Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

ben de sahruda benzer davranıyorum aslında ama galiba içime de atıyorum hasta oldum kızlar bu kış önce nedensiz kaşıntı yaşadım hayatımda ilk defa anksiyete ilacı kullandım şimdi de tiroid kanseri teşhisi kondu ve çarşamba ameliyat oldum :KK43:(

bi de kocam arkamda olmasa ben içimdekileri söylemesem nolurdum merak ediyorum :KK43:(

bu arada hasta olduğumu duyan görümcem aramadı bile ben anasını iğneledim anası dürttü kızı da öyle aradı yani tamam önemsiz bir kanser ama neticede kanser yahu insan yedi yabancıyı arıyor ki beni hakikaten yedi yabancı dediklerim aradı

Allah ikisini de bildiği gibi yapsın artık çok daha az görüşcem onlarla daha çok laf söyleyeceğim yeter artık valla

Çok büyüüük geçmiş olsun
O kaşıntı bana da musallat oldu ne zaman hayınpeder lafı geçse derimi yüzercesine kaşınıyorum
Benim eşimde küçük bi ameliyat diye girdi 1 ay komada yattı
4 saatlik yoldaydılar ama gelmediler telefonla bilgi almak yetti onlara
Ve biz artık onları aile olarak çıkardık hayatımızdan
Eşim bütün manevi beklentilerinden vazgeçti ve inan çok rahatladı
Hatta iyiki gelmiyorlar aramıyorlar en azından kafamız rahat diyor
Bence sende öyle düşünmeye çalış
Arayıp sorup can sıkacaklarına boşver aramasınlar eşinin desteği sana yeter
Gün gelir onların ihtiyacı olur o zaman sana da istediğini yapma hakkı doğar
Siz aramamıştınız ki siz yapmamıştınız ki dersin
Şimdi senin huzurlu ve mutlu olma vaktin
Kim aramış kim ne demiş ne yapmış bunları unutup eşinle mutlu olma zamanı

teşekkür ederim huzur sevgi

sağol sahrudcum senin olayı biliyorum zaten ağzım açık kalmıştı okuyunca bugün bana ziyarete geldiler sonunda görümce kayınvalide felan kız karşımda oturdukça kaşındım yaa :)) çok güldüm kendime sonra artık dediğin gibi dert etmeme vakti daha çok deneyeceğim rahat olmayı

evet haklısın yaşadığımız hiç kolay şeyler değil bir türlü anlam veremiyom bende ya her laf deyip insan yerine koymayanın daha çok değeri var bana laf dedikleri zaman ne oluyo ise anlamıyom ama tutuluyorum sonradan tek kalınca yada konuşacak kafa dengi biri olunca aklıma geliyo ama iş işten geçmiş oluyo inşallah RABBİM ahımızı yerde bırakmaz

benım kaynanam aslında ıyıdır ama neden se bazen gıcık oluorum. Herşeyı htırlatma geregı duyuyoo :1shok: sankı ben düşünemıyorum..

5 aylık hamıleyım konu araba surmekten acıldı yok araba sürme sen dioo allah allah sankı ben cocugumu düşünmuyorum... görende 120le gıdıom sanıcak :eek:
bende dedım kı sürücem anne benım cocugumu benden daha fazla kımse düşünemez.. bıde bızımkınde sizin bizim taraf olayı var oda ayrı bi sorun gercı genel olarak bakıorumda benım kı bırcoklarına göre ıyı...

Bugün hayınpeder eşimi aramış
Nasılsın iyimisin faslından sonra borcun var mı diye sormuş
Eşim var biraz daha ama ödüyorum
Sen yapacağını düğünümde yaptın canımı çıkarttın daha bişey lazım değil demiş
Hayınpeder asıl sizin sormanız lazım bize çalışan kazanan sizsiniz demez mi
Eşimin tepesi atmış ben çalışıp kazandığımı karıyla kızla yemiyorum demiş
Adamda ses yok neyse hadi sonra görüşürüz deyip kapatmış

