Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

betermiş kaynana bunlar nasıl can verecek

bendeki kaynana da inciler dizi dizi.işten yeni ayrılmıştım ve bir süre evde oturayım sonra iş bakar başka işe girerim diyordum.1 ay sonra hamile kaldım.evleneli 1.5 sene olmuştu.ama planlı değildi.kazara hamile kalmıştım.tabi benim iş olayı da suya düştü.hamileliğimin 2.ayında kayınvalidemlerde onun bir akrabası kadın daha vardı.ve ben kadını 2.görüşümdü.biz üçümüz otururken aklına nerden geldiyse kaynanam (hayatında 1 Allahın günü çalışmamış kaynanam) bana döndü ve seni şimdi işe de almazlar dedi ve güldü gevrek gevrek.cahil,densiz.çiğ,çapsız ne dersen de artık.....

sana dusman gozuyle bakan bı ınsandan "ıncıler" işte o cok bende bakınız actığım konular:)

tam bir cahil ,geri kafalı fesat insanın sözleri bunlar.evde otururken iş tecrübesi mi edinecek salak

benden de bir inci gelsin:) benimki k.valide ve k.peder incisi yalnız.
k.valide ve k.peder her konuda kendi bildiklerini okuyan, her şeyin doğrusunu kendilerinin bildiğini iddia edip,hep bizim dediğimiz olsun yapısında insanlardır. her şeyden haberleri olmalı, en ufak bir şey bile onlara danışmadan yapılmamalıdır aksi takdirde öğrenmek için her yol mübahtır. k.biraderim askere gidecek,askerlik şubesinde kendisine ağzı kapalı bir zarf vermişler ve bunu açmayın teslim olacağınız yerde komutanınıza verin demişler.k.biraderim de bu olayı bize anlatıyor.
k.b: eve geldim zarfı biliyorum aslında babamın açacağını ama yine de açılmayacağını bilir herhalde diyerek (k.p asker emeklisi) masanın üstüne koydum.dışarı çıktım.eve geldim ki annem bana sen şu gün teslim olacakmışsın dedi.bende sen nereden biliyorsun dedim.annem de baban söyledi,zarfı açtı da dedi.sinirlerim tepeme çıktı bana sormadan ne diye açıyorsunuz? ağzı kapalı zarf bana açmadan götürün dediler resmi evrak sonuçta....diyerek hararetli bir şekilde anlatıyor.
k.p: yaa bir şey olmaz taşırken içindekileri düşürmeyin diye açmayın demişlerdir ne olmuş açtıysak?
k.b: açmayın dediler neden açıyorsun? açılmaması gerek ki açmayın dediler.
k.p: (ısrarla bilsem açmazdım oğlum,ya da korkma oğlum bir şey olmaz,ben de düşünemedim açtım falan tarzında bir açıklama yok sürekli aynı şeyi tekrarlıyor.) ne var açtıysak yaa ne olmuş. bir şey olmaz.
k.b: bende ki de akıl.koysana onu çekmeceye falan saklasana bulamasın...
k.p: valla sen onu nereye saklarsan sakla ben gene onu bulur açardım.istediğin kadar sakla...(bu arada kahkahalarla gülüyor)
ben: (içimden pesss)
k.b: ben onu öyle bir saklardım ki tüm evi indirsen bulamazdın.
k.p: yok yok bulurdum sen merak etme.
bu arada k.valide lafa girer.
k.v: sen hiç eleştirme oğlunu, biz onları böyle kurallı yetiştirdik. bir şey açılmayacaksa açılmayacak, yapılmayacaksa yapılmayacak. şimdi onlar böyle kurallara uyarak yetiştikleri için tepki gösteriyor doğal olarak....
diyerek kendini ve eşini her zaman ki gibi övüp, biz böyle yetiştirdik çocuklarımızı biz böyle mükemmelimiz edasıyla karşımda kurulurken,hiç düşünmez ki benim söylediğim ile yapılan birbirini tutmuyor bari susayım hiç yorum yapmayayım da komik olmasın...bu yorum sonucunda herkes birbirine bakar.çünkü yorumdan çıkan sonuç bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur.
ben: (içimden ne yazık ki)madem çocuklarınızı bu kadar kurallı yetiştirdiniz,açılmayacaksa açılmayacak dediniz niye oğlunuzun zarfını açıyorsunuz o zamannnn???

