Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Kaynanamların bayram ziyareti
bir ramazan bayramamında nişanlıyken kaynanamlar bayramlaşmaya geldi.gelirken en ucuzundan bir sütü gazeteye sarmış chokella kutusunun içine 10 tane yanık baklava koymuş getirmiş.ertesi gün biz kaynanamlara yemeğe gittik mutfakta koca tepsi baklava bu pastane tepsilerinden büyük bir tepsi baklava hiçbir tarafındada yanık yok. CADIARZU üstelik bayramdan önce adettir size bir tepsi baklava getircem diyodu. kaynanam aşçı aynı zamanda.onun için börek baklava çocuk oyuncağı

Ayyy kızlar çok oldum farkındayım ama bunu da söylemeden geçemicem... Biz eşimle 7 yıl çıktık sonunda kayınvalidecim evlendirmeye karar verdi ve annemle tanışmaya geldiğinde anneme demişki ben ayrılırlar diye bekledim ama vazgeçecekleri yok birbirlerinden napalım gelelim dedik... Artık akrabalar evlendir sevenleri diye çıkışıyo... :dance: Şimdi bin pişman ama nafileeeeeee.... Bırakmam goncamı ben.. :asigim:

ayy yuh yaa
bari söylemee kafamçokkarıştı

Eşim ailesiyle birlikte beni istemeye gelceklerdi.aynı zamanda yüzük takılıp söz nişan birarada olcaktı ama aile arasında .neyse kaynana kayınpeder görümce sokak gezmesine gider gibi günlük kıyafetlerle gelmişler sonrada bizim haberimiz yoktu yüzük takılcağından dedi :bbo: çıktı işin içinden .biz büyük pasta yaptırdık servis yaptık .görümcem hemen ordan benim annem pastayı daha güzel yapardı dedi .sonrada koca dilim pastayı yedi.evleneli 2 sene oldu hiç pasta görmedim .

ay ayıp yaa :1no2:

kızımın doğumunda mevlit yaptık ,eşimin tarafının adetlerine göre lohusa anne saten gecelik giyip yatak odasında oturur ,kuran okuma bitene kadar çıkmaz ,eltim bunu çok iyi bildiği halde ona geldiğinde çıkıp hoşgeldin demedim diye 1 yıldır neredeyse benimle konuşmuyor,herkese de ben ona ne yaptım ki bana böyle yaptı diye anlatıyo .1 yıldır herkesten duyuyorum artık bişey demiyorum ,boşverin deyip geçiyorum..

Simdiiiii bu kaynanalarin hepsi kötüüüde, bu gelinelr hepsi kusursuzmu sizce ????

Vallah bi arkadas yazmis ya, kaynanasi demis, sen kayinvalide ben gelin oldu, cok dogru bizdede ayni durum var.
Annemin veya bizim iyiligimiz suistimal ediliyor, susuyoruz diye bizi aptal saniyor, ama patlamaya az kaldi.

ay bi an sayfalar bitmeyecek sıra bana gelmeyecek sandımkaydirigubbakcemile3

kısaca anlatayım.yeni evliyiz bi akşam kayınpederim geldi gitti.hemen arkasından eşimin yiğeni geldi gitti.eşim sinir küpü.başka planları vardı garibimin:asigim::eek:

nese yiğeni gidince annesini aradı dur dedim arama.nese ablası çıktı onla konuştu böle böle aynı anda gelseler ya ben yeni evliyim felan dedi.

ertesi gün kaynanaya uğradım biliyorum ki görümce söleyecek.sölemişte nitekim.tabi surat 5 karış.kaynananın.konu dün ki olaya gelecek ama nası gelcek ben bekliyorum
bi şekilde konu geldi "adamcağız seviniyo oğlumun evi diyo ama istenmiyo ya geitrdi lafı.dedim bende bişi görmemişse surat asma vs gibi bana bişi demeyin.oğlunuza deyin.
hem dedim ablam nie sölüyo ki biliyo sizin takacağınızı boşuna üzüleceğinizi dedim

aa sölicek tabi aile arasında gizli şey mi olur.ablası çok sever hüseyini.gecen borç istedi veremedi die üzüldü.
aa dedim borç mu istedi benim haberim yok dedim.olmayabilir nolcak ablası istemiş dedi

ben de hani dedim aile arasın da gizli saklı olmaz dı.ben böle diyince bak çok dik konuşuyosun dedi.yoo dedim senin bana dediğini söledim dedim başka bişi demedim ki dedim. sustu öle deyice kaydirigubbakcemile3

Son düzenleyen: Moderatör:
Nese dugunun ertesİ gunu kahvaltı yaptık gıyındık hazırlandık gİttİk bİz el Öpmeye kayınvalİdem elİnİ vermedı bana surat 5karıŞ Çok merk etmİŞler bİzİ nİye haber vermemİŞ eŞİm sordu aradıkya anne İŞte nezman hber vercektıkgece 2demı arıcaktık dedİ ne dedİ bİlİyonuz mu gece haber vercektınz ben noldu acaba dıye uyuyamadım dedİ ...
Onların taraftan herkes İlk gecede sorun yaŞamıŞ bende dedımkı sİzde sorun abyandmıŞtır bızde Çok Şukur hıÇ bİ sorun olmadı dedİm ):
Ama haketmİŞtİ bızımkısı artık

Utanmakta kalmamış bu örümcek beyinlilerde.......

El öptürülmeyecek konumu bu...İnsan utanır gece bizi aramalıydınız diye talepte bulunma

ya...Hadi kaynanalar oğlunu kıskanmaktan yapıyor böyle abuk sabuk şeyler;peki

kayınpederlerlerin hiç biri söz geçiremiyor mu kıskançlıktan kudurmuş güruha...

Yoksa onlarda mı kafalarıyla değilde başka yerleri ile mi düşünüyorlar...

kızımın doğumunda mevlit yaptık ,eşimin tarafının adetlerine göre lohusa anne saten gecelik giyip yatak odasında oturur ,kuran okuma bitene kadar çıkmaz ,eltim bunu çok iyi bildiği halde ona geldiğinde çıkıp hoşgeldin demedim diye 1 yıldır neredeyse benimle konuşmuyor,herkese de ben ona ne yaptım ki bana böyle yaptı diye anlatıyo .1 yıldır herkesten duyuyorum artık bişey demiyorum ,boşverin deyip geçiyorum..

görümcenin başka karın ağrısı vardır da bahane etmiş .çok aramış sende kusur bulamamış .kendi senaryo yazmış oynuyo görümcen zemuszemus

hamileliğimin ilk zamanları kaynanmgilde yalnız kalıyorum ve yeni evliydik eşim yoktu..ve benim aşırı derecede mide bulantım vardı hiçbirşey yiyemiyordum sadece patetes kızartması yiyordum sabah akşam onu yemek istiyordum aşeriyordum sanırım..bunu da kaynanam biliyo sonra bir kere kızarttım yedim..sonra ertesi gün bi baktım kadın mutfaktan gelmiyo ne yapıyo acaba diye bi gittim baktım yıllardır ciflemediği fritözü cifliyo..ben de dedim napıyosun..'' artık bizim evde patetes kızartması yenmeyecek çocuklar da yok cifleyip kaldıracam'' dedi..düşünün hamile ve aşeren bir kadına bunu yaptı..hatta hamile olduğumu öğrenince çocuğu aldıralım dedi..sonra bana ağır şeyler kaldırtmak istedi düşüreyim diye..
ç.ş be terbiyesiz insanlar nasıl günaha giriyorlar yaa

canım arkadaşın da dediği gibi belli ki eltin başka şeye takmış
bunu bahane yapmış
amaan boşver tatlım keyfi bilsin a.s.

Utanmakta kalmamış bu örümcek beyinlilerde.......

El öptürülmeyecek konumu bu...İnsan utanır gece bizi aramalıydınız diye talepte bulunma

ya...Hadi kaynanalar oğlunu kıskanmaktan yapıyor böyle abuk sabuk şeyler;peki

kayınpederlerlerin hiç biri söz geçiremiyor mu kıskançlıktan kudurmuş güruha...

Yoksa onlarda mı kafalarıyla değilde başka yerleri ile mi düşünüyorlar...

yok canım benim bildiğim genelde yaşlı erkekler karılarının kuklası oluyorlar..papağan gibi o ne derse onu tekrar ediyorlar..ve kaynanalr kayınpederleri de öyle bir dolduruyorlar ki zavallılar gelinleri canavar olarak görüyorkötükedihüso

daha bana yaptıklarının binde biri bu anlattığım inan bana izine gidince yemek yememmi istemez gezmeye gitmemi istemez aileme gitmem bile olay olur..birgün arkadaşımla buluşmaya gittim.oğluna giyindi süslendi gitti nereye gittyse diyo!!doktora gittik doktorun karşısında bacak bacak üstüne atmışım ben farkında bile değilim ki görünmez bile masadan bunu oğluna analtıp beni dövdürdü..akrabalarıma gittim bir kere annemlerde vardı hiç dumadı gezdi diyo..en son da bardakları geç yıkadım diye kıyameti koparıp eşimden için o da benim oğlumsa bu işi bitiririm diye bağırdı..ben de yuva yıkmak çok mu hoşuna gidiyo dedim..al senin olsun oğlumu tepe tepe kullan diye bas bas bağırdı bana neler saydı kaynatam da bana bardakları geç yıkadım diye film izlerken dalmışım..eğer benim kızım böyle bir şerefsizlik yapsa ben onun a.....a s..ç....m diye küfür etti..düşünün beni sabaha kadar ağlatı krize soktular:eek:klava:
ahh canımyaaa valla çok üzüldüm çok ağır şeyler yaşamışsın ailen ne diyor bu konulara

hangi birinden başlasamki kızlar, ben yine daha yeni yaşadığımdan başlayayım, kayınvalideciğim bodrumda yaşıyor, istanbula geldi iki gün önce, akşam otururken midem bulandı, görümcemde var dediki, hande galiba ikinciye hamile, benden önce kaynanam cevap verdi, allah korusun, sanki sekiz ay önce doğum yapan hala uykusuz geceler çeken oda, benim yerime allah korusun diyor,:umursamaz:bir şey demedim niyemi, mide bulantım hamilelikten mi bilmiyorumda bu ay hamile kalmış olabilirim yeniden bide hamile kalmışsam ne diyecek çok merak ediyorum.yerimseniben üstelik hamile kalmışsam allah korusunda demeyeceğim, ne güzel ikisi bir arada büyür diyeceğim,yerimseniben

ahh canımyaaa valla çok üzüldüm çok ağır şeyler yaşamışsın ailen ne diyor bu konulara

ne desinler çok sinirleniyorlar ama hiç karşılarına gelip bişey söyletmedm.hiç görüşmüorlar onlarla ben de bu kadar şeyden sonra birdaha onşarşa bir araya gelmek istemiyorum..zaten eşimle de sorunlarım var bu işin sonu yok gibi yani..

Bide bu var. düğün salonundan evimize geldiğimizde kaynanam zorla gelinliğimi çıkartırıp kafamı bozdurdu abdest al nikah kıyılcak diye ben hiç nikah için abdest e gerek olduğunu bilmiyodum :KK43: neyse yaptım dediğini nikahtan sonra da tutturdu allahım gece bişey olursa hemen arıcakmışız onu tedariklimiymişim herşeyim tammıymış ahhh kitlenip kalanlar varmış. Hemen arayın beni tamam mı? hastaneye gideriz. Ayrıca yarın sabah 9 da burdayım dedi imali imalı sanki o gece yapmaya mecburuz. Çok beklersin dedim içimden. daha neler neler kayın pederim utancından dışarı kaçtı tabii bende ağlamaya başladım korkudan değil ama utançtan ayy çok sinir di. Cahil olsam korkucam yani. Kocam sonunda dayanamadı tarif te etseydin bari anne dedi. Sesi kesti. sırnaşık şey
:roflol::roflol::lepi:

ne desinler çok sinirleniyorlar ama hiç karşılarına gelip bişey söyletmedm.hiç görüşmüorlar onlarla ben de bu kadar şeyden sonra birdaha onşarşa bir araya gelmek istemiyorum..zaten eşimle de sorunlarım var bu işin sonu yok gibi yani..

boşver canım en iyisini yapıyosun mesafe her zaman iyidir.alkisalkisalkis

ben isviçrede doğdum büyüdüm
isviçrenin peynir kültürü çok gelişmiş ailecek te düşkünüzdür peynire
babam her isviçre dönüşü 4-5 çeşit getirir kızım özlem duymasın alışkın yazık diye..
bigün kayınvalidem yatıya geldi sabah kahvaltı hazırlıyoruz ..
buzdolabını açtı peynirleri görünce kıyameti kopardı 1 çeşit neyinize yetmio yeni evlisiniz müsrifliği hiç sevmem fln diye sayıştırmaya başladı çok şaşırdım..
babam yollamış diyebildim sadece
he iy ozaman dedi bişey olmamış gibi sevimli kılığna bürünüverdi..

insandan insana fark var ya...
benim kaynanacığım da çok çekmiş kaynana çenesinden. Allah uzun ömürler versin nenemiz hala hayatta, biraz da çok konuşur-karışır aslında. ben "yaşlılığına ver anne, biz kimbilir nolcaz yaşlanınca" diorum ama kaynanam "o gençken de böleydi dio":) diğer taraftan nene(yani kaynanamın kaynanası) de kaynanamı çekiştiriyo bana:) bazen kaynanam bizim yanımızda kaynanasına çekişio[onların tabiriyle:) ]ben de diorum ki "bak anne, benim annem kaynanasıyla oturmuyodu, o yüzden ben gelinlik yapmayı senden öğreniom, sen bööle yaparsan ben pek ii şeyler öğrenmem ama:))" o da gülüo napsınopuyorumnanaktan
ama kaynanam demiş ki "ben kaynanamdan çok çektim,gelinime hiç karışmıcam" hakikaten de öyledir canım benim:nazar:. seneler ve kaynanası çok yıpratmış ama o hırsını benden çıkarmıo sağolsun.ödü kopar bişi sölicek de yanlış anlıcam die,inşallah ben de ona layık gelin olurum,onun gibi de kaynana olurum:)
ayy ne güzel yaa benim kaynanamda çekmiş kaynanasından arada laf dokundurmaları olsada severim yinede

ben isviçrede doğdum büyüdüm
isviçrenin peynir kültürü çok gelişmiş ailecek te düşkünüzdür peynire
babam her isviçre dönüşü 4-5 çeşit getirir kızım özlem duymasın alışkın yazık diye..
bigün kayınvalidem yatıya geldi sabah kahvaltı hazırlıyoruz ..
buzdolabını açtı peynirleri görünce kıyameti kopardı 1 çeşit neyinize yetmio yeni evlisiniz müsrifliği hiç sevmem fln diye sayıştırmaya başladı çok şaşırdım..
babam yollamış diyebildim sadece
he iy ozaman dedi bişey olmamış gibi sevimli kılığna bürünüverdi..

oğluşunun cebinden çıkmasın da paracıklarrr sırnaşık şey

X