• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunuu

Selam kızlar. Direk konuya giriyorum 1 yıllık evliyim 1 yıl da nişanlı kaldım. Kaynanamla aram nisanliyken o kadar iyiydi ki melek gibiydi resmen bana karşı sadece düğüne az kala biraz kötü huylarını keşfettim ama kapımız ayrı diye ses etmedim. Şuan arkalı önlü evlerimiz balkonlar birbirine bakıyor sorun şu ki kaynanamı çözemiyorum bazen o kadar iyi ki bana karşı resmen öz kızı gibi otururuz kahve sigara içeriz dertlesiriz arkadaş gibi ama bazen o kadar itici ki durup dururken bana laf sokuyor tersliyo tabi bende saygılı bir şekilde cevabını veriyorum. Eşime söyledigimde benim annem bu hep böyleydi onu takma ben onunla konuşursam kavga ederim ve hasta olur diyor(haklı daha önce yaşandı eşim beni savununca hemen hasta olası tutuyo) . Kızlar ben bununla ne yapicam bu git gelleriyle nasıl baş edebilirim kafama takıyorum çok sinirleniyorum ve şuan aşılama surecindeyim stres olmamam lazimken kaynanam beni delirtiyor..... Mesela bugün annemin yanında beni sürekli tersledi sanki benim fikirlerim gereksiz değersiz gibi davranıyo !!

Muhtemelen tanisi koyulmamis akli problemleri vardir halkimizin yarisi gibi...

Yazdığınız her detayla ilgili yorum yazabilirim, hepsi düşer bana yani. Hayat şartları pahalılık diye kaynanın dibinde oturuyorsunuz, bir de çalışmayıp bir senelik evlilikte bebek için tedavi görüyorsunuz. Bana göre sorun var evet. Daha çok konu açarsınız siz buraya.

Ne yazdığınız ortada bir yerlere çektiğim yok. Size kötü olun diyen yok zaten mesafeli olun yazılıyor. Aradaki farkı anlayamıyorsunuz sanırım.

Ayrıca bana yükselmenize gerek yok, bir papatya çayı için sakinleşin. kayınvalidenize de böyleyseniz kadın belki de haksız yere terslemiyordur sizi.
Bebek konusu yazmıyor burda kaynana sorunu yazıyor

Aynen tedavisiz hamile kalamayacagimi öğrendiğim için mecburen bu şekilde olmak zorunda herşey anladın mı çalışamıyorum ve geç kalmadan tedaviye başlamam gerekiyor yeteri kadar açık oldummu ?

Sen benim konumla ayrıntılı ilgilenme mümkünse canım yeteri kadar sakinim ben Allah sanada böyle bir olay verseydi ki vermesin inşallah ozaman papatya çayını kendin içerdin. Kalp kırmaya gerek yok sayfanın adı 'kadinlar kulübü'

Kadın kadına kötü diyaloglara girmeyelim lütfen

Bebek konusu yazmıyor burda kaynana sorunu yazıyor

Aynen tedavisiz hamile kalamayacagimi öğrendiğim için mecburen bu şekilde olmak zorunda herşey anladın mı çalışamıyorum ve geç kalmadan tedaviye başlamam gerekiyor yeteri kadar açık oldummu ?

Sen benim konumla ayrıntılı ilgilenme mümkünse canım yeteri kadar sakinim ben Allah sanada böyle bir olay verseydi ki vermesin inşallah ozaman papatya çayını kendin içerdin. Kalp kırmaya gerek yok sayfanın adı 'kadinlar kulübü'

Kadın kadına kötü diyaloglara girmeyelim lütfen

Nerden canınız oluyorum? Bakın ben size siz diye hitap ediyorum aynı şekilde de karşılık beklerim. Sizin verdiğiniz detaylardan birisi neticede bir senedir evli olup çalışmayıp bebek için tedavi görmeniz. Yoksa ben müneccim değilim veya kafamdan uydurmadım. Meseleyi sorduğum tek bir cümlelik soru üzerinden cımbızlayıp buralara taşıyan da sizsiniz ayrıca. Kalp kıracak bir şey yazdığımı da düşünmüyorum, aynen kötü diyaloglara girmeye bence de gerek yok. İyi forumlar

