi abim sürekli aradı.Çok özledi galiba kardeşini.Yarın bize gelsin kardeşiyle koyun koyuna yatarlar"dedim.Kayın validemin cevabı:"Şaka yapmış size"

Sürekli kayınvalide ile ilgili konuları okuyorum ama ben yazmam heralde diye düşünüyordum. Fakat bu konuyu görüp de biraz okuyunca dayanamadım ben de yazayım bir anımı dedim.
Benim kayınvalide Rizede yaşıyor. Eşim de İstanbulda çalışıyor ve 5-6 yıldır ayrılar doğal olarak. Ben de Ankarada yaşıyorum.Bizim düğünümüz Rizede oldu ve düğünden sonra balayı için Didime gitmeyi planladık
ama eşim son anda vazgeçti ve Ayder'e gitmek istiyorum benim hep hayalimdi orada balayı geçirmek dedi ki Didim için otel rezervasyonunu bile yaptırmıştık parasını yolluycaktık sadece.
Neyse dedim Ayder de olur ki daha önce gittiğim bir yerdi ve her yaz da gitme ihtimalim olan bir yer olmasına rağmen. İlk 2 gecemizi annesinin evinde geçirdik ve sonra Ayderde de 3 gece kaldık.
Ayderden döndükten sonra da yine 2 gece annesinde kaldık. Annesi abisiyle altlı üstlü oturuyo bu arada. Sürekli beraberiz tabi doğal olarak çünkü yemekleri birlikte yiyorlar. Birlikte pikniğe bile gittik.Balayımda sürekli biraradaydık yani Ayder dışında.
Benim için ilk geceyi orda geçirmek gerçekten çok zordu bu arada. İlk gece misafirlerle(dayısı,yengesi,halası) birlikte hepsi abisinde kaldılar üst katta ama sabah eltimin mutfaktaki sesiyle uyandım. Kahvaltı hazırlıyordu.
Biz uyurken eve girmiş yuh dedim bu ne ya. Annesi sadece ilk gece üst katta yattı zaten sonraki günler de birlikteydik aynı evde.
Son gün İstanbula evimize dönmek için vedalaşırken annesi ağlamaya başladı. Çok özlücem seni falan diye. Eşim de dedi ağlancak ne var bak kaç gündür burdaydık zaten diye.
Kaynanam da demesin mi sanki benim yanımda mı durdunuz. Ben dumur tabi. Ayderde kaldığımız 3 geceyi bile çok görmüş bize meğerse :)

Ben de ilk gelinim. Geçen yaz bebeğim oldu tek başıma tatile gidemedim, kaynanam dedi hep birlikte gidelim çocuğa dönüşümlü bakarız. Neyse kaynanam kayınpederim gittik. Eşim çalışıyo sonradan 3-4 günlüğüne geldi. Biz 10 gün kaldık. Haftasonu da küçük kaynımla eltimi çağırıyolar gelin gelin iki gün olsun değişiklik olur. Neyse cuma akşamı geldiler pazar akşamı döndüler. o iki günde eltim herkesten sonra kalktı hazır kahvaltı masasına oturdu kahvaltıdan sonra kalktı elini hiçbirşeye sürmedi yattı kalktı 2 gün boyunca. Masayı hazırlıycaz kaynanam bana kızım bebeğini babana verde masayı hazırlayalım, küçük eltim otursun. Sonra eltim bir tabağını kaldırmaya yeltendi aaa kızım sen bırak dedi kaynanam. Bir sinir oldum. Bunlar pazar akşamı döndü bende kaynanama dedim hiçbirşeye elini sürmedi hazır masaya oturdu herkesten sonra kalktı. Kaynanamın verdiği cevap kızım onun yetişme tarzı öyle bekarken annesi kahvaltısını yatağına götürüyormuş. Bende dedim iyi o zaman kalkmasaydı yatağına götürseydik dedim. Burası onun anasının evi değil bende kimseye hizmet edemem dedim. Bende bekarken annem bana iş yaptırmıyordu. Çalışıyordum, yemeğim önüme gelirdi. Ne bulaşık bilirdim ne çamaşır.

