Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Daha önce anlattıgım konu iyice arap saçına döndü hemde bir laf bile söylenmeden.. maksatları sadece oğullarını paylaşamamak.. ben 2 üniversite okudm kendimi geliştirmiş biriyim ama ona ragmen ogullarının bir çöpü bile yok benden kıskanacakları bir meslegide yok ama istemiyorlar onu oldugu gibi kabul ettim insanlıgını sevdim bağlandım güvendim herşeyimi emanet ettim... ama benim yanımda oldugunu bilmek bile onlar icin dünyanın sonu... bu insanlara ben ne yaptım nişanlımı sevmekten başka... ailemde cok ılımlı yaklaştı bizim hatrımıza sustular... ama onlar bayramda bile arayıp hal hatır etmediler... bizim çagırmamızla geliyorlardı.. son gelmelerinde de kıyamet koptu zaten kaynana namzeti kızımla beni çekmezsen bu iş biter diye tehdit etti be ipler koptu... şimdi babasıda tavırlı karısından ayrı adım atamıyor.. sucları yokkken haklarını yeme cocukların diyemiyor.. en son dün akşam babasıyla nişanlım yemege geleceklerdi herşey hazırdı son anda kavga etmiş babası nişanlımda mesaj atmış beni affet başaramadım cok büyk kavga ettik babamla ben öldürücem kendimi diye ve telini kapatmış halada açmadı... biz karı koca gibiydik... çok güvendim ... şimdi ben ne yapıcam... resmen bir açıklama bile yapılmadı ve ortada kaldım öylece... hayatta kimseye güvenmemek gerekiyormuş bunu anca başına gelince anlıyorsun... asla kötülük gelmez asla yarı yolda bırakmaz diyen nişanlımda bunu yaptıysa hiç bir erkek güvenilir degildir artık.. 25 yaşındayım ama hayat benim icin bitmiş durumda kimseye bişey anlatamıyorum... ailemde ne üzülüyorsun kızım biterse o bilir diyor... Allahım bu nasl bir azaptır.. Bir aile sırf ogullarını paylaşamıyor diye olacak olan yuvayı yıkar mı nasıl vicdandır bu.... nasıl adalet... benim aklım almaz oldu artık...

Canım ailen arkanda bak ne güzel..
sen diyorsun ailesi icin bana bunu yaptı -ki ailesi de arıza insanlar belli.. evlendikten sonra cekip üzülecegine şimdiden dönülmesi en güzeli.. tavrını belli et yumusama sende .. sevgi herseye yetmıyor malesef.. yıpranan üzülen hep sen olursun..
ailene sarıl ,bırak o arızalı insanları..ne halleri varsa görsünler.. sende hayatına devam et bişekilde...

Herkese merhabalar. Dünden beri konu topiğindeyim. Ancak 197. sayfaya geldim. Dayanamadım ben de birşeyler yazayım dedim. Okumaya devam edicem
Benim eşim 7 kardeş. 6 erkek 1 kız. En küçük kaynım (24 yaşında) bekar onun harici hepsi evli. Eltilerimle kardeş gibiyiz. Ne de olsa "düşmanımın düşmanı benim dostumdur" dimi?

Vallahi benim kayınvalidemin ve sevgili görümcemin incilerini yazmaya bir başlasam değil kk sayfaları dünyadaki tüm serverların veri tabanı yetmez. Öyle böyle değil yani.

Önce kısa ön bilgi : 10 senelik evliyim. 2 sene önce kayınpederi kaybettik (nedense önce hep iyiler gidermiş. Allah gani gani rahmet eylesin) Beni en başından beri sırf İstanbul'lu olduğum için (kendileri azeri kökenli) sevmeyen istemeyen çekemeyen kayınvalideciğimle 6 aydır beraber yaşıyoruz. Sebebine gelince. 6 senedir bizim evimizde oturuyorlardı. Kayınpeder vefat edince (bizim olan evi) satmaya kalktı. Biz de apar topar o eve geçtik ki katakülliye gelmeyelim diye.

Şimdi en son inciden başlayayım nasılsa diğerleri zamanla gelir : Ben çalışıyorum. Senelerin verdiği birikim sonucu hem fiziksel hem de ruhsal olarak sağlığım pek iyi değil. Eşim hafta içi şehir dışında. (büyük bir firmada bölge müdürü) Pazartesi günü gün içinde konuştuğumuzda benim pek iyi olmadığımı anlamış sanırım ki akşam aradı. (eşim hem çok ağırdır hem de telde konuşmayı hiç sevmez) yaklaşık 25 dakka konuştuk. Bilerek de annesinin yanından konuşuyorum ki aklına başka bişey gelmesin diye. Neyse benim moralim düzeldi biraz kapadım teli. Kayınvalideciğimin incisi : 25 dakka karısıyla konuşuyor bir de demiyor ki annem ne yapıyor iyi mi? Bir demiyor ki ver sesini duyayım. Ben insan gibi açıklama yapıyorum "anne işte gündüz kötüydüm ondan aramış merak etmiş zaten daha sabah gitti. bilirsin telde hiç konuşmaz ama anlamış herhalde ihtiyacım olduğunu vsvs" Bu hala "yok kızım yok meme veren mi ... veren mi iyidir diye boşa dememişler" demez mi.? Dondum kaldım.