Kızlaar canım çok sıkkın acil yardım lütfen!!!Daha önce anlatmıştım ama kısaca bahsedeyim;eltimle kaynanam bir olup benim ailemin ve hatta 1 yaşındaki yavrumun arkasından demediklerini bırakmamışlar ve bir kavga esnasında hepsini eltim kustu sağolsun,ben zaten hep 2. planda olduğmu ve sevilmediğimi her olayda anlıyordum ama iç çamaşırıma kadar eleştireceklerini aşağılacaklarını tahmin etmiyordum.Neyse çok ağırıma gitti bu olay psikolojim yeni düzeliyor tabii kaynanam hepsini reddeti ben demedim die ama görünen köy olayı.Eşim benim yanımdaydı bu olayda ama açıkcası ailesine de tavır koymadı.Ve ben bu kadar ağır birşey yaşamamdan kaynaklı doğal olarak arada ağzıma geleni söyledim onlarla ilgili eşime yoksa içimde büyüdükçe beni öldsürecek.En son babası eve gelmiyor die sevgili oğlu gönül koymuş.Eşim de şimdi bana'sayende istediğin oldu allah belamı verdi ve ailemle iplerim koptu,babam da gönül koydu,sen aileme karşı adam gibi konuşmadıkça ben de sana tavır alıyorum...' daha neler neler dedi.Bu olayda tek haksızlığa uğrayan ve madur olay ben oladuğum halde kabak başıma patladı ve tüm olayların faturası bana kesildi:2:Ya ben sana birgün birşey demedim ailen ne duruma düşürdü beni hamile halimle zırıl zırıl ağlattı yaa.Ailesi bana ve kızına karşı neler yaptığı halde onlara tavır takınmıyor şimdi bana tavır takınıyor.Bu kadar mı değersizim yaa çok zoruma gitti gerçekten.Konuşmuyoruz 2 gündür,ben napıcam:1no2:bunu da alttan alıp kendime saygımı kişiliğimi iyice kaybediyim mi

Kızlaar canım çok sıkkın acil yardım lütfen!!!Daha önce anlatmıştım ama kısaca bahsedeyim;eltimle kaynanam bir olup benim ailemin ve hatta 1 yaşındaki yavrumun arkasından demediklerini bırakmamışlar ve bir kavga esnasında hepsini eltim kustu sağolsun,ben zaten hep 2. planda olduğmu ve sevilmediğimi her olayda anlıyordum ama iç çamaşırıma kadar eleştireceklerini aşağılacaklarını tahmin etmiyordum.Neyse çok ağırıma gitti bu olay psikolojim yeni düzeliyor tabii kaynanam hepsini reddeti ben demedim die ama görünen köy olayı.Eşim benim yanımdaydı bu olayda ama açıkcası ailesine de tavır koymadı.Ve ben bu kadar ağır birşey yaşamamdan kaynaklı doğal olarak arada ağzıma geleni söyledim onlarla ilgili eşime yoksa içimde büyüdükçe beni öldsürecek.En son babası eve gelmiyor die sevgili oğlu gönül koymuş.Eşim de şimdi bana'sayende istediğin oldu allah belamı verdi ve ailemle iplerim koptu,babam da gönül koydu,sen aileme karşı adam gibi konuşmadıkça ben de sana tavır alıyorum...' daha neler neler dedi.Bu olayda tek haksızlığa uğrayan ve madur olay ben oladuğum halde kabak başıma patladı ve tüm olayların faturası bana kesildi:2:Ya ben sana birgün birşey demedim ailen ne duruma düşürdü beni hamile halimle zırıl zırıl ağlattı yaa.Ailesi bana ve kızına karşı neler yaptığı halde onlara tavır takınmıyor şimdi bana tavır takınıyor.Bu kadar mı değersizim yaa çok zoruma gitti gerçekten.Konuşmuyoruz 2 gündür,ben napıcam:1no2:bunu da alttan alıp kendime saygımı kişiliğimi iyice kaybediyim mi

İkinizde biraz sakinleştikten sonra
Eşini karşına alıp kendi hislerini yaşadıklarını anlatmaya çalışsan
Sana yapılan üzücü şeyler nedeniyle çok kırıldığın için böyle davrandığını
Seni uyardığı gibi ailesini de uyarsa daha mutlu olacağınızı
Senin onlara saygı gösterdiğin gibi onlardan da saygı görmeyi hakettiğini söylesen
Ama sakince suçlamadan öfkelenmeden
İşe yaramaz mı CADIARZU

