• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorununu nasil astiniz bayanlar?

rosalone

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2012
892
320
73
37
Merhaba arkadaslar,

Bilenler bilir, benim kaynana sorunum var. sorunum su, esim annesine inanilmaz duskun, oyle ki bu dunyadaki tek hayali annesini mutlu etmek olan birisi. Ben kendim ogretmenim, esim muhendis, okumus ve hala okumakta olan insanlariz. Kaynanam ise cahil hatta tabiri caizse gorgusuz biri. Biz Nisanli iken benim arkamdan, ailemin arkasindan esime surekli konustu, 3 kurus masrafi buyuttu de buyuttu, esim surekli onun laflariyla dolar, aramiz birsey olmamasina ragmen surekli benimle tartisirdi.

Benimle surekli inatlasti kaynanam, omrumde bir defa dugunum olacak ama sanki kendi dugunu olacakmis gibi surekli kendi istedikleri noktasinda ogluna konusup konusup benimle kavga ettire ettire birseyleri hep Kabul etmek zorunda kaldim, cunku cok inatti, esim onu ikna edemedikce bana donuyordu ve Ben Lanet olsun, yetsin bitsin bu dugun deyip kaynanamin istediklerini Kabul ediyordum, aileme de Kabul ettiriyordum, sagolsun benim Ailem kaynana gibi inat etmezlerdi benim mutlulugum onunde.

Birkac ornek vereyim mesela, kaynananin memlekette kina kadin- erkek karisik olurmus(!) biz tabi bunu Kabul etmedik, omrumde bir kere kinam olacak, muhafazakar arkadaslarim oynamaz, hatta orada durmazlar bile, ama o kadar kavga ettik bu kina yuzunden o kadar kavga ettik ki kaynana asla ikna olmadi, nerdeyse nisan bozulacakti ve Ben esimle kavgalarim sonucu Lanet olsun deyip tamam dedim, kinama kendi erkek akrabalarini soktu zorla, onca kadinin arasinda oturttu, ve herkes tarafindan kinandik, komsularimiz hep kalkti gitti adamlar var diye, esim ve Ben su Lanet kina bitsin diye diye oturduk ve mutlu olan tek kisi kaynana oldu orada. Hatta bir ara erkek kardesim erkekler ciksin demis, kaynana hemen yanina gidip kardesimin azarlamis, kardesim dovecektim orada sirf senin mutlulugun icin sustum dedi dugunden sonra bana.

Diger mesele de kinamda gorumcemin de bindalli giymesi idi. Ben sadece ben giymek istiyorum, gelin giyer onu dedim. Kaynana yine oglunu doldura doldura ustume saldi ve Ben istemememe, hatta gorumce dahi istememesine ragmen kaynana ve oglunun zoruyla gelin- gorumce bindalli ile ciktik meydana. (Gorenler bunu da garipsedi ama ben de o gorumcenin kinasinda alli-pullu bindallimi giyecegim, Kim ne derse desin!)

Diger mesele de ben,esim ve ailem dugunde anons istemedigimizi dugunden once ozellikle soyledik kaynanaya. Ne o oyle gorgusuzluk, takan var takamayan var, tam bir gorgusuzluk diye ozellikle agir laflarla istemedigimi soyledim ben. Ama kaynana bu durur mu, tam da dugunun ortasinda zorla kolundan cekerek akrabasini bangir bangir takilari anons ettirdi, salonu inlete inlete. O an o kargasada sesimi cikaramadim, cikarcak gibi oldum esim yanimda birak dedi, cunku o da anasi mutlu olsun istiyor yine. O kirilmasin istiyor ve ben gelinligimle sustum kaldim orada anonsun ortasinda ama yer yarilsa da yerin dibine girsem dedim, butun akrabalarimiz kinadi bu ne boyle diye, bizimkiler anons da yaptirmadilar, cunku bizde boyle gorgusuz bir adet yoktur.

Daha benim ve ailemin arkasindan konusmalar, ortaya atilan ne fitneler bir bilseniz. Onun ortaya attigi fitne yuzunden resmen nisan atiyorduk, esimle manyaklar gibi kavgalar ettik. Ve ben hastanelik olana kadar mahvoldum dugun zamani.

