• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana gelin sorunlarina karsi kendi aklimca bir cozum buldum !

Gunesveay

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2013
14
0
0
Bolu
arkadaslar bence bu dedigim yontem bu derdimize kaynanamizdan cektiklerimize cozum olur

burda herkes bir sekilde ayni sorunlari yasiyor. bebegine karisilmasi sorun degil ama cahilce ve lohusa anneyi sinir eden sadece kaynanamiz degil esimiz dahil herkes icin gecerli olabilir mi

hepimiz kafamiza takiyoruz boyle kendimizi hasta ediyoruz!

ben simdi size soruyorum bu yontemi deneyip basaran var mi

ne kadar etkili olur sizce ulkemizin gercegi bu kaynana gelin iliskilerinde son noktayi koyalim mi

belki sacma olabilir ama bi deneyelim mi

herkes bir cozum yazsin ama yapici bir cozum olmali bu anneye yani geline ve kaynanaya da zarari olmayacak ortami gerginlestirmeyecek

dusunelim arkadaslar benim delirmek uzereyken buldugum bu cozum nasil

tamam deyip kendi bildigini okumak!

mesela kaynanam devamli bebegime karisir hadi sumeyye sunu giydir artik donup bi tane carpicam sanki ben salagim ne giydirecegimi bilmiyorum

aslinda yapmak istedigi sey hani buyurmak emretmek...

ben de bugun bunu yapacagim artik.

2 liraya pazardan cok kotu bir alt almis giydir diyor giydiriyorum yatir diyor ellibin defa tekrarliyor sirf ben patlayayim da ogluna kendini acindirsin diye

ben de her dedigine tamam deyip yavastan kendi istedigimi yapmayi dusunuyorum niye giydirmedin derse hemen kirli sepetine atarim derim ki surasinda leke vardi

bu herkes icin gecerli tamam deyip gulumseyip bildigimizi okumak! acaba yanlis mi dusundum sizce

çözüme değil de soruna takıldım ben.. k.valideniz ağzına çakılmayı hakedecek bir şey yapmamış ki.. o sizi (sizin tabirinizle) salak olarak gördüğü için söylemiyor, sadece tecrübelerini paylaşıyor.. kaldı ki pazardan 2 liraya eşofman altı alan sizin anneniz olsaydı 40 kere teşekkür ederdiniz değil mi? insanları ve aldıklarını bu kadar küçümsemezseniz çözüme ihtiyacınız kalmaz sevgili arkadaşım :34:

daha evvel de bir arkadas acmisti boyle bir konu taktik vs diye ama fos cikti:( canim bunun icin oyle super harikulade bir taktik yol yontem falan yok maalesef neden mi cunku insanoglu cesit cesit 5 parmagin 5 i bir degil hal boyleyken nasil bir kalip konulurdA sokulur ki insan o kaliba o davranisa yani birinin ak dedigine digeri kara der biri tatli dile gelir bir gelmez vs vs bence aslolan karsimizdakini taniyip anlayip onyargilarimizdan siyrilip elimizden geldince sagduyulu olmaya calismak beklentilerimizi azaltmak daima empati yapmak ama bunlarin bile ise yaramadigi durumlar olur mutlaka.....keske olsaydi bir yol yontem taktik ama yok maalesef

kesinlikle doğru bir çözüm... denendi ve başarılı olduğunu düşünüyorum ama bu kv falan değil herkes için geçerli hıhı tamam de bildiğini yap kafayı da takma , takınca hiçbir şey değişmiyor anca kendini yıpratıp hasta olduğunla kalıyorsun... hem böylece kimse sana beni dinlemiyor diyemiyor... :34:

Son düzenleme:
arkadaslar bence bu dedigim yontem bu derdimize kaynanamizdan cektiklerimize cozum olur

burda herkes bir sekilde ayni sorunlari yasiyor. bebegine karisilmasi sorun degil ama cahilce ve lohusa anneyi sinir eden sadece kaynanamiz degil esimiz dahil herkes icin gecerli olabilir mi

ne kadar etkili olur sizce ulkemizin gercegi bu kaynana gelin iliskilerinde son noktayi koyalim mi

herkes bir cozum yazsin ama yapici bir cozum olmali bu anneye yani geline ve kaynanaya da zarari olmayacak ortami gerginlestirmeyecek

mesela kaynanam devamli bebegime karisir hadi sumeyye sunu giydir artik donup bi tane carpicam sanki ben salagim ne giydirecegimi bilmiyorum

