Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Bigün mutfakta servis tabaklarını hazırlarkene
Arkamı bi döndüm kaygana halımın ucunu kaldırmış eliyle yeri yokladı
Gözünün içine içine bakaraktan hayırdır bişey mi aradın dedim
Halıların çok güzelde markasına baktım dedi
Okuma yazma bilmiyorsunuz ama halı markasından anlıyorsunuz demek dedim
Usulca içeri gitti ve bidaha benimle göz göze gelemedi aklinialirimsmile

inşallah tatlım :) ama ben cok buyuk bir hüsrana ugradım bence biraz mesafeli davran,benım koltugumdan perdemden mutfagımdan yatak odama kadar karıstılar,taviz verme basına böle seyler gelırse

ya benim erkek arkdsımın ailesi benimkine cok karsıyo her konuda bnde dedim nisan söz oldugunda böle karısırlarda laf söylerim ben bak simdiden haberin olsun dedim ben evleniyrm ben oturcam siz degil derim cvp veririm dedim tamam karısırlarsa söle dedi.böyle konusuyrm ama ben kıramıyrm ki insanları yaaa

neden yaptı ki böle bişeyi? toz varmı diye mi baktı anlamadım :S

¤ decemBer ¤;12851159 .!.:
neden yaptı ki böle bişeyi? toz varmı diye mi baktı anlamadım :S

Görümcemin çok bilmiş bi kaynanası var
Yani benimkinin dünürü o öğretiyor böyle şeyleri
Habersiz gidip ev halini görülür halı altına kapı eşiğine bakıp temizliği anlaşılır
Gelin cahil olur sen bildiğini öğretirsin güler yüzle öğrenirse o gelinden yana sırtın yere gelmez
Deyip duruyormuş heryerde
Benim kaygana da ondan öğreniyor ama işe yaramıyor aklinialirimsmile

Zaten kayganam A ile B yi ayırt edemiyor halı markasına baktım çok saçma bi bahane oldu
Eşime anlattım seri numarasını da alsaymış bari diye çok güldü

Son düzenleme:
yane ufak şeyler illa oluyo neyse diyip cevap veremem hiç
laf söylemiyim büyüğümdür diye böle iyi mi onuda bilemiyorum çünkü bakıyorum eltim herşeyi çat çat söler ondan iyiside yok aslada kırılmazlar ben anlayışlı oldukça kıymet bilir miyim bilmiyorum
k.pederimden şöle bi inci ve yine sessiz kaldık ailecek 2 ay sonra düğün var işte 1aya kadar çeyizler gider gibi konuşuldu yavaş yavaş götürürs dedi annem o da dedi ki ben öle çeyiz almaya fln gelemem ztn dedi
annem kaldı ben bişi demedim annemde bizde öle adet fln yok korkmayın dedi gülündü geçildi
ama o laf aslında hiç de hoş olmadı ama ben ne ben ne ailem bişi demedik ii mi kötü mü bilemiyorum hiç

sevgili görümcem ve kaynanam çok şüphecidirler.hamile kalmıştım ama kimyasal gebelikmiş tabi gerçekleşmedi.bir ay sonra hamile kaldım oğluma görümcem dediki yalan mı söylediniz düştü diye))insan böyle yalanı niye söyler?sevgili kaynanamda hamile kalınca hiç tebrik etmedi çalışmıcam için artık üzülmüştü maalesef.şimdi torunu oğlundan değerli o ayrı.daha neler neler............

Nacizane tavsiyem öyle herşeye de susmayın gülüp geçmeyin
O gülüp geçtiklerin içinde büyüyebilir. Yada onlar önüne geçilemez biçimde tepene çıkabilir
Kimseyle kavga etme seviyeni düşürme ama gerektiğinde de kalitene yakışır biçimde tepki göster
Gerekiyorsa ver cevabını
İnsanoğlunu 40 yıl sırtında taşırsın yaranamazsın bigün yoruldum desen senden kötüsü olmaz