İkinizde biraz sakinleştikten sonra
Eşini karşına alıp kendi hislerini yaşadıklarını anlatmaya çalışsan
Sana yapılan üzücü şeyler nedeniyle çok kırıldığın için böyle davrandığını
Seni uyardığı gibi ailesini de uyarsa daha mutlu olacağınızı
Senin onlara saygı gösterdiğin gibi onlardan da saygı görmeyi hakettiğini söylesen
Ama sakince suçlamadan öfkelenmeden
İşe yaramaz mı CADIARZU

Eşim aslında hayatta saygısızlık etmez bana,ben ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim 5 dk sonra hiçbirşey olmamış gibi konuşurduk.Çok ağırıma gitti bu kadar şey olmasına rağmen gelip bana yüklenmesi.Görüşmüyorum ailesiyle yine hayatımı zehir ediyorlar ben anlamıyorum.Tamam alttan alııım birşey demeyim bundan sonra diyorum ailesine.Ama bu sefer de ailemle barışacaksın onlar benim ailem diye tavır alırsa nasılsa herşeyi sineye çekiyor bu kız diye,ama burda anlatmaya utanıyorum neler neler duydum yaa eltimden yanlarında kadın yüzleşti bunu bunu demedin mi diye yalan olsa o kadar yüzleşir mi?o kadının ve kızının artık ancak ölüsüne giderim.

Ya nasıl tavır koymak bir de bana eşimin yaptığı,sen diyor ailemin adını ağzına almayacağına söz verene kadar tavır koyuyorum diyor.Bakar mısın,onlar her türlü rezilliği yaptığında bu kararlıılığı gösterip tavır koysan onlarla bile belki bu duruma gelmezdik sevmeseler bile en azından saygı gösterirlerdi.

Akşam eşimle Ezel dizisini seyrediyorduk
Bak Eşyan'a dedi babası ne kadar kötü dolandırıcı ama atamıyor hala seviyor dedi
Bizimkilerde o hesap anne baba bağı çok güçlü vazgeçilmiyor
Eşlerle mutlu olmanın tek yolu sakin konuşmak sanırım
Ona sakin bi dille sana yaşattıkları utancı anlatmaya çalış
Ben aranıza asla girmem onlar senin ailen ama mümkünse ben biraz mesafeli durmak istiyorum de
Ben düğünümdeki rezilliklerden sonra eşimle böyle konuşmuştum
Onların arasına hiç girmedim ama kendim uzak durdum
Eşim artık kendi kararıyla uzak duruyor belki ben isteseydim bugün içinde şüpheleri olacaktı
Ama kendi yaşadı gördü şimdi uzak duruyor
Burda yazdığın için o kadın kızı falan dersen eşini daha çok üzer

Sözün özü erkeklere asla ailelerini şikayet etmeye gelmiyor
En mantıklısı onları şikayet yerine kendi üzüntülerini sakin bi dille anlatmak diye düşünüyorum

Ya nasıl tavır koymak bir de bana eşimin yaptığı,sen diyor ailemin adını ağzına almayacağına söz verene kadar tavır koyuyorum diyor.Bakar mısın,onlar her türlü rezilliği yaptığında bu kararlıılığı gösterip tavır koysan onlarla bile belki bu duruma gelmezdik sevmeseler bile en azından saygı gösterirlerdi.

Valla seni bilmem ama ben bu pazarlığa balıklama atlardım
Tamam ben ailenin adını ağzıma almayayım sende beni ailenden uzak tut derdim
Herkes memnun olurdu

Akşam eşimle Ezel dizisini seyrediyorduk
Bak Eşyan'a dedi babası ne kadar kötü dolandırıcı ama atamıyor hala seviyor dedi
Bizimkilerde o hesap anne baba bağı çok güçlü vazgeçilmiyor
Eşlerle mutlu olmanın tek yolu sakin konuşmak sanırım
Ona sakin bi dille sana yaşattıkları utancı anlatmaya çalış
Ben aranıza asla girmem onlar senin ailen ama mümkünse ben biraz mesafeli durmak istiyorum de
Ben düğünümdeki rezilliklerden sonra eşimle böyle konuşmuştum
Onların arasına hiç girmedim ama kendim uzak durdum
Eşim artık kendi kararıyla uzak duruyor belki ben isteseydim bugün içinde şüpheleri olacaktı
Ama kendi yaşadı gördü şimdi uzak duruyor
Burda yazdığın için o kadın kızı falan dersen eşini daha çok üzer

