Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Ağustos ayı kaynanamdayız doğuma 2 hafta var yanıyorum sabaha kadar uyuyamıyorum eşim anne yatak verde balkonda yatalım sıcaktan yatamıyor eşim dedi kaynanam YATAKLARIM KIYMETLİDİR VEREMEM demez mi ve eşim sesini çıkarmadı daha neler neler eğer benden önce ölsün o kadın ahtım var o kıymetli yataklarını ayakkabılarımla çiğnicem

eşyaları çok kıymetlidir bu kaynanaların zaten
benim kayınvalidemimde öyle akannehir

benim eltimde gecen gün bi toplantıda kıskanmadan konu acılınca dediki ay özgenin evi kendinin arabası var her hafta bi yere gidiyolar otellerden cıkmıyolar ben gidemiyorum die kıskanayımmı yani dedi herkeste pis bir gülümseme

bacım senin bilgini,kültürünü,konuşma şeklini,davranışlarını çekemedikleri için yapıyolardır dışlamayı.fesat insanlar..hiç bir zaman kaynana ile gelin can ciğer olamaz..eminim 1 mılyonda bır tane cıkar bu durum..herzaman mesafeyi korumak lazım onlarla..ayrıca canım ev ev üstüne olmaz..mecburıyetlerı olabılır bır ınsanın maddı ımkalar gıbı ama...evlenırken en bastan düşünmek lazım ilerde cıkabılcek sorunları..ve yanlış anlama sakın ama erkeklere bu rahatlığı vermemek lazım...elini ayağını,eşini,çocuğunu çekeceksinki onlardan misafir gibi gelip misafir gibi gidebilsinler ve sana saygı duysunlar..içli dışlı olmak isterken yapılan bu hatalar daha sonra büyüyo büyüyo bizlerede evliliklerede zarar veriyo aslında..sende bana kalırsa çek elini ayağını..a.s.

Haklısın ama malesef çok geç anladım,herkesi kendi gibi biliyor insan.Şu an zaten mesafe koymak bir yana hiç görüşmüyoruz

Ağustos ayı kaynanamdayız doğuma 2 hafta var yanıyorum sabaha kadar uyuyamıyorum eşim anne yatak verde balkonda yatalım sıcaktan yatamıyor eşim dedi kaynanam YATAKLARIM KIYMETLİDİR VEREMEM demez mi ve eşim sesini çıkarmadı daha neler neler eğer benden önce ölsün o kadın ahtım var o kıymetli yataklarını ayakkabılarımla çiğnicem

:roflol:kaynananın yanına gömün bence o yatakları:roflol:

Geçen eşimle altınlarla ilgili bişeyler konuşuyoruz.2 tane düşükmü artık sahtemi ne çeyrek altın çıkmış.Kuyumcu almadı.Bende dedim almıyolar onu napcaz acaba?
Onun yorumu aynen şu: Bizde kesinlikle sahtecilik olmaz, bizim akrabalar sahteyle uğraşmaz.Bilmem kim getirdi artık.
Eşimle bende şöyle dedik: Anne kuyumcu senin eline hakiki çeyrek yerine sahte verse anlarmısın? Aralarında bir fark yok, kalınlık aynı, eğilip bükülme yok.Biri tık sesi çıkartıyo biri tak.ıkisi elinde bile olsa sahteyi anlaman zor.
Bilmem öyle olduysa belkide yoksa b,izim akrabalarda sahteci yoktur diyo :)
Benim akrablar tefecidir nerde sahte nerde kötü onla uğraşır demem gerkiyodu sanırım cevap olarak :))
Oğlunun yanında düşürüyor kendini işte ne diyeyim ?

