Kaynana ve eltilerimizden işittiğimiz incileri paylaşalım

Ben çantamda bisküvi götürdüm kalkar kalkmaz yedim
Onların yemeğinden tek lokma almadım hazır su götürdüm yanımda
Eşim orda yaşarken daha temizmiş eşim titizdir kullandığı yeri temiz bırakır o da hayret ediyor evin bu hale gelmesine
Kaynana salmış kendini zaten hasta hiç uğraşmıyor rahatsızda olmuyor
Valla ben misafir gibi oturuyorum 3 erkek 2 kadın yaşıyorlar kayınpeder iki kayın kaynana kocakarı
Onların pisliğini ben mi temizlicem. Zaten eşim istemez
Kendi evimde tek başıma temizlik yaptırmıyor yarım ediyor orda hiç elimi sürdürmez

canim senin yaptigi birkez bende yaptim o evde tek temizledigim yer esimin yatak odasi ve banyo idi yaptigim tam buydu sabah kalkip dus alip giyinip cikmak kalhvalti aksam yemegi dahil disarida yedik herseyi sadece yatmaya geldik iki hafta boyunca ama bunada para yetmiyordu acikcasi ... sonradan temizlemeye karar verdim heryerini tertemiz ettim iki gun icinde ama neolaca sonuc ayni birdahaki gittigim zaman ev yine ayni hala geliyordu sen eniyisini yapiyormusun ama orda bir iki gu n kalirsan anca yaaprsin bunu

Biz 1 gece kaldığımız için misaifiri oynuyorum
Senin gibi iki hafta kalsak herhalde ya hasta olurdum yada kaçardım

Biz 1 gece kaldığımız için misaifiri oynuyorum
Senin gibi iki hafta kalsak herhalde ya hasta olurdum yada kaçardım

Bende her gittigimde hasta oluyordum kacamiyordum esimle ozaman nisanli idik kacma imkanim yoktu yani onla birlikte vakit gecirmek istiyordum ama o pis evde degil neyseki bitti gecti o gunler tatile turkiyeye gidersekte ya otel yada gorumcemde kalirim valla o evde artik kesinlikle kalmam

kızlar kusura bakmayın sızı yargılamak ıstemem ve evlı olmadığım ıcın belkıde sızlerı anlayamıyorum ama şu var belkı yaşadıklarınızdan ötürü ama eşleriniz o evde büyüdüler,o anneler onları yetiştirdi şimdi eşinizin çıktığı yerı beğenmeyerek ılk önyargıyı sız oluşturuyorsunuz.belkıde yapamıyorlar,belkıde temizlik/iş yapmayı sevmıyorlar ama ne olursa olsun orası eşlerinizin büyüdüğü,evlenmeden yaşadığı yer.

düşününki eşleriniz sizin aılelerınızın evını begenmese çeşitli nedenlerle o zaman ne düşünürdünüz? kendınızı bence onların yerıne koyun bırazda.

Son düzenleme:

olabilir canim saygiyla kaliyoruz zaten mecburen ama pis bir evde yasanmasi hic kolay degil emin ol temizlik yapmayi sevmemek bilmemek diye bisey yok
bir evde insan yasiorsa temiz olmali bi rinsanin yasadigi belli olmali bir mutfkta yemek pismeli evin temiz olmali yemegin hazir olmali her aksam hasta isen o ayri durum tabi ben boyle gordum boyle biliyorum

İnan bana yapamasa kollarımı sıvar yaparım hiç tiksinmem
Kayınpederim metresinin evinin çatısını aktarıyo bacasını temizliyor
Ama kendi evindeki ölü fareyi aramaya tenezzül etmiyor
Kaynanam hiç umursamıyor
Düğünümüzün ertesi günü hem yerleşelim hem evimize alışalım dedik
Eşim var ya sevdiğimle temiz ve düzenli evde olmak cennette olmak gibiymiş keşke daha erken evlenseydik dedi
5 odalı bi evde bana o odayı veriyorlarsa bunun altında düşüncesizlik yada umursamazlık yatmaz mı

canım eskiden kocanın kaldığı odaysa o odada yatmak ıstedıgını düşünmüştür belkıde hıc açmıyorsa o odanın kapısını farkında bıle olmayabılır.
ama sen pekı farkettıkten sonra neden odanı değiştirmedin 5 odası varsa evın odanı değiştiriverseydin,ya belkıde onların tutumlarındanda kaynaklanabılıyor olabılır ama onlara anne-baba gözuyle bakıp söylemeyı deneyebılırdın başka odada kalabılırdın.

evlı degılım sızler yaşayan ınsanlarsınız ama eniştemi örnek aldıgımda istemediği bir şey oldugunda anında söylüyor ve sorun yokmuş gıbı davranacağına o anda çözülüyor becnce önemli olanda sorunu oanda çözümlemek gibi geliyor bana.

yasamayan bilmez bunu anlayamaz zaten oyle dusunuyorum uzaktan davulun sesi hos gelir....

doğru kesınlıkle ama bıcok kez burda yazılanları okudum.ve açıkcası bazı kısılerın sorunlarına gerçekten cok üzüldüm.Allahım boyle bır kaynana ve kayınpederden koru dedım.benımde ılıskım evlılık noktasına gelıp,kayınvalıdem yuzunden olamadı.kaynanaların şeytan oldugunuda bılıyorum az çok.ama bu temızlık durumu bıraz bana abartı geldıgı ıcın fıkrımı belırtmek ıstedım.

Çiçekcim ben arkadaşı fazla yadırgamıyorum.
Allah ona yaşatmasın bizi hiç anlaması gerekmesin inşallah
hayata eşim söylediğinde sabah olmuştu ve zaten bi gece kaldık
Ama bundan sonra asla o odada kalmam
Bi konuda haklısın anne baba olarak göremiyorum görmek istemiyorum
Çünkü bugüne kadar yaşananlar onları sevmemi engelliyor
Onların anne babalığı yüzünden eşimin bütün vücudu ödem ve iltihap içinde
Ben 2 haftadır her gece uyuyormuş gibi yapıp sabaha kadar eşimin nefesini dinliyorum
Ona bişey olmasın sabah ölüsünü bulmayayım diye korkudan uyuyamıyorum
Geçmiş konularıma bakanlar bilir onları anne baba görmem çok zor hatta bu aşamadan sonra imkansız
Tek dileğim allah onları benim beni onların kapısına düşürmesin

butun kaynanalar kotu diye bisey yok canim ama benim gibi bikac kisi daha sanssiz iste bu konuda ama inan temizlik konusuda abarti degil hele birde kaynanan orda burda tititim ben cok titizim diye konusursa inanki abarti degil senin durumunada uzuldum buarada ..
ama su temizlik olayi bana gore kadin dediginin evi de kendiside misler gibi kokmali kadinim diye ortalikta geziniyorsa oyle olmali (hasta olan ayri tabiki) benim annem tr tatile geldi kayinvalidemin yanindayim evini temizledim allah var eltimi sevmem ama birlikte yaptik annemi o pis eve cagiramazdik oturmazdi cunku kadin aliskin degil yani ev dedigin durumun musaitse temiz olmazmi kapini acip misafir agirlayacak halde olmazmi biz o evde bunu yapamadik ailemi birkere yemek yapip davet etmedi buyrun gelin diye annem ise onu kac kez agirladi haddi hesabi yok ama yine olsun yine yapar benim annem...

kimse yasamasin tabi sahrud yani istemem canim bu seyleri baskasinin yasamasini.. Allah kimseye yasatmasin bunlari

Kendi annem ağır bi beyin ameliyatı olmuştu kafasında 58 dikiş vardı
Ben yeni evliydim teyzemle nöbetleşe kaldık yanında
Ve biraz ayaklanınca afedersiniz tuvalete giderken bile eline bi bez alıyordu geçtiği yerlerde ki kapıların tozunu alıyordu
Yattığı kanepenin tahtalarını ıslak mendille siliyordu yattığı yerden tozları görüyordu eliyle işaret ediyordu silin diye
Babamla biz gülüyorduk annem beynini havalandırdı gözleri daha iyi görüyor diye
Temizlik insanın içinde olmalı.
Kaynanama eşim çoook ısrar etti bi kadın getireyim şu evi temizletelim parasını ben vericem dedi
Kaynanam nesi var evin deyip durdu

Onların anne babalığı yüzünden eşimin bütün vücudu ödem ve iltihap içinde
Ben 2 haftadır her gece uyuyormuş gibi yapıp sabaha kadar eşimin nefesini dinliyorum
Ona bişey olmasın sabah ölüsünü bulmayayım diye korkudan uyuyamıyorum
Geçmiş konularıma bakanlar bilir onları anne baba görmem çok zor hatta bu aşamadan sonra imkansız
Tek dileğim allah onları benim beni onların kapısına düşürmesin

canım evet bılıyorum neler yaptıklarını haklısın ve senın bu yuzden durumun cok zor ben hemen hemen bu topiği okumaya çalışıyorum en ıyı kaynana ölü kaynanadır.ne yazık ki.evet bunuda bılıyorum ama onları sevmeyı denesenız belkıde daha ıyı olur dıye düşünüyorum.
canım haklısın ama şu var onunda tıtızlıgı belkıde o kadardır nasıl tıtız olunacağını bılemıyordur dıye düşündüğüm için söyledim.ne dıyım ıcınde olmadıgım ıcın durumlarınızın Allah yardımcınız olsn dıyorum..

ayy sizleri okuduk ca halime binlerce şkrediyorum kızlar yaa

kaynanam tertemizdir

öle laf sokması felan yoktur

hasta olsam gelir bakar

çocuğuma bakar misafirim geldiğinde yardım eder

ne bileyim her konuda anlayışlıdır ama ayda yılda bir tutar önce yazdığım gibi

ana gene de halime bin şükür

kızlar allah size kolaylık versin

kızlar cok sınırım bozuk.az once kayınpeder geldı yıne para ıstedı.bılenler bılır.ama tekrar anlatayım.bız kırada oturuyorduk onceden kayınpeder dedıkı gecın alt kata oturun.ben sızden para almam dedı.bızımde bebegımız olacak dıye ve sadece esım calısıyor dıye mecbur kabul ettık.3 aydır evınde oturuyoruz.hıc para almam dıyen adama sımdıye kadar nerdeyse 1000 tl gıttı.esım zaten 650 tl maas alıyor.bebegımız olacak kımse bır ıhtıyacınızı da ben karsılayayım demıyor.tamam onlardan bısey ıstemıyoruz ama bızı de rahat bırakmıyorlar.her ay 200tl verın bana oglum benım ekmek param yok dedı.sankı durumumuzu bılmıyor.ve bu adamın 3 cocugu var.kaynım ve gorumcem var.ust kattada kaynım oturuyor.onlardanda alacam dıyor pehhhhhhhhhh.duyda ınanma.ınsan kendı oglundan kıra ıstermı hıc duymadım ben bızım aılede yok bole bısıy.babasız buyudum annemın durumu yokkı yardım etsın.hamıle olmasam zaten calısırım.bebegım bıraz buyusun yıne calısacagım kısmetse.bırde kaynım eltımle sorunlarımız var gelmıs bıze nasıhat verıyor.ıste ıyı gecnının falan.halbukı butun saygısızlıgı terbıyesızlıgı onlar yaptı bıze.bende dedım baba ocakta dogum yapcam bıze sukadar para lazım.nerden bulacagız bız.keske bızdede cok olsada versek.dedıkı yavrum bende sızı dusunuyorum ama neyapayım.esımde cok sınırlendı ama bısey demedı.sımdı yukarı cıktı eltımle konusmaya yanı ıyı gecının demeye.kaynım zaten yalan yanlıs doldurmus kayınpederı o da geldı bıze nasıhat verıyor.okadar moralım bozuldukı kızlar o gıttı hıckıra hıckıra agladım.keske ımkanımız olsada baska evde oturabılsek.hala aglıyorum.esımle hıcbır sorunum yok ama neden boyle oluyor..kızlar canınızı cok sıktım ama ınanınkı cok doluyum.esıme dedım benı bıraz yalnız bırak.gectım pc basına sızle dertlesmeye.esımde dıyor ne olur aglama bebegımız etkılenıyor.babam laftan anlasa konusurum.dogru soyluyor babam hıc laftan anlamıyor.coook uzgunummmmmmmmmmmmm cooook....allah kımseyı muhtac etmesın.çok zor kızlar cok.bıraksalar rahat bız gecınırız az cok...

Son düzenleme:
Sen o kayınpederi bana gönder
Ben benim kayınpederin hakkından geldim seninkinin de hakkından gelirim
Bence de ağlama bebeğini üzme
Hem bak eşin yanında seni seviyor düşünüyor

Gelin demek Haklı demektir yerimseniben
Şaka bi yana gereken cevabı vermişsiniz zaten
Siz bundan sonra bebeğinizi düşünün ve ona hazırlanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…