Ben de ilk gelinim. Geçen yaz bebeğim oldu tek başıma tatile gidemedim, kaynanam dedi hep birlikte gidelim çocuğa dönüşümlü bakarız. Neyse kaynanam kayınpederim gittik. Eşim çalışıyo sonradan 3-4 günlüğüne geldi. Biz 10 gün kaldık. Haftasonu da küçük kaynımla eltimi çağırıyolar gelin gelin iki gün olsun değişiklik olur. Neyse cuma akşamı geldiler pazar akşamı döndüler. o iki günde eltim herkesten sonra kalktı hazır kahvaltı masasına oturdu kahvaltıdan sonra kalktı elini hiçbirşeye sürmedi yattı kalktı 2 gün boyunca. Masayı hazırlıycaz kaynanam bana kızım bebeğini babana verde masayı hazırlayalım, küçük eltim otursun. Sonra eltim bir tabağını kaldırmaya yeltendi aaa kızım sen bırak dedi kaynanam. Bir sinir oldum. Bunlar pazar akşamı döndü bende kaynanama dedim hiçbirşeye elini sürmedi hazır masaya oturdu herkesten sonra kalktı. Kaynanamın verdiği cevap kızım onun yetişme tarzı öyle bekarken annesi kahvaltısını yatağına götürüyormuş. Bende dedim iyi o zaman kalkmasaydı yatağına götürseydik dedim. Burası onun anasının evi değil bende kimseye hizmet edemem dedim. Bende bekarken annem bana iş yaptırmıyordu. Çalışıyordum, yemeğim önüme gelirdi. Ne bulaşık bilirdim ne çamaşır.

haha :)) süper cevap vermişsin vallahi bayıldım.Bende kayınvalideme benzer birşey söylemiştim.Biz eşimle her gidişimizde (ki eşimin mesaisi yüzünde saat 20.00yi buluyor)daha mutfakta yemek hazırlanıyor oluyor ve bende oturmuyor masayı hazırlıyorum,varsa yemek işine yardım ediyorum ama 2 görümcemde ortadan yok oluyorlar.Birgün kayınvalidem azınsadı galiba yaptığım işi"bizde gelin herişi yapar hiç oturmaz"dedi.Bende"Vallahi anne o öncedenmiş.Bizimde gelinimiz var ama annemle etrafında fır dönüyoruz,el üstünde tutuyoruz.Ben eğer evin kızları kaçarken iş yapıyorsam;sen yaşlı halinle yemek yaptığın için.Yoksa misafir geldiğim yerde evin kızı oturken ben elimi bile sürmem!"dedim.O gün bugündür,o saatlerde hep banyodan çıkamayan(sözde banyo temizleyen) görümcem masa hazırlanmasına el atıyor:))

Bir de benim kaynanam bizi her pazar kahvaltıya çağırır. Eşimle ben çalışıyorum. Kızımada kaynanam bakıyor. Allah razı olsun sabah geliyor akşam gidiyor. Evimizde bakılsın istedik. Sağolsun hakkını yiyemem. Her cuma akşam bizden çıkarken kızım pazar günü kahvaltıya gelin der. Ama istisnasız her pazar çağırır. Cuma demeyi unutursa pazar sabahı arar hadi gelin bekliyoruz der. Ben ctesi evdeyim ama eşim çalışıyor yani başbaşa geçircemiz bir pazarımız var. Ctesi bütün işlerimi yapıyorum temizliğimi falan. Pazar kocamla çocuğumla vakit geçireyim diye. Ctesi akşama kadar temizlik yapıyorum. Pazar da akşama kadar kaynanamdayım. Bir defasında dedim ki eşime gideriz kahvaltıdan sonra 1 saat oturur döneriz. Eşim tamam dedi. Kahvaltıyı yaptık kızım uyudu o arada uyansın dönücez eve. Kaynanam geldi akşam yemeği hazırlıycak oğluna şöyle mi yapayım böyle mi yapayım diye soruyor. Bende dedimki biz yemeğe kalmıyoruz anne. Kızım uyansın gidicez. Bana suratını ekşiterek bir bakışı vardı nasıl gidersiniz akşama kadar kalmanız gerekiyo gibi bir bakış:) Niye dedi bende pazara gitmemiz gerek bende kuaföre gidicem dedim. Kaynanamla kayınpederim bizi göndermemek için yok burda pazara gidin yok sen haftaya git kuaföre kayınpederim haftaiçi git kuaföre dedi. Sonra durdu kayınpederim aman niye gidiyon saçınımı yaptırcan. Ya sanane belki ağdaya gidicem sanamı düşer. Yani o gün erken kalkmak için 40 takla attırdılar bize. Her gidişimizde akşam yatmaya geliyoduk eve. Bide her pazar çocuk küçük diye taksiyle gidip geliyoruz.