2 liraya pazardan cok kotu bir alt almis giydir diyor giydiriyorum yatir diyor ellibin defa tekrarliyor sirf ben patlayayim da ogluna kendini acindirsin diye

ben de her dedigine tamam deyip yavastan kendi istedigimi yapmayi dusunuyorum niye giydirmedin derse hemen kirli sepetine atarim derim ki surasinda leke vardi

bu herkes icin gecerli tamam deyip gulumseyip bildigimizi okumak! acaba yanlis mi dusundum sizce

senin yazdıklarını okuduktan sonra bir tanede sana ben çakasım geldi.ekmeğini yedıgin adamın annesine karşı sarf ettiğin kelimelere biraz dikkat et.sanki çocuk sırf sıze ait,patenti sizde özelikle babaanneler müdahele edemez bir tecrübesini paylaşamaz aldıği bır sey beyenilmez ..çünkı gelin hanımlar hemen depresyona girer.ama söz konusu anne olunca her seyi benimsenir harfiyen yerine getirilir,cunki obir anne seni o buyuttu dahabir itimat edilir. Seninde bir evladin var ALLAH uzun ömür versin .anasin sende seneler sonra sende ellere kariştığınde ,bır kosede oturup sesizmi kalmayayimi dusunuyorsun

Son düzenleme:
denendi ve başarıldı,eşimin ailesini kendi ailem olarak gördüm:ssz:

senin yazdıklarını okuduktan sonra bir tanede sana ben çakasım geldi.ekmeğini yedıgin adamın annesine karşı sarf ettiğin kelimelere biraz dikkat et.sanki çocuk sırf sıze ait,patenti sizde özelikle babaanneler müdahele edemez bir tecrübesini paylaşamaz aldıği bır sey beyenilmez ..çünkı gelin hanımlar hemen depresyona girer.ama söz konusu anne olunca her seyi benimsenir harfiyen yerine getirilir,cunki obir anne seni o buyuttu dahabir itimat edilir. Seninde bir evladin var ALLAH uzun ömür versin .anasin sende seneler sonra sende ellere kariştığınde ,bır kosede oturup sesizmi kalmayayimi dusunuyorsun

kimsenin kimseye çakmaya hakkı yok kaldı ki konu sahibi zaten kaynanasının dediklerini yapmayan biri olduğunu söylemiyor. bazı kayınvalideler gerçekten bilerek gelinini çileden çıkarmak için ısrarla emir verip direktif yağdırıyorlar. konu sahibine çakacağınıza biraz empati yapmayı deneyin bence.

hepimiz bir gün kayınvalide olacağız ama böyle psikopat mı olacağız kaynanalar elbette torunlarıyla ilgilenmeliler ama lohusa bir kadına özellikle kıskançlıktan çıldırtacak sözler sarfedenler bence dönüp bir tane patlatmayı hak ediyorlar.

konu sahibi arkadaş da bu raddeye gelmiş ne kaynanası kırılsın ne de kendisi üzülmesin diye orta yolu bulmuş bence... insan gibi söylediği şeyleri yapar ama altında fesatlık bulunan şeylere de TAMAM ANNE DEYİP KENDİ BİLDİĞİNİ OKUR.

ben katılıyorum zira kaç senedir evliyim en iyi çözüm buymuş gibi görünüyor.

benim genel tavrım bu zaten, he de geç kendi burnunun dikine git, böylece duvara toslayınca kendinden başka kızacak kimse olmuyo kimseyle aram bozulmuyo

ben 12 yıllık evliyim sizim bu yazdıklarınıza benim kv 10 değil 100 basar ne yazıkki bazı durumlarda susmakta konuşmakta çözüm olmuyor ben artık başedemiyorum ve şuan küsüm en azından adım küs olurda benimle uğraşmaz diye psikolojim bozuldu

kayınvalide yi,kayınvalide olarak deilde eşinizi dünyaya getirmiş bi anne olarak düşünmekte bir çözümdür..:34::34:

buralarda yeniyim yanlışım olursa kusuruma bakmayın ben 19 yaşında evlendim daha 1 haftalık evliyken kv kapıya geldi çıkar bakalım şu bilezikleri dedi . noldu anne dedim senin anan niye böyle baban niye böyle sayıyoda sayıyo o cahil aklımla dedimki annecim kim me yaptıysa boşver biz beyaz bir sayfa açalım. sonra boynuna sarıldım 12 sene boyunca beni hep ezdi

buralarda yeniyim yanlışım olursa kusuruma bakmayın ