Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

bende
görümceme gıcık oldum bu hafta sonu konusurken, eltım o ve ben konusuyorduk kalktı bana ne dese beğenirsiniz hayvan dedi. ben yaşadığım bir olayı anlatıyordm onun aklına uyup başıma geleni anlattım hani abes birşeydi ama yinede bana hayvan demesini gerektirmezdi.bi de bir kere dese iyi üstüne basa basa dedi(iki defa söyledi) o anda birşey demedm eve gelince msj attım. bana hitap şeklinden hiç hoşlanmadım ben kimseye bu şekilde davranmıyrm ve bu şekilde bir durumuda haketmiyorum dedim.çok kızgınım ona yüzünü görmek dahi istemiyorum. ama o bu msjın üstüne ne aradı ne sordu bir özür bile dilemedi.yani hepsini ALLAH bildiği gibi yapsın.

kızlar ben hamileyken taşındım ve yardıma gelmediler tek başıma taşındım birtek annem vardı
şimdi kaynanam taşındı ya kızı hamile kaldı
sehpa bile kaldırmıyormuş bir şey olur diye evinde de hiç bir iş yapmıyormuş :KK53::KK53:

kızlar ben hamileyken taşındım ve yardıma gelmediler tek başıma taşındım birtek annem vardı
şimdi kaynanam taşındı ya kızı hamile kaldı
sehpa bile kaldırmıyormuş bir şey olur diye evinde de hiç bir iş yapmıyormuş :KK53::KK53:

bence boşver iyi ki gelmemişler, gelseylerdi de huzurun kaçardı zaten.onlardan gelecek iyilik ALLAHtan gelsin.2 gün sonra kafana kakarlar.

Bende kaynanamın bir incisini paylaşayım.
Eşimin ailesi köyde oturuyor. Şehir merkezinde 1 saat uzakta köyleri, biz merkezde oturuyoruz. Beni felaket araba tutar. Bi sabah onlara gittik ve ben yine çok kötü oldum karnımda nasıl bir sancı tamda regl dönemime denk geldi. Hem araba tuttuğundan midem bulanıyor birde sancıdan duramıyorum eve girdiğimiz gibi görüştük ve ben direkt bir odaya girip yattım. Eşim zaten direkt yönlendirdi hadi gel burada biraz uzan dedi. Biraz uzandım ama geçmek bilmiyor sancım. Kıvranıyorum resmen. Odadan herkes çıktı ben kaldım kaynanam geldi yanıma ama böyle hiç hora geçmiyor dedi. Nasıl yani dedim. Böyle yatarak bana bi faydan olmuyor ki dedi. Bende biz buraya sizi görmeye geldik faydamızın dokunmasına değil dedim. O kadar sancım varken kalktım yardım ettim yinede. Yardım ettiğim şeyde sofra kurup, toplamak. İyi iken zaten söylemesine gerek olmadan yapardım. Hastalanmışım ne var ondada sen yap. Bir daha ki gittiklerimizde bende yeni gelin gibi süzüldüm hep. Zaten yeniyim o da ayrı ama yardım etmedim, etmicem ohh canıma değsin

Bende kaynanamın bir incisini paylaşayım.
Eşimin ailesi köyde oturuyor. Şehir merkezinde 1 saat uzakta köyleri, biz merkezde oturuyoruz. Beni felaket araba tutar. Bi sabah onlara gittik ve ben yine çok kötü oldum karnımda nasıl bir sancı tamda regl dönemime denk geldi. Hem araba tuttuğundan midem bulanıyor birde sancıdan duramıyorum eve girdiğimiz gibi görüştük ve ben direkt bir odaya girip yattım. Eşim zaten direkt yönlendirdi hadi gel burada biraz uzan dedi. Biraz uzandım ama geçmek bilmiyor sancım. Kıvranıyorum resmen. Odadan herkes çıktı ben kaldım kaynanam geldi yanıma ama böyle hiç hora geçmiyor dedi. Nasıl yani dedim. Böyle yatarak bana bi faydan olmuyor ki dedi. Bende biz buraya sizi görmeye geldik faydamızın dokunmasına değil dedim. O kadar sancım varken kalktım yardım ettim yinede. Yardım ettiğim şeyde sofra kurup, toplamak. İyi iken zaten söylemesine gerek olmadan yapardım. Hastalanmışım ne var ondada sen yap. Bir daha ki gittiklerimizde bende yeni gelin gibi süzüldüm hep. Zaten yeniyim o da ayrı ama yardım etmedim, etmicem ohh canıma değsin

hey benim güzel Allah'ım insan gelir kızım iyi misin ilaç lazım mı der ama olur mu laf sokmadan kötü karakter..

onların iyilikleri kendi kızlarına olur elin kızı önemli değildir onlar için

Malesef canım malesef..Ama yarın öbür gün o el kızı dedikleri bakar hep onlara o zamanlarını düşünüerek bile iyi davranmaları gerekir..Ama dilin kemiği yok işte..

Ben susmanın yanlış olduğuna inanıyorum..Sen sustukça tepene çıkıyorlar sonra senin konuşmaya hakkın olmuyor..Saygıyı bozmadan sende laf söyledin mi iyi oluyor hem az susuyorlar hem de çekiniyorlar bazen :KK70:

Malesef canım malesef..Ama yarın öbür gün o el kızı dedikleri bakar hep onlara o zamanlarını düşünüerek bile iyi davranmaları gerekir..Ama dilin kemiği yok işte..

Ben susmanın yanlış olduğuna inanıyorum..Sen sustukça tepene çıkıyorlar sonra senin konuşmaya hakkın olmuyor..Saygıyı bozmadan sende laf söyledin mi iyi oluyor hem az susuyorlar hem de çekiniyorlar bazen :KK70:

ben zaten susmuyorum oda tepeme çıkamıyor hatta bazen çekiniyor bende korkuyo gibi :KK60:
ben artık görüşmüyorum bayramdan bayrama en güzeliii

Bi gün kocam,annem,babam,kızım,damadım ölürse ben o evlerde nasıl yalnız yaşarım? diye buyurdu haşmetmaab kaynanam..:KK76:

Yani eşinden,babasından,annesinden,kızından,damadından,torunlarından sonra öleceğinden çok emin..:KK53:

Bu durumda sadece bizim hayatta kalacağımızdan da çok emin ki gel bizde kal,diyelim diye yol yapıyor..:KK57::KK57:

Zaten bu kadar insan ölürken biz de armut toplamayacağız,biz de ecelimiz gelir ölürüz,senin gibi emin değiliz en sona kalacağımızdan..:KK37:

Bunu söylediğinde daha nişanlı bile değildik..:KK68:

Bir de komşusu yakınıyor benim yanımda,gelinim beni istemiyor,diyor..:KK14:

Kayınvalidem kadını ne teselli ediyor ne bişey..Tek dediği,prometheus bana yatak bile aldı kendi evine,gideyim diye ısrar ediyor ama ben rahatsız etmem..

Evimde yatmasınlar diye açılan koltuklardan bile almamıştım o derece yani..:63:

Ne kadann anlayışlı bi kaynanam var,görün de kaynanalarınızdan bi kere daha nefret edin..Hasetinizden çatlıyorsunuz biliyorum ama vermem,benim o..:KK68::KK68:

Son düzenleme:
Bi gün kocam,annem,babam,kızım,damadım ölürse ben o evlerde nasıl yalnız yaşarım? diye buyurdu haşmetmaab kaynanam..:KK76:

Yani eşinden,babasından,annesinden,kızından,damadından,torunlarından sonra öleceğinden çok emin..:KK53:

Bu durumda sadece bizim hayatta kalacağımızdan da çok emin ki gel bizde kal,diyelim diye yol yapıyor..:KK57::KK57:

Zaten bu kadar insan ölürken biz de armut toplamayacağız,biz de ecelimiz gelir ölürüz,senin gibi emin değiliz en sona kalacağımızdan..:KK37:

Kayınvalidem kadını ne teselli ediyor ne bişey..Tek dediği,prometheus bana yatak bile aldı kendi evine,gideyim diye ısrar ediyor ama ben rahatsız etmem..

Ne kadann anlayışlı bi kaynanam var,görün de kaynanalarınızdan bi kere daha nefret edin..Hasetinizden çatlıyorsunuz biliyorum ama vermem,benim o..:KK68::KK68:

:KK60::KK60:zaten canım biz burda hep birbirimizin kaynansına merak salıyoruz eee hepsi birbirinden anlayışlı iyi olunca :KK60:

Ne kadar iyi etmişsin açılan yataklardan almamakla :KK9: Benim aklıma bile gelmedi almamak Keşke bende almasaydım :KK9: Yatıracak yerim yok ki gelseniz de demesi daha kolay. :KK1::KK1:

ben söylenen lafları takmıyorum artık, diğer eltimde gördüm -kız tüm lafları saydı döktü, rezil etti kaynanamları mahalleye, yine de şimdi ondan iyisi yok, demek deveye diken yarıyo diye bende altta kalmıyorum artık. amaaaa ben hamileyken hiç bana ikram etmeden oğluyla beraber kaynanamın yanımda hiç görmemiş gibi salatalık yemeleri yokmuydu. en güzeli iyi bir mesafe koyup kaynana görümceler gibi oğullarının yanında iyi davranıp o yokken de hiiiç umursamamak.

seni oğluna karalıyor ve paylaşmak istemiyor sinsi,anlayacağın

taze bı ıncı :KK70: Regl bu ay bıraz gec oldum 1 hafta gecdı bıde son zamanlarda kılo almaya basladım gobusum yokdu normlade gobusumde cıkdı neyse kaynanma cıkdım bısey demeye mısafır vardı hosgeldınız dedım kız sen kılo almısın dedı hemen kaynanmda atladı hamıledır belkı :KK53: ben boyle kaldım yooo oyle bısey nerden cıkdı dedım baksan gobusun cıkdı kıloda almaya basladın dedı bızde komsu ıle konsumaya devam edıoruz evet dedım son gunlerde acayıp yemek yıyorum ıkı pantalonumu patlattım sorma deıdm hala kadın hamıleısn dıyor ben yok deılım dedıkce o hala hamılesın gorumcemde ruyamda ben gordum demezmı benım ruyalar bos cıkmaz :KK70: bende gordum dedım ıcmdende her gorulen ruya cıksaydı bu zmana kadar zengın olmsudum deıdm :KK70: hala hamıleısn damgasını yapıstırmıorlarmı en sonunda dayanamdım anne ben bısey yaparken sen benım yanımdamıydın yada sen eve kameramı koydurtunda bızım ne zman bısye yaptımızımı takıp edıorsunda haberımzı yok soylede bılelım dedım ses yok tıp oynadı benle:KK70:

X