benimkiside daha 3 aylık ewli.görücü usülü aldılar.ben bekarım ama 4 senedir konusuyorum.ailesi beni 4 sene öncesinden tanıyor.yani o yokken.. çarşamba bizdelerdi kayınwalidem ve elti pazar istemeye gelcekler o konuşuldu.neyse kayınwalidem on numara birisi..milyonda bir bulunur öylesii derler ya ,ta öyle..canım benımm:eek:ama elti ıyyyy.hiç sevmıyorum.bana yeni gelin dedi.bende artık o kdr dolmuşum ki normalde muhatap olmam laf üstüme düşmedikçe konuşmam boşboğaz değilimdir.ama yeni gelin şimdiden sonra görüşcez seninle...diyince ben de,sen yokken ben vardım canım ben 4 seneliğim bu evde,görüşelim ..dedim..ne demek yaa görüşcez senle...o kdr gıcık oldum ki.ısırcak köpek dişini belli etmez ama sustukçada yükleniyolar.bu sefer ben diş gösterince pusuyo geri çekiliyo.ama ailede herkes kimin ne olduğunun farkında hiç sewiyemi bozmuyorum.o surekli beni çekiştiriyo kayınwalidem diyo -böle böle dedi diye...ama ben bi kere onun hakkında konuşmuyorum.konuşma sen de dimi!!!

slm kızlar valla kaynanadan şikayetçi olmayan gelin görmedim. benim anlamadığım bekarken oğullarını hiçe sayarlar önemsemezler ama evlenince oğulları kıymate biner. benim kaynanamda ben evlenince kıskançlık krizlerine girdi. bigün hastayım yatıyorum çok fena öksürüyom eşim başımda fervane. nane limon getiriyo.süt meyva falan neyse en son gitmiş bana şurup alıp getirmiş sağolsun içirdi.ben akşama doğru biraz iyi olmaya başladım. kayınpederim eve geldi bi baktım kaynanam kendini yatağa attı hastayım bey ölüyorum dedi. kayınpeder iyiydinya ne oldu birden bire dedi oda demezmi bak oğlum karısına fervane gibi dönüyo sende bana git ilaç al. kıymetimi bil azcık. ben şokkafamçokkarıştı eşimde alttan alttan gülmeye başladı ogün anladımki bu kadından çekeceğim var.bilmiyorumkismile

slm kızlar valla kaynanadan şikayetçi olmayan gelin görmedim. benim anlamadığım bekarken oğullarını hiçe sayarlar önemsemezler ama evlenince oğulları kıymate biner. benim kaynanamda ben evlenince kıskançlık krizlerine girdi. bigün hastayım yatıyorum çok fena öksürüyom eşim başımda fervane. nane limon getiriyo.süt meyva falan neyse en son gitmiş bana şurup alıp getirmiş sağolsun içirdi.ben akşama doğru biraz iyi olmaya başladım. kayınpederim eve geldi bi baktım kaynanam kendini yatağa attı hastayım bey ölüyorum dedi. kayınpeder iyiydinya ne oldu birden bire dedi oda demezmi bak oğlum karısına fervane gibi dönüyo sende bana git ilaç al. kıymetimi bil azcık. ben şokkafamçokkarıştı eşimde alttan alttan gülmeye başladı ogün anladımki bu kadından çekeceğim var.bilmiyorumkismile

sırnaşık şeysırnaşık şey
:CüvCüv:

Ben de elticiğimden bir inci paylaşayım.
Kayıvalidemler başka bir şehirde, eltim başka, biz başka.
Bir bayramdı eltim hamile olduğu için kayınvalidemler onların yanındaydı. Biz de bayram için oraya gittik. Giderken de adettendir bir kutu tatlı yaptırdım; gelen giden olur, yenir filan diye.
Teşekkür beklemedim bir kutu tatlı için ama ne dese beğenirsin, "Neden aldın ki? Tatlı yiyen yok, atılacak."
Gene de Allah selamet versin, ne diyeyim?

ayy görünce sinirlerim tepeme çıktı bi an tam unutmuştum bu modellerin hepsi böyle canım ne denir bilmiyorum görümcem saolsun 2. senemize yaklaşırken eşimle bizi yemeğe çağırdı evlendiğimizden beri ilk defa kendisi bütün gün kayınvalidemdedir çoluk çocuk evide 2 sokaka ötede düşünün yani bi tane kardeşi var ilk defa çağırdı kayınvalidemlerde orda tabi gündüzden gidip yemekleri yaptı sözde kızıda bizi yemeğe aldı neyse giderken boş gitmeyelim çocuklara bişey götürelim dedim evden bişeyler koyduk halley falan gidince verdim küçük oğluna sevinsin diye neyse yemeğe oturduk çocuğu önden doyurmuşlar çocukta yemek istedi açın falan diyo ama sürekli hayır açma sonra diyolar çocuğa ısrar ediyo çocuk sonuçta canı istedi heralde aç ver eline bitane yesin hala sonra diyolar kaynanam bana döndü neden eline verdin neden ona verdin demezmi aaakannehirşaşırıp kaldım napçaktım ona getirdim dedim yani ayy çok sinirler çok sinir oluyorum daha neler var bunun gibi off

Ben bu kadınla iyi geçiniyim diyorum ama yokk bana inat yapıyor tamam diyorum iyi geçinicem bakın en son yaptığına..
Görümcem geldi yurtdışından kaynanamda onla beraber bana geldi bende kaldılar 2 gece
görümcemin şarjı yanında değildi telk hattaımı aldım ona verdim o hattını taktı kocası arıcaktı
Akşam 12 gibi uykumuz geldi ben odama gittim oğlumuda aldım yanıma uyutim diye onlarda yattı eşim geç geliyor akşam neyse kaynanamın telf çaldı eşim bana ulaşamayınca onu aramış sanırım
Bende duydum sesi uyumamaıştım daha sıcak odaların da kapısı açık neyse galiba eşim telf neden telfonu kapalı diye sordu kaynanama benim telf niye kapalı olduğunu
Birde gördü gözüznün önünde verdim çıkardım görümceme telf cevap:

"KıMSE RAHATSIZ ETMESıN DıYE KAPATMIŞTIR GıTTı YATTI " dedi şokk oldummm..

Görümcem hemen niye öyle diyosun kız telf çıkardı bana verdi ya dedi..
Eşime söyledim yaa napmaya çalışyor ben iyi geçiniyim diyorum bu kadın sinir ediyo beni dedim eşimde KAYNANA iŞTE DıYE GEÇıŞTıRıYOR..
Ayyy sinri oldum sinirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Ben bu kadınla niye iyi geçiniyim ki aptallık bende

kaynana deilmi illa bi uyuzluk yapıcaklar işte illa bi huzursuzluk yapıyolar canım boşver biz gelinlerin her yaptığı onlara batıyo çünkü biricik oğullarını aldık ellerinden kaldıramıyolar

kaynana deilmi illa bi uyuzluk yapıcaklar işte illa bi huzursuzluk yapıyolar canım boşver biz gelinlerin her yaptığı onlara batıyo çünkü biricik oğullarını aldık ellerinden kaldıramıyolar

Aynen öyle canım sustum hiç ses etmedim
Ama dün eşime dedim eşim hiç lafını açmadı ama ben açtım
Gerçi boşver diyo hep yuta yuta bıktım..
İiyilik asla! yaramıyor lafı sokuyor sonrada bişi olmamaış gibi davranıyor sinir oluyorumkötükedihüso

neden öyle diyosun ben kaynanamdan hiiiç şikayetci diildim melek gibiydi ogluna kızar beni korurdu ama öldü malesef keske yaşasaydı onu çok özlüyorum:KK43:

neden öyle diyosun ben kaynanamdan hiiiç şikayetci diildim melek gibiydi ogluna kızar beni korurdu ama öldü malesef keske yaşasaydı onu çok özlüyorum:KK43:

benimde kayınvalidem burada anlatılanlara göre melek sayılır. Bazen bizi çok yönledirir, evimize çok müdahele etmek ister ama biz izin vermeyiz pek.. Ama asla ben çağırmadan gelmez, her gittiğimde iltifatlar eder yiyecek felan birşey yiyeyim diye gözümün içine bakarlar kayınpederimle. Beni doğumgünümde, yılbaşında hiç hediyesiz bırakmaz ama bende onların doğumgünlerini evlendiğimizden beri hiç aksatmadan kutlar her anneler gününde bir hediye alırım. Sevdikleri şeyleri yapar gelemezlerse götürürüm. Hatta bizde eşimi çok çekiştiririz hatta o kendi eşini de bana çekiştirir kayınvalidesi çok çektirmiş anlatmıştı ağzım açık kalmıştı.. Yanii aramız oğluyla olduğundan daha iyidir. Oğlu gideriz hememen ya başka odada ki tv ye dalar ya merhaba demeden mutfağa kayınbiraderim de Amerika'da senelerdir çalışıyordu ama seney kesin dönüş var İstanbul'da oturacak ama ondan da pek hayır yok.. Benden hayır olduğunu biliyorlar tabi.. Yine de büyüktür Allah yokluklarını göstermesin..

X