Bir incide benden olsun :)
Tüp bebek tedavisi sürecinde yumurta toplama işlemi için cliniğe gittik eşimle birlikte. ( görümcelerim ve kayınvalidem var ama hicbirinden hayır yok )
Eşimde clinikte narkozdan uyanırken resimlerimi cekmiş. tedavi bitti ben hamile kaldım olmuşum sekiz aylık. Kayınvalideyle oturuyoruz eşimde makinedeki resimlere bakıyor. Anne bak bunlarda clinikte cekmiştim. Cevap aynen şu '' aa getir bakayım oğlum hic göstermediniz zaten '' bende yapıştırdım tabii gelseydiniz görürdünüz zaten resimlere gerek kalmazdı diye :)

Bir de benim kaynanam bizi her pazar kahvaltıya çağırır. Eşimle ben çalışıyorum. Kızımada kaynanam bakıyor. Allah razı olsun sabah geliyor akşam gidiyor. Evimizde bakılsın istedik. Sağolsun hakkını yiyemem. Her cuma akşam bizden çıkarken kızım pazar günü kahvaltıya gelin der. Ama istisnasız her pazar çağırır. Cuma demeyi unutursa pazar sabahı arar hadi gelin bekliyoruz der. Ben ctesi evdeyim ama eşim çalışıyor yani başbaşa geçircemiz bir pazarımız var. Ctesi bütün işlerimi yapıyorum temizliğimi falan. Pazar kocamla çocuğumla vakit geçireyim diye. Ctesi akşama kadar temizlik yapıyorum. Pazar da akşama kadar kaynanamdayım. Bir defasında dedim ki eşime gideriz kahvaltıdan sonra 1 saat oturur döneriz. Eşim tamam dedi. Kahvaltıyı yaptık kızım uyudu o arada uyansın dönücez eve. Kaynanam geldi akşam yemeği hazırlıycak oğluna şöyle mi yapayım böyle mi yapayım diye soruyor. Bende dedimki biz yemeğe kalmıyoruz anne. Kızım uyansın gidicez. Bana suratını ekşiterek bir bakışı vardı nasıl gidersiniz akşama kadar kalmanız gerekiyo gibi bir bakış:) Niye dedi bende pazara gitmemiz gerek bende kuaföre gidicem dedim. Kaynanamla kayınpederim bizi göndermemek için yok burda pazara gidin yok sen haftaya git kuaföre kayınpederim haftaiçi git kuaföre dedi. Sonra durdu kayınpederim aman niye gidiyon saçınımı yaptırcan. Ya sanane belki ağdaya gidicem sanamı düşer. Yani o gün erken kalkmak için 40 takla attırdılar bize. Her gidişimizde akşam yatmaya geliyoduk eve. Bide her pazar çocuk küçük diye taksiyle gidip geliyoruz.

Sende benim gibi ap tatlım.Benim kayınvalidem de pazarları bizi bekledi.Evli kızı damadıyla geliyormuş biz gitmiyormuşuz....vs.Ben 2 saati zor geçirirken tüm pazarımı nasıl harcarım orda.Açık açık kayınvalideme söyledim"Ben kocamı akşamdan akşama görüyorum oda çoğunlukla toplantısı çıkıyor 21.00de geliyor eve.Baş başa kalacağımız bir pazar günümüz var, o gün de dışarı çıkmak istemiyor"dedim.Birazcıkta oğluna attım suçu :))

sende benim gibi ap tatlım.benim kayınvalidem de pazarları bizi bekledi.evli kızı damadıyla geliyormuş biz gitmiyormuşuz....vs.ben 2 saati zor geçirirken tüm pazarımı nasıl harcarım orda.açık açık kayınvalideme söyledim"ben kocamı akşamdan akşama görüyorum oda çoğunlukla toplantısı çıkıyor 21.00de geliyor eve.baş başa kalacağımız bir pazar günümüz var, o gün de dışarı çıkmak istemiyor"dedim.birazcıkta oğluna attım suçu :))

evli kızı niye ona geliyormuş kendi kaynanasına gitse ya. Evli kızın sana geliyor bende anneme gidiyorum merak etme deseydin:) ya söylencek çok şey varda herşeyi söyleyemiyorsun işte...

evli kızı niye ona geliyormuş kendi kaynanasına gitse ya. Evli kızın sana geliyor bende anneme gidiyorum merak etme deseydin:) ya söylencek çok şey varda herşeyi söyleyemiyorsun işte...

