Bizim de aynı oluyor e benim de üstüme çok tirtiriyorlar ne var bundaevinde oturayım kira vermeyeyim ama benim borum ötsün diyorsan öyle olmuyor işte.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bizim de aynı oluyor e benim de üstüme çok tirtiriyorlar ne var bundaevinde oturayım kira vermeyeyim ama benim borum ötsün diyorsan öyle olmuyor işte.
Ya da baştan kiraya çıkarım, değil mi? En azından ev gönlüme göre olur. Kayın aileden uzak olur, para verip de diplerine girmek akıl kârı değil kiNiye bütün konularda anafikir anlasilmiyor bir türlü. Konusahibi bile oturtamamis kafada basliga istinaden :) Mesele evladindan kira almak veya almamak degil. Kimi gerek gormez evladim der almaz, kiminin ihtiyaci vardir veyahut onlar hesap bilmez ben onlarin yerine biriktireyim der alır. Burdaki mesele verilen sözün tutulmamasi. Görücü usulü evlenmek bir nevi anlasma durumu; cocuklarima birer ev düşüyor kira almam diyor basta, sonradan dönüyor lafindan. Hic hos degil. Kira odeyecegimi bilsem belki evlenmem onun ogluyla hayret bisey :)
Aynen para vereceksem niye onun evinde oturayim paramla bana ev mi yok, emlakci masrafini mi bypass etti ustumden nedir yani.Ya da baştan kiraya çıkarım, değil mi? En azından ev gönlüme göre olur. Kayın aileden uzak olur, para verip de diplerine girmek akıl kârı değil ki
Nihayet anlayan birileri çıktı mal mülk diye evlenmedim ama görücü usulü olunca bir takım kriterler istenir bu kv evine cokmek olmuyor bana talip olurken kendileri vaatte bulunuyor evimin kırasına ihtiyacım var deseydi ya yoluma bakardım yada o şartlarda istediğim evi alır istediğimi yaşardım ve eşimde ona göre belki evlenmezdi belkide bu hayati bunu kabul ederek devam ettirirdikAynen para vereceksem niye onun evinde oturayim paramla bana ev mi yok, emlakci masrafini mi bypass etti ustumden nedir yani.
Teşekkür ederim anlayışınız içinBen de sizin gibileri anlayamıyorum. Bunlara evimi var, siz oturacaksınız denmiş, şimdi kira isteniyor. Üstelik bir değil 5 ev var. Kızlar ünv bitirmiş işsizler, hatta anlaşılan iş de aramıyorlar. Analarının göndereceği parayla yiyip içip gezecekler, bu oğlan da onlar gezsin diye kendisine söz verilen eve kira ödeyip kardeşlerine finansör olacak. Üzerine anasının her derdine koşacak. Bu mu mantıklı olan? Kız olsun erkek olsun, iş sahibi olmayan insana ayrı ev açmam, diğerine verdiğim sözden de dönmem. Ayrıca konu sahibi haklı ki diğer erkek kardeş de anneye cephe almış. Böyle saçmalık mı olur yaaa.
Konuyu açan kız annesi olsa, kızlarım işsiz ama eve dönmüyor, onlara ben bakacakmışım, dese. Gönderme para ya çalışsınlar ye eve dönsünler demez miydik? Bunun için mi okumuşlar
Eşim hiç beklemiyordu vurgun yemiş gibi oldu ya taniyamamis ya da konduramamisKadin manipulatif belli ki. Kardeslerle olan durum da malum. Sahsen maddi konularima aileleri karstirmiyorum. Size de tavsiye ederim. Ona kira ödeyecegime baska yere tasinacagimizi da söylerim. Gerekirse esiniz hakki neyse onu mahkeme yolu ile de alabilir. Fazla kavga gürültüye gerek yok. Böyle insanlarin Malinda oturmak bastan hata. Siz bilemezdiniz, ama esiniz annesini tanimiyor mu
Bu numaradan daha başka birşey, bildiğiniz çocuğunu dolandırmakBenim ananem ayin 1'inde babamdan, 15'inde annemden kira almis yillarca, kari koca birbirlerine soylememisler.