Bunlarin hepsine dugune kadar goz yumdum ama hep esimle huzurumuz icin. Yalniz arkama donup baktigimda en mutlu gunumu rezil ettigini goruyorum bu kaynananin. Artik karisamiyor cok sukur, esimle uzaklardayiz. Yalniz oyle bir sorunum var ki ben kaynanadan buz gibi sogudum! Annem diyor ki neleri var, gecmise bir sunger cek, annem de, hizmet et, yuzune gul, iyi olan sen ol diyor, cok saf kalpli kendisi. Esim ki hala annesine asik, annesine iyi davranmami istiyor, ama ben ne yaparsam yapayim icimden gelmiyor, kadindan resmen nefret ediyorum o gunlerden sonra. Sizce ben ne yapmaliyim? Sizlerin de nefret ettiginiz halde yuzune guldugunuz kaynanalariniz var mi? Allah askina yuregimdeki nefreti dindirecek birseyler soyleyin, cunku yarin ailemin zoruyla kaynanagile gidiyorum.

Son düzenleme:
Evleneli neredeyse 2 yıl olmuş düğün zamanı olanlar hakkında ne yapabiliriz? O zaman kabul edip evlenmeyecektiniz..o zaman sırf evlenmek için herşeye tamam diyosunuz sonra evlenip evliliğin düşündüğünüz gibi olmadığını idrak edince birden düğünde olanlar nişanda takılanlar ağırınıza gitmeye başlıyor..ee siz elalemin adamlarına bu kadar boncuk bulmuş muamelesi yaparsanız analarıda vay be benim oğlumu almak istiyorsa benim dediğim olacak pozlarına girer tabi..adamlarda vay be ben neymişim oluyor zaten :))

Evlenmeyecektiniz malesef olmuşla ölmüşe çare yok..

Valla boyle kaynanalarin ölmesini beklemekten baska care yok. Bende de var bir tane. 6 aylik evliyim ve evliligimin ilk gununden itibaren gorusmuyorum. Allahtan esim ne olduklarini biliyor. Bana hep sen haklisin dedi. Ama ben 6 ay aradan ve verdigim cezadan sonra sirf esimi mutlu etmek icin gitme karari aldim bu gunlerde. Nefret ediyorum oyle boyle degil. Ama esim icin yapacagim. Zaten hayatima asla karistirmam. Eger bana yasattiklarini nikah gunumde yasatmamis olsalardi ben cok cekerdim onlardan. Cunku hep alttan alir ve cok ezilirdim. Ama her seyde bir hayir varmis. Allahim beni seviyormus ki yuzlerini nikah gunu gosterdi ve ben kendime geldi. Simdi bana asla zararlar dokunamaz. Asla izin vermem. Esim de biliyor asla affetmedigimi ve nefret ettigimi. Ama ben esime dedim ki sadece senin icin yapacagim bunu. Onlar bizim 6 ayimizi yediler. Bir cicim gunu bile yasayamadim ugradigimiz sok yuzunden. Ama ailendir. Beni aileme hep gidip geldin. Simdi ben de seninle gelecegim, seni yalniz birakmayacagim. Ve ne oldu goruyorum ki daha gitmeden ben kazandim. Es cok onemli ya ben bunu anladim. Esin seni anliyorsa, birlikte dedikodusunu yapabiliyorsaniz bu insanlarin sikinti olmuyor. Ama diger turlusu cok zor olurdu benim icin. Kesinlikle ayrilirdim. Insallah sizin esiniz de sizi anliyordur. Gerci hicbir isteginizi yaptirmamis ama umarim oyledir.