Nerden canınız oluyorum? Bakın ben size siz diye hitap ediyorum aynı şekilde de karşılık beklerim. Sizin verdiğiniz detaylardan birisi neticede bir senedir evli olup çalışmayıp bebek için tedavi görmeniz. Yoksa ben müneccim değilim veya kafamdan uydurmadım. Meseleyi sorduğum tek bir cümlelik soru üzerinden cımbızlayıp buralara taşıyan da sizsiniz ayrıca. Kalp kıracak bir şey yazdığımı da düşünmüyorum, aynen kötü diyaloglara girmeye bence de gerek yok. İyi forumlar
Aynen cevap vermeyeceğim daha fazla başkasına söyleyemediginiz kelimeleri burda tanımadığınız insanlara söyleme cesaretinizi anlayışla karşılıyorum hoşçakalın

O da sizin söylediğiniz bir şeye alınıyor böyle tepki veriyor olabilir. En iyisi mesafe koymanız ama El gibi uzak duramam yazmışsınız o zaman çekmek zorundasınız çünkü çözümü maalesef yok bi konuşmayı deneyin yine de açık iletişim etkili olabilir açıkça kendini ifade et

“Bazen bana çok iyiyken bir anda değişiyorsun anne bir sebebi var mı? Birbirimizi kıracak bir şey mi oldu?” Tarzı bir cümleyle konuya girin

O da sizin söylediğiniz bir şeye alınıyor böyle tepki veriyor olabilir. En iyisi mesafe koymanız ama El gibi uzak duramam yazmışsınız o zaman çekmek zorundasınız çünkü çözümü maalesef yok bi konuşmayı deneyin yine de açık iletişim etkili olabilir açıkça kendini ifade et

“Bazen bana çok iyiyken bir anda değişiyorsun anne bir sebebi var mı? Birbirimizi kıracak bir şey mi oldu?” Tarzı bir cümleyle konuya girin
Akşam uzun uzun eşimle de konuştuk herkesin de dediği gibi en güzeli biraz mesafe ama seviyeli bir mesafe. Dediğinizi daha önce denedim ama birşey yok diyip geçiştirdi. Tekrar aynı şeyleri yaşamamak adına en güzeli araya mesafe koymak

Madem mesafe koymak istemiyorsun, laf soktuğu günler durma yanında.

Ben de böyle biriyim malesef. Bazen şeker gibi bazen zehir gibi. Ama kayınvalidenden farkım ben yalnız kalmak istediğim için oluyor. Bazen sadece sessiz bir ortamda oturmak istiyorum. Eğer işgüzarlıktan değil de modu düşük olduğu için böyleyse çok fazla gidip gelme. Her zaman o istediği için de görüşme. Cepte olursun, değer görmemeye başlarsın. Beni darlayan sürekli görüşmek isteyen insanlara hobi öneriyorum yine ben kötü oluyorum. ,🙈 Bir de senden de kaynaklı olabilir. Farkında olmadan kırıyorsan, çok fazla üstüne gidiyorsan tersi tutabilir.

. Ben hep iyi olmak istiyorum haftada 2 gün 3 gün bir kahve içimlik gelim gidim olsun iyi olalım istiyorum ama o bazen öyle bir oluyo ki çok değişik
Iyi olmadığıni görerek yasiyorsunuz.

Burada insanlar tecrubeye binaen size mesafe koyun diyorlar ama siz illa o tavirlara maruz kalmak istiyorsaniz, haftada 2-3" kahve icmeye devam edin tabi

Selam kızlar. Direk konuya giriyorum 1 yıllık evliyim 1 yıl da nişanlı kaldım. Kaynanamla aram nisanliyken o kadar iyiydi ki melek gibiydi resmen bana karşı sadece düğüne az kala biraz kötü huylarını keşfettim ama kapımız ayrı diye ses etmedim. Şuan arkalı önlü evlerimiz balkonlar birbirine bakıyor sorun şu ki kaynanamı çözemiyorum bazen o kadar iyi ki bana karşı resmen öz kızı gibi otururuz kahve sigara içeriz dertlesiriz arkadaş gibi ama bazen o kadar itici ki durup dururken bana laf sokuyor tersliyo tabi bende saygılı bir şekilde cevabını veriyorum. Eşime söyledigimde benim annem bu hep böyleydi onu takma ben onunla konuşursam kavga ederim ve hasta olur diyor(haklı daha önce yaşandı eşim beni savununca hemen hasta olası tutuyo) . Kızlar ben bununla ne yapicam bu git gelleriyle nasıl baş edebilirim kafama takıyorum çok sinirleniyorum ve şuan aşılama surecindeyim stres olmamam lazimken kaynanam beni delirtiyor..... Mesela bugün annemin yanında beni sürekli tersledi sanki benim fikirlerim gereksiz değersiz gibi davranıyo !!
Olabildiğince az görüş.Evine fazla gidip gelme.Tavrini koy.

