Valla boyle kaynanalarin ölmesini beklemekten baska care yok. Bende de var bir tane. 6 aylik evliyim ve evliligimin ilk gununden itibaren gorusmuyorum. Allahtan esim ne olduklarini biliyor. Bana hep sen haklisin dedi. Ama ben 6 ay aradan ve verdigim cezadan sonra sirf esimi mutlu etmek icin gitme karari aldim bu gunlerde. Nefret ediyorum oyle boyle degil. Ama esim icin yapacagim. Zaten hayatima asla karistirmam. Eger bana yasattiklarini nikah gunumde yasatmamis olsalardi ben cok cekerdim onlardan. Cunku hep alttan alir ve cok ezilirdim. Ama her seyde bir hayir varmis. Allahim beni seviyormus ki yuzlerini nikah gunu gosterdi ve ben kendime geldi. Simdi bana asla zararlar dokunamaz. Asla izin vermem. Esim de biliyor asla affetmedigimi ve nefret ettigimi. Ama ben esime dedim ki sadece senin icin yapacagim bunu. Onlar bizim 6 ayimizi yediler. Bir cicim gunu bile yasayamadim ugradigimiz sok yuzunden. Ama ailendir. Beni aileme hep gidip geldin. Simdi ben de seninle gelecegim, seni yalniz birakmayacagim. Ve ne oldu goruyorum ki daha gitmeden ben kazandim. Es cok onemli ya ben bunu anladim. Esin seni anliyorsa, birlikte dedikodusunu yapabiliyorsaniz bu insanlarin sikinti olmuyor. Ama diger turlusu cok zor olurdu benim icin. Kesinlikle ayrilirdim. Insallah sizin esiniz de sizi anliyordur. Gerci hicbir isteginizi yaptirmamis ama umarim oyledir.
Valla boyle kaynanalarin ölmesini beklemekten baska care yok. Bende de var bir tane. 6 aylik evliyim ve evliligimin ilk gununden itibaren gorusmuyorum. Allahtan esim ne olduklarini biliyor. Bana hep sen haklisin dedi. Ama ben 6 ay aradan ve verdigim cezadan sonra sirf esimi mutlu etmek icin gitme karari aldim bu gunlerde. Nefret ediyorum oyle boyle degil. Ama esim icin yapacagim. Zaten hayatima asla karistirmam. Eger bana yasattiklarini nikah gunumde yasatmamis olsalardi ben cok cekerdim onlardan. Cunku hep alttan alir ve cok ezilirdim. Ama her seyde bir hayir varmis. Allahim beni seviyormus ki yuzlerini nikah gunu gosterdi ve ben kendime geldi. Simdi bana asla zararlar dokunamaz. Asla izin vermem. Esim de biliyor asla affetmedigimi ve nefret ettigimi. Ama ben esime dedim ki sadece senin icin yapacagim bunu. Onlar bizim 6 ayimizi yediler. Bir cicim gunu bile yasayamadim ugradigimiz sok yuzunden. Ama ailendir. Beni aileme hep gidip geldin. Simdi ben de seninle gelecegim, seni yalniz birakmayacagim. Ve ne oldu goruyorum ki daha gitmeden ben kazandim. Es cok onemli ya ben bunu anladim. Esin seni anliyorsa, birlikte dedikodusunu yapabiliyorsaniz bu insanlarin sikinti olmuyor. Ama diger turlusu cok zor olurdu benim icin. Kesinlikle ayrilirdim. Insallah sizin esiniz de sizi anliyordur. Gerci hicbir isteginizi yaptirmamis ama umarim oyledir.
Farkında mısınız bu cümleyi telaffuz ettiğiniz kişi eşinizin annesi. Konu her ne olursa olsun bir insan için bu cümleyi kurmak ne kadar doğru. Gerçekten çok yazık. Birgün siz de kaynana olacaksınız .
Herseye kuzu gibi evet derseniz daha cok ezerler sizi. Pisirikligi birakin ve dislerinizi gülmek disinda gostermeye baslayin!
Ben sadece su kadarini soyleyeyim. Nikah gunu bana bize gelirken kendi koluna taktigi eskimis gumus bir bileklik taktiktan ve kendisine nikahimiz cok kalabalik oldugu icin siraya girmek istemeyenlerin siz gelinle damada takarsiniz diye verilen altinlari bir gun once dogum yapan kizina verdiklerini soyleyip cebine atip ve benim icin birakin bir lira masraf yapmayi dolabima bir sut bile koymayip ailemi altinlarimizi calip kacmakla sucladi. :) cumlem ne kadar duzgun oldu bilemiyorum. Bunun disinda birsuru sey var. Ustelik bunu kendi kizlarinin eslerinin ailelerine de yapmis bir insan. Ve kayinpeder olacak insan da oyle. Nikah gunu rezillik cikardilar. Ogluna masraf yapmis altinlarla borc odeyecekmis. :) benim esim onlardan bir lira bile almamisken ustelik. O degil bir gun oncesinde dogum yapan gorumcen dugunume gelemedi haliyle ve ben cocuguna altin taktigim halde o kardesine hala altinini takmadi. Ev hediyesi desen saymiyorum bile. :) ama allaha sukur esim yanimda. Sizin esiniz de annesiyle basa cikamiyor belli ki. Size karsi iyiyse esiniz o insanlar zaten uzakta gidin yalandan yuzune gulumseyin. Sonra sallayin gitsin. Herkes anne baba olamaz. Her anne haklidir ama annedir savunmalariyla gelmesin kimse benim karsima cok sinirleniyorum. :)
Nikahin orta yerinde bangir bangir anons yaptirmamis ya!