Valla boyle kaynanalarin ölmesini beklemekten baska care yok. Bende de var bir tane. 6 aylik evliyim ve evliligimin ilk gununden itibaren gorusmuyorum. Allahtan esim ne olduklarini biliyor. Bana hep sen haklisin dedi. Ama ben 6 ay aradan ve verdigim cezadan sonra sirf esimi mutlu etmek icin gitme karari aldim bu gunlerde. Nefret ediyorum oyle boyle degil. Ama esim icin yapacagim. Zaten hayatima asla karistirmam. Eger bana yasattiklarini nikah gunumde yasatmamis olsalardi ben cok cekerdim onlardan. Cunku hep alttan alir ve cok ezilirdim. Ama her seyde bir hayir varmis. Allahim beni seviyormus ki yuzlerini nikah gunu gosterdi ve ben kendime geldi. Simdi bana asla zararlar dokunamaz. Asla izin vermem. Esim de biliyor asla affetmedigimi ve nefret ettigimi. Ama ben esime dedim ki sadece senin icin yapacagim bunu. Onlar bizim 6 ayimizi yediler. Bir cicim gunu bile yasayamadim ugradigimiz sok yuzunden. Ama ailendir. Beni aileme hep gidip geldin. Simdi ben de seninle gelecegim, seni yalniz birakmayacagim. Ve ne oldu goruyorum ki daha gitmeden ben kazandim. Es cok onemli ya ben bunu anladim. Esin seni anliyorsa, birlikte dedikodusunu yapabiliyorsaniz bu insanlarin sikinti olmuyor. Ama diger turlusu cok zor olurdu benim icin. Kesinlikle ayrilirdim. Insallah sizin esiniz de sizi anliyordur. Gerci hicbir isteginizi yaptirmamis ama umarim oyledir.

Malesef esim annesine asik biri. Bana da birak dugunu, kinayi, kim ne yaparsa yapsin, biz beraber olalim yeter ki diyordu. Ama diger yandan da kaynana oyle bir kanina giriyordu ki, ama oglum ben kinayi boyle istiyorum, ama oglum Ben o kadar bilezik takiyorsam anons da yaptiririm, o kizin tek hayali abisinin kinasinda bindalli giymek, Rosalone da cok patavatsiz, ne var benim kizim da giyse bilmem ne kanina giriyordu adamin. Esim de ne olacak birak su kinayi, dugunu, bindalliyi, kim ne istiyorsa yapsin, sen ve Ben beraber olalim yeter ki diyordu, herkesin icinde anasina bagirdi bile kadin aglaya aglaya inadindan vazgecmedi, hepimizi pes ettirdi, kaldi ki anonsu da herkesin icinde pat diye yaptirdi, inanin o kadar yoruldum ki o gorgusuzle ugrasmaktan, inatlasmaktan, esimle tartismaktan artik Lanet dugun bitsin diye bekledim hep. Sizin basiniza ne geldi?

Farkında mısınız bu cümleyi telaffuz ettiğiniz kişi eşinizin annesi. Konu her ne olursa olsun bir insan için bu cümleyi kurmak ne kadar doğru. Gerçekten çok yazık. Birgün siz de kaynana olacaksınız .

Ben sadece su kadarini soyleyeyim. Nikah gunu bana bize gelirken kendi koluna taktigi eskimis gumus bir bileklik taktiktan ve kendisine nikahimiz cok kalabalik oldugu icin siraya girmek istemeyenlerin siz gelinle damada takarsiniz diye verilen altinlari bir gun once dogum yapan kizina verdiklerini soyleyip cebine atip ve benim icin birakin bir lira masraf yapmayi dolabima bir sut bile koymayip ailemi altinlarimizi calip kacmakla sucladi. :) cumlem ne kadar duzgun oldu bilemiyorum. Bunun disinda birsuru sey var. Ustelik bunu kendi kizlarinin eslerinin ailelerine de yapmis bir insan. Ve kayinpeder olacak insan da oyle. Nikah gunu rezillik cikardilar. Ogluna masraf yapmis altinlarla borc odeyecekmis. :) benim esim onlardan bir lira bile almamisken ustelik. O degil bir gun oncesinde dogum yapan gorumcen dugunume gelemedi haliyle ve ben cocuguna altin taktigim halde o kardesine hala altinini takmadi. Ev hediyesi desen saymiyorum bile. :) ama allaha sukur esim yanimda. Sizin esiniz de annesiyle basa cikamiyor belli ki. Size karsi iyiyse esiniz o insanlar zaten uzakta gidin yalandan yuzune gulumseyin. Sonra sallayin gitsin. Herkes anne baba olamaz. Her anne haklidir ama annedir savunmalariyla gelmesin kimse benim karsima cok sinirleniyorum. :)

Farkında mısınız bu cümleyi telaffuz ettiğiniz kişi eşinizin annesi. Konu her ne olursa olsun bir insan için bu cümleyi kurmak ne kadar doğru. Gerçekten çok yazık. Birgün siz de kaynana olacaksınız .

Evet farkindayim ve sonuna kadar arkasindayim. Annelik sifati her zaman iyi temennileri hak etmez. Bu gorusten vazgecin. Anne olmak insani butun iyi ozellikleri tasimak degildir. Oyle bir anne veya kayinvalide olacaksam allah bana o gunleri gostermesin.

Herseye kuzu gibi evet derseniz daha cok ezerler sizi. Pisirikligi birakin ve dislerinizi gülmek disinda gostermeye baslayin!

Bu asla pisiriklik degil, karsimda inat mi inat cahil bir kaynana ve cocuklugundan beri ona asik yetismis, her dedigini yapmis, asla kalbini kirmamis ve evlenmek istedigim esim var. kaynana oyle bir inat ki ben, esim, annem, babam, kayinbabam asla vazgeciremedik kadini inadindan, esim yoruldu arada ve bana yalvardi resmen ne olur ne olacaksa olsun bitsin yeter ki sen ve Ben evlenelim diye, yoksa asla kaynana ikna olmuyordu, ikna olmus gibi gozuktugu anons konusunda da salonun ortasinda yapti pisligini.

Ben sadece su kadarini soyleyeyim. Nikah gunu bana bize gelirken kendi koluna taktigi eskimis gumus bir bileklik taktiktan ve kendisine nikahimiz cok kalabalik oldugu icin siraya girmek istemeyenlerin siz gelinle damada takarsiniz diye verilen altinlari bir gun once dogum yapan kizina verdiklerini soyleyip cebine atip ve benim icin birakin bir lira masraf yapmayi dolabima bir sut bile koymayip ailemi altinlarimizi calip kacmakla sucladi. :) cumlem ne kadar duzgun oldu bilemiyorum. Bunun disinda birsuru sey var. Ustelik bunu kendi kizlarinin eslerinin ailelerine de yapmis bir insan. Ve kayinpeder olacak insan da oyle. Nikah gunu rezillik cikardilar. Ogluna masraf yapmis altinlarla borc odeyecekmis. :) benim esim onlardan bir lira bile almamisken ustelik. O degil bir gun oncesinde dogum yapan gorumcen dugunume gelemedi haliyle ve ben cocuguna altin taktigim halde o kardesine hala altinini takmadi. Ev hediyesi desen saymiyorum bile. :) ama allaha sukur esim yanimda. Sizin esiniz de annesiyle basa cikamiyor belli ki. Size karsi iyiyse esiniz o insanlar zaten uzakta gidin yalandan yuzune gulumseyin. Sonra sallayin gitsin. Herkes anne baba olamaz. Her anne haklidir ama annedir savunmalariyla gelmesin kimse benim karsima cok sinirleniyorum. :)

Nikahin orta yerinde bangir bangir anons yaptirmamis ya!

Esim gercekten soz geciremiyor, farkettim. Annesinin inadi yuzunden, yorulup hungur hungur agladigini bilirim, adamcagizin o halini bilirim. Bir de benim esim anne baba hakkini cok korur, odu kopuyor annesini kirmaktan. Kadin bunu cok cok iyi biliyor. Bir de oyle bir kadin ki bir lafini, inadini o kadar tutturuyor ki sonunda susan siz oluyorsunuz, edepsiz degilseniz ugrasamiyorsunuz. Ilginc birisi ya, yuzunuze guluyor ama arkadan is ceviriyor, bir sekilde sizi kiskacina aliyor. Benim yuzume guluyor, kizim diyor, benim bir tane oglum var, Ben sizin mutlulugunuzu istiyorum diyor, benim icimde cok sey kaldi evlendirken, senin herseyin Dort dortluk olsun diyor, arkadan aboooo 3 kurusun lafini yapiyor, Rosalone da herseyin en pahalisini aliyor, bize Hic sormuyor diyor, yapacagi 3 kurus masraf icin benim dibime gelip kendini acindirarak pazarlik yapiyor, biriktirdigi 3-5 kurus parasini oglunun okulu icin harcamismis, biz biraz destek olsaymisiz bilmem ne, hep de inandim, acidim ona, oglu da hala asik o kadina ya, kadin oglunu dizinin dibinden ayirmamis nerdeyse evlenene kadar, oglum oglum diye diye baglamis kendisine.

