benden de bir inci gelsin:) benimki k.valide ve k.peder incisi yalnız.
k.valide ve k.peder her konuda kendi bildiklerini okuyan, her şeyin doğrusunu kendilerinin bildiğini iddia edip,hep bizim dediğimiz olsun yapısında insanlardır. her şeyden haberleri olmalı, en ufak bir şey bile onlara danışmadan yapılmamalıdır aksi takdirde öğrenmek için her yol mübahtır. k.biraderim askere gidecek,askerlik şubesinde kendisine ağzı kapalı bir zarf vermişler ve bunu açmayın teslim olacağınız yerde komutanınıza verin demişler.k.biraderim de bu olayı bize anlatıyor.
k.b: eve geldim zarfı biliyorum aslında babamın açacağını ama yine de açılmayacağını bilir herhalde diyerek (k.p asker emeklisi) masanın üstüne koydum.dışarı çıktım.eve geldim ki annem bana sen şu gün teslim olacakmışsın dedi.bende sen nereden biliyorsun dedim.annem de baban söyledi,zarfı açtı da dedi.sinirlerim tepeme çıktı bana sormadan ne diye açıyorsunuz? ağzı kapalı zarf bana açmadan götürün dediler resmi evrak sonuçta....diyerek hararetli bir şekilde anlatıyor.
k.p: yaa bir şey olmaz taşırken içindekileri düşürmeyin diye açmayın demişlerdir ne olmuş açtıysak?
k.b: açmayın dediler neden açıyorsun? açılmaması gerek ki açmayın dediler.
k.p: (ısrarla bilsem açmazdım oğlum,ya da korkma oğlum bir şey olmaz,ben de düşünemedim açtım falan tarzında bir açıklama yok sürekli aynı şeyi tekrarlıyor.) ne var açtıysak yaa ne olmuş. bir şey olmaz.
k.b: bende ki de akıl.koysana onu çekmeceye falan saklasana bulamasın...
k.p: valla sen onu nereye saklarsan sakla ben gene onu bulur açardım.istediğin kadar sakla...(bu arada kahkahalarla gülüyor)
ben:
(içimden pesss)
k.b: ben onu öyle bir saklardım ki tüm evi indirsen bulamazdın.
k.p: yok yok bulurdum sen merak etme.
bu arada k.valide lafa girer.
k.v: sen hiç eleştirme oğlunu, biz onları böyle kurallı yetiştirdik. bir şey açılmayacaksa açılmayacak, yapılmayacaksa yapılmayacak. şimdi onlar böyle kurallara uyarak yetiştikleri için tepki gösteriyor doğal olarak....
diyerek kendini ve eşini her zaman ki gibi övüp, biz böyle yetiştirdik çocuklarımızı biz böyle mükemmelimiz edasıyla karşımda kurulurken,hiç düşünmez ki benim söylediğim ile yapılan birbirini tutmuyor bari susayım hiç yorum yapmayayım da komik olmasın...bu yorum sonucunda herkes birbirine bakar.çünkü yorumdan çıkan sonuç bu ne perhiz bu ne lahana turşusudur.
ben: (içimden ne yazık ki)madem çocuklarınızı bu kadar kurallı yetiştirdiniz,açılmayacaksa açılmayacak dediniz niye oğlunuzun zarfını açıyorsunuz o zamannnn???