Esim gercekten soz geciremiyor, farkettim. Annesinin inadi yuzunden, yorulup hungur hungur agladigini bilirim, adamcagizin o halini bilirim. Bir de benim esim anne baba hakkini cok korur, odu kopuyor annesini kirmaktan. Kadin bunu cok cok iyi biliyor. Bir de oyle bir kadin ki bir lafini, inadini o kadar tutturuyor ki sonunda susan siz oluyorsunuz, edepsiz degilseniz ugrasamiyorsunuz. Ilginc birisi ya, yuzunuze guluyor ama arkadan is ceviriyor, bir sekilde sizi kiskacina aliyor. Benim yuzume guluyor, kizim diyor, benim bir tane oglum var, Ben sizin mutlulugunuzu istiyorum diyor, benim icimde cok sey kaldi evlendirken, senin herseyin Dort dortluk olsun diyor, arkadan aboooo 3 kurusun lafini yapiyor, Rosalone da herseyin en pahalisini aliyor, bize Hic sormuyor diyor, yapacagi 3 kurus masraf icin benim dibime gelip kendini acindirarak pazarlik yapiyor, biriktirdigi 3-5 kurus parasini oglunun okulu icin harcamismis, biz biraz destek olsaymisiz bilmem ne, hep de inandim, acidim ona, oglu da hala asik o kadina ya, kadin oglunu dizinin dibinden ayirmamis nerdeyse evlenene kadar, oglum oglum diye diye baglamis kendisine.
Canım daha yeni evlisin bence eşini üzme ne kadar kötü olursa olsun o onun annesi kötülüğünü görmez ve erkekler çocuk gibidir sonuçta senle daha ne kadar tanışıyorki ama öte yanda onu büyüten annesi elbette haksızda olsa onun lafına bakar ama sana tavsiyem sen kötü taraf olma herkez sorun yaşıyor emin ol ama Rabbim büyük de dua et sen Allah rızası için eşini seviyorsan onun için iyi davran ki kayınvalden utansın. Utanmasada eşin görsün bırak olanları emin ol büyük sabır gösterirsen kazanan sen olursun belki kayınvalideni bile kazanırsın yeterki sen sana kırk kötüde davransa sen iyilik et canım bence,ben Rabbime hamd olsun bugünkü mutluluğumu bu sabrıma borçluyum ve bu sabrımdan dolayı eşim hep arkamda
Korkuncsunuz!!!
Korkuncsunuz!!!
Benzer bir konuyu bende bugunlerde acsam mi diye aklimdan gecirmedim degil, azi cogu duz mantik ayni seyleri yasamisiz ve o kizginliklarin, bilenmelerin zamanla azalmasini beklerken daha da artmasini, o an olayin galyaninda insanin sicagi sicagina pek bir sey anlamadigini, dusundukce daha da cok insani gerdigini, sinirlendirdigini iyi bilirim...
Bende buz gibi sogudum, hatta gun gectikce daha da sogudum, daha mesafeliyim artik, o zaman da lafimi esirgemedim, ama haddimi hic bir zaman asmadim, ama bundan sonra pek had mad tanimam, soylerim sanirim, onlarda benden biraz daha ellerini ayaklarini cektiler zaten...
Yapmaniz gereken bence, ben elimden geldigince yapmaya calisiyorum, size yakisan sekilde ne yuz goz olmak ne de dusman olmak, ne yalandan deli gibi siritmak ne de somurtup oturmak, orta yolunu bulun iste...
Bu dediklerini Ben de biliyorum. Ama bu kadin bana ragmen, inatla en son artik o anonsu yaptirdi ya benim gozumden gonlumden dustu orada. Ben bu kadina bu nefretle nasil iyi davranayim, icimden gelmiyor o kadina iyi davranmak, iki dk oturalim ya laf soyleyesim geliyor, ya kavga edesim, onun sevgisini de, kendisini de istemiyorum, bir de bana telde hala ben annen degil miyim diyor, annem de kizdi bana o oyle deyince, annemler zorla yolluyor valla.
Sığsınız. Burada kimse bana humanist tavirlar sergilemesin. Anne baba sifatini bos yere kazanmis insanlara anne babadir diyerek laf soylenmez mantigini guden insanlarla tartisacak bir sey olamaz. Bu dusunceyi kabul ettiginiz an karsi karsiya kalacaginiz butun hakaretleri, iftiralari kabul etmis oluyorsunuz. Neyse ben ne desem de insan basina gelmeden anlayamaz zaten. Ben de bir seyler yasamadan once boyle bir yazi gorsem e yuh diyebilirdim belki. Yine de beni anlayabilmeniz icin yasadiklarimi yasayin gibi bir temennide bulunmayacagim. Cok buyuk beddua olur cunku. Umarim sizler her zaman anne baba sifatini tam manasiyla hak eden insanlarla karsilasirsiniz ve beni hicbir zaman anlayamazsiniz. Daha da aciklayamayacagim dusuncelerimi. Okuyan anlar zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?