Kaynana oğlundan kira alır mı

Benim bir tanıdığım da aldı oğlundan.
Sonra başka şehre tayinleri çıktığı zaman,o zamana kadar aldığı tüm kira parasını çıkarıp verdi sizin için diye. Emin değilim ama altında vs tutarak vermiştir diye düşünüyorum kişiliğine bakarak.
Kesin arkasından konuşan da çok olmuştur onun.
Sizin de taşınmanızı tavsiye ederim.
O kadar lafa insan oturmaz orda çünkü

Hiç şaşırmadım. Ünv.yi bitirip eve döndüğümde ücretli olarak çalışmaya başladım. Maaşımı alır almaz mutfağı değiştirip bana kitlediler. Kardeşimin tüm masrafını bana kitlediler. Çok beklemeden atandım ve evlendim. Babam hala sevmez eşimi çok hızlı evlendi daha maaşını alacaktım dedi hem de kayın pedere 😅🤣🤣🤣🤣

Size tavsiyem evden çıkmanız. Ama işlerine de kosmayacaksiniz.

Kadın bana mesaj atiyo çıkın evimden yada bana kira verin diye cvb vermedim ama beni muhatap alması çok tuhafıma gitti alakam olmayan işlere yapmadığım şeylerde beni hedef alıyo sebebinide biliyorum aslında ilk başta elimi verdim baktım kolum gidicek resmiyette buldum çözümü onların hayat şartlarina alışık değilim oğlu her işini görüyor torunlarını seviyor bende gider gelirim ama o kadar
Siz hicbirsey yapmayın karışmayın. Konuyu eşinize atın oğlunuz ile görüşün diyin. Eşinize de attıkları mesajı atın çöz sunu beni karıştırma diyin. Sorunu erkeğe yasatmazsaniz çözüm bulmaz.

Hayır iki kızı bekar ve şehir dışında yaşıyorlar burdaki kiraları alıp kızlarına gönderiyorlar kızlarınin geleceğini düşünmek zorundaymis çalışmıyorlar okullarida bitti babanın yaninda durup huzurlarini kaciramazlarmis 3 kira oraya gidiyo kaynım bizden yana olup k.v yle konusmuyo k.p de baya tartıştı kızlarla ve k.vyle ama kızlarda anneden yana olup paraları aliyolar
Kızları başka şehirde kirada mı oturuyorlar?eşinizden ne kadar kira istiyor?

Mülk kadının olduğu için isteyebilir ama ben kendi kızımdan kira alır mıydım? Almam.
Anladığım kadarıyla devamlı istenen bir kira yok, istedikleri olmayınca tehdit olarak kira isteniyor. Ya yaparsın ya da kiramı ver şeklinde, bu çok çirkin bir davranış.
Baştan konuşulacak her şey, benim bir kızım var evimde oturmasını teklif ediyorsam şartlar baştan belli olur, hem ben teklif edeceğim hem de evimde oturuyor diye tatava.
Eşiniz neden başka bir eve taşınmayı teklif etmiyor? Çekilir dert değil çünkü

Benim neyim varsa evladımındır zaten ben bu kafayı anlamıyorum evlat bu yedi kat yabancı mı?
Benim malım mülküm olacak çocuğum köpek gibi çalışıp kira ödeyecek bana. Durum yoktur ihtiyacım vardır tamam ama malım mülküm varken çocuğumdan da kira alırsam bisey derdim de demiyorum.

Hayır iki kızı bekar ve şehir dışında yaşıyorlar burdaki kiraları alıp kızlarına gönderiyorlar kızlarınin geleceğini düşünmek zorundaymis çalışmıyorlar okullarida bitti babanın yaninda durup huzurlarini kaciramazlarmis 3 kira oraya gidiyo kaynım bizden yana olup k.v yle konusmuyo k.p de baya tartıştı kızlarla ve k.vyle ama kızlarda anneden yana olup paraları aliyolar
"kızlarınin geleceğini düşünmek zorundaymis çalışmıyorlar okullarida bitti babanın yaninda durup huzurlarini kaciramazlarmis"
Tabii ki zorunda. Okullari bitmis olabilir, siz rahat edeceksiniz diye calismak zorunda degiller. Ki calissalar bile anneleri kirayi da onlara verip ekstra destek olmak isteyebilir. Yok baba yaninda oturamazlarmis... oturmaz oturmaz size ne. Yazdiklariniz kizlari simariklikla itham ediyor. Oz kizlari onlar kayinvalidenin. Aferin ne guzel kizlarini kolluyor. Arti sizden surekli kira bile almamis kayinvalide. Misilleme yapiyor istekleri olmayinca anladigim kadariyla. Yapar yapar. Ben konuda erkek evlat diye kocasi ozel ilgi gorsun isteyen, kayinvalidenin kizlari gerekirse surunsun ama ben kocamla rahat edeyim diyen birini gordum.
Her sey de cok basit aslinda. Caniniz bu kadar sikildiysa bu konuya kocaniz bi zahmet 6 yillik evli, iki cocuk babasi bir "yetiskin" olarak sorumluluk alip size ayri bagimsiz bir ev tutacak. Kocanizin parasi yetmiyor mu.. o zaman siz de "yetiskin" olarak bir ise girip destek olacaksiniz esinize. Cocuklar var o da olmaz derseniz de eee o zaman tam buyumeden, finansal durumunuza guvenmeden evlenmeyecektiniz. Kayinvalidenin evine guvenip de evlenilir mi ya. Isterse 50 tane evi olsun. Ha sizin ustunuze hediye diye yapilir o ev o baska. Ama burada ev kadinin bitti.

"kızlarınin geleceğini düşünmek zorundaymis çalışmıyorlar okullarida bitti babanın yaninda durup huzurlarini kaciramazlarmis"
Tabii ki zorunda. Okullari bitmis olabilir, siz rahat edeceksiniz diye calismak zorunda degiller. Ki calissalar bile anneleri kirayi da onlara verip ekstra destek olmak isteyebilir. Yok baba yaninda oturamazlarmis... oturmaz oturmaz size ne. Yazdiklariniz kizlari simariklikla itham ediyor. Oz kizlari onlar kayinvalidenin. Aferin ne guzel kizlarini kolluyor. Arti sizden surekli kira bile almamis kayinvalide. Misilleme yapiyor istekleri olmayinca anladigim kadariyla. Yapar yapar. Ben konuda erkek evlat diye kocasi ozel ilgi gorsun isteyen, kayinvalidenin kizlari gerekirse surunsun ama ben kocamla rahat edeyim diyen birini gordum.
Her sey de cok basit aslinda. Caniniz bu kadar sikildiysa bu konuya kocaniz bi zahmet 6 yillik evli, iki cocuk babasi bir "yetiskin" olarak sorumluluk alip size ayri bagimsiz bir ev tutacak. Kocanizin parasi yetmiyor mu.. o zaman siz de "yetiskin" olarak bir ise girip destek olacaksiniz esinize. Cocuklar var o da olmaz derseniz de eee o zaman tam buyumeden, finansal durumunuza guvenmeden evlenmeyecektiniz. Kayinvalidenin evine guvenip de evlenilir mi ya. Isterse 50 tane evi olsun. Ha sizin ustunuze hediye diye yapilir o ev o baska. Ama burada ev kadinin bitti.
Ben de kızlarının çalışmamasına neden takılıyor anlamadım gelin nasıl kv evinde oturup evin tadını çıkarıyorsa kızlar da pek tabi annelerinin evlerine güvenip çalışmayabilirler.. annelerinin evleri kime ne

Hay ağzına sağlık. Yazayım dedim üşendim, imzamı atıyorum.

Benim ananem ayin 1'inde babamdan, 15'inde annemden kira almis yillarca, kari koca birbirlerine soylememisler.

Sonra bir gun dedem bizim eve gelip, ya bu ay kira vermediniz bi sorun mu var cocuklar diye sormus, annem "e baba ben verdim anneme kirayi" demis babam anneme dönüp "sen niye verdinki ben zaten ödemiştim" deyince gercek ortaya çıkmış, meger yillarca ananem cift kira almis bizimkilerden.

Yani ananemdir, basimin tacidir ama az numaraci değildir, buradaki gelinler kaynanadan cok cektik diyorlar ya, gelsinler bir de babama sorsunlar kaynanadan çekmek neymis :KK70:

E yuh yani canım ya,ne paragöz kadın mış.
Bizim göçmenlerde pek rastlamadım ama demekki olunca oluyor, şaşkınım.

X