Sonra bir gun dedem bizim eve gelip, ya bu ay kira vermediniz bi sorun mu var cocuklar diye sormus, annem "e baba ben verdim anneme kirayi" demis babam anneme dönüp "sen niye verdinki ben zaten ödemiştim" deyince gercek ortaya çıkmış, meger yillarca ananem cift kira almis bizimkilerden.
Yani ananemdir, basimin tacidir ama az numaraci değildir, buradaki gelinler kaynanadan cok cektik diyorlar ya, gelsinler bir de babama sorsunlar kaynanadan çekmek neymis
Hoş bir hareket değil ama elden bir şey gelmez. Ayrıca sizin de kadının evinde oturup özgürlük beklemeniz pek mantıklı değil. Gerekirse gelip o evde bakılacak da her işine koşulacak da. Yukarıda yazdığınız gibi görücü usulünde, mal mülk vermede bazı sessiz anlaşmalar oluyor. Siz o evde ömür boyu ücretsiz oturma beklentisiyle evlendiniz, kayınvalide de ömür boyu kendine baktırma beklentisiyle o evi verdi.Teşekkür ederim anlayışınız için
Derdim kizlarin ne yaşadığı değil neden ayrımcılık var ben gasp ediyorsam eğer onlarin yaptığı ne diye sorulmaz mi bunu sorsam onada art niyetli yaklaşırlar istedikleri gbi yasasinlar ilgilenmiyorum gündemim kızlarının yaşantısı değil bana vaatlerinde evlenince kiramı verip kizlarima bakicaksiniz benimde her işime kosucaksiniz deseydi yani bı dururdum düşünürdüm kendi kızını düşünürken iyi arkasında kapı gibi kadın madem bende birilerinin kızıyım benimde ailem arkamda durup ev alsa bu sefer ya yetişkin insanlarsiniz ayaklarınızın üstünde duramiyormusunuz diye linclemeye çalışacaklar yada ne anladık bu seferde annenin malına çöktün diyecekler linç olsunda nereye olursa olsun Türkiye'de herkes kendi ayaklari üstünde durup ev alıyor
Türkiye'de kimsenin ana babasından evladına ev kalmıyor. Türkiye'de ana baba vefat etse mallar devlete kaliyorda bizim gbi evlatlar yaşarken kendi teklif ettiği eve çökmüş oluyor
Eşimde bende kimsenin malina cokmedik kendi teklif ettiği ev i çökmusum gibi tehditlerle gelirse bana duyurursa ya kiramı veririm yada çeker gitmesini bilirim ama insanın kanına dokunuyor baba yapar bı yerde anlarım anne evladını siler mi gözden çıkarır mı ?görmediğim şeyleri duymadığım şeyleri 6 yıldır şoklar içerisinde izleyip sindirmeye çalışıyorum buda varmis hayatta diye
Eşi hakkını (kime göre neye göre ) nasıl mahkeme yoluyla alıyor anlamadım ölmeden anne babaya miras davası mı açacak?Kadin manipulatif belli ki. Kardeslerle olan durum da malum. Sahsen maddi konularima aileleri karstirmiyorum. Size de tavsiye ederim. Ona kira ödeyecegime baska yere tasinacagimizi da söylerim. Gerekirse esiniz hakki neyse onu mahkeme yolu ile de alabilir. Fazla kavga gürültüye gerek yok. Böyle insanlarin Malinda oturmak bastan hata. Siz bilemezdiniz, ama esiniz annesini tanimiyor mu
Kesinlikle hemfikiriz bu konuda.. ayrıca benim anladığım şu evlenirken ev vaad etmiş eş ailesi fakat buradaki herkes bilir ki o evde oturmanın bir de bedeli vardır. Kv nin her işine koşarsın misafiri gelir hizmet edersin gerekirse temizliğini yaparsın. Beklenti bu şekildedir maalesef. Konu sahibi de kendince sınırlar çizince kv kiramı verin o zaman diyor. Bir nevi tek taraflı sözleşmeyi sonlandırıyor bu görücü usulü evlilikte..Burda kimsenin anlamadığı nokta şu; kadın hayatta ve malının mülkünün tasarrufu kendinde.
Hepimiz isteriz adil bir anne baba olsun, evlatlarına adil davransın, verdiği sözleri tutsun vs. Ama bunlar da karşımızdaki kişinin kendi tasarrufu yine. Evlat kayırabilir, adil davranmayabilir, sözlerini tutmayabilir. Buna zorlayacak bir yaptırım yok. Tek yapmamız gereken kendi hayatımızı kurarken başkalarına (anne baba da olsa) sırtımızı dayamamak. Dayıyorsak da olumsuz durumlara hazırlıklı olmak. Bu kadar basit.
Durumu anladım herkese teşekkür ederim fikirleriniz için,Kesinlikle hemfikiriz bu konuda.. ayrıca benim anladığım şu evlenirken ev vaad etmiş eş ailesi fakat buradaki herkes bilir ki o evde oturmanın bir de bedeli vardır. Kv nin her işine koşarsın misafiri gelir hizmet edersin gerekirse temizliğini yaparsın. Beklenti bu şekildedir maalesef. Konu sahibi de kendince sınırlar çizince kv kiramı verin o zaman diyor. Bir nevi tek taraflı sözleşmeyi sonlandırıyor bu görücü usulü evlilikte..
İlk oturacağınız zaman isteseydi olabilir mal sahibi ama sonradan istiyorsa tuhaflık var6 yıllık evliyiz 2 çocuğum var görücü usulü evlendim evlenirken oğlumun evi var benimde evlerim var diğer cocuklarimada birer ev düşüyor dedi diğer çocukları şehir dışında bütün işlerine eşim gider her işini yaptığı halde bunama mi var bilmiyorum inkar eder k.p yaptı ya diye savunur ama ne çare kadının ağzında palavralar abartilar havada uçuşur ilk dogumumda bana taşınmak istediler kendilerine bakmam için bende evimi kapatıp anneme geçtim rahatsızım diye oğlu getirmedi diye kira istemiş haberim olmadı 2.dogumumu yaptim yine her işine koşan eşim iş yerinden izin alamadıgi için yine kira istedi ilkinden haberim yok diye bu sefer bana duyurdu zaten palavralari üstümdeki baskisi evimin içine müdahalelerinden sonra diğer evi ve dükkanıda kirada, bendende kira alıp kızlarına vericekmis hiç duydunuz mu oğlundan kira alan ana baba yada bu konuda yapabilecek bişey var mı vasiyet ederek mağdur edebilir mi
Eşi hakkını (kime göre neye göre ) nasıl mahkeme yoluyla alıyor anlamadım ölmeden anne babaya miras davası mı açacak?
Tabi ki evlenmeden önce konuşuluyor bunlar evinin işine kadar yapmayacağımi söyledim tabiki geleni olur ihtiyacı olur hastalık olur anne babası gidilir yapılır benim yasantimida biliyorlardi benden de bu zamana kadar gel işimi yap gel misafirimi agirla gibi ezici hareketleri yapamadı sınırımı çizdim içinde ukte kaldı da ondan mı boyle yapiyo bilemem ev konusunda kimse ev için bir insanın hayatını satın alamaz bende ev için kendimi satmam bunun herkes bilincinde ama dediğiniz gbi kendi içinde işimi yapsın diye bekleyip, oglununda tokezledigi yerde yallah diyorsa kendi bilirHoş bir hareket değil ama elden bir şey gelmez. Ayrıca sizin de kadının evinde oturup özgürlük beklemeniz pek mantıklı değil. Gerekirse gelip o evde bakılacak da her işine koşulacak da. Yukarıda yazdığınız gibi görücü usulünde, mal mülk vermede bazı sessiz anlaşmalar oluyor. Siz o evde ömür boyu ücretsiz oturma beklentisiyle evlendiniz, kayınvalide de ömür boyu kendine baktırma beklentisiyle o evi verdi.
Görücü usulüyle gelin alan ailenin aşırı modern, size hiç karışmayıp beklentisiz evi hediye edeceğini düşünmüş olamazsınız. Siz evlendirken yalnız öyle tapusu sizin diye bizim eve gelip kalamazsınız, iş güç oldu mu koşacağımızı bekleyemezsiniz dediniz mi?
Aynen başta ihtiyacım var çocuk okutuyorum gecici otur deseydi ben sunuda yapabilrdim nikahim karsiligi madem ev gerçekten oğlunun tapusunu oğluna yap kurnaz değilim olmakta istemem kadının güvencesi sonuçtaİlk oturacağınız zaman isteseydi olabilir mal sahibi ama sonradan istiyorsa tuhaflık var
k.v vasiyetinde bütün malım 2 kızın derse hukuk nasıl işliyor onu da merak ediyorum vasiyet degisir mi? anneannesi de eşime evimiz arsayken onun olucak diye vasiyet etmiş mesela. teyzeleri hep konusuyo orası annem tarafından eşine vasiyet edildi diyeYok ilerde Miras söz konusu olursa simdi degil. Aileye bakilirsa ilerde mirasta büyük ihtimalle esinin hakkinin üstüne yatar kiz kardesler ve anne veya baba da bunu destekler gibi.
Gorcu usulünce böyle bir beklenti olmuyor. Daha genç olan bir kız bunları dusunemeyebilir. Aileler evi var mı yoksa kız vermeyiz der. Bu şekilde erkek ailesi evi verir. Ama yıllar geçtikçe başa kakarlar .Hoş bir hareket değil ama elden bir şey gelmez. Ayrıca sizin de kadının evinde oturup özgürlük beklemeniz pek mantıklı değil. Gerekirse gelip o evde bakılacak da her işine koşulacak da. Yukarıda yazdığınız gibi görücü usulünde, mal mülk vermede bazı sessiz anlaşmalar oluyor. Siz o evde ömür boyu ücretsiz oturma beklentisiyle evlendiniz, kayınvalide de ömür boyu kendine baktırma beklentisiyle o evi verdi.
Görücü usulüyle gelin alan ailenin aşırı modern, size hiç karışmayıp beklentisiz evi hediye edeceğini düşünmüş olamazsınız. Siz evlendirken yalnız öyle tapusu sizin diye bizim eve gelip kalamazsınız, iş güç oldu mu koşacağımızı bekleyemezsiniz dediniz mi?
Herkes hayattayken miras düşünmeyin. Yıllar geçer de sen yipranirsin onlar yaşar.k.v vasiyetinde bütün malım 2 kızın derse hukuk nasıl işliyor onu merak ediyorum vasiyet degisir mi? anneannesi de eşime evimiz arsayken onun olucak diye vasiyet etmiş mesela. teyzeleri hep konusuyo orası annem tarafından eşine vasiyet edildi diye
Nihayet anlayan birileri çıktı mal mülk diye evlenmedim ama görücü usulü olunca bir takım kriterler istenir bu kv evine cokmek olmuyor bana talip olurken kendileri vaatte bulunuyor evimin kırasına ihtiyacım var deseydi ya yoluma bakardım yada o şartlarda istediğim evi alır istediğimi yaşardım ve eşimde ona göre belki evlenmezdi belkide bu hayati bunu kabul ederek devam ettirirdik