Kaynana mı gelini sever, yoksa gelin mi kendini sevdirir?

karabiber38

cennette, cehennemde senin içinde...
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2019
479
397
kızlar kaynanamla başım dertte.
eşimi çok seviyorum biraz kıskanç biri ama her zaman benim yerimi ailesinden ayırmasını bilen biri.
sevgili olduğumuz sıra ciddi düşündüğümüzü ailelere ilettik, annem gelsinler adı konsun çünkü adı olmayan bir ilşkide seni dışarda gezdirmem, gören duyan olur dedi (annelik koruması altında yatan) eşimde ailesine dedi o sıra 2017 temmuz ayıydı. abim şehir dışında görev yapıyor ve temmuz ayında da izne gelecekti, annem abin buradayken gelsinler dedi. eşimde acele ediyor tabi aileleri tanıştırmak için çünkü benle görüşemiyor annem var :confused: kaynana yok ben adını koymam sadece tanışmaya gelirim ama bu ay gelmem ocak ayında gelirim dedi. sebebi yok amacı ne bilmiyorum ocakta ocak dedi.eşim de sen ocakta gelirsin o zaman ben babamla babannemle tanışmaya gidiyorum o zaman dedi. kaynanam kaynanasının olduğu ortamda kendi olmayınca bozuldu tıpış tıpış geldi..
kayınbabamın hali vakti son derece yerinde ama kaynanam durumumuz yok diye diye annemgili nerdeyse sadaka verdirecek hale getirrtti...1o ay içnde söz n yaptık aile arasında sadece alyans taktılar sana 8 bilezik takıcam dedi 3 tane taktı düğünde...
benden habersiz düğün salanumu tuttu, gelin görmede bana alınan hediyeleri paraları topladı kendinin almak zorunda olduğu takıları aldı bedavaya getirdi... nişanlıyken telefonla konuşurdum benimkiyle, kapat telefonu diye benimkine bağırrıdı konuşturmazdı. kavga ederdim benimki özür dileyecek olurdu sessiz dilerdi özrünü. niye sessizsin derdim annem duyarsa bağırırr etek altına mı giriyon özür diliyon der diye sessz dedim gece gece ortalık ayaklanmasın derdi.. takılarımı anlaştığı kuyumcudan almak zorunda kaldım bişey beğenemedim...
imam nikahında 4 bilezik istedim düğünden 2 ay sonra takıcam dedi 10 ay oldu..yemeğe gelecekse yada biz davetliysek beni armaaz eşimi arar.. yola çıkarız araba kullanan eşimi rahatsız eder ona sorar vardınız mı ettiniz mi diye... iyişeyler yapınca eline sağlık teşekkür ederim asla demiyor, heryere beni çağırıyor herkes de mennun oluyor benden ama nedense kaynanam bana karşı hep minetsiz.. kızı bi yana oğlu bi yana hatta damadının bile yeri var kalbinde. ama ben sığamadım biyere... bana iyi davranmıyor her defasında bn iyi olmak için çabalıyorum ama karşılık gelmeyince şeytanda beni dürtüyor aynıısnı ona yapasım geliyor... yani baştan beri istenmeyen bi gelin olmuşum sonra devamı gelmiş.. bitek ben mi dertliyim yada sorunluyum bilmiyorum,hikayesi olan varsa paylaşsın çare bulalım.

Hepsi yalandır.
Size çok net bir şey aktarayım. Bir erkek annesine demiş ki sana sevdiğim insanı getireceğim.
Neyse iki tane kız arkadaşı ve sevgilisini eve getırıyor sohbet edıyorlar,
Sonradan erkek anasına soruyor, ana sence hangisi evleneceğim insan?
Gaygana diyor ki: Kızıl saçlı olan, çünkü onu hiç sevmedim.
Mesele bu kadar basit.

