Saolsun benim kayınvalidemin de ağzından inciler dökülür, patavatsızlık kraliçesidir kendisi.
Yeni evliyiz birkaç kere yemeğe eşimin annesi babası abisi yengesi, geldiler saolsun yediler içtiler. Bayram günü görümcem ve eşi geldi şehir dışından. Abisinin hanımı 23 yaşında gelin gelmiş altı üstü oturmuşlar kayınvalidemle , yetiştirmiş biraz eltimi. Seninki orda demezmi milletin yanında işte .... benim yanımda öğrendi yemekleri sıra nazlıda oda öğrenecek yemek yapmayı. dumur oldum, ben 30 yaşındayım, evim bucağım ayrı , gün yapar tatlısını pastasını yeni gelinken bana yaptırır , ayrıca bayramdan önce yedin içtin güzelce neyini bilmiyorum yemek yapmanınn.
Hamileydim , çok heyecanlıyız eşimle , bunlar bize geldiler oturuyoruz, abisinin eşi doğum yapacak ama araları bozuk ve şehir dışında. Kayınvalide tutturdu doğuma gidecem . 15 yılda 1 kere evine gidebilmişer, bu 2. olacak düşünün. Bizide zorluyor sizde gelecekseniz diye, kavag dövüş çıkarsa bizde içinde olacağız. Neyse eşim dedi anne bırak sonra görürsün, hemen gitme bak iyi olmaz diye. Bizimki sardı kafayı torunda torun diye. Eşimde dedi nazlı hamile bak bu torunu seversin, seninki doğurunda öyle konuşun, daha ölüp kalacağı belirsiz dedi. Ben çok bozuldum. Yarım saat sonra konu değişti bebek ismine geldi. Kayınvalide benim adımı koyun diye tutturdu bu sefer. Bebeğide düşürdük dediği oldu.
Bebek düştükten 1 ay sonra hastalandı bizde kalıyor, kayınpederimde akşama börek getirecem dedi, ama bulamaış başka şey getirdi. Vay seninki adamı topa tuttu , niye getirmemiş , söz vermiş yapmamış veeeee hamile olan olsa evde canı çeker çocuğunu düşürürmüş....... uzun bir sessizlik yaşandı o gün saolsun.
Benim kardeşim benden 6 yaş küçük ama 2 senede 2 bebeği oldu maaşşallah . Benim kayınvalide saolsun kendisine hayrandır. Durur durur bana onu anlatır, kardeşinin yaşı genç , ben senin gibiyken 3 çocuğum vardı , 4. ye gebeydim diye... Çevresinde kimin gelini hamileyse ay ay takip ederiz. Çocuk doğar günlerce dinlerim.