- 9 Mayıs 2012
- 4.168
- 326
- 123
daha evvel de bir arkadas acmisti boyle bir konu taktik vs diye ama fos cikticanim bunun icin oyle super harikulade bir taktik yol yontem falan yok maalesef neden mi cunku insanoglu cesit cesit 5 parmagin 5 i bir degil hal boyleyken nasil bir kalip konulurdA sokulur ki insan o kaliba o davranisa yani birinin ak dedigine digeri kara der biri tatli dile gelir bir gelmez vs vs bence aslolan karsimizdakini taniyip anlayip onyargilarimizdan siyrilip elimizden geldince sagduyulu olmaya calismak beklentilerimizi azaltmak daima empati yapmak ama bunlarin bile ise yaramadigi durumlar olur mutlaka.....keske olsaydi bir yol yontem taktik ama yok maalesef
insanlar farklı çok doğru. Ama biz bir taneyiz ve kendimizi değiştirirsek kimse bizim canımızı sıkamaz. Bende kv sorunu yaşadım 7 aylık evliyim hala da yaşıyorum. Ama şu an uyguladığım ya da uygulamaya çalıştığım: Her insanın farklı yapısı olduğunu kabullenmek ve yapılanda art niyet aramamak. Onun yapısı böyle diyerek kabullenmek. Belki bizi biz yapan ve bize normal gelen şeylerde onlara batıyordur bunu bilemeyiz. Dediğim gibi bu sadece kv için değil herşey için herkes için uygulanabilir. Insanların farklı yapıda olduğunu, farklı kültürlerde büyüdüğünü kabullenmek. Bunuda kendimiz için yapmalıyız :) çünkü gerçekten olan bize oluo belki insanlra gerçekten kötü niyetli değil :) bize batıyo
Bende bir anneyim, annemde bir anne.. Hayatına müdahale ettiğim kişi evladım da olsa bana dur demeye hakkı var diye düşünüyorum. Buradaki konu şunu giydir bunu giydir, bunlar bana basit geliyor, yanlış anlaşılmasın fikrimi söylüyorum. Ama konu içinde yazan arkadaşlar var mesela konular hakikaten can alıcı, karakolluk olsaydık ne demek ya.. İnsan oğlunun eşi, gelini için böyle birşey düşünsün.. O yüzden her konu ayrı, her hayat ayrı, her çözüm ayrı..
buralarda yeniyim yanlışım olursa kusuruma bakmayın ben 19 yaşında evlendim daha 1 haftalık evliyken kv kapıya geldi çıkar bakalım şu bilezikleri dedi . noldu anne dedim senin anan niye böyle baban niye böyle sayıyoda sayıyo o cahil aklımla dedimki annecim kim me yaptıysa boşver biz beyaz bir sayfa açalım. sonra boynuna sarıldım 12 sene boyunca beni hep ezdi
bir konu açılmış,okumaya başladım,konunun ortasında kaynanama bi tane çakıcam kelimesi geçti.
arkadaşın bu cümleyi kurmasından,dolayı üzüldüm ve mesaj yazdım.kendiside bi anne gelinide ona bir gün çakmak isterse veya kocası annesine bir tokat çakmak isterse ne düşünür diye sordum..
bu yüzden mi garip insan oldum..
Konu cok güzelmiş ama keşke kendimizi kontrol altına alsaymışşiz.
neyse..:44:
İlk olarak her iki tarafda bir birine karşı saygısını kaybetmemeli, bu çerçevenin dışına çıkıldığında, yapa bileceğimiz:
- dediğiklerini dinlemeli, ama yapmamak,
- bir şey anlatmak istediğimizde bunu iki kere düşünmemiz,
- yardıma hitiyacimiz oldugunda, onlardan yarım istememizin doğru olup olmamadigi,
- telefon görüşmelerini azaltmak
- başlattığı o savaşa asla katılıp savaş içersine girmeyin, böylece kaybedecek birşeyimiz olamaz,
- kanıtları (telefoon, msjlsr ) saklamak.
- yüz göz olmamak,
- son carede hiç görüşmemeli ( bu evliliğinizi tehlikeli hale getiren kv veya kb olanlar için geçerli).
Örnek ben: aklim olsaydı yüz göz olmasaydım benim başıma bir şey gelmezdi, yada yaptıklarını gizlemeseydim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?