kızlar dün akşam yemek yiyorduk.
ayıptır söylemesi turşu bezelyeli patates yemeği vardı.
anneme her gittiğimde kışlıklar koyar hıçbıseyımı eksik etmez.
kayınvalde bozuntusuda alıştı iyice buna.
dün akşam dedim şuraya bakın masada turşu annemden bezelye annemeden patates annemden kahvaltılık falan herşey..
kayınvalde : heheh bulduk bi kapı
hani bulduk bi kapı yoluyoz der gibi ben boyle anladım valalhi bu lafın bence baska bı açıklaması yok.
ve bundan sonra erzak getirmicem annemden

Kayınvalidenle beraber yiyorsanız getirme bence de...
Tam bir dengesizlik etmiş...

Benim kayınvalidem iyidir hoştur aşırı naziktir devamlı pohpohlar ama kesinlikle kendi istediklerini yaptırmak için bu numaraları yaptığına inanıyorum! Herşeyi en iyi kendisinin ve kızlarının bildiğini zanneder! Mesela bir kaç olayı anlatayım, nişanlıyken de böyle iyidi hep ta ki düğün zamanı gelinceye kadar. Kadın baştan sona düğünle ilgili herşeye burnunu soktu! Düğün yapılacağı mekanı biz seçmeden o seçti ( allahtan güzel bir kır bahçesiydi) ama yine de fikrimin sorulmasını isterdim! Benim bildiğim evlenecek çiftler düğün salonlarını gezerler, dekorasyonu seçerler kısacası herşeye onlar karar verirler. Fakat kadın biz daha hiç bişeyi görüp karar vermeden görümcemlerle gidip önceden mekanın süslenmesinden tut çiçeklerin rengine, pastadan tut müziklere herşeye karar vermiş. Bizi sadece oraya götürdü biz bunları beğendik seçtik çok güzel dedi. Ben bir kaç şeyi beğenmediğimi söyledim ama hemen bozuldu bana çok biliyomuş gibi laf soktu!!! Sanki o evleniyo allahım nasıl sinir oldum anlatamam! Hala sinirleniyorum! O gün oarada başka düğün sahibi çiftlerde vardı ve yanlarında kaynanaları yoktu! Çevremde evlenen herkes eşiyle gidip bütün ayrıntıları beraber karar verdiler ama malesef bize söz bile düşmedi! Hatta mekanın sahibi, kadının o kadar çok konuşmasına bile sinirlendi yeter artık biraz da bize bırakın dedi:)))))))) Fotoğrafçıyı bile gidip o beğenip tuttu benim fikir verme aşamam bile olmadı! Gelin çiçeğimi renkli güllerden istedim tabiki çiçekçiye benimle beraber geldi ve ne yazıkki onun istediği beyaz güllerden oldu gelin çiçeğim((Hele düğün günü var ya sinirimden düğünü iptal edecektim! Düğün hazırlığı hepimizin aynı yerde oldu. Görümcelerimle kayınvalidem bizim saçlar makyajlar en son yapılacak deyip ön sıraya benim ailemi koydu, nedeni belli önceden saçlar bozulcaksa bizim tarafın bozulsun. Kuaför kaç kere bana telefon ettirdi çağır hadi gelsinler die bunlar türlü bahaneler uydurup gelmediler ta en son geldiler kontesler. Zaten bütün hazırlık fotoğraflarında sinirimden hep asık suratlı çıkmışım. Neyse esas olaylardan biri de ufak görümcemin kızları! Bunun iki tane kızı var biri 5 diğeri 6 yaşında. Benim gelin olacağım düğünü resmen başından sona onun kızları için dizayn ettiler. "Aman x kızım şu şarkıyı seviyo o çalıncak, aman y kızım şu pastayı seviyor o yenicek!!!" "En güzel benim kızlarım olacak herkes onlara bakacak!" Zevksizler bi de çirkin yapmışlar güzelim çocukları. Ayrıca havaya atacağım çiçeğinde onun kızlarına atmam istendi neymiş çiçek onların olacakmış ! oldu canım ya! bend e inadına kardeşime attım ve çiçek kardeşimde:) Esas konuya gelelimmmm hala sinirleniyorummm. Ben gelinliğimin etek uçları danteldendi ve özellikle böyle bir model seçtim salona girerken uzun kuyruğumda danteller çok güzel gözükecekti. Sen gel gör ki görümcen tutturdu eteğinin ucundan benim kızlarım tutacak die. bir kaç kere fikrimi söyledim ama takan olmadı! Salona girme vaktimiz geldi çatti, çok heyecanlıyız baktım bunlar ortada yok oh dedim arkamda yoklar diyip rahatladım. tam müzik başladı bir baktım koştura koştura bizim yanımıza geliyolar görümcem kocası ve iki kızı. napacağımı şaşırdım. Herkes nasılda gülmüş bunlara! hemen görümcem tutturdu bunlara eteğimi. Biz yürümeye başladık önümüzde de fotoğrafçı bizi çekiyor. müzikle salona girdikkk derken biri eteğime bir bastı ben uççççç. kocam zor tuttu ve herkes gülmeye başladı. BEN AĞLAMAMAK İÇİN KENDİMİ ZOR TUTTUM! fotoğrafçı hemen gelip üstümü başımı düzenledi biz devam ettik anam bunlarda hiç utanma yok bir baktım o olaya rağmen hala görümcem aleyna tut tut die bağırıyor. pistin ortasına doğru giderken bu sefer öteki çocuk duvağımdan bir çekti kiiiiiiiiii topuzum neredeyse aiağı indi benim o an halimi düşünebiliyormusunuz? hemen eşime bağırdım bıraksınlar saçımı çekiyolar dedim allahtan eşim döndü de bağırdı hepsine de gittiler!!!!! Tam rezalet düğünümle ilgili tek hatırladığım konu bu hala aklıma geldikçe sinirleniyorum. tabi havai fişeklerle salona gelirkenki bütün fotoğraflarımızda arkamızda görümcem ve eşininin bol bol resimleri var ve hepsine poz vermişler düşünün sadece ikimize ait tek bir kare yok o güzel manzarada!!!! ( daha bir sürü olay var ama şimdilik bu kadarını anlatıcam.

Son düzenleme:
Kaynım bende kaldı o vakit kızım 5 aylıktı hem iş,hem ev birde kaynıma yemek hazırla inanırmısınız eli boş boş gelirdi bir ekmek getirdiğini hatırlamam ,yıllar sonra kaynananın yanında erkek kardeşinin oğlu kaldı meslek öğrenmek için tuttu bana onu karalıyor eli hep boş geliyor diye içimden dedim aynısı sen bana oğlunda yaşattın ama ben ağzımı açık bir şey söylemedim

sen hatayı en baştan yapmışınne demek baba evinden erzak getirmek.onlar gelinlerini doyurmaya mecburlar

ayrıca arkadaşlar kim ne derse desin bende sakin sakin vsöylenen her söze cevap verilmesi gerektiğine inanıyorum.diyeceği olanın duyacağıda vardır.

benim kaynanam her geldiğinde mutlaka işte kocan bana sordu nasıl die bende elin bundan iisi olmaz dedim sağolsun bana danışır yavrum vssss. ama artık dayanamiiip söyliicem bigün sevgili kayınvalideciğim sen beni görmeye gelmeden 1 ay önce biz nian yüzüklerimizi aldık bende kocacığıma dedim benim annem seni gördü onayladı ama senin annen ne der dedimde ne derse desin ben senle evlenicem dedi diiiiiiiiiiiceeeeeeeeeeeeeeeeemmmmmmmm:)))))) içim rahatliicak.

bide 625 tl maaşla hem kira verip hem geçinip hem 2 çocuk bakıp hemde para biriktiren kadına gelsin sıradaki şarkı kaynanacım sana neden yetmiioo onun 3 katı maaşta hala kocişim sana yardım edio diiicem:)))

ohhh demiş kadar oldum ama allah var seviyorum kadını yaaa:))))

Son düzenleme:
benim kayınvalidem çok tatlı yaaa: )
geçen bizdeydi,yengemler,annemler hepimiz varız.kayınvalidecim biraz eski ağız konuşur
beni tembihlemeye başladı: ''bak guzum bu sözümü hadis gibi belle,herifini evde öyle bi yoracaksınki dışarıya bakmaya mecali kalmayacak '' tabi ben saf :86: anlamadım ilk önce
dedimki:''nası yani anne,iş mi yaptıracağım bitaneme ''
kaınvalide yüzüme garip garip baktı :'neyse sürmelim senin yaşın daha küçük evlenince anlarsın hayırlısıynan :112: '
bende aynen böyle :101:
sonra anladım tabi e demek istediğini :89:

Son düzenleme:
benim kaynanam iyidir hoştur da biraz ağzı bozuktur. geçen gün kaynanam onun kız kardeşi ve yeni evli yeğeni oturuyoruz. yeğeninin 3 aylık oğlu var altını değiştiriyorudu bebeğin pipsini görünce dediki ' özge bunun pipisi ne kadar büyükmüş böyle dedi. benim ilk iki oğlumun ki küçüktü, muratın ki büyük alininkde büyüktü dedi. murat benim eşim oluyor. ben kıpkırmızı oldum bide bana bakarak dedi benim utandığımı görüncede ' ayıp değil yani kadın kadınayız ' dedi ayyyyyyyy sinir oldum eve gelince de kocama söyledim abilerinin kardeşlerinin pipilerinin boyunu annen herkesin içinde söyledi dedim.

benım kayınvalıdem tam bır tabırı caızse SEMRA KAYNANA dır çok kıskaç ve son derece yalacı sadece kenı çıkarını duşunene bır insandır 5 senedır evliyim ve bu sene içerısınde benım hayatımı mahfetmek için ne lazım geldıse yapmaktan hıç yorulmamiş ve eşimle aramı her seferınde bozmuştur(aynı zaman da cevremdekı herkesle)allah duşmanımın basına bıle boylesını vermesın ....

benim kaynana nın söyledikleri öyle pek inci tanesi felan değil resmen kaya parçası.15 senelik evlilikte ne inciler ne taşlar duydum.ama en içime oturanı anlatayım.Bende 3 görümce 3 de elti var.Tam 7 kardeşler.En küçük görümcemin sözü olacağı gece ev kalabalık.Oğlum o zaman 6 aylıkdı.Çocuğu aldım.arka odaya geçtim,orada oğlumu uyutmaya çalışıyorum.Ayağımda sallıyorum.Karşımdaki kanepenin altına bir tomar para düşmüş.O sırada büyük görümcem geldi,abla dedim ''bak buraya para düşmüş çoluğun çocuğun eline geçer alın ordan paraları'' dedim.
O da hiç bakmadan odadan çıktı annesine ''odada para varmış git al'' dedi.Bende böyle söylediğini duydum.Kaynanam bir hışımla odaya daldı ''sen mi karıştırdın buraları''diyerek resmen beni hırsızlıkla suçladı.Öyle bir şok oldum ki ağzımı açıp tek kelime edemedim ağlayıp ''Allahım sana havale ediyorum,sen adalet sahibisin'' diyerek dua ettim.Aradan 14 sene geçti bu olay tekrar hatırıma geldi.''Allahım dedim hani sen adalet sahibiydin daha dünyadayken insanlara gösterirdin bende böyle bir iftiraya maruz kalmıştım.Adaletini görmek istiyorum''diye aklımdan geçirdim.
İki gün sonra ortanca görümcem geldi.Kaynanamdan bahsediyor ''artık yaşlandı eskisi gibi değil sinirleri çok bozuldu dedi.Sana bir şey anlatıcam bu olaydan sonra kendisini toplayamadı çok üzüldü dedi. Ne oldu dedim..
O en küçük sözü olan görümcemin kayınpederi birgün kaynanama geliyor.Diyorki senin kızın bir hırsız bizim paralarımızı çaldı.Çocuk uyutmak için Yatak odasına girdi,ondan başkasıda o odaya girmedi Orada epey yüklü miktarda para vardı.Fakat şimdi yok,paraları senin kızın aldı diye kayınvalideme şikayete gelmiş.Kaynanam da bu duruma çok üzülmüş ve sinirleri bozulmuş.
Benim tek söylediğim ise Allah'ım sen çok büyüksün ve gerçekten adalet sahibisin..

ayyyyyy ayyyyy allah sabır versin gelinlere ne kaynanalar varmışşş :) uyuyum uynayım bide ben kaynanamdan inciler dökecem vallaha yorumları okuyunca tühhh daha önce burayı niye görmedimki diye hayıflandım yarın bende uzun uzun çok bilmiş kaynanamla sonradan görmüş eltimi bide bi dakka çenesi durmayan takıntılı kayın babamı yazacam allahın izniyle Hayırlı sabahlar :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…