Bu en basitiydi. İlk mesajım olduğu için uzun oldu kusura bakmayın.. Bundan sonra bol bol paylaşırım artık sizinle.... Allah hepsini ıslah etsin, hepimize de onlarla savşma gücü versin inş...
:KK43:

kayınvalide görümce incileri yaz yaz bitmez, hepimizin ortak derdi malum....
A_L_A hoşgeldin aramıza, keşke hiç gelmeseydin böyle bir topiğe..... benim eşimin ailesi de seninkiler gibi kalabalık. bende anlatmakla başedemiyorum.
ama en son bombamız kaynım para istedi, ikinizde çalışıyorsunuz,paranız vardır sizin diyerek istiyo. ben çalışıyorsam sizin için mi çalışıyorum demek istiyorum ama susuyorum... zaten sürekli görümceye para gönderiyoruz, ünv öğrencisi. şimdi de kaynım ev yaptırdığı için yardım edecekmişiz. kendimizin ne evi ne arabası var. tüp bebek yaptıramıyoruz parasızlıktan.
eşimde tamam dedi, çıldırıyorum dünden beri. kardeşinin işi acilmiş, inşaat yarım kalmasınmış, sonra o bize verirmiş parayı. ( çok beklersin verecek diye ....)
o parayı verene kadar da biraz daha biriktirirmişiz, sonra tüp bebek yaptırırmışız. annesi de zaten tüp bebek için acele etmeyin, varsa elinizde kardeşine gönderin demiş, ölürmüsün öldürürmüsün. çıldıracağımmmmmmmm :KK47:

kayınvalide görümce incileri yaz yaz bitmez, hepimizin ortak derdi malum....
A_L_A hoşgeldin aramıza, keşke hiç gelmeseydin böyle bir topiğe..... benim eşimin ailesi de seninkiler gibi kalabalık. bende anlatmakla başedemiyorum.
ama en son bombamız kaynım para istedi, ikinizde çalışıyorsunuz,paranız vardır sizin diyerek istiyo. ben çalışıyorsam sizin için mi çalışıyorum demek istiyorum ama susuyorum... zaten sürekli görümceye para gönderiyoruz, ünv öğrencisi. şimdi de kaynım ev yaptırdığı için yardım edecekmişiz. kendimizin ne evi ne arabası var. tüp bebek yaptıramıyoruz parasızlıktan.
eşimde tamam dedi, çıldırıyorum dünden beri. kardeşinin işi acilmiş, inşaat yarım kalmasınmış, sonra o bize verirmiş parayı. ( çok beklersin verecek diye ....)
o parayı verene kadar da biraz daha biriktirirmişiz, sonra tüp bebek yaptırırmışız. annesi de zaten tüp bebek için acele etmeyin, varsa elinizde kardeşine gönderin demiş, ölürmüsün öldürürmüsün. çıldıracağımmmmmmmm :KK47:

hb canım. sanki bizi anlattın. bizim de durumumuz çok şükür gayet iyi. ancak 1 ev ve araba harici hiç bir birikimizi yok. senelerdir iste iste bitiremediler. ne kayınların derdi bitti ne görümcenin ne yiğenlerin. 6 aydır beraberiz valide hanımın maaşı var k.pederden kalan, küçük bey çalışıyor ama yine de sabah çıkarken bana sesleniyor valide hanım "ekmek parası bıraktın mı?" diye. 3ünde 5inde değilim ama insanda biraz terbiye biraz görgü olur değil mi?

Hele ki senin durumun çok çok çok farklı canım. Ne demek sonra yaptırmak? Gerekirse inşaat yarım kalsın, gerekirse senelerce dursun öyle ama burda bahsi geçen bir BEBEK, bir CAN. Onun demesi lazım kimin elinde varsa size 3-5 göndersinler diye... Yazıklar olsun diyorum...
:KK47:

mevlit vardı zıkkım yiyesice kaynanayada getirdik pilav felan ne dese beğenirsiniz görmemişler gibi ne getirdiniz o kadar çok. mikrop bundan sonra bulur asla biryerden bişey getirmem evimdende götürmem zıkkım yesin. biz insanlık ettik çöpe dökülmesin yesinler dedik yaptıkalrına bak. şükürki güngörmüş bir ailenin evladıyım onalr gibi sonradan görme değiliz işte ama napcan eş hatırına susuyoruz hep.

Bende kananosumla ılgılı bır ıncı anlatayım.
kaynanamı yenı evlendıgımde caya davet ettım kendısı geldı oturdu bende mutfaktan cerezler hazırladım bıde cay yaptım sıra servıse geldı. cerez tabagının altına bır tane daha tabak koydum kabuklarını koyması ıcın tepsım cok buyuk olmadıgı ıcın hepsı yanyana sıgmadı.m neyse sehpasına servısımı yaptım. Bırı cerezlerle dolu dıgerı bos kaselerı gorunce " evınde kase cok herhalde gostermelık mı cıkartıyorsun dedı" bende zaten ona karsı sınırlıydım . dedımkı " aslında cerezlerın kabuklarını koyarsınız dıye verdım ama sızın evde kabuklarıyla yenıyorsa bılemem alayım ozaman ben bunu " dedım aldım bos kaseyı. butun aksam kabukları dolu cerezlerın ıcıne attı. hıc dokunmadım valla . ohhhhhh

kaynanamı yenı evlendıgımde caya davet ettım kendısı geldı oturdu bende mutfaktan cerezler hazırladım bıde cay yaptım sıra servıse geldı. cerez tabagının altına bır tane daha tabak koydum kabuklarını koyması ıcın tepsım cok buyuk olmadıgı ıcın hepsı yanyana sıgmadı.m neyse sehpasına servısımı yaptım. Bırı cerezlerle dolu dıgerı bos kaselerı gorunce " evınde kase cok herhalde gostermelık mı cıkartıyorsun dedı" bende zaten ona karsı sınırlıydım . dedımkı " aslında cerezlerın kabuklarını koyarsınız dıye verdım ama sızın evde kabuklarıyla yenıyorsa bılemem alayım ozaman ben bunu " dedım aldım bos kaseyı. butun aksam kabukları dolu cerezlerın ıcıne attı. hıc dokunmadım valla . ohhhhhh

Sen benden de fenaymışsın kıııız
Ben alttan alttan sokuyorum lafları
Sen direk kafasına balyozu indirmişsin :KK37:

napayım ama kızlar kadın evledıgım ılk sabahı esımı arayarak (sabahın korunde) uyandınız mı dıye sorunca cıldırmıstım.

napayım ama kızlar kadın evledıgım ılk sabahı esımı arayarak (sabahın korunde) uyandınız mı dıye sorunca cıldırmıstım.

senin ki yine sabahı beklemiş
biz düğünden geldikten sonra saat 3-4 gibi bir araba kapının önüne geldiler
baklava istemeye (sanki yapıpta koymuşlar gibi)

senin ki yine sabahı beklemiş
biz düğünden geldikten sonra saat 3-4 gibi bir araba kapının önüne geldiler
baklava istemeye (sanki yapıpta koymuşlar gibi)

canım benım dugun aksamımı eltımle benı sınır krızıne sokarak gecırttıler. dugun salonundan sonra zaten bızımle eve geldıler. neyse ayıp olmasın dedım kahve hazırladım (gelınlıgımle) oda yetmezmıs gıbı bı baktım kı eltım daha ben gırmeden yatak odama gırmıs esyalarıma bakıyor. sabah bıde anası arayınca bır cıldırmısım kahvaltı hazırlıyorum astım suratımı tabıı. geldı kocıs dedıkı ne var sımdı sınırlenecek.
bana bak dedım ılk bu ılıskıye basladıgımızdan buyana ıgnelerını batıra batıra bı kaldılar yınede sesımı cıkarmadım ama artk evım ocagım ayrı sende bunu boyle bıl haaaaa bana uymaz dıyorsan ( yumurta yapıyordım tavayı fırlatıverdım yere) ben kendı yoluma herkesı uydurttururum dedım. neyse 2 sene cok cektım maalesef koca arkanda olmayınca yuzsuze laf soksan ne olacak kı. ama sımdı sızlerın sayesınde kendıme geldım catır catır verıyorum cevaplarını:KK4:

:KK9: kop kop kop

Merhaba,
Bende de o kadar çok inci var ki... Balayından döndük evde tekim çamaşır yıkayacağım heryerde çamaşır var dış kapı pat diye açıldı. O anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü evin anahtarı kaynanamda da varmış üstelik altı üstlü oturduğumuz için eşime evlenmeden önce tek şart koştum anahtar sadece ikimizde olacak diye tamam dedi söz verdi. Hiçbirşey yapamadım tabi kaynanam içeri girince eşime izah ettim durumu annesi ben öyle birşey yapmadım dedi eşimde annesi üzülmesin diye anahtarı daha önce isteyemediğini söyledi. Zaten kaynanam her yaptığı şeye ben öyle yapmadım diyor üstüne bir de ağlıyor ben kötülüğünüzü istermiyim diye artık diyorum ki şizofrenim galiba.. Ben artık hiç umursamıyorum laflarını yaptıklarını tek üzüldüğüm nokta eşimin arkamda olmaması utanmasa annesinin eteğinin dibinde oturacak... :KK20::KK5:

Merhaba,
Bende de o kadar çok inci var ki... Balayından döndük evde tekim çamaşır yıkayacağım heryerde çamaşır var dış kapı pat diye açıldı. O anda başımdan aşağı kaynar sular döküldü evin anahtarı kaynanamda da varmış üstelik altı üstlü oturduğumuz için eşime evlenmeden önce tek şart koştum anahtar sadece ikimizde olacak diye tamam dedi söz verdi. Hiçbirşey yapamadım tabi kaynanam içeri girince eşime izah ettim durumu annesi ben öyle birşey yapmadım dedi eşimde annesi üzülmesin diye anahtarı daha önce isteyemediğini söyledi. Zaten kaynanam her yaptığı şeye ben öyle yapmadım diyor üstüne bir de ağlıyor ben kötülüğünüzü istermiyim diye artık diyorum ki şizofrenim galiba.. Ben artık hiç umursamıyorum laflarını yaptıklarını tek üzüldüğüm nokta eşimin arkamda olmaması utanmasa annesinin eteğinin dibinde oturacak... :KK20::KK5:

Beniki de aynı. Sanki ben hayal aleminde yaşıyorum da uyduruyorum bir yerimden. Ben yapmadım. Ben etmedim. Ben demedim. Yanlış anladı.. Ayy yeter diye çığlık atasım geliyor. E be kadın ben kimseyi yanlış anlamıyorum da bi seni mi yanlış anlıyorum . Madem bir şey yapıyorsun ya da bişey diyorsun dur arkasında.

Bir de en sinir olduğum şey kendi düşüncesini ya da isteğini ya başkası düşünüyor ya da biz istiyormuşuz gibi yapmaya çalışması. Öyle komik duruma düşüyor ki farkında değil...

Amaaaaaaa. Size dünkü son bombayı anlatayım da gülermisiniz ağlarmısınız siz karar verin :18:
Şimdi bizimki biraz hastalık hastasıdır (daha doğrusu hasta olunca evlatları sanki daha çok ilgilenecek zanneder oysaki tam tersidir hepsi illallah demiştir annelerinin her gün dr da olmasından). Benim eşim geçen hafta boyun fıtığının koluna vurmasından dolayı evde yattı 1 hafta. Benim de kalbimde ritm bozukluğu var strese bağlı. Son günlerin popüler hastalığı bu ikisi idi. Pazartesi dr a gitmiş gene alışıldığı üzere holter falan taktırmış cuma sonuç alınacakmış (bişey çıkmıcak ama neyse). Ben de salı günü annemde kaldım. Dün akşam gittim eve. Dedim "anne beyin cerrahına gittin mi?" (boynu ve kolu çok ağrıyordu da :KK9:) Dedi "gittim. mr dedi dr giremem dedim. bilmiyorum ne yapıcam". geçmiş olsun dedim "başka bişey demedi mi" dedim "yok" dedi "peki" dedim. Baktım bir torba. Dedim "bu ne hayırdır?" Dedi "*** (eltim) sir ağda almış anne dene becerebilirsen sen de al dedi" dedi. "E iyi"dedim. Üstümü çıkardım yemek yapıcam.
Yemeklerini yaptım dedim "ben biraz üst kata çıkıyorum eltime". Çıktım kahve içiyoruz. Dedim "annem de dr a gitmiş bugün" kız şok "öyle miymiş" dedi. "kızım sen bilmiyomusun berabermişiniz de bir de sen sir ağda makinesi almışın ya" dedim. Kız kahveleri koyuyo ama duağını ısırıyo bi yandan Dedim noluyor.??? Bu bi kahkaha atttı. Ay "safım" dedi "biz bugün teyzedeydik (kayınvalidenin kardeşi) o makineyi de anne aldı ben değil" :KK35: ayyy gülsem ağlasam ölsem öldürsem bilemedim.
bu son yalanımız. henüz yüzüne vurmadım azimle vuracağım günü bekliyorum
::KK47:

Son düzenleme:
X