Kaynana sorunu 3.evre

yenigelinolmus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2017
127
43
34
Hanımlar burda açtığım 3.konum. İlk iki konum 2 ay arayla bir kayınvalide sorununun nasıl ilerlediğini kangrene doğru yol aldığını gösteren bir gelişim tablosu gibi. Sadede geleyim.

Kayınailesigiller sürekli görüşmüyoruz diye 8 aydır daimi bizi darlamak hatta boşanma noktasına getirmek suretiyle kafamızın Etini yediler. Evde huzur kalmamıştı. En son eşim bu konu çözülmez onlar da değişmez ben seni daha fazla üzmek istemiyorum boşanalım demişti. Benim de gururum kırıldı günlerce ayrı yattık vs. Tabi bu süreçte 3 hafta kayınvalideler ile görüşmedik. İlk 2 haftası herşey normaldi. İşimiz olduğundan görüşememiştik-sözde-anlayışla karşılamışlardı. 3. Hafta da boşanma şidddetşi kavgalardan dolayı gidemedik. Bende arayıp sormadım telefonlarını açmadım. Çünkü bizi o hale getirdikleri için çok kızgındım.

O haftanın sonunda biz eşimle biraz toparladık ve onları yemeye çağırdık. Binbir hazırlık yaptım enfes masalar kurdum ama onlar daha kapıdan girmeden laf sokmaya başladılar. En son da da babası döküldü. Eşim ben ve babası konuşuyorduk. Ben güzel bir dille durumumuzdan bahsediyordum filan. O arada annesi geldi konuya dahil oldu bana ilk söylediği cümle "buzdolabı gibisin, senin 1 Güler yüzünü görmedim" oldu. Ama nasıl vurgulu vurgulu söylüyor. Bastıra bastıra. Şok oldum gerçekten çok üzüldüm. Çünkü onlara asla surat asmamıştım. Ayrıca hiç aramıyorsun ddi. Ben gereken cevapları verdim güzelce de konuştum. Detayları anlatırsam konu hepten uzayacağı için kısa kesiyorum. Ama kadına biz boşanıyorduk ayrı yattık siz böyle yaptıkça biz evde kavga ediyoruz bile dedim. Bana gayet normal bi şekilde olabilir ne var bunda dedi. Eşim ve kayınpederim ortamı toparlamaya çalıştı. Kadının öyle demek istemediğini ima etmeye çalıştılar kadın da lafı çevirsin diye ama sözümün arkasındayım dedi ısrarla. En son konu geçmişi unutalım önümüze bakalım şeklinde kayınpederin toplamasıyla geçti. Ben olayın şokunu atlatamamoltım. Ama günler geçtikçe o gün söylediği sözler geliyo aklıma ve iyice kızıyorum ona. Eşime kızıyorum annesi bana öyle dediğinde hiç bi tepki vermediği için. Neyse bu olaylar olalı da 2-3 hafta olmuştur. Sizden bu durumla ilgili yorum ve Öner'i bekliyorum.

Şimdi bugün bu olayı yazmamla ilgili son durumu da anlatayım. Eşimin Doğum günü sebebiyle kv yi aradım. Çarş. bn sürpriz yapacağım perş. de hep beraber kutlarız diye. Daha ben söylemeden baban o gün yemek yiyelim diyor ama bnde planları vardır ddm dedi. Bnde söyledim. Tamam ertesi gün yemek yeriz ama o gün düğün var oraya da gidersiniz(daha önce davetiyeyi vermiş biz unutmusuz eşimin arkadaşının uzaktan) dedi. Bende tamam öyle yaparız ddm arada başka laflar da soktu duymamazlıktan gelip kapattım.

Şimdi normalde yarın önce görüşüp üstüne düğüne gidecektik. Ama bana taaaa akşam eşim diyor ki gündüz annem aradı konuştuk . Yarın düğüne gideceğiz diye cuma görüşelim dedim diyo . Bende kızdım kime sordun da planı değiştiriyorsun diye. Ki bana kalırsa annesi değiştirdi belki de planı. Cuma kuaföre gideceğim ben akşam da valiz hazırlıcaktım dedim. Hafta sonluk ufak tatile gidecektik Doğum günü hediyesi gbi ben ayarlamıştım. Bu sefer yüzü düştü tamam senin istediğin gbi olsun iyi ben ayarlarım bilmemne ama evde geeginlik. Doğum günü se zehir oldu. Yattı uyudu. Pastasını bile yemedik. Özel hiç bi paylaşımımız olmadı. Şimdi cuma görüşürsek hem valiz kuaför işi aksıxak hemde geç Eve geleceğiz muhtemelen gece 1e kadar oturtacaklar. ertesi gün sabah erken kalkamayacağız. Zaten 2 günlük gideceğimiz yere geç gideceğiz . Hiç istemiyorum cuma görüşmek ama içimden de hep kendimi sorguluyorum yanlış mı yapıyorum inat mı ediyorum inat için huzursuzluk yapan bn miyim diye. Ama bana sorulmadan kendi aralarında anlaşılması, hatta tatil için Cuma'dan mı çıkacağız cumartesi mi diye sorup cumartesiyi duyunca hiç bişi söylemeyip 2 saat sonra bunu söylemesi, bilmiyorum