Sözün özü erkeklere asla ailelerini şikayet etmeye gelmiyor
En mantıklısı onları şikayet yerine kendi üzüntülerini sakin bi dille anlatmak diye düşünüyorum

Haklısın canım,bunun farkındayım aslında haklıyken haksız duruma düşüyorsun.Ama öyle fırtınalar kouyor ki içimde düşündükçe bana söylenenleri.Ben bu tartışma olduğunda kaynanam eltim görümcem ve ben inan ağzımı açıp tek kelime tek bir saygısızlık etmedim,aldım çantamı çocuğumu çıktım gittim sessizce.Ama sana da biraz nazım geçsin di mi eşim olarak.

Haklısın canım,bunun farkındayım aslında haklıyken haksız duruma düşüyorsun.Ama öyle fırtınalar kouyor ki içimde düşündükçe bana söylenenleri.Ben bu tartışma olduğunda kaynanam eltim görümcem ve ben inan ağzımı açıp tek kelime tek bir saygısızlık etmedim,aldım çantamı çocuğumu çıktım gittim sessizce.Ama sana da biraz nazım geçsin di mi eşim olarak.

O fırtınaları iyi bilirim
Çok geceler uykularımdan sıçradım öfkeyle diş gıcırdatmaya başladım
Hayınpeder adı geçince derimi yüzercesine kaşınmaya başladım
Erkeklerin bazı şeyleri görmesi biraz zaman alıyor

Haddim olmadan tek bi tavsiyede bulunayım
Asla sorunlarını kızgınken çözmeye çalışma
Denenmiş ve kanıtlanmış bi durum
Öfkeyle kalkan zararla oturuyor

Çok haklısın,biraz sakinleşeyim ,dediğin gibi ben de şart koşucam beni kesinlikle ailesiyle karşı karşıya getirmesin kendi nasıl istiyorsa yapsın görüşüyor mu sarılıp koklaşıyor mu,ben de onların adını ağzıma almıyorum artık.

ben de en son bir şey yüzünden eşime ailenle asla küsmem saygı da gösteririm sırf senin hatırın için ama yapacağım hiçbir şey içimden gelerek veya onları sevdiğimden saydığımdan yapılmış olmayacak ben sadece seni sevdiğim ve saydığım için ailenle görüşüp güler yüz gösteririm bundan önce canla başla severek yaptığım şeyleri unut dedim haklısın dedi o zamandan beri dediğim gibi davranıyorum belki böyle bir tavır da işe yarar

Çok haklısın,biraz sakinleşeyim ,dediğin gibi ben de şart koşucam beni kesinlikle ailesiyle karşı karşıya getirmesin kendi nasıl istiyorsa yapsın görüşüyor mu sarılıp koklaşıyor mu,ben de onların adını ağzıma almıyorum artık.

Canım son durumunuz nedir
İnşallah eşin hatasını anlayıp aranızı düzeltmiştir :Saruboceq:

Bugün hayınpeder eşimi aramış
Nasılsın iyimisin faslından sonra borcun var mı diye sormuş
Eşim var biraz daha ama ödüyorum
Sen yapacağını düğünümde yaptın canımı çıkarttın daha bişey lazım değil demiş
Hayınpeder asıl sizin sormanız lazım bize çalışan kazanan sizsiniz demez mi
Eşimin tepesi atmış ben çalışıp kazandığımı karıyla kızla yemiyorum demiş
Adamda ses yok neyse hadi sonra görüşürüz deyip kapatmış

:dance::dance:eşinin cvbı çok güzel canım..kayınpederinde,benım kayınpeder gıbı yüzsüzün önde gideni..

canım yaşadığın gerçekten büyük haksızlık..ben sahruda katılıyorum..biraz sakinleştikten sonra çek eşini yaşadığın mutsuzluğu hayal kırıklığını anlat..ama bağırıp öfkelenmeden.sineye çekme tabikide..bu sefer dahada çok üstüne gelırler,affedıyosun dıye...bıraz zaman geçtikten ve sakinleştikten sonra konuş canım eşinle..

X