Kaynana mı gelini sever, yoksa gelin mi kendini sevdirir?

kaynana gelini sever- evlat yerine koyar.
gelinde aslinda KVyi anne yerine koyar.

bazen gelin iyi olsa bile KVye islemiyor- bazende KV melek bile olsa gelin kök söktürüyor.

ben senin konunda "nefret" edecek bir durum görmedim.

kaynana gelini sever- evlat yerine koyar.
gelinde aslinda KVyi anne yerine koyar.

bazen gelin iyi olsa bile KVye islemiyor- bazende KV melek bile olsa gelin kök söktürüyor.

ben senin konunda "nefret" edecek bir durum görmedim.
konuştukça dökülen insanım bunlar buzdağının görünen kısmı, şimdilik senin gözünde kök söktüren gelin olurum mühim değil

doğru söylüyosun.. evimize avize alınacak dedim paraız yok dedi, 10 gün sonra kızıının burnunu yaptırdı düğünümün arifesinde... allaha havale ettim. şimdide kendi kızının kaynanası durumum yok diye kıvranıyor
Boşver. Herkes ettiğinden hesaba çekilecek. Ben hep eşime diyordum ki alamıyoruz değil almıyoruz dese bu kadar incinmem. Yapacak bir şey yok. Hayatına bakmayı öğreneceksin. Bırak yaptırsın kızının burnunu, seni söküp ona takmıyor ya :KK66: psikolog her bu tarz sözüme para onun istediğini yapar, sizi sevmek zorunda değil ki, böyle olması gerektiğini siz düşünüyorsunuz, gibi yaklaşıyordu. Onun düşüncelerini duygularını yönetemezsin, senin istediğin gibi seni sevmek zorunda değil diyordu. Bırakınca mutlu oluyormuş insan gerçekten, sen de bırak gitsin ne yapıyorsa yapsın. Eşinin annesi işte o kadar

Boşver. Herkes ettiğinden hesaba çekilecek. Ben hep eşime diyordum ki alamıyoruz değil almıyoruz dese bu kadar incinmem. Yapacak bir şey yok. Hayatına bakmayı öğreneceksin. Bırak yaptırsın kızının burnunu, seni söküp ona takmıyor ya :KK66: psikolog her bu tarz sözüme para onun istediğini yapar, sizi sevmek zorunda değil ki, böyle olması gerektiğini siz düşünüyorsunuz, gibi yaklaşıyordu. Onun düşüncelerini duygularını yönetemezsin, senin istediğin gibi seni sevmek zorunda değil diyordu. Bırakınca mutlu oluyormuş insan gerçekten, sen de bırak gitsin ne yapıyorsa yapsın. Eşinin annesi işte o kadar
aynen öyle saldım çayıra mevlam kayıra diycem bakalım. inşallah Allahım şeytanın vesvesesine uymayım aminn

kızlar kaynanamla başım dertte.
eşimi çok seviyorum biraz kıskanç biri ama her zaman benim yerimi ailesinden ayırmasını bilen biri.
sevgili olduğumuz sıra ciddi düşündüğümüzü ailelere ilettik, annem gelsinler adı konsun çünkü adı olmayan bir ilşkide seni dışarda gezdirmem, gören duyan olur dedi (annelik koruması altında yatan) eşimde ailesine dedi o sıra 2017 temmuz ayıydı. abim şehir dışında görev yapıyor ve temmuz ayında da izne gelecekti, annem abin buradayken gelsinler dedi. eşimde acele ediyor tabi aileleri tanıştırmak için çünkü benle görüşemiyor annem var :confused: kaynana yok ben adını koymam sadece tanışmaya gelirim ama bu ay gelmem ocak ayında gelirim dedi. sebebi yok amacı ne bilmiyorum ocakta ocak dedi.eşim de sen ocakta gelirsin o zaman ben babamla babannemle tanışmaya gidiyorum o zaman dedi. kaynanam kaynanasının olduğu ortamda kendi olmayınca bozuldu tıpış tıpış geldi..
kayınbabamın hali vakti son derece yerinde ama kaynanam durumumuz yok diye diye annemgili nerdeyse sadaka verdirecek hale getirrtti...1o ay içnde söz n yaptık aile arasında sadece alyans taktılar sana 8 bilezik takıcam dedi 3 tane taktı düğünde...
benden habersiz düğün salanumu tuttu, gelin görmede bana alınan hediyeleri paraları topladı kendinin almak zorunda olduğu takıları aldı bedavaya getirdi... nişanlıyken telefonla konuşurdum benimkiyle, kapat telefonu diye benimkine bağırrıdı konuşturmazdı. kavga ederdim benimki özür dileyecek olurdu sessiz dilerdi özrünü. niye sessizsin derdim annem duyarsa bağırırr etek altına mı giriyon özür diliyon der diye sessz dedim gece gece ortalık ayaklanmasın derdi.. takılarımı anlaştığı kuyumcudan almak zorunda kaldım bişey beğenemedim...
imam nikahında 4 bilezik istedim düğünden 2 ay sonra takıcam dedi 10 ay oldu..yemeğe gelecekse yada biz davetliysek beni armaaz eşimi arar.. yola çıkarız araba kullanan eşimi rahatsız eder ona sorar vardınız mı ettiniz mi diye... iyişeyler yapınca eline sağlık teşekkür ederim asla demiyor, heryere beni çağırıyor herkes de mennun oluyor benden ama nedense kaynanam bana karşı hep minetsiz.. kızı bi yana oğlu bi yana hatta damadının bile yeri var kalbinde. ama ben sığamadım biyere... bana iyi davranmıyor her defasında bn iyi olmak için çabalıyorum ama karşılık gelmeyince şeytanda beni dürtüyor aynıısnı ona yapasım geliyor... yani baştan beri istenmeyen bi gelin olmuşum sonra devamı gelmiş.. bitek ben mi dertliyim yada sorunluyum bilmiyorum,hikayesi olan varsa paylaşsın çare bulalım.
Yazdıkça gaza gelmiş kadın:)
Ben 6 yıllık evliym
kvdemde hazetmem,ama madde madde sıralamak hic aklıma gelmedi simdiye kadar:)
Hayatta kvde den daha önemli dertler var ya,sıkılmıyor musunuz oturup bunları dusunurken?

Mehir boşanma durumunda verilmiyor mu?
Bizi mi kandırdılar yoksa :KK70:
Hayır arkadaşım boşanma durumu değil, inanmayın bunlara :)
boşanma durumunda zaten verilmesi gereken bir şey kadının 4 ay geçimini sağlaması gerekiyor. biçilecek mihr..
onun haricinde ölene kadar vermesi gerekiyor. bizzat hocaya sordum. ölene kadar yapması gerek dedi. onun haricinde, benim dini nikahım kıyılırken; hoca eşime sordu mihri şimdi mi yapacaksın, daha sonra mı diye.. eşim şuan yapamam, daha sonra yapAcağım hocam dedi. 10 ay sonra yaptı.
yani boşanma da olmuyor :)
' Mehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir '
bırakmayın kocalaraaaa :)))))

Yazdıkça gaza gelmiş kadın:)
Ben 6 yıllık evliym
kvdemde hazetmem,ama madde madde sıralamak hic aklıma gelmedi simdiye kadar:)
Hayatta kvde den daha önemli dertler var ya,sıkılmıyor musunuz oturup bunları dusunurken?
demkki kv de hayatımdaki büyük dertlerin arasındaymış.. allah başka dert vermesin bana

Hayır arkadaşım boşanma durumu değil, inanmayın bunlara :)
boşanma durumunda zaten verilmesi gereken bir şey kadının 4 ay geçimini sağlaması gerekiyor. biçilecek mihr..
onun haricinde ölene kadar vermesi gerekiyor. bizzat hocaya sordum. ölene kadar yapması gerek dedi. onun haricinde, benim dini nikahım kıyılırken; hoca eşime sordu mihri şimdi mi yapacaksın, daha sonra mı diye.. eşim şuan yapamam, daha sonra yapAcağım hocam dedi. 10 ay sonra yaptı.
yani boşanma da olmuyor :)
' Mehir, İslam hukukunda erkeğin evlenirken kadına verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para, mal veya menfaat hediyesidir '
bırakmayın kocalaraaaa :)))))
Aa bunu yeni öğreniyrm:)
6 sene oldu benim mihrden ses seda yok ,hatırlatayım ben onu:)
Saolasın cnm:)

X