Kv onu 2-3 güne 1 aramamı istiyormuş , derdimi ona anlatmamı istiyormuş. Annem geldiğinde 10 gün kalmış 1 kahvaltıya çağırmamışım. (10 gün kaldıysa bunun 5 günü Zaten görüştük ya dedim, ben üçümüz senin annen ben sen istiyordum kadın kadına dedi, yine beğenmemiş yani. Gün aşırı sürekli plann yaptı bizim plan yapmamıza izin bile vermedi. Kaldı ki 10 gün kalırken annem benim de tatilimdi kişisel işlerini halletmem gerekiyordu. Oysa o 10 gün onla olmamı beklemiş sanırım)

Boşanmanın eşiğinden dönmüşsünüz, çok mu önemli düğün doğumgünü tatil... biraz kendi kendinize kalsanız.

Kv nin dediğine özel olarak takılmasım ben, çok da önemli değil çünkü.

Tatil derken 2 gün 1 gecelik hafta sonu kaçamağı olsun sessiz sakin yerde diye istedim. Evde olunca iş güç derken kaliteli zaman geçiremiyoruz diye. Düğüne bişey diyemem beni afaroz ederler

HANIMLAR, bu arada en önemli detayı yazmadım. Kayınvalide bana bu lafları ederken benim dedem hastanede yatıyordu. Yoğun bakımlara girip çıkıyordu. Bu olaydan tam 1 hafta sonra da vefat etti. Geçen hafta yani... hala onun üzüntüsü üstümde. Aklım memleketimdeki annemde.

Tatil derken 2 gün 1 gecelik hafta sonu kaçamağı olsun sessiz sakin yerde diye istedim. Evde olunca iş güç derken kaliteli zaman geçiremiyoruz diye. Düğüne bişey diyemem beni afaroz ederler

Tamam eşiniz desin.
Evliliğinizden önemli mi.
Yazık değil mi, ne kadar yıpranmışsınız. Böyle giderse yıpranmaya da devam edersiniz. Eşiniz biraz daha etkin olsun, ailesini biraz uzak tutsun. Siz onunla konuşun bu konuyu gerilmeden. Yazık etmeyelim şu güzel zamanlarımıza deyin.

Biraz sinir bozucu ilişki kurma şekli evet .ben olsam ama sizin kadar inat etmezdim inat size zarar vermiş her olayın sonunda belli ki kadın sizi seviyor tam kızı gibi olun istiyor gibi geldi bana .Anneniz varken keşke onu da alıp bir kahvaltıya gitseydiniz ne biliyim biraz politik davransanjz belki eşiniz de mutlu olur .. Annesi duygusal davranıp sizinle vakit geçirmek istiyor olabilir anneniz gelince dışlanmis gibi hiç hissetmis ben kötü bir niyet göremedim fevri davraninca sizin ona iyi davranicaginizi sanıyor .birde böyle deneyin

Ön
Biraz sinir bozucu ilişki kurma şekli evet .ben olsam ama sizin kadar inat etmezdim inat size zarar vermiş her olayın sonunda belli ki kadın sizi seviyor tam kızı gibi olun istiyor gibi geldi bana .Anneniz varken keşke onu da alıp bir kahvaltıya gitseydiniz ne biliyim biraz politik davransanjz belki eşiniz de mutlu olur .. Annesi duygusal davranıp sizinle vakit geçirmek istiyor olabilir anneniz gelince dışlanmis gibi hiç hissetmis ben kötü bir niyet göremedim fevri davraninca sizin ona iyi davranicaginizi sanıyor .birde böyle deneyin

Eski konularıma bakarsanız daha ilk defa konuştuğumu göreceksiniz

Tamam eşiniz desin.
Evliliğinizden önemli mi.
Yazık değil mi, ne kadar yıpranmışsınız. Böyle giderse yıpranmaya da devam edersiniz. Eşiniz biraz daha etkin olsun, ailesini biraz uzak tutsun. Siz onunla konuşun bu konuyu gerilmeden. Yazık etmeyelim şu güzel zamanlarımıza deyin.

Keşke

Ön

Eski konularıma bakarsanız daha ilk defa konuştuğumu göreceksiniz

Tamam canim okudum simdi.Kadın felaket yani herkesi sindirmis yazık kayinpederine adama nasıl baskı yapıyorsa artık. O halde ses cikart bu kadar müdahale edecekti madem oğlunu evlendirmeseydi .yani bitcek korkusuyla yaşama sürekli bu nedir biteceksede başta bitsin düşüncesinde ol ömür boyu ah gönülleri kırılmasına eşimin morali bozulmasın onlara vakit ayirayim söyle olsun böyle olsun ömür ah ile vah ile gecmez

Bosanma esigine gelmissiniz. Kadin demedigini birakmiyor. Lafin arkasinda.