kızlar kaynanamla başım dertte.
eşimi çok seviyorum biraz kıskanç biri ama her zaman benim yerimi ailesinden ayırmasını bilen biri.
sevgili olduğumuz sıra ciddi düşündüğümüzü ailelere ilettik, annem gelsinler adı konsun çünkü adı olmayan bir ilşkide seni dışarda gezdirmem, gören duyan olur dedi (annelik koruması altında yatan) eşimde ailesine dedi o sıra 2017 temmuz ayıydı. abim şehir dışında görev yapıyor ve temmuz ayında da izne gelecekti, annem abin buradayken gelsinler dedi. eşimde acele ediyor tabi aileleri tanıştırmak için çünkü benle görüşemiyor annem var :confused: kaynana yok ben adını koymam sadece tanışmaya gelirim ama bu ay gelmem ocak ayında gelirim dedi. sebebi yok amacı ne bilmiyorum ocakta ocak dedi.eşim de sen ocakta gelirsin o zaman ben babamla babannemle tanışmaya gidiyorum o zaman dedi. kaynanam kaynanasının olduğu ortamda kendi olmayınca bozuldu tıpış tıpış geldi..
kayınbabamın hali vakti son derece yerinde ama kaynanam durumumuz yok diye diye annemgili nerdeyse sadaka verdirecek hale getirrtti...1o ay içnde söz n yaptık aile arasında sadece alyans taktılar sana 8 bilezik takıcam dedi 3 tane taktı düğünde...
benden habersiz düğün salanumu tuttu, gelin görmede bana alınan hediyeleri paraları topladı kendinin almak zorunda olduğu takıları aldı bedavaya getirdi... nişanlıyken telefonla konuşurdum benimkiyle, kapat telefonu diye benimkine bağırrıdı konuşturmazdı. kavga ederdim benimki özür dileyecek olurdu sessiz dilerdi özrünü. niye sessizsin derdim annem duyarsa bağırırr etek altına mı giriyon özür diliyon der diye sessz dedim gece gece ortalık ayaklanmasın derdi.. takılarımı anlaştığı kuyumcudan almak zorunda kaldım bişey beğenemedim...
imam nikahında 4 bilezik istedim düğünden 2 ay sonra takıcam dedi 10 ay oldu..yemeğe gelecekse yada biz davetliysek beni armaaz eşimi arar.. yola çıkarız araba kullanan eşimi rahatsız eder ona sorar vardınız mı ettiniz mi diye... iyişeyler yapınca eline sağlık teşekkür ederim asla demiyor, heryere beni çağırıyor herkes de mennun oluyor benden ama nedense kaynanam bana karşı hep minetsiz.. kızı bi yana oğlu bi yana hatta damadının bile yeri var kalbinde. ama ben sığamadım biyere... bana iyi davranmıyor her defasında bn iyi olmak için çabalıyorum ama karşılık gelmeyince şeytanda beni dürtüyor aynıısnı ona yapasım geliyor... yani baştan beri istenmeyen bi gelin olmuşum sonra devamı gelmiş.. bitek ben mi dertliyim yada sorunluyum bilmiyorum,hikayesi olan varsa paylaşsın çare bulalım.
Öyleyse artık çabalamayın . kesinlikle kötü olun demiyorum ama madem her seferinde aynı ortama girince sizi rahatsız eden tavırları oluyor o zaman mümkün mertebe aynı ortamda bulunmayın. Ayrıca bazen art niyetli olmasa da tavırlarını fazla kisisellestirmis de olabilirsiniz. Benim eşimin ailesiyle aram çok iyidir o yüzden çaba da sarf ederim ama iyi değilse iyi olsun diye çaba sarf ederdim ama baktım olmuyor ben de çabayı bırakıp akış nasıl gelisiyorsa öyle yaşardım.

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış.Sizde onun gibi yapın
Bir psikologtan dinlemiştim,
Kaynanalar sessiz gelin görünce daha çok üstlerine gidiyorlarmış ee gelinde cevap vermeyip susunca sürekli kaynanalik yapma isteği ve üstünlük kurmaya çalışıyorlarmış.
Ama kendileri gibi laf yetiştirip susturan gelin görünce korkup susuyorlarmis.
Ben sessiz gelindim mesela hep üstüme gelirdi kv
Eltimde çok cazgırdi ona yaranmak içinde elinden geleni yapardı kv
Bilmem anlatabildim mi 👍