Kızıyla aynı mahallede oturuyor hanımefendi.Benim ailemse şehir dışında 2 kere bayramlarda görebildim ailemi şimdilik :KK43:( Bir kere kızının kayınvalidesi kahvaltıya çağırmış kızını ve oğlunu benim kayınvalidem de bana eleştiriyor kadını;yemek bile yapıp yedirmemiş diye,bende içimden diyorum sende yemek yapmasan da bizde biran önce evimize kaçsak :))

kime anlatacağımı bilemediğim yada anlatsam birin yanına bin katıp yetiştirir kaynanama ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım 4 deneme yaptım ve çok para harcadık görümcemle aramızda 1 ay var o benden önce hamile kaldı
benım kanamam oldu doktor işi bırakıp yatacaksın dedi bende dediği gibi yaptım annemi arayalım
gelsin dedim eşime oda annen hasta annemi arayalım dedi tmm dedim aradık geldi
başladı artık benım oğlumun kaderimi var klımayı kapat oğlumun paracıklarını çöpe atıyorsun demeye ses etmiyorum sabır çekiyorum ben zaten birşey yiyemiyorum bulantı kusma hat safhada 8-9 kilo vermişim hadi benı boşver oğluna yemek hazırla oda yok birgün akşam yemeğinde kahvaltı hazırlıyor birgün makarna pişiriyor bu böyle 2-3 hafta geçti dayanamadım artık
senın oğlunsa benımde kocam o kazanacak ben harcayacağım dedim. o gün evine gitmek istedi evden çıkar çıkmaz oğlum gelin benı ağlattı bunları bunları dedi tabii abartarak söylüyor eşim geldi o başlamadan ben anlattım herşeyi biliyor zaten annesini
ertesi gün geri geldi k.peder geri göndermiş o halde neden bırakıp geldin diye ertesi gün kızının kanaması oldu bize geldi eşimi aradım hemen doktora falan götürdü onuda kayınvaldesi evine götürdü ben bakarım diye ortalığı ayağa kaldırmış sen benım kızıma nasıl bakcan diye ne kimseyi beğenir nede yaptığı şeyleri beğenir kaynanam. kızı iyi şuanda
hiçbirşey değilde herkesin anası var herkesin anası ağlasın dedi o çok zoruma gitti ben anne anne diye peşinde dolanırdım şimdi hiç oralı değilim.
son 2-3 gündürde kızımın maddi durumu çok kötü nasıl yaparlar nasıl ederler hiç bilmiyom diyo bende biz yardım edelim dicem ya onu bekliyor bizde zor durumdayız dedim ben çalışmıyorum tedaviden belimiz büküldü hemde kaç aydır bize olan borçlarını ödemediler dedim sesini kesti
pazar günüde demezmi sen evdesin ip alda kızımın çocuğuna yelek ör bende herkes kendi örsün ben kendi bebeğime örücem dedim

kime anlatacağımı bilemediğim yada anlatsam birin yanına bin katıp yetiştirir kaynanama ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım 4 deneme yaptım ve çok para harcadık görümcemle aramızda 1 ay var o benden önce hamile kaldı
benım kanamam oldu doktor işi bırakıp yatacaksın dedi bende dediği gibi yaptım annemi arayalım
gelsin dedim eşime oda annen hasta annemi arayalım dedi tmm dedim aradık geldi
başladı artık benım oğlumun kaderimi var klımayı kapat oğlumun paracıklarını çöpe atıyorsun demeye ses etmiyorum sabır çekiyorum ben zaten birşey yiyemiyorum bulantı kusma hat safhada 8-9 kilo vermişim hadi benı boşver oğluna yemek hazırla oda yok birgün akşam yemeğinde kahvaltı hazırlıyor birgün makarna pişiriyor bu böyle 2-3 hafta geçti dayanamadım artık
senın oğlunsa benımde kocam o kazanacak ben harcayacağım dedim. o gün evine gitmek istedi evden çıkar çıkmaz oğlum gelin benı ağlattı bunları bunları dedi tabii abartarak söylüyor eşim geldi o başlamadan ben anlattım herşeyi biliyor zaten annesini
ertesi gün geri geldi k.peder geri göndermiş o halde neden bırakıp geldin diye ertesi gün kızının kanaması oldu bize geldi eşimi aradım hemen doktora falan götürdü onuda kayınvaldesi evine götürdü ben bakarım diye ortalığı ayağa kaldırmış sen benım kızıma nasıl bakcan diye ne kimseyi beğenir nede yaptığı şeyleri beğenir kaynanam. kızı iyi şuanda
hiçbirşey değilde herkesin anası var herkesin anası ağlasın dedi o çok zoruma gitti ben anne anne diye peşinde dolanırdım şimdi hiç oralı değilim.
son 2-3 gündürde kızımın maddi durumu çok kötü nasıl yaparlar nasıl ederler hiç bilmiyom diyo bende biz yardım edelim dicem ya onu bekliyor bizde zor durumdayız dedim ben çalışmıyorum tedaviden belimiz büküldü hemde kaç aydır bize olan borçlarını ödemediler dedim sesini kesti
pazar günüde demezmi sen evdesin ip alda kızımın çocuğuna yelek ör bende herkes kendi örsün ben kendi bebeğime örücem dedim