bendende size bir inci benim kaynanacığımla aram iyidir aslında severim kendisini kaydirigubbakcemile2 2 yıllık evliyim ufak tefek şeyler dışında bişey görmedim ama ogün eşimle akşam oturmasına gittik eşimde bende kendimize,kilomuza ve sağlığımıza çok diikat ederiz... neyse uzatmadan şöyle bir oturduk kaynanam sürekli süzüyor ama beni bide eşimi neyse biz sigara içmek için ( işte tek dikkat edemediğimiz şeyde bu bizim sağlığa zararlı şiddetle önerilmez) tam içeri geçecekken kayınvalidem durun bakiim siz bi çocuklar dedi biz dumur tabi :1shok: bide ayakta süzdü bizi... ne oldu anne dedim bişimi oldu. oda dediki yok kızım bişi baktımda oğlum 1-2 kilo almış sanki ,sen kendi formuna çok diikat ediyosun seni takdir ediyorum kızım ama birazda kocanın formuylada ilgilen bak kilo almış dedi biz yine dumur birbirimize bakıoz..yasakkelime bende hiç alışkın diilimya bozuldum hafif bir tebessümle annecim ne oğlun 6 yaşında nede ben onun annesiyim 2 kilo fazlasınıda kendi düşünebilecek yaştaa sen böyle gereksiz şeyleri sorun edip o tatlı canını sıkma benim balım kocisşkom kendi kilosunu kendi verir bizlik bişi yok yani rahat ol sen dedim :sm_cool: ama çok bozuldu 1 dk sonrada yüzüme güldü dayanamıyor bana napsın kadıncağız 1 dk zor tavır alabildi :))) :dilcikar:

canım haklısın aslında bende yerine göre sygısızca asla değil ama düşüncemi söylemek istiyorum ama o an bişi oluyor susuyorum sonradan şöle deseydim diyebilioyorum ancak bide ben çok fazla hassasım hiç sevmiyorum bu huyu hemen kırılıyorum senağlama ve o durumda gözlerim doluyor ağlıcak gibi oluyorum o da çok sinir bi durum mafoldumben

eşim genelde kıyafet işlerini kendi başına iken halleder.. Kararsız kalmadıkça pek sormaz bana ne alıyım die neyse geçende kendisine seyahat dönüşü bi pantolon almıştı onu giymiş gri tonlarında hoş bi kot.. Kayınvalde bize gelmişti o gece yemeğe çağırmıştım gidene dek bi dünya inciler sactı ortalığa gerçi ama asıl bombası kapıda onu uğurlarken patladı:)
eşimin pantalonunu beğenmemiş anladığım dedi sen nasıl kadınsın insan kocasını pijamayla dışarımı çıkartır bu ne dedi oğlumun üstündeki saolsun öyle durumlarda eşim dilini yutar bön bön bakınır anasına ..
dedim kendi almış ne hoş dimi bende alcam aynından filan dedim bu iyice kızdı ve dedi çok iğrenç bir zevkin var bu lafa ne cvp verdim hatırlamıyorum ama inanılmaz kızdım ve şunu biliyorum diğer yaptıkları gibi bunuda bi on yıl sonra bile unutmamış olucam..

gerçi bana yaptklarının hepsi kızımı benden istemesi sonucu hayır dediğim için başıma geliyo biliyorum ama ne yaparsa yapsın kendi çocuğumu al büyüt die kimselere veremem ki nefret ettiğim birine asla!

Nasıl yani arkadaşım arada sevmek mi istiyor yoksa benim olsun mu istiyor anlamadım,
sevmek istiyorsa bence doya doya sevsin,hatta gece kalmasına bile izin ver,
bak yarın bizlerinde torunları olacak benim oğlumun çocuğu olsa ölürüm ben ona(daha 2 yaşında oğlum kaydirigubbakcemile3)

çok süper canımmm:=)))bravo sana...cahiller işte hepsi...ama işlerine geleni anlarlar işlerine gelmeyeni anlamazlar.:dance:

kızlar öncelikle bu topik çok güzel..herkesin ayrı herkesin başka başka hikayeleri var..sorun genelde ortak kaynanalar..benimde aynı..bazen öyle anlar oluyoki kaynananın üstüne atlayıp canını çıkarmak istiyorum beni okadar deli ediyo..klava:klava:

bende size bir incimi anlatayım bende inci çoookk ama:) biz eşimle evleneli 9 ay oldu..kirada oturuyoduk..kaynanamla kayınpederimin kendi evleri var ve ikiside çalışıyo hafta sonundan hafta sonuna gelirler eve..(ayrı gibiler)..neyse sizi sıkmadan anlatayım..biz eşimle kiradan kurtulmak için kaynanamların evine geçtik evi baştan aşağı yeniledik..tabi kaynanamla kayınpederimede yeni bir yer yaptık...baya bir yüksek borcun altına girdik.ikimizde çalışıyoruz ama daha düğün borçlarımız bile bitmediği için biraz sıkışığız.herşeyi bizim üstümüze yıktı ailesi maddi yönden..eşim geçenlerde kaynanamla kayınpederimi çekip insan gibi konuştu ben kredi çekerek giriştim bu eve en azından biraz yardım edin hafifleyene kadar diye..şe....siz kayınpederim nedese beğenirsin ben kimseye yardım edemem ben abinin perde-mobilya borçlarını ödüyorum diye...kaynanada hemen bır atılım yaparak nedese...benim yeni porselen diş yaptırdım dişçiye taksitlerim var,bide dediki ben evin içindeyken eve neden bukadar masraf yapmadınız diye(tabi ben bunu duydum ama o duymadım biliyo)eşimde açtı ağzını yumdu gözünü haklı yere çünkü abisi kazandığı parayı gider içkide yer...eşim ve ortanca abisi afedersiniz ama hep p...gibidirler.ama en büyük abisi ve tabi akabinde onun karısını görseniz el üstündeler...borçları ödenir.alışverişleri yapılır ki ihtiyaçları olmadığı halde...ama bilmezlerki allahıma bin şükür ben öyle yada böyle geçiniyorum...onlara yaptığım masraflarda başımın gözümün sadakası olsunnn...çok uzun oldu kızlar ama çoookk doluyum...benneyaptımki

biz 3 eltiyiz bu arada..ortanca olan canımı ıstesın canımı verırım..ama öteki....geçenlerde yine bi olay oldu.kaynanam olcak hanım gidip en büyük eltime benden bahsederek takıları neoldu acaba nezaman gelse kolunda bişey görmüyorum bozdularmı acaba hepsini,,bunlar bu parayı nerde yediler diye bır suru laf konusmus..tabı benım buyuk eltı susarmı canımı sıkcak ya geldı hepsini bana anlattı.bende eşime,,eşim annesıyle kavga ettı..benım ne takıma ne parama nede nerde nekadar para yıcegıme kımse karısamaz dıye..kaynanam ben oyle bısey demedım dıye ısrar etmıs.bende yüzleşmek istedim geçen akşam hepsini topladım evime..tabiki kaynanada,büyük eltimde morardı..ama içimdekileri söyledim..siz oğlunuzu 20 mılyara yakın borcu onun ustune yıkarak evlendırdınız dedım.sızın bana takcagınız bıleziği bile gitti benım kocam yaptı sız taktınız dedım..sen bana ne yaptınkı neyın hesabını soruyosun dedım..kaynanamı gormelıydınız kızlar..sen benı yanlıs anladın..biraz ağır konuşmadınmı dedi..bende sen konuşurken iyide ben konuşurkenmi kötü dedim..allahtan eşim arkamda..yoksa halim perişandı.KENDİNİZİ SIKMAYIN KIZLAR NE SOYLERSE SOYLESIN SUSUP ÇEKİLMEYİN KENARA.VERİN CEVABINI..BİZLERDE İNSAN EVLADIYIZ..benneyaptımki

AH BE CANIM HERŞEY OLUP BİTTİKTEN SONRA YAKIN DAVRANSALAR NEOLUR..ayrıca onlara ne yani..bunların hepsini toplucan bi kazana vercen ateşi:=))):dance:

Ne olursa olsun kullandıgınız kelimeler çok çirkin..Hem adamın ewinde oturun (içini yptırmış olsanız bile) hemde böyle konuşun..Hiç bir anne baba dört dörtlük ewlendirmek zorunda deil..

Benim kaynanam şaka niyetlide olsa çok küfürlü konuşuyor ve ben bundan çok rahatsızım öyle bi bayanın ağzına yakışcak kelimelerde değil ben telafuz edemem ayıp.. baya baya sövüyo

Abdest alıyo namaz kılıyor abdestli abdestli hep böyle ama 1-2 defa değil oğluma bile öğretiyordu oğlumun dili dönmüyor yarım yamalak söylüyordu hoşuna gidiyordu kaynanamın bide gülüyordu

Nasıl sinir olurdumm uyardım anlamıyor

Kadın böyle küfürlü konuşmayı seviyo hoşuna gidiyor

Ben böyle bişi evimizde tartışmada olsa hiç annemin evindeyken böyle şeyler duymadım ben alışık değilim bana çok abest geliyor duydum ve şoke oldum şaştım uyardım anlamıyor.

Neyseki oğlumun artık aklı eriyor ve ayıp ı öğredi o bababnesine ayıp diyor bacak kadar çocukdan utanmıyor
Çok enteresan birisi zaten akıllısı bulmaz benii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…