Öyleyse artık çabalamayın . kesinlikle kötü olun demiyorum ama madem her seferinde aynı ortama girince sizi rahatsız eden tavırları oluyor o zaman mümkün mertebe aynı ortamda bulunmayın. Ayrıca bazen art niyetli olmasa da tavırlarını fazla kisisellestirmis de olabilirsiniz. Benim eşimin ailesiyle aram çok iyidir o yüzden çaba da sarf ederim ama iyi değilse iyi olsun diye çaba sarf ederdim ama baktım olmuyor ben de çabayı bırakıp akış nasıl gelisiyorsa öyle yaşardım.
[/QUOTE doğru, ben bazen bana garezi yokta acaba ben mi ön yargılıyım diye düşündüm bi ara.. sonra gidip çiçek alıyım dedim eşimle ç,içek aldım eşime de sordum sever mi saksı da çiçeği. oda çok sever, müstakil evimiz vardı orda hep beslerdi dedi. haa süper dedim, görümcemde 1 ay öncesine kadar kadınlar gününde buket almıştı vazoya kaldırmıştı onada şahit olduğumu hatırladım ve çok güzel bi çiçekk aldım çok güzel diyorum çünkü kaynanamın kendi yiğenleri çiçeği gördü çok güzelmiş nerden aldın dediler... neyse kapıyı çaldım gülümseyerek anne bak sana çiçek aldım dedim.. direk cümle şu " BEN ÇİÇEĞİ SEVMEM Kİİİİİ" kii yi de baya uzattı ağzını eğerek. sen evine götür onu bakamam soldurrum sonra üzülürsün dedi.. elimde çiçekle kaldım öyle bakakaldım .. ısrar etmedim, ulan adam mı kandırıyon sen şu vazodaki çiçek ne o zaman haaa ? diyip saksıyı başına da yıkmadım tamam dedim evime götürdüm. çiçeği alan kişi onun solma ihtimalini düşünmez mi?. sonra dedim ki sana zerre bişey alırsam...... böyle böyle tavrımı değiştirdim

Deli deliyi görünce sopasını saklarmış.Sizde onun gibi yapın
Bir psikologtan dinlemiştim,
Kaynanalar sessiz gelin görünce daha çok üstlerine gidiyorlarmış ee gelinde cevap vermeyip susunca sürekli kaynanalik yapma isteği ve üstünlük kurmaya çalışıyorlarmış.
Ama kendileri gibi laf yetiştirip susturan gelin görünce korkup susuyorlarmis.
Ben sessiz gelindim mesela hep üstüme gelirdi kv
Eltimde çok cazgırdi ona yaranmak içinde elinden geleni yapardı kv
Bilmem anlatabildim mi 👍
valla böyle tavırlar görünce tabiri caizse dişimi göstermeye başladım. mesela bana gelin görmede alınan hediyelerin paraların üstüne konup hadi sana beş taş alalım dedi..bakın almak zorunda olduğu şeye kendi para vermeyip bedavadan bana takı alacaktı, bide bana sınır koydu 700 liralık alırsan diye. çünkü 700 lira topladı üstüne kendi para ekmeyecekti. tımım innicim dedim. sarrafa gittim 1450 liralığı beğendim. bunu istiyorum dedim. kem kümler başladı kayınbabayı aradı allahtan o adam iyi de ne beğendiyse almak zorundasın beni arama dedi.. ve 2 kat parayla aldım. iyi olsaydı şeytanlık düşünmeseydi beni bilen bilir gider 500 liralık gene alırdım..

Vazodaki çiçek pek bakım istemez ama saksıdaki çiçek ister belki de doğruyu söylüyodur. Yine de kötü düşünmeyin ama siz de bundan sonra alamazsınız olur biter ama karşınızdakinin kötü niyetli olduğunu düşünürseniz kendinize daha çok zarar verirsiniz

Ben “ sen iyi olursan karşındaki de iyi olur “ sözüne inanmıyorum , sen ne kadar iyi olursan ol , karşındaki insan kötüyse kesinlikle anlaşamıyorsunuz .
Aynen öyle. Sağolsun bazı kişiler canımı yaka yaka öğrettiler bunu. İstersen melek ol görümce kayınvalide vb.. seni sevmeye gönlü yoksa olmuyor o iş.

Vazodaki çiçek pek bakım istemez ama saksıdaki çiçek ister belki de doğruyu söylüyodur. Yine de kötü düşünmeyin ama siz de bundan sonra alamazsınız olur biter ama karşınızdakinin kötü niyetli olduğunu düşünürseniz kendinize daha çok zarar verirsiniz
hediyemi almak zorunda değil ama bana göre teşekkür etmek zorundaydı. bende kendime zarar veryorum aslında, dediğiniz gibi kadın bişey diyince acaba hangi niyetle söyledi der oldum durumum vahim

Hepsi yalandır.
Size çok net bir şey aktarayım. Bir erkek annesine demiş ki sana sevdiğim insanı getireceğim.
Neyse iki tane kız arkadaşı ve sevgilisini eve getırıyor sohbet edıyorlar,
Sonradan erkek anasına soruyor, ana sence hangisi evleneceğim insan?
Gaygana diyor ki: Kızıl saçlı olan, çünkü onu hiç sevmedim.
Mesele bu kadar basit.
yaaa ben bu yazıı whatsaapda paylaşcam kaynanam okuusun hahahahah

X