• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sorunsalı yemeğimi artık nasıl ayırabilirim

Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym

Okumak,
Meslek sahibi olmak
Çalışmak
Kendi ayaklarının üzerinde durmak gibi kavramlar size birşey ifade ediyormu?

İnşaallah 🤲🏻
Asla öyle bir durum yok, eşimin geçmişi kafasına takmasından kaynaklı maalesef. Biraz fazla büyütüyor olayları.
düsünürsek hangimizin ebeveynlerimizin bizlere cocukken yasadigimiz eksiklik yanlislar yok ki onlarida ayiplamamak lazim görmedikleri ilgiyi sevgiyi saygiyi cocuklarina gösteremedikleri icin ögrenmedigi bi duyguyu aktarmasi cok zordur

Onlar birinci sınıfa giden çocuğun ağzına yemek veriyorlar kendilerini geliştirmemis insanlar bunlar. Ben kendi çocuğumu korurum inşallah Allah yardım eder

Kusura bakmayın ama daha kendi eviniz de yemek pişirip yiyemiyorsunuz. Bunu dile getirmiyorsunuz.Eşiniz sizi desteklemiyor bence, destekleme konu acmazdinız. Birde eltiye kızıyorsunuz ki bence konuyla alakasiz.
O küçücük bebeği asla koruyamazsınız.

düsünürsek hangimizin ebeveynlerimizin bizlere cocukken yasadigimiz eksiklik yanlislar yok ki onlarida ayiplamamak lazim görmedikleri ilgiyi sevgiyi saygiyi cocuklarina gösteremedikleri icin ögrenmedigi bi duyguyu aktarmasi cok zordur
Maalesef eşimi bir türlü ikna edemiyorum umarım bir gün herşey yoluna girer diyorum..

Okumadan, çalışmadan erken yaşta koştur koştur evlenmek, kayınvalideyle dip dibe oturmak, eşini sallamayan ana kuzusu koca ve 4 aylık evlilikte olmazsa olmaz 2 aylık gebelik...
Hayat gerçekten bir simülasyon mudur nedir, 354157 kişi tam olarak aynı hayatı yaşamayı nasıl başarıyorsunuz?

Ben yemek yapsam da annesine gider yer dediğiniz adamla niye çocuk yaptınız? Hadi yaptınız, şimdi neden şikayet ediyorsunuz?
Sizi bayıltarak mı evlendirip sokuyorlar kayınvalide evine ki yaşadıklarınıza bu kadar şaşırıyorsunuz anlamıyorum gerçekten.

Madem eşiniz gelmez, ya evinizde tek başınıza yemek yiyeceksiniz ya da kayınvalideyi çekeceksiniz. Yapılacak başka bir şey yok ki.

Merhabalar 4 aylık evli ve 7 haftalık hamileyim. Kaynanamla aynı binada oturuyoruz haliyle yemegimizi beraber pisirip beraber yiyoruz. Ben evlendigim günden beri kaynanam sürekli laf sokuyor ceyizimde sofra bezi alamayisima bile laf soktu. Kaynanamın amcası ölmüş kaynanama taziye de verdim arayarak oğlu bugün gelmiş elini öpmüş başın sağ olsun diyor ben demedim diye bana diyor sen annene saygı gosterseydin bana da gösterirdin bak oğlumu gör diyor. Ben de sinir küpüne döndüm sen bana değer vermiyosun dedim ve evime gittim. Artık yemeğimi de ayırmak istiyorum şu kadına tahammülüm kalmadı eşime anlatıyorum o da aynı annesi kafasında çıldırcam napmaliym
Bu yüzden ilk yıl çocuk yapılmamalı bence esinizde annesini haklı görüyorsa iki seçenek var bir boşanma ikincisi herşeyi sineye çekip herşeye evet diyeceksiniz malesef