Son düzenleme:
Canım daha yeni evlisin bence eşini üzme ne kadar kötü olursa olsun o onun annesi kötülüğünü görmez ve erkekler çocuk gibidir sonuçta senle daha ne kadar tanışıyorki ama öte yanda onu büyüten annesi elbette haksızda olsa onun lafına bakar ama sana tavsiyem sen kötü taraf olma herkez sorun yaşıyor emin ol ama Rabbim büyük de dua et sen Allah rızası için eşini seviyorsan onun için iyi davran ki kayınvalden utansın. Utanmasada eşin görsün bırak olanları emin ol büyük sabır gösterirsen kazanan sen olursun belki kayınvalideni bile kazanırsın yeterki sen sana kırk kötüde davransa sen iyilik et canım bence,ben Rabbime hamd olsun bugünkü mutluluğumu bu sabrıma borçluyum ve bu sabrımdan dolayı eşim hep arkamda :16::16::16::16::16::16::16:

Nikahin orta yerinde bangir bangir anons yaptirmamis ya!

Esim gercekten soz geciremiyor, farkettim. Annesinin inadi yuzunden, yorulup hungur hungur agladigini bilirim, adamcagizin o halini bilirim. Bir de benim esim anne baba hakkini cok korur, odu kopuyor annesini kirmaktan. Kadin bunu cok cok iyi biliyor. Bir de oyle bir kadin ki bir lafini, inadini o kadar tutturuyor ki sonunda susan siz oluyorsunuz, edepsiz degilseniz ugrasamiyorsunuz. Ilginc birisi ya, yuzunuze guluyor ama arkadan is ceviriyor, bir sekilde sizi kiskacina aliyor. Benim yuzume guluyor, kizim diyor, benim bir tane oglum var, Ben sizin mutlulugunuzu istiyorum diyor, benim icimde cok sey kaldi evlendirken, senin herseyin Dort dortluk olsun diyor, arkadan aboooo 3 kurusun lafini yapiyor, Rosalone da herseyin en pahalisini aliyor, bize Hic sormuyor diyor, yapacagi 3 kurus masraf icin benim dibime gelip kendini acindirarak pazarlik yapiyor, biriktirdigi 3-5 kurus parasini oglunun okulu icin harcamismis, biz biraz destek olsaymisiz bilmem ne, hep de inandim, acidim ona, oglu da hala asik o kadina ya, kadin oglunu dizinin dibinden ayirmamis nerdeyse evlenene kadar, oglum oglum diye diye baglamis kendisine.

Valla arkadasim kiyaslamak istemem tabi ki hakikaten cirkef bir kadinmis ama benimki ailemi hirsizlikla sucladi. :) daha fazla ne olabilir ki? Bence sen hic umursama. Diyorum ya esin sana karsi iyiyse gerisi hic onemli degil. Git o senin nasil yalandan yuzune guluyorsa sen de onun yuzune oyle gul. Bu tip insanlar samimiyeti asla hak etmeyen insanlar. Kendi yuvan icin, kocandan eminsen hic takma onu. 10 dakikalik zevk icin cocuk dunyaya getiren herkes ana baba olmaz. Bu bilinc artik yerlesmeli. O sifati hak etmek icin cok seyler lazim. Seninki de hak etmeyen bencilin teki. He he de gec. Karistirma hayatina.

Korkuncsunuz!!!

Benzer bir konuyu bende bugunlerde acsam mi diye aklimdan gecirmedim degil, azi cogu duz mantik ayni seyleri yasamisiz ve o kizginliklarin, bilenmelerin zamanla azalmasini beklerken daha da artmasini, o an olayin galyaninda insanin sicagi sicagina pek bir sey anlamadigini, dusundukce daha da cok insani gerdigini, sinirlendirdigini iyi bilirim...
Bende buz gibi sogudum, hatta gun gectikce daha da sogudum, daha mesafeliyim artik, o zaman da lafimi esirgemedim, ama haddimi hic bir zaman asmadim, ama bundan sonra pek had mad tanimam, soylerim sanirim, onlarda benden biraz daha ellerini ayaklarini cektiler zaten...
Yapmaniz gereken bence, ben elimden geldigince yapmaya calisiyorum, size yakisan sekilde ne yuz goz olmak ne de dusman olmak, ne yalandan deli gibi siritmak ne de somurtup oturmak, orta yolunu bulun iste...

Canım daha yeni evlisin bence eşini üzme ne kadar kötü olursa olsun o onun annesi kötülüğünü görmez ve erkekler çocuk gibidir sonuçta senle daha ne kadar tanışıyorki ama öte yanda onu büyüten annesi elbette haksızda olsa onun lafına bakar ama sana tavsiyem sen kötü taraf olma herkez sorun yaşıyor emin ol ama Rabbim büyük de dua et sen Allah rızası için eşini seviyorsan onun için iyi davran ki kayınvalden utansın. Utanmasada eşin görsün bırak olanları emin ol büyük sabır gösterirsen kazanan sen olursun belki kayınvalideni bile kazanırsın yeterki sen sana kırk kötüde davransa sen iyilik et canım bence,ben Rabbime hamd olsun bugünkü mutluluğumu bu sabrıma borçluyum ve bu sabrımdan dolayı eşim hep arkamda :16::16::16::16::16::16::16:

Bu dediklerini Ben de biliyorum. Ama bu kadin bana ragmen, inatla en son artik o anonsu yaptirdi ya benim gozumden gonlumden dustu orada. Ben bu kadina bu nefretle nasil iyi davranayim, icimden gelmiyor o kadina iyi davranmak, iki dk oturalim ya laf soyleyesim geliyor, ya kavga edesim, onun sevgisini de, kendisini de istemiyorum, bir de bana telde hala ben annen degil miyim diyor, annem de kizdi bana o oyle deyince, annemler zorla yolluyor valla.

Gelinler mi kaynanalar mı?😄😄
Vallaha benimki yine iyiymiş.Gerçi ben evlenirken hiçbir şeye karışmadı ilgilenmedi bile.Bir de kına gecesi yapıcam deyince bana "Aaaa o da ne hayatımda duymadım,siz köylü müsünüz ?" demişti😄😄😄Napim eşimin annesi saygı duymak lazım o da öyle biri işte kavga mı edeyim koskoca kadınla?😄

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Son düzenleme:

Sığsınız. Burada kimse bana humanist tavirlar sergilemesin. Anne baba sifatini bos yere kazanmis insanlara anne babadir diyerek laf soylenmez mantigini guden insanlarla tartisacak bir sey olamaz. Bu dusunceyi kabul ettiginiz an karsi karsiya kalacaginiz butun hakaretleri, iftiralari kabul etmis oluyorsunuz. Neyse ben ne desem de insan basina gelmeden anlayamaz zaten. Ben de bir seyler yasamadan once boyle bir yazi gorsem e yuh diyebilirdim belki. Yine de beni anlayabilmeniz icin yasadiklarimi yasayin gibi bir temennide bulunmayacagim. Cok buyuk beddua olur cunku. Umarim sizler her zaman anne baba sifatini tam manasiyla hak eden insanlarla karsilasirsiniz ve beni hicbir zaman anlayamazsiniz. Daha da aciklayamayacagim dusuncelerimi. Okuyan anlar zaten.

Benzer bir konuyu bende bugunlerde acsam mi diye aklimdan gecirmedim degil, azi cogu duz mantik ayni seyleri yasamisiz ve o kizginliklarin, bilenmelerin zamanla azalmasini beklerken daha da artmasini, o an olayin galyaninda insanin sicagi sicagina pek bir sey anlamadigini, dusundukce daha da cok insani gerdigini, sinirlendirdigini iyi bilirim...
Bende buz gibi sogudum, hatta gun gectikce daha da sogudum, daha mesafeliyim artik, o zaman da lafimi esirgemedim, ama haddimi hic bir zaman asmadim, ama bundan sonra pek had mad tanimam, soylerim sanirim, onlarda benden biraz daha ellerini ayaklarini cektiler zaten...
Yapmaniz gereken bence, ben elimden geldigince yapmaya calisiyorum, size yakisan sekilde ne yuz goz olmak ne de dusman olmak, ne yalandan deli gibi siritmak ne de somurtup oturmak, orta yolunu bulun iste...

Ben de o anin sicagi ile birsey hissetmedim ama dusundukce ve arkadaslarin dugunlerini gordukce omrumun en mutlu zamanlarini nasil rezil ettigini goruyorum ve uzuluyorum, hele de diyorum ya univ mezunu insanlariz, univ mezunu arkadaslarimizin, es- dostumuzun onunde bangir bangir anons yaptirdi ya, rezil rusva etti bizi gorgusuz, kendisi mutlu oldu yapacagini yapinca.

Daha da tepeme binerdi ama Ben mesafeli dura dura soguttum kendimden, uzak olsun bana, sevgisini de istemiyorum kendisini de.

Bu dediklerini Ben de biliyorum. Ama bu kadin bana ragmen, inatla en son artik o anonsu yaptirdi ya benim gozumden gonlumden dustu orada. Ben bu kadina bu nefretle nasil iyi davranayim, icimden gelmiyor o kadina iyi davranmak, iki dk oturalim ya laf soyleyesim geliyor, ya kavga edesim, onun sevgisini de, kendisini de istemiyorum, bir de bana telde hala ben annen degil miyim diyor, annem de kizdi bana o oyle deyince, annemler zorla yolluyor valla.

ben kulağım duya duya neler yaşadım canım ve ben hala aynı evde oturuyorum eşimin ailesi ile yeni evlendiğimde daha bir haftalık gelinken gözümde yaşım eksik olmadı ama yılmadım ne olursa olsun insanlara kim olursa olsun iyi davranacağım diye kendime söz verdim Allah rızası için dedim ve sustum ama kazanan ben oldum öyle iyi davranacağım ki herkeze, herkez beni arayacak soracak dedim ve hamd olsun bu günüme şimdi kendi annem gibi o eski günler geride kaldı ben o günlerde inat ettip git git nefret edip uzaklaşsaydım bugün sadece eşim ve ben olurduk buda eşimi üzerdi ailesinden uzak olmak canım

Sığsınız. Burada kimse bana humanist tavirlar sergilemesin. Anne baba sifatini bos yere kazanmis insanlara anne babadir diyerek laf soylenmez mantigini guden insanlarla tartisacak bir sey olamaz. Bu dusunceyi kabul ettiginiz an karsi karsiya kalacaginiz butun hakaretleri, iftiralari kabul etmis oluyorsunuz. Neyse ben ne desem de insan basina gelmeden anlayamaz zaten. Ben de bir seyler yasamadan once boyle bir yazi gorsem e yuh diyebilirdim belki. Yine de beni anlayabilmeniz icin yasadiklarimi yasayin gibi bir temennide bulunmayacagim. Cok buyuk beddua olur cunku. Umarim sizler her zaman anne baba sifatini tam manasiyla hak eden insanlarla karsilasirsiniz ve beni hicbir zaman anlayamazsiniz. Daha da aciklayamayacagim dusuncelerimi. Okuyan anlar zaten.

Kendine gel!!!
Sen anne baba sifatini haketmiyorlar dememissin ki, "OLMESINE" gun saymak en mantiklisi demissin!!!
Sirf bir insanla sorun yasadin diye olmesini dilemek sigligin, vicdansizligin dik alasidir, hem de esinizin annesi, hic mi caniniz yanmaz yarin bir gun o kadina bir sey olsa, hadi ona yanmadi, esinize bile mi, beyni de vicdani da sig olan asil sizsiniz!!!
Konu sahibine cevap verdim zaten ayni seyleri yasadim hemen hemen, saymakla bitmez ama mesafemi koydum, lafimi soyledim cekildim, ama olmesini dilemedim...
Anne baba sifatini falan gecin umarim insanlar sizin gibi birileri ile karsilasmaz!!!

Back