Sonra.. '"Esimin yasgünü icin kv'deyi aradim" cümlesini okuduktan sonra gerisini hic okumadim.

Bircok seyi söyleyebilirim fakat sadece sunu söyleyecegim, basina gelenleri kendin yaratip hak ediyorsun. Artik bir noktadan sonra kendin kasiyonursun.

Kendini o kadar mi degersiz görüyorsun yada bu konu fake'te bizim ile dalgami geciyorsun? Inan cözemedim.

Siz haklısınız aslında ama madem aileler yüzünden boşanma eşiğinden döndünüz ve barıştınız orta noktayı bulun, kayınvalideniz yüzünden eşinizi cezalandırmayın. Adam hallederim vs dediğinde cuma günü gidelim ama 10 gibi kalkalım bende valiz hazırlıycam gibi bişey diyebilirdiniz mesela. Yani haklısınız ama birazda sinirle hareket etmişsiniz, böyle olursa tatilinizde zehir olur. Olan yine size olur.

Bence kendini hic suclu hissetme. Herkesin kendine göre bir hayati ve plani var. Siz kendinizi hep kv göre ayarlayamazsiniz ki!
Biraz da o size ayak uydursun. Cuma günü gelirseler siz rahatca valizinizi hazirlayin bisey derse esin yada kv "ben demistim isim var diye" cevap verebilirsin.

Siz haklısınız aslında ama madem aileler yüzünden boşanma eşiğinden döndünüz ve barıştınız orta noktayı bulun, kayınvalideniz yüzünden eşinizi cezalandırmayın. Adam hallederim vs dediğinde cuma günü gidelim ama 10 gibi kalkalım bende valiz hazırlıycam gibi bişey diyebilirdiniz mesela. Yani haklısınız ama birazda sinirle hareket etmişsiniz, böyle olursa tatilinizde zehir olur. Olan yine size olur.

Sonra.. '"Esimin yasgünü icin kv'deyi aradim" cümlesini okuduktan sonra gerisini hic okumadim.

Bircok seyi söyleyebilirim fakat sadece sunu söyleyecegim, basina gelenleri kendin yaratip hak ediyorsun. Artik bir noktadan sonra kendin kasiyonursun.

Kendini o kadar mi degersiz görüyorsun yada bu konu fake'te bizim ile dalgami geciyorsun? Inan cözemedim.
Begendigim nadir yorumlardan +1:KK9:oyle mudahaleci kaynanam olsa esimin dogum gunu var diye aramam izin alir gibi

Bence eşinizle konuşun anneni ayda bir arasam sık sık görüşmeden mesafemi korusam bana kırılır misin diye sorun onay verirse ailesiyle aranıza mesafe koyun inanın şu an bu konudaki sorunlar bitmeyecek hep yenisi eklenecek başka kaprizler başka istekler ile kv size gelecek tecrübeyle sabit
Siz istediginiz kadar çaba emek sarfedin fedakarlık edin ettiği katlara kulağımızı tikayin gün gelecek hepsi birikecek yine eşinizle gerileceksiniz

Mesafe en iyisi ama bunu eşinizi kırmadan ikna ederek yapın benim senin ailenden beklentim yok onlarında benden çok beklentileri olmasın annene dediği sizlere çok kırgınım unutamıyorum dediklerini hep laf sokuyor duymazdan gelsemde içimde birikiyor mutlu ve sağlıklı ilişkiler için mesafe şart deyin o ailesiyle ilişkisini aynı şekilde surdursun siz mesafe koyun

Biz böyle yaptık ve eşimde bende çok mutluyuz. Bende agzimla kuş tutsam kv başka beklenti içinde oluyordu eşimle konuştum tamam dedi şimdi çok mutluyum mutluyuz eşim diyor ki keşke evliliğimiz in en başından böyle olsaymis aramızda onca gerginlik yaşanmamış olurdu ve mesafe koydugumdan bu yana kv için kıymetli oldum :) ama ben asla eskiden olduğum gibi samimi olmuyorum artık o ağzıyla kuş tutsa da yaranamaz. Dediğin gibi söylenilen hiç bir sözü unutamıyor insan

Hayır gerçek.. haklısınız. Saflık etmişim. Kendimce şöyle düşündüm. O gün son dakika gelcez bilmemne deyip sinirim bozulmasın hemde onlarla görüşmenin Perşembe günü olduğunu bilsinler daha erkene bişi ayarlamasınlar diye...

Evet olan yine bana olacak belli. Şimdi küs gibiyiz Zaten. Dediğinizi bugün derim ama eşim kabul eder mi bilmem

Sen bu kv deyle kafayı yersin yakında. Ama bütün suç kocanda. O izin vermese, dik dursa annesi bu kadar karışamaz.

X