Bir kaç sene evliliğin durumuna bakılarak çocuk yapmamak gerekiyor. Evlenmeyi biliyor ama korunmayı bilmiyorsunuz. Ne güzel o kaosun içine çocuk da gelsin. İyi bir insan olsun diye bekleyin sizde. Birde yemeği nasıl ayırcam diye soruyorsunuz. İnsan korunurken nasıl hamile kalabiliyor ben bunu anlamıyorum ilk sene ilaç kullandım hamile filan da kalmadım. Koca bir yıl kalamadı isem o ilaçları yutarken demek ki gerçek bir korunma yöntemi kullanan kişi hamile kalmıyor 😒

Sizin gibilere hic üzülmüyorum.
Aile apartmanında yasanma yıl 2023 artık bu köylü zihniyetini bırakın, he mecbur mu kalındı mutlaka baştan konusulur
Burası benim evim ocağım, senin yemeğin sana diye ilk günden söylenir ve set çizilir
Ayrıca cocuk yapılmaz hemen, evlilik gidisatı gözkemlenir
Yolunda giden evlilikte bile biraz tadını cıkaralım diye yapmıyoruz
İnsanlar salak mı sizce? Böyle seyleri hep planlıyor gelisine yasamıyorlar
Daha doğmadan cocugunuzun geleceği ortam huzursuz aile ortamı oldu
Allah beyin vermis bi hap icmek, kondom takmak , ben kendi yemeğimi kendim yapacağım demek cok zor olmasa gerekti.
Q

bugünde kimi okuduysan atlı kovalıyor gibi hamile kalmış ilk aylardan. yazık günah neden bu genç kızlarımız hiç kendini düşünmüyor anlayamıyorum. bir bak bakalım adamla geçinebilecek misin? adam iyi koca olur mu olmaz mı anlamadan baba yapıveriyorlar çabuk çabuk.
yemeği evinizde yapın yemeğim var evde yiyeceğiz deyin olsun bitsin.
Ya eğitim yok ya zeka yok
İc güdüsel gelisine yasamak var.
Hayatlarında tek bi baltaya sap olmamıs çözümü hemen hamile kalmakta bulmuşlar. Cünkü hayatlarında kıdem atlayamayacaklar, annelikle mertebe atlayacaklar. Bu hepsi icin geçerli değil elbet ama su tarz konularda ki kadınların ortak özelliği calısmayan, calıssada iyi bir eğitimi olmayan kendini yetistirememis kadınlar. Acı ama gercek

neden aynı binada oturuyosunuz başka evmi kalmadı

Kızım aklını kullan , hamileyim aşağı yukarı inip çıkmak beni yoruyor dee ne bilim düşük tehlikem var doktor evde dinlen diyor de kes ayağını 👍😬 ayy aynı sorun bendede var aynı kattayız yemeği birlikte yeriz ama benim kafam bozuldumu ayağımı keser evimde takılırım kimse bana karışamaz. Zorunlu olarak ortak yemiyoruz kalabalık ve eğlenceli olduğu için birlikte yiyoruz ama kaynanam bazen bir laf söyleyip gönlümü kırsa ayağımı keser tavrımı koyarım oda anlar neticede .Dün bir kez daha anladım kaynanalar anneniz gibi olmaz hep sokar hep başa kalkar 🙈

Aynı binadasınız diye yemeği birlikte yemek zorunda değilsiniz, aynı binadasınız diye sürekli birlikte oturmak zorunda değilsiniz, hatta aynı binadasınız diye birbirinizde anahtarınız olmak zorunda değil. Lütfen aile apartmanında oturanlr bu tarz seyleri normalleştirmeyin . Anne ben yemek yaptım teşekkürler size afiyet olsun nokta.

Allah dağına göre kar veriyor bacım napcan 😀 Pek sanmıyorum yapacağını ama hadi söyleyeyim bir cinnet her şeyi çözer gelmiyorum gitmiyorum evim mutfağım ayrı bir süre kimseyle görüşmek istemiyorum seni de boşarım de kocana net ol
Bugün ki ruh halim 🤣🤣🤣 resti çektim kaynanama 😬

Back