Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

bizimki de her gidişimizde 4 yaşındaki oğluma bir tek senin için yaptım bu yemekleri diyip yediriyor.kimse gücenmesin diyor bide.aaaa çok ayıp biz evimize gelen herkes için yemek yaparız dedim .yok aynı söze devam.birdaha gidişimde yemeğini yemesem mi ne yapsam kızlar?

Ben olsam yemezdim sanırım... :26:

sonunda okudum hepsini:) (2 aylık evliyim) düğünde çok büyük bir badire atlattık ve şuan psikolojk destek alıorum(antidepresan kullanıorum) tabiki de herşey eşim için...eşim hep korudu beni konuşturmadı bile , hep savundu...baktılar oğulları elden gidecek...şimdi canımlı cicimli..içimden gelmiyor yaptıgım hiç bir şey...çünkü onların bana yaptıklarını affedemiorum içimden de atamıyorum çünkü kendi aileme yapmadıgım davranışı saygıyı onlara yapmıştım:KK74:...şuan iyi davranmamın tek sebebi eşim ve Yüce mevlamdır...Allah rızası için yapıorum...önümüz bayram bakalım ne yağlarla yağlanacagım:)

çok şükür kayınvalidemle pek sorunum olmaz,severim kendisini ufak tefek laf sokmalar hariç o da karşılıklı olur genelde :KK1:

dün aramızda geçen saçma bi diyaloğu aktarayım
ben 3 aydır evdeyim yeni bir iş arıyorum kendisi de çalışıyor yıllık izinde ve bana yakın
neyse ben duş almışım tam banyodan havluyla çıkıyordum ki zil çaldı

kayınvalidem gelmiş ama kapıyı istemeyerek açamadım çünkü havlum var,neyse bu gitti ertesi gün tel.de konuştuk

aradım ki annemle 1 saatliğine ona gidelim
ne demek istediğiniz kadar gelin araman bile yanlış çat kapı gelin dedi sağolsun,dün de ben sana geldim yoktun dedi.
bende dedim ki annecim ben sevmem (akşama yola çıkacaktı tatile) hazırlık yaparsın,işlerin vardır haber veriim öyle gelelim istedim dedim.

o da hemen"ne yani ben sana çat kapı gelsem istemeyecek misin,resmi mi olalım dedi hemen:KK53:
resmiyet ne demek anne bana sadece haber ver bi alo yap öyle gel dedim

bak dün gelmişsin kapıda kaldın işte müsait değildim açamadım dedim

tamam tamam resmiyet istiyosan öyle olsun dedi hemen:KK53:alakaya bak...

ben anneme bile,ablama bile giderken ararım

ya belki bi yere gidicem,belki iç çamaşırsız şortla donla oturuyorum,belki o an evim dağınık,belki çayın yanına bişeyler kalmamış vs.vs.

haksız mıyım sizce kızlar

buluttan nem kaptı resmen..Neyse evine gittim bana serin davrandı,başka gelinleri övdü,hiiiç tınlamadım
ama giderken arayı düzelttim çok şükür,yoksa asla içim rahat etmez...

sonunda okudum hepsini:) (2 aylık evliyim) düğünde çok büyük bir badire atlattık ve şuan psikolojk destek alıorum(antidepresan kullanıorum) tabiki de herşey eşim için...eşim hep korudu beni konuşturmadı bile , hep savundu...baktılar oğulları elden gidecek...şimdi canımlı cicimli..içimden gelmiyor yaptıgım hiç bir şey...çünkü onların bana yaptıklarını affedemiorum içimden de atamıyorum çünkü kendi aileme yapmadıgım davranışı saygıyı onlara yapmıştım:KK74:...şuan iyi davranmamın tek sebebi eşim ve Yüce mevlamdır...Allah rızası için yapıorum...önümüz bayram bakalım ne yağlarla yağlanacagım:)

ya belki özel bi meslele ama ben de benzer durumdayım. aynen 2 aylık evliyim ve bizim de ciddi bi sorunumuz oldu düğünden 10 gün önce. ayrılma noktasındaydık. davetiyeler bile dağıtılmıştı üstelik. ben de aynen bir sürü şeyi affedemiyorum...

Bu günlerde benim de bir düşüncem var. Ailem, eşimin ailesini iftara davet etmiş 1 hafta önce. Ama onlar hala davet etmemiş benim ailemi. Ben de eğer davet etmezlerse açıkcası bayramda aramayı düşünmüyorum. Sizce haksız mıyım?

Bu günlerde benim de bir düşüncem var. Ailem, eşimin ailesini iftara davet etmiş 1 hafta önce. Ama onlar hala davet etmemiş benim ailemi. Ben de eğer davet etmezlerse açıkcası bayramda aramayı düşünmüyorum. Sizce haksız mıyım?

hem evlilikte hem hayatta haklı olmak hiç bir zaman sorunu çözmüyor.yapmamız gereken tüm görevleri yaparsak daha güçlü oluruz .yoksa haksız duruma düşüyoruz.hem bu davet olayını çok abartıp da dertsiz başınıza dert açmayın.bir dahaki seneye sizin aileniz de davet etmez.aslında biz de ramazanda daha çok insanla görüşelim diye bizim gittiklerimiz değilde daha çok başkalarını ağırlamaya çalışırız.çok üstünde durmayın bence.eşinizle iyi geçinip evinizi çekip çevirdiğiniz,çocuğunuza şefkatle baktığınız sürece güçlü olursunuz.mutlu da olursunuz.gerisi kapının dışında kalsın.çoğu şeyi görev olarak yapıyoruz.olsun.napalım.

Ben olsam yemezdim sanırım... :26:

bir sinirle ben de yememe kararı almıştım ama boşverdim.anlayacak insan zaten o lafı söylemez.seviyesine inmiycem.sinirleniyim diye söylüyo bazı şeyleri.laf söyleme hakkı bulacak.gidiyorum.sofrayı kurmasına toplamasına yardım ediyorum.bulaşığını yıkıyorum.çay servisi yapıyorum.dedikodularına da karışmıyorum.dertlenmelerini de dinlemiyorum artık içimi şişirdi beş senedir.çalışıyorum.evimin işini yapıyorum.yemeğimi yapıyorum.eşimi giyinip güzelce karşılıyorum.çocuğumla ilgileniyorum.4x4 lük değilim ama genede laf bulamıyo.benim tek sorunum herkesin arkasından dedikodusunu yapan,armut piş ağzıma düş bekleyen ,sürekli dertlerini anlatan yakınan,çözmek için bişey yapmayan ,kolay yalan söyleyen kayınvalidemi sevememiş olmak.yüze gülen arkadan konuşan insanları sevemiyorum işte.

Saolsun benim kayınvalidemin de ağzından inciler dökülür, patavatsızlık kraliçesidir kendisi.
Yeni evliyiz birkaç kere yemeğe eşimin annesi babası abisi yengesi, geldiler saolsun yediler içtiler. Bayram günü görümcem ve eşi geldi şehir dışından. Abisinin hanımı 23 yaşında gelin gelmiş altı üstü oturmuşlar kayınvalidemle , yetiştirmiş biraz eltimi. Seninki orda demezmi milletin yanında işte .... benim yanımda öğrendi yemekleri sıra nazlıda oda öğrenecek yemek yapmayı. dumur oldum, ben 30 yaşındayım, evim bucağım ayrı , gün yapar tatlısını pastasını yeni gelinken bana yaptırır , ayrıca bayramdan önce yedin içtin güzelce neyini bilmiyorum yemek yapmanınn.

Hamileydim , çok heyecanlıyız eşimle , bunlar bize geldiler oturuyoruz, abisinin eşi doğum yapacak ama araları bozuk ve şehir dışında. Kayınvalide tutturdu doğuma gidecem . 15 yılda 1 kere evine gidebilmişer, bu 2. olacak düşünün. Bizide zorluyor sizde gelecekseniz diye, kavag dövüş çıkarsa bizde içinde olacağız. Neyse eşim dedi anne bırak sonra görürsün, hemen gitme bak iyi olmaz diye. Bizimki sardı kafayı torunda torun diye. Eşimde dedi nazlı hamile bak bu torunu seversin, seninki doğurunda öyle konuşun, daha ölüp kalacağı belirsiz dedi. Ben çok bozuldum. Yarım saat sonra konu değişti bebek ismine geldi. Kayınvalide benim adımı koyun diye tutturdu bu sefer. Bebeğide düşürdük dediği oldu.

Bebek düştükten 1 ay sonra hastalandı bizde kalıyor, kayınpederimde akşama börek getirecem dedi, ama bulamaış başka şey getirdi. Vay seninki adamı topa tuttu , niye getirmemiş , söz vermiş yapmamış veeeee hamile olan olsa evde canı çeker çocuğunu düşürürmüş....... uzun bir sessizlik yaşandı o gün saolsun.

Benim kardeşim benden 6 yaş küçük ama 2 senede 2 bebeği oldu maaşşallah . Benim kayınvalide saolsun kendisine hayrandır. Durur durur bana onu anlatır, kardeşinin yaşı genç , ben senin gibiyken 3 çocuğum vardı , 4. ye gebeydim diye... Çevresinde kimin gelini hamileyse ay ay takip ederiz. Çocuk doğar günlerce dinlerim.

Kayınvalidemden bir inci:
Kayınvalide:Siz kurban kesmeyin bizim kuzu hepimize yeter. (Eşim ile maaşımız 2 kurbana yetecek kdar, kendisi emekli maaşı alıyor)
Ben: Herkesin bütçesi, ibadeti ayrıdır. Biz kesmek istiyoruz.
Kayınvalide: O zman küçük bir keçi kesin.
Eşim: Anne dayioglu112 keçi eti yemez. Sana keçi alalım.
Kayınvalide: Keçi eti güzel olmuyor. :KK37::KK37::KK37:

Daha bunun gibi bir sürü şey. Bıktım artık

bi tek benım kayınvalidem değilmiş saçma salak cevaplar veren..

sahurdayız bir 2 laf sokayım dedim.:KK53:
geçen hafta annemlerdeydik yengeme oturmaya gidicez kahve içmeye çağırdı.
herkes gidecek ayaklandık.
anneme 'sende gelicenmi' dedi. :KK53:

sahurda dedim 'ayy sen anneme sende gelicenmi' dedin o akşam annemlerde, güldüm o lafına dedim (halbuki sinirden)
hee evet dedim dedi.
e herkes giderken annem nıe evde kalsınki gelecek tabi dedim.
lafa bak çay demle dedim.:KK53:
ben gideceğimizi bilmiyodumki dedi :KK37:

(madem bilmiyodun nie o zaman anneme sende gelıcenmı dedin.
laf olsun torba dolsun onunkisi.
ama kızdığımı belli ettim sonuçta...

bide dedim 2de bir yengeme çoocuk muhabbetini açıyosun.
ayy içime doğdu seneye cocuğun olacak(bize gelen tüm arkadaslarıma aynı şeyi söyledi)
şurda bize çoocuk dolansa ne güzel olur.falan fıstık.
biz üzülecek diye annemle hiç onun yanında çoocuk muhabbetti yapmıyoruz dedim.

kıızlar böyle olun...:KK47:

bende yazıyım dedim kızlarr..

bir keresinde oturuoruz bnm kaynanam acaip süsüne püsüne düşkün ama bi o kadarda pis bi kadındır giydiği kıyafetleri bile yıkamaz birini giyer birini çıkarar çıkrdıklarınıda kapının arkasına asar ya yatağının içinde biriktirir o kıyafetlerin üstünde yatar inanın ama ojejiz rujsuz da durmaz

bana dedi kızlar işte sen niye oje sürmüosun artık kadın gibi olman lazım felan ben şok dedim namaz kılıorum oğlunda pek sevmio zaten ama olmaz böle bla blaa bi sürü şey geveledii kayınpederim geldi kaynanam dedi biz yazlığa taşıncaz 4-5 ay kışında size gelir kalırız bende hiç ses yok kayınpederim ne dese beğenirsiniz köpek gibi bakcaklar bize elleri mahkum bende yine ses yok
bunu diyen insanda yıllardır çalışmayan ne oğullarına ne gelinlerine ne maddi ne manevi bir tek iğne almayan sigara parasını versinler die karısının oğullarının gözünün içine bakan bi adam

geçenlerde kayınvalidem geldi bize bnde bulaşıkları makinaya diziyorum makinanın kapağı kapanmadı bu başladı kapağı ittirmeye ama nasıl zorluo kapak alttan kırılacak anne dedim dur kilitlenio bazen yok danddik bu eşyalar en ucuzundan bilmem ne dedim kaç pra verdik biz onlara ama nasıl düşman malı sanki kırmaya çabalıo

bende yazıyım dedim kızlarr..

bir keresinde oturuoruz bnm kaynanam acaip süsüne püsüne düşkün ama bi o kadarda pis bi kadındır giydiği kıyafetleri bile yıkamaz birini giyer birini çıkarar çıkrdıklarınıda kapının arkasına asar ya yatağının içinde biriktirir o kıyafetlerin üstünde yatar inanın ama ojejiz rujsuz da durmaz

bana dedi kızlar işte sen niye oje sürmüosun artık kadın gibi olman lazım felan ben şok dedim namaz kılıorum oğlunda pek sevmio zaten ama olmaz böle bla blaa bi sürü şey geveledii kayınpederim geldi kaynanam dedi biz yazlığa taşıncaz 4-5 ay kışında size gelir kalırız bende hiç ses yok kayınpederim ne dese beğenirsiniz köpek gibi bakcaklar bize elleri mahkum bende yine ses yok
bunu diyen insanda yıllardır çalışmayan ne oğullarına ne gelinlerine ne maddi ne manevi bir tek iğne almayan sigara parasını versinler die karısının oğullarının gözünün içine bakan bi adam

geçenlerde kayınvalidem geldi bize bnde bulaşıkları makinaya diziyorum makinanın kapağı kapanmadı bu başladı kapağı ittirmeye ama nasıl zorluo kapak alttan kırılacak anne dedim dur kilitlenio bazen yok danddik bu eşyalar en ucuzundan bilmem ne dedim kaç pra verdik biz onlara ama nasıl düşman malı sanki kırmaya çabalıo

keşke deseydin bu kırılırsa yenisini alamayız okadar paramız yok diye

ben o lafı bile nası söyledim bilmiorum normalde kitlenir kalırım yada o bişe söyler ben anlamam bile soradan dank eder sora ne demek istedi die düşünür düşnür kafayı yerim

Geçen gün başım ağrıdığından eşime ev işinde temizlikte yardım edemiyeceğimi söyledim eşim pencereleri yıkıyor sonra eşim temizlik yaparken halasının kızı geldi neyse ikramımı yaptım fazla oturmadı gitti kadın benim yaşımda bu gitmiş hemen kaynanaya anlatmış kaynanada oğluna yani eşime demiş ki evde 2 hanım var temizlik yapmak sana yakışıynr mu?! Gelmiş eşim bunu anlatıyor,bende dedim ki annene yakışıyor babana bulaşıkları yıkattırması?(kayınbabam kılıbıktır)

Son düzenleme:
Saolsun benim kayınvalidemin de ağzından inciler dökülür, patavatsızlık kraliçesidir kendisi.
Yeni evliyiz birkaç kere yemeğe eşimin annesi babası abisi yengesi, geldiler saolsun yediler içtiler. Bayram günü görümcem ve eşi geldi şehir dışından. Abisinin hanımı 23 yaşında gelin gelmiş altı üstü oturmuşlar kayınvalidemle , yetiştirmiş biraz eltimi. Seninki orda demezmi milletin yanında işte .... benim yanımda öğrendi yemekleri sıra nazlıda oda öğrenecek yemek yapmayı. dumur oldum, ben 30 yaşındayım, evim bucağım ayrı , gün yapar tatlısını pastasını yeni gelinken bana yaptırır , ayrıca bayramdan önce yedin içtin güzelce neyini bilmiyorum yemek yapmanınn.

Hamileydim , çok heyecanlıyız eşimle , bunlar bize geldiler oturuyoruz, abisinin eşi doğum yapacak ama araları bozuk ve şehir dışında. Kayınvalide tutturdu doğuma gidecem . 15 yılda 1 kere evine gidebilmişer, bu 2. olacak düşünün. Bizide zorluyor sizde gelecekseniz diye, kavag dövüş çıkarsa bizde içinde olacağız. Neyse eşim dedi anne bırak sonra görürsün, hemen gitme bak iyi olmaz diye. Bizimki sardı kafayı torunda torun diye. Eşimde dedi nazlı hamile bak bu torunu seversin, seninki doğurunda öyle konuşun, daha ölüp kalacağı belirsiz dedi. Ben çok bozuldum. Yarım saat sonra konu değişti bebek ismine geldi. Kayınvalide benim adımı koyun diye tutturdu bu sefer. Bebeğide düşürdük dediği oldu.

Bebek düştükten 1 ay sonra hastalandı bizde kalıyor, kayınpederimde akşama börek getirecem dedi, ama bulamaış başka şey getirdi. Vay seninki adamı topa tuttu , niye getirmemiş , söz vermiş yapmamış veeeee hamile olan olsa evde canı çeker çocuğunu düşürürmüş....... uzun bir sessizlik yaşandı o gün saolsun.

Benim kardeşim benden 6 yaş küçük ama 2 senede 2 bebeği oldu maaşşallah . Benim kayınvalide saolsun kendisine hayrandır. Durur durur bana onu anlatır, kardeşinin yaşı genç , ben senin gibiyken 3 çocuğum vardı , 4. ye gebeydim diye... Çevresinde kimin gelini hamileyse ay ay takip ederiz. Çocuk doğar günlerce dinlerim.

kıyamam ya kaynanatör mübarek.Allah yardımcın olsun.

Geçen gün başım ağrıdığından eşime ev işinde temizlikte yardım edemiyeceğimi söyledim eşim pencereleri yıkıyor sonra eşim temizlik yaparken halasının kızı geldi neyse ikramımı yaptım fazla oturmadı gitti kadın benim yaşımda bu gitmiş hemen kaynanaya anlatmış kaynanada oğluna yani eşime demiş ki evde 2 hanım var temizlik yapmak sana yakışıynr mu?! Gelmiş eşim bunu anlatıyor,bende dedim ki annene yakışıyor babana bulaşıkları yıkattırması?(kayınbabam kılıbıktır)

işte oğlu verecekti gereken cevabı

kıyamam ya kaynanatör mübarek.Allah yardımcın olsun.

Saolsun. Melektir kendisi...Bi olay daha anlatayım
Evlendik eşim başladı seni memlekete götürecem, dedemi rüyamda gördüm, annemide alalım gidelim. Kayınvalide 10 yıldır gitmiyor memlekete. Geçen yıl kurban bayramı 9 gün tatil olunca bizde heveslendik. 1 ay öncesinden başladık kayınvalideye diyoruz hazırlan, ben gelmem, istemem, diyip duruyor, mırın kırın ediyor.Uçakla gidecem ben diyor,kilo sorunu var onu bahane ediyor. En son söyledik tersledi bizi. Bizde gücendik.Eşim giderken uğradı,yola çıktık. Memlekete gittik herkes çok memnun oldu, çok güzel bi bayram geçirdik. Akrabalar aramışlar oğlun gelinin ne kadar uyumlu, ziyaretlerinden çok memnun olduk diye, bizimkide ilave etmiş beni götürmediler, burda bıraktılar, yaşlı halimle kaldım bi başıma, nasıl çıktılar aniden bana uğramadan gittiler......
Bu sene eşim yine duramadı ramazan önü anne gidelim dedi, yığınla laf yedi, ben nasıl gideyim o yolu, uçakla giderim ancak, arabayla gidemem falan filan.. Bizimde paramız yok zaten yol uzun gidemiyoruz. Hafta sonu tutturmuş çok özledim memleketi, beni götürmüyorsunuz, hadi gidelim ... Buyur burdan yak...

ben sadece kaynanamdan değil eltimden de çekiyorum.geçen bayram elti bir oda da ben bir oda da hazırlanıyoruz makyaj yapmadığım zaman kızar boya sür suratına biraz renk gelsin der:KK1: neyse ben makyaj yapmak için salona çıktım ayna orda diye.kaynanam kayınpedere sölüyor onlar beni görmüyor aynen şöyle amann nereye hazırlanıyor bunlar böyle kimbilir boyuyolar kendilerini kim ne var sanki bu kadar süslencek diyor kayınpederde karışma sen süslencekler tabi genç onlar diyor ve kaynana susuyor biz eltimle konuşmuyoruz benim 4 senedir çocuğum olmuyor eşimde azosperm sorunu var elti bunu öğrendiğinden beri hep laf soktu bana hep ben insandan insan yaptım dedi beni küçük gördü çocuk olmuyor diye hep çocuk konusunu hamileliğini yok kızının bebekliğini anlattı topluluk içinde yani hep inat kasten davrandı her lafı ben insandan insan yapmışım bu işimi yapamaycam diye başlardı gene de günah keçisi ben oldum kaynanmlar hep bana bağırdı konuşmuyoruz die o büyükmüş ben küçükmüşüm alttan almalıymışım iyi de bunları ben alttan aldıkça daha da kudurdu daha da zıvanadan çıktı işte neyse kaynanam kayınpeder bayramda ben sofrada kavga falan tatsızlık istemiyorum otursunlar yesinler 1 kaşık yemek gitsinler diyor lafa bak ben sanki çok meraklıyım o ortamda bulunmaya sonra kayınpeder neden kavga çıkçak ki dedi ee sen bağırırsın belki şimdi onlara bayramda küslük olmaz diye konuşursun belki diye dedim diyo yaa zorla adamın aklına sokuyo kayınpederde hiç bişey demeye niyetim yok dedi şeytan git gözük duydum kaynaaana seni der gibi bak dedi ama neyse dedim gene ben suçlu olcam

Insandan insan yapmışım bunu:mu yapamıcam ne saçma kelime ya tövbe estağfirullah sanki millet hayvandan insan yapıyo tövbe sanki kendi yaratıyor allah ıslah etsin sanada kolaylıklar versin bu zihniyette insanlarla birlikte olmak zorunda kalıyorsun:KK47:

Insandan insan yapmışım bunu:mu yapamıcam ne saçma kelime ya tövbe estağfirullah sanki millet hayvandan insan yapıyo tövbe sanki kendi yaratıyor allah ıslah etsin sanada kolaylıklar versin bu zihniyette insanlarla birlikte olmak zorunda kalıyorsun:KK47:

zaten evliliğin en kötü yanıda bu değilmidir..normalde muattap kabul edemeyeceğin insnlarla ilişki kurmak zorunda olmak:82:

X