Eşim de aynı şeyi söylüyor ama ben aramasam bile kendisi sürekli arıyor beni

Arasın, siz daha az konuştukça o sizi sıkıcı bulacak ve uzaklaşacak. Tecrübeyle sabit, eskiden haftada 4 kere telefonla konuştuğum kayınvalidemle en son kurban bayramında gittiğimde görüştüm, sesini bile duymadım bu zamana kadar

Yani, kaynana değil de herhangi bir insan olduğunu farzedin mesela; bir arkadaşınız size böyle gel/gitli, biraz sevmeli biraz laf sokmalı davransaydı nasıl yönetirdiniz ilişkinizi?
Öyle düşünün.
Ya onu tüm halleriyle kabul edeceksiniz ve görmezden geleceksiniz, ya da net bir mesafe koyacaksınız. Kadının karakteri belli ki böyle, kişisel algılamayacaksınız. "Herkese öyle zaten o" diyip geçeceksiniz.
Geçemiyorsanız, her söylediği kafanıza takılıyor ve sizi rahatsız ediyorsa; haftanın 2-3 günü gitmeyeceksiniz.
Yani dışardan bakınca şöyle görüyorum açıkçası: hem kadının karakterini bile bile ilişkiyi sürdürüyorsunuz, hem de "karakteri niye böyle" diye rahatsız oluyorsunuz.

Haftada 2-3 kaynanayla görüşmek zaten biraz abartı.
1'e indirin, bi de öyle deneyin. O da özlesin, siz de.

Dupeduz soyle
Anne sen bazen cok iyisin ama bazen de tam kaynana gibisin
Beni elestiriyorsun annemin yaninda bile laf sokuyorsun o zaman seninle hic gorusesim gelmiyor
Buna devam edersen gelip gitmem valla simdiden soyleyeyim sana de 💁‍♀️

Evet tedaviyle olcam inşallah sorun mu vardı? Konu bebek değil kaynana sorunu diye açtım o konu hakkında yorum yapmak sana düşmez bu 1. İkincisi de cevap vermiyorum demiyorum yorumlara bakarsan saygılı bi şekilde kapatıyorum çenesini demişim kötü niyetli değilim kötü olmak istemiyorum diye öyle bi yorum yazdım farklı yerlere çekmeyin
E sen burdaki elestirilere cat cat cevap veriyorsun tersliyorsun ama kaynanana agzini acamiyorsun saygimi bozmam cirkeflesmem hicbir zaman diyorsun
Bu ne tezatlik 🥴

E sen burdaki elestirilere cat cat cevap veriyorsun tersliyorsun ama kaynanana agzini acamiyorsun saygimi bozmam cirkeflesmem hicbir zaman diyorsun
Bu ne tezatlik 🥴
Doğru ona aslında sizin dediğiniz gibi bi insan olmak lazım ben kafama takacağıma o hasta olsun. Bugünden itibaren kesiyorum zaten muhabbeti dün akşam eşimle de konuştuk zaten oda aynısını söyledi gitme arama baj nasıl değerli olcaksin dedi

Sürekli görüşme, eşin mi görüş diyor. git bazen arkadaşlarınla takıl, ne bilim farklı şeyler dene. sürekli dip dibe olunca illaki sorun çıkar.

Bu ne tezatlik 🥴
Kaynanana ağzını açmıyorsun değil tekrar söylüyorum ben onu gerekeni söylüyorum ama ağzına mı sıçayım kadının? Aranızdaki fark sizi tanımayip onu bir ömür görecek olmam. Tezatlik buysa sizin icin siz öyle yapın o zaman

Sürekli görüşme, eşin mi görüş diyor. git bazen arkadaşlarınla takıl, ne bilim farklı şeyler dene. sürekli dip dibe olunca illaki sorun çıkar.
Eşimde aynısını söyledi farklı yerlere git onun yanına gitme bide böyle dene bakalım dedi haklısınız

Back
X