Allah, bebğini sağlıklı sıhatli kucağına almayı nasip eder inşallah. Sende de ne kaynana varmış beee. Lafa bak hem ip alıcaksın hemde kızının bebeğine yelek örüceksin. Valla ben bile çok sinirlendim şimdi. Yüz verme mesafeli ol canım.

Nedir bu çektiğimiz şu ailelerden anlamıyorum.O kadar kızgınım ki ölseler üzülmeyeceğim.Haftasonu eşimle çok şiddetli tartıştık ailesi yüzünden.Kaç gündür moral bozukluğu,uykusuzluk,nefret...:KK43:((( Evin para kaynağını ellerinden aldım ya kaç ay oldu hala neden evlendin diyorlar iş mi şimdi bu !

Nedir bu çektiğimiz şu ailelerden anlamıyorum.O kadar kızgınım ki ölseler üzülmeyeceğim.Haftasonu eşimle çok şiddetli tartıştık ailesi yüzünden.Kaç gündür moral bozukluğu,uykusuzluk,nefret...:KK43:((( Evin para kaynağını ellerinden aldım ya kaç ay oldu hala neden evlendin diyorlar iş mi şimdi bu !

başka gelirleri yokmu? ya bide bu var işte para konusu. insanları bir rahat bırakmıyorlar ya.

başka gelirleri yokmu? ya bide bu var işte para konusu. insanları bir rahat bırakmıyorlar ya.
Kayınvalidem ve görümcem 100bini aşan borç yapmışlar.Boş yere üstelik alınan bir malda yok.En büyük abi evin reisi gibi.Babaları kukla.Emekli maaşı var kayınpederimin ama kartı abide duruyor.Nişanlanana kadar eşiminkide ondaymış.Nişanlanınca istedi.Kızmışlar ama yinede aldı zorla 2 tv aldırdım o dönemde Emimizde eşimin aldığı birtek onlar var şimdi..1iğne almamışlar çocuğa çeyiz diye yıllarca çalışmış sonuçta.Tüm evi ben ve ailem döşedik neredeyse.Düğünü biz yaptık.Konuya döneyim borçları eşim ve abisi üstlendi 50bin eşim kredi çekti.Nişanlıydık o zaman.(1yıl nişanlı kaldık abisi evlenmeyin dediği için.).4 yılda ödenir sıkıntı olmaz dedik eşimle.Ama tam düğün öncesi ben işsiz kaldım üstüne abisi ve kızkardeşi işten çıktılar işte aramıyorlar.Abisi utanmadan bana iş buldun mu diyor sanki o kadar borcu ben yaptım ben çalışıp ödemek zorundaymışım gibi.Eşim 3000l alıyor biz 1800 bunlara ödüyoruz kredi, kira ve faturaları için.Ama kalan para bize yetmiyor tabi sadece kiramız 750lira,faturası,yemeği,düğün borçları kartlar... vs. Biz her ay batıyoruz,kartlara borç artıyor.Evliliğimin ilk aylarını burnumdan getirdiler.Ben böyle yokluk çekmedim hayatımda.Haliyle eşime patladım hep.Sonunda oda bana patladı işte "aileme laf söyleme" dedi özetle.:KK43:( Yinede her gidişimizde laf sokuyorlar."Elin para gördü evden kaçıyorsun"demişler eşime evlenirken yeni duydum daha.Gözleri kendi evimize harcadığımız parada bu yüzden ben ne yapsam suç olacak.Açık arıyorlar boşan demek için.Birde yüzüme sırıtmıyorlar mı daha çok sinir oluyorum.Nefret ediyorum onlardan :KK47: :KK47: :KK47:

Allahımmmmmmmmm bunların hepsi mi aynı yaaaa :KK43:(((hayret bişeyy genlerinde mi vardır nedir anlayamıyorum ya.benimki de aynı.eşimle 7 sene flört ettikten sonra evlendik ve 2 yıl oldu evleneli ama ilk bir yılı burnumdan getirdiler,hala zaman zaman getirmeye de çalışıyorlar.arayıp arayıp nerdesin,bizi adam yerine koymuyorsunuz,misafir gibi gelip misafir gibi gidiyorsunuz(buarada ne gibi gelip gideceğimiz belli değil evsahibi gibi herhalde),bilmem kimin gelini pek iyi çıktı sabah bir geliyor gece yatmaya gidiyor,ben çalışmıyorum eşime diyordu bunu!!!!da koy işe(ben bu'yumm adsızz) ona soracağız yaaa..onların bi işine yaramıyorum bari bi işe gireyim dimi ama:))bekar görümcem var o pamuk prenses.bana hoşgeldin bile demez..ben mutfaktan çıkamayım bir allahın kulu da demez kalk yardım etsene. çay taşır dururum bir bardağı da ben doldurayım demez.eşime içecek yiyecek götürür bana gelmez ben kendim kalkıp alırım kimse farketmez eşim bile...üstelik ben de kendim alayım bari dediğim haldeee... Hanımlar bir de istiyorlar ki gidip evlerini paklayacakmışım.çay, bulaşık ve yemek yapmadılarsa yemeğe yardım dışında hiçbişeye elimi sürmüyorum deliriyorlar.bana onca laf sayıp döktükten sonra onlar bile fazla aslında ama ben gelinim yaaa =)))))))görevim yapmak zorundayım onlar için...görümcem evlenmiyor ve diyor ki evlenmiyormusun diye soran oldumu elin kahrıyla uğraşamam....ben evlendiğim için ama bana rahatlıkla kahır yapılabilir tabi..geçen gün eteklerindeki taşları döktüler direk diyemiyorlardı iş beklediklerini.yok oram ağrıyor buram ağrıyor.neyse söylediler de rahatladılar..komşularından birisi sormuş beni napıyor diye k.validem demiş iyi. Bebek yokmu demiş kadın.o da demiş yok daha. Zaten içleri yanıp tutuşuyor bu konuda.iyice çekiştirmişlerdir beni=))))kadın ne dese iyi sonra o size alışamadı biliyomusunuz=))))))) ne alaka dedim başladı sıralamayaaaaa işte seni benim yanımda fazla görmüyorlar ya,halı yıkıyoruz gelin nerde diyorlar evinde diyorum ondan diyor.mübarek desene herkesin işi gücü var diye hem ben babamın evinde birkez yıkamamışım halı seninkileri mi yıkayacağım ya..sonra devamı geldi k.pederimden işte seni cam silerken :)))kapı önü süpürürken:))görmüyorlar bi de geç geliyorsun ondan...o kadar öfkelendim ki yanlış birşeyler çıkacak diye kendimi zor tuttumm baba ben kendi evimin işini zor yapıyorumm diyebildim aslında demeliydim siz beni hizmetçi olarak mı aldınız yoksa oğlunuza eş mi....hepsi oğlanlarını kıskanıyor işte yok ötesi

al bendende okadar ama ben bır gune bır gun kaynanama ınıp temızlık yapmadım,sabahları kalkarım kahvaltımı ısımı gucumu yaparım ,televızyonumu acarım yada arkadaslarımı ararım zaten aksamada kocam gelır ..yanı boyle alıstırmadım ..bıgun kayınpederım bana dedıkı kızım camlarını sılmıceksen temızlıkcı cagırayım bu arada hava yagmurlu hıııc bırsey demedım ama agladı sınırımden..kayınpederımden nefret edyorum sevmıyorum onu,cook soguk suratsı,kızım lafı cıkmadı gercı oglunada oyle ama adamın huyu..benım babam oyllemı halbukı gulen yuzu solmasın benım tek askımdır annesız buyudugum ızın olsa gerek,cok neselıdır..ama bunlar oyle degıl..amaaan kaynana desen tam cahıl nerde ne konuscagını bılmez,sacma sapan esprı yapar kımsecıkler gulmez,benım kapımı asındırmaz ama gunde 3posta gorumcede..ama cocuk olsun varya kapıya hep kılıt koyucam sımdı yaptıgım gıbı gıremesın oyle aklına estıkce..:)

X