1 yıl oldu evleneli, Çalışmıyorum. Çocuğum da yok. Tüm günüm ev işleri haricinde boş. Anca 2 haftada bir gideriz kayınvalideme o da eşimle olur. Daha hiç kendi başıma gitmedim. Haftada 2 kere falan telefon da anca konuşuruz. Bunu da şu güne kadar kimse sorun etmedi. Kocanız da annesi de normal değil kesinlikle. Siz kaynananızla beraber olmak için evlenmediniz ki? Eğer sağlam Bi cevap vermezseniz bu sorun çığ gibi büyür gider. Tavrınızı net koyun. Yoksa yolun sonu hiç iyi değil. Madem anasının dibinde olmayı bu kadar seviyordu niye evlenmiş beyefendi ya.. Taviz vermeyin.

Kayınvalide eşini genç yaşta kaybetmiş sorunun kaynağı bence bu. Bir evin bir oğlu galiba o sebepten kadının işi gücü derdi tasası oğlu olmuş. Küçüklüğünden beri sürekli onunla zaman geçirdiği için kaybetme korkusu vardır, eğer eşi hayatta olsaydı böyle olmazdı. Kayınvalideyi ivedilikle koca bulmak lazım yani yeni uğraşlar hemide birinci dereceden.

Eşiniz sizin ailenizi arıyor mu ve onlara yardım ediyor mu? Misafir geleceği zaman ailenizin evine gidip hizmet etme gibi bir derdi var mı? Yoksa siz yeryüzüne gökten zembille mi indiniz ya da kadının ailesinin erkeğin ailesi kadar değeri yok mu? Yoksa o erkek olduğu için sizin tapunuzu almış mı zannediyor kendini? Neresinden tutsam terbiyesizlik bana göre. Aklı başında insan böyle bir evliliği sürdürmek istemez zaten. Aklınız başınızdan uçmadan ya eşinize adam akıllı kendine gelmesi için net bir konuşma yapın, baktınız aynı saçmalıklar devam ediyor, çocuk olmadan kaçın kurtarın kendinizi.

en açıklayıcı cevap bu olmuş

Haklisin sen kendine evliligine nasil zaman ayiriyorsun cok merak ettim.
gitsin annesiyle yasasin madem neden evlenmis?
iyi bir konusma yap soguduysanda uzatma cocuk yokken birak gitsin.
kendi akillanirsa ne ala ,akillanmazsada bu iskenceyi daha fazla cekmemis olursun.

net tavrını koy. anneci erkek asla ama asla çekilmez. iki gün sonra çocuğun olur asıl kıyamet o zaman kopar.
bak sana 2 olay anlatayım:
1)annemle babam evlendikten 2-3 hafta sonra babam anneme ütüleri annesi gibi askıya asmadığı için şiddet göstermiş
2)ben bebekken babaannem ebesinin nikahındaki mesafeden beni sadece yıkamak için gelirken ben altımı pislemişim. o şekilde beklenmeyeceği için annem karşı komşuyu çağırmış yıkanmam için. babaannem gelip de benim yıkandığımı görünce babama annemin kendisini istemediğini iddia etmiş. yine sonuç şiddet.

akabinde 22 yıllık evlilik 2 çocuk.. bu süreçte kendi mali ve kariyer gücünü eline alan ve babamı sepetleyen ve fakat boşanmalarının üzerinden 10küsür sene geçmiş olmasına rağmen boşa geçen evlilik hayatına yanmaya devam eden annem. (keşke daha önce boşasaydım diye)

uzun oldu kusura bakma ama diyeceğim o ki anneci adamla bir ömür geçmez. 1 senede bile seni ne hale getirmiş. çekmek gibi bir mecburiyetin yok. ya insan olsun ya kapının önüne......

Ben anlamıyorum bu s9y adımi aldın laflarına ne yani soy adınızı aldık diye kölemi olduk
"Geçende benim eşim ablasının yanında "benim sözüm geçer benim soy adımı aldin" dedi
Açtım ağzımı yumdum gözümü

Görümcemin yanında senin soy adını almis olabilirim ammmaa lakin senin soyadinla öbür dünyada cagrilmicam annemin babamin adıyla çağrılacam öldüğüm zaman .... karısı meyal diyede çağrılacam yine babamin annemjn adıyla çağrılacam soy adını almış olabilirim ama bu demek değildir ki üstüne zimmetliyim...

Emin olun ilerki zamanlarda siddette olur benim babamda anneciydi döverdi annem hiç şiddet görmemiş biri olarak babamla evlendikten sonra siddete oda meyilli olup bizi döverdi marifetmis gibi üzüm üzüme baka baka kararir sizde de zamanla şiddet olmasa iyi ama gidişat onu gösteriyor

Gelinler kayınvalidesini niye aramak zorunda anlamış değilim.Özel günlerde aranır tamam da onun dışında aramak niye?Bir erkeğe kayınpederini niye aramıyorsun diye hesap sorulduğunu hiç duydunuz mu?Eşinizin iyi bir derse ihtiyacı var.Aksi takdirde boşanın.Anasının dibinde yaşasın.Çekilecek dert değil.

kesinlikle aile terapistine gidin derim kısmen aynı tarz sorunları bende yaşadım yaşıyorum geçti gibi oluyor ama bir yenı olay da geçen kapanan olayda geri açılıyor...
bu durumda çocuk bile düşünseniz stresten sinrden o da olmaz ki zaten kesnlkle düşünmeyn bile..

Eşinizin annesine önem vermesi güzel bir şey. Ama gittiğiniz halde size arayıp sormuyorsun falan demesi sürekli can sıkıcı. Cevaplarınız gerçekten çok yerinde ve düzgün. Karşınıza alın son kez konuşun. Yaptığınızı yapmadığınızı düşündüğünüz her şeyi söyleyin. Sonra da bu şekilde devam edecekse bu evliliği bitireceğinizi söyleyin. Sürekli bu şekilde devam etmez bir hayat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…