Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

bencede allah kolaylık versin canım

topunun köküne sirke suyu.fesatlanıyorlar..karınları ağrıyor elin kızını oğlu mutlu ediyor diye çatla patla ohhhhhhhhh sefam olsun puhahhhaaa

Arkadaşlar uzun zamandır yoktum çünkü annem felç geçirdi,bende hamileydim,işi bırakınca nette fazla vakit geçiremedim....
Allaha şükür annem şuan iyi,bende bebişimi doğurdum 4,5 aylık hiç uzatmadan kaynanamın yaptıklarını anlatayım :82:
Bir bucuk ay annem hastanede yattı,kız kardesimle sırayla yanında kaldık,bir kere bile bana tel açıp nasılsın diye soran olmadı,kaldı ki birebir annemi bile sormadı(bu arada ben yaklasık 8 aylık hamileydim)Hamileliğim boyunca bir kere bile canın bişey istiyor mu diye sormadı,aksine 'ee sen artık çalışmıyon nasıl geçineceksiniz,oğlum yetiştiremez bizdede yok ki'cümleleri ile moral verdi...(bunlarıda konustuğumuz nadir zamanlarda söylüyor)Benim içimde torun sevgisi falan yok gibi cümleler....
bebeğimi doğurdum,bir sürü hurafelerle boğuştum,minnacıkken bebeğim almış ayagına kocaman bi yastık sallayacakmış(ben sallamaya alıştırmak istemiyordum)neymiş cok özeniyomuş,dedim sallanmasını istemiyorum suratlar asıldı,kırklama diye bişey varmış,bebeğimin banyo suyuna cakıl taşı koydular,iki gözü birden enfeksiyon oldu hala tekini iyileştiremedik....ilk torunları ya nasıl heveslendilerse artık hiç bişey almamışlar :44: benim annem bebeğimin odasını,arabasını,anakucagını herseyini aldı,yaklasık 1 ay sonra 2 çeyrek taktılar,bi de eskiden ucuza aldıkları ucuz kıyafetler sermişler giydirmeyeceklerini alma dedi....
Sayesinde bebeğim 20 günlükken evimi terkettirdi.... müthiş bir kavga..ben lohusayım ne yapıyosunuz diyorum,bak sen daha yeni anasın nasıl savunuyosun ben 4 cocuk anasıyın dedi,eşimde yanımdaydı,rengarenkle OLMAZZZZ,OLMAZZZZ,OLMAAZZZ,İLK GELDİĞİNDE NE SÜMSÜKTÜM TAM BİZE GÖRE DEMİŞTİM ŞİMDİ YILAN OLDUN dedi Eşimin yüzüne baktımkonuşun dedi,istemiyorum dedim,bi cvp vermeyecekmisin dedim,vermedi...Bende madem benle olmazmış,oğluna yenisini al dedim bebeğimle cıktım anneme gittim,10 gün kaldım,sonra geri döndüm.. Bebeğim doğduktan sonra yani 4,5 aydır 5-6 kere kavga etmişliği var ama bas bas bağırarak hafif bir tartışma değil....

Doğumdan sonra eve geldikten sonra görümcem rengarenk sen benden bayağı bi kilolu görünüyorsun dedi,ben 71 kilo geldi o 69 ama benim elim yüzüm şiş....kaynanam ne kadar catlamış karnın harita gibi olmuş deyip kendi işkembesini ortaya cıkardı bak ben 4 cocuk doğurdum catlagım yok dedi doğum yapalı bi kaç gün olmuş daha,moral falan umurlarında değil.....
Gel gelelim artık cvp veriyorum; Geçenlerde bi tanıdığımız 6 alık hamileyken doğumu baslamıs ve bebeğini kaybetmişti,bana diyorki aniden ağır falan mı kaldırdı acaba,bende dedim uyanınca birden olmuş,ağır kaldırmayla olsaydı benim çocugum dogmazdı
bebeğime ben calısırken biz bakarız demediler hatta öncesinde ben bakamam diyodu,annem hasta haliyle bakıyor suan ve annemin bakacagı öğrendiğinde bana niye sormadın BELKİ ben bakardım dedi,bende belkıyle falan olmaz o iş dedim,çalısacagımı söylüyorum neden kim bakacak diye sormuyorsunuz dedim.....
sonuçta bebeğime benim istediğim gibi bakabiliyorum,kucaga alıstırmadım,sallamadan uyuyor,dakka başı azına mama dayatılmıyor,en önemliside uyurken uykusunu bölememeleri,neymiş seveceklermiş,cocukmuş o tekrar uyurmuş(1-2 gün yapılan bişey değildi bu neymiş bebeğim cok uyuyormuş,ebeye sordum yeni doğan bu uyumaması anormal dedi)bebeğim gaz sancısı cekiyor durmadan aglıyordu,bişey olmaz demeler.....

rengarenk senin kaynananda şaka gibiymiş yaaa. sakın birgün cinnet geçirip baltayla fln doğramaya kalkma. gerçi hakediyor ama

rengarenkk.sana yapılanların tıpa tıp aynısı hatta fazlasını yaşadımm benn.annem logusalıgımda bende kalmıstı.eşim senin annen gelsın kalsın dedı hep.geldi ama annemın adına geldıgı ıcın pısman old.annem bende kaldıgı surece kaynanm bır yandan eşim bir yandan surat astılar.hakaret ettıer.dovmeye kalkıstılar.annem stresten felçten döndü.benim sütümü kestiler.annemin yanında kaynanam sutum kesıldı dedım dıye benı dovmeye kalkıstı.agır hakaretler ettı.2 yıl boyunca onlarla mucadele verdım ama artık taakatım kalmadı ve baba evıne dondum.ben gıtmeyınce benı darp ettıler.ve ettıkten sonrada hadı sımdı gıdeceksın dedıler.ben onları allaha havale edıyorum.allah ıyılerın yanında olur inşaallah.

kaynana: ben oğluma tapıyorum.
asude_bahar: haşa..

kaynana: oğluma çocuk ver!
asude_bahar: haşa..

tövbe estağfirullah, kadın sürekli insanlara ilah muamelesi yapıyor.. birgün çarpılacak hafazanallah..

rengarenk hoşgeldin canım bende seni çok merak etmiştim
bebeğin hayırlı olsun cnm allah sağlık versin onada sanada inşallah
kaynananla da mümkün olduğunca görüşme bence

rengarenk arkadaşım senin kaynana da tam kaynanaymış hani allah sabır versin hergün yeni bir huy hergün yeni stratejiler üretiyolar bıkmadan usanmadan benimkide şimdi yeni bir icat çıkardı oğlunu görünce başı dönüyor,tansiyonunu ölçtürüyor,ofluyor pufluyor halbuki bogazını tutamadı 5 çayına komşuları topladı kısırlar,börekler,pastalar götürdü hanımefendi...kolestrol fırladı...karı koca ikisi kocamın karşısına geçip biz hastayız,ölüyoz,ayagımız çukurda sizde gelmiyosunuz yalnızız bi evde bi başımıza kaldık diye poz kesiyolar ben kocamı tembihliyormuşum orda oturma diyormuşum o da kapıdan girip 5 dk durup hemen bi görünüp kayboluyormuş pes pes işleri güçleri yok durmadan üretim yapıyorlar

valla bacılar bu dertleri hiçç takmayın yoksa bnde daha alası var eşim allah var beni hiç ezdirmiyor ama kaynanam bni savunmasını kıskanıyor bizi savunsun istiyorrr bunuda yediremediği için seytansınız szz muska var oglumda diyorr kafayı yemek uzereyım artıkk

valla cnm senin eşin sana sahip çıkıyorr.önemli olanda buu.ama eşi sahip çıkmayanlarada yol gozuken sey 3 şey oluyor.boşanma tımarana yada mezar.eşi sahip çıkmasda annesı ve diğer yandaşlarıyla seni ezer ve ezdirirse bu 3 şeyden biri muhakkak başına geliyor insanın.sen o yüzden şükren kendine.ve dilerim allahtanda inşaallah hep sahip çıkar sana cocuguna ve yuvasına.

Evleneli 1.5 ay oldu. Çeyizim gitmeden önce evimizi temizletiyoruz. Ben, yardımcı kadın kayınvalide evdeyiz. Kamuda çalışıyorum, ama pozisyonum gereği sadece ankaradaki genel müdürlüğe bağlıyım. Masabaşı bir iş yapmıyorum. benimle aynı pozisyondaki diğer arkadaşlar da sen düğün yapıyorsun boşver yıllık izninden kullanma biz seni bugün idare ederiz soran olursa dışardaki bir işe gitti deriz dediler.kamuda çalışanlar bilir, dedikodu çekememezlik hat safhadadır.
İlk defa böyle birşey yaptım ki izin de kullanabilirdim ama birlikte çalıştığım arkadaşlar ısrar ettiler gerek yok diye.

Her neyse, görümcem kayınvalidemle telefonda konuşuyor temizlik devam edereken.. aa diyor görümcem saraykedisi de mi orada k.validemden cevap: "eeee kızım devlet memuru olup yatmak varmış bu dünyada" Ne var bunda demeyin hiç öyle esprili filan değildi. kızı çalışmıyor evlendiğinden beri, küçümsemek haddim değil asla ama iş bulmakta çok zorluk çekeceği bir bölümden mezun ve bulduğu işleri de ben 4 yıllık üni mezunuyum diye kendine yakıştırmadığı için çalışmıyor. Benim çıkardığım sonuç şu oldu. Benim sahip olduğum imkanlara kendi kızı sahip değil ayrıca oğlunun kariyerinin ve maddi imkanlarının sefasını da aklınca ben süreceğim ya ( bu mantığı da hala anlamış değilim) bu yüzden bana sinir oluyor.

heyy Allahım evet öyle sınıf farkı ne yaparsın diyip oturtsa idin bende tepeden bakmayısevmiyor onaylamıyorum ama bazen evet yapılmalı diyorumm

heyy Allahım evet öyle sınıf farkı ne yaparsın diyip oturtsa idin bende tepeden bakmayısevmiyor onaylamıyorum ama bazen evet yapılmalı diyorumm

soktukları her lafa gülüp geçiyorum, cevap vermiyorum. içten içe sinir oluyorum bazen dayanamayıp anneme anlatıyorum ama onu da doldurmaktan korkuyorum. şimdi kimsenin bilmediği bir mail adresime sanki bir arkadaşıma anlatır gibi anlatmaya başladım böyle komik absürd hikayelerimi :)) bir nevi günlük işte.. eşime nişanlıyken safça bir kez anlatayım dedim beni haklı bulunca "yaşlı onlar boşver patavatsızlık" dedi. ikinci kez anlattığımda ise büyük bir hataymış erkeğe ailesiyle ilgili olumsuz konuşmak anladım. aileme dil uzatamazsın diye hır gür çıkardı neredeyse evlenmekten vazgeçiyorduk.. Üçüncüsü de olmaz. Babamdan biliyorum erkeğe ailesini kötülememek lazım:))

bana bi zararları yok, kötü insanlar değiller hatta her işimize koşmak isterler yardımcı olurlar ama işte can çıkar huy çıkmaz dile geldi mi çıkıyor. hiç susayım yok onlarda. çok laf sokuyorlar. bize de böyle incileri dizmek düşüyor:))

Aslında haklısın bende çok sıkıntı yaşadım yaşıyorum önce oğlunu paylaşamıyordu şimdi de 4 aylık oğluma taktı ya boğasım geliyor valla bazen.. Hayatımı alt üst etmesinden düzenimi bozmasından nefret ediyorum doğal olarak ondan da nefret ediyorum..Ben neyi yapma diyorsam inadıma yapıyor ya sanki canımı yakmak için uğraşıyor o kadar çok yalan söylüyor ki eşime söyledim dayanamıyorum bir de üst katta oturuyor..Öyle bunaldım ki bu aralar.. biri çıksa sevabına öldüreyim dese öldür diyeceğim

allah sabır versin canım

k.validemle annemler çok yakın oturuyorlar ama bizim evimiz uzak ben nişanlandığımızda yine o semtte oturalım istemiştim hani çocuk olduğunda bakıcı aramayız anneler bakar diye.. eşim saçmalama herkes her gün bizde mi olsun istiyorsun demişti. Allah razı olsun, iyi ki uzak oturuyorum annemleri özlüyorum daha rahat gidip gelebilmek isterdim ama böylesi çok daha iyi. Benimkilerde de oğullarını yere göğe koyamama durumu var. Beni ve eltimi kendilerince layık görmüyorlar oğullarına, o yüzden sürekli laf sokuyorlar. Baktım eltim hiç cevap vermiyor umursamıyor ve hayatını yaşıyor onlar da konuştuklarıyla kalıyor. Ben de onun yolundan gidiyorum. Düğünden önce düşündükçe hırrr diyordum dişlerimi sıkıyordum yani:)) Ama şimdi gittiğimizde çok fazla muhabbete girmiyorum yemeği yapmış oluyor ben bir salata yapıyorum çaydı bulaşıktı ben hallediyorum onlar oğullarıyla hasret giderirken ben de iş yapmış oluyorum hem memnun oluyor hem de daha az konuştukları için daha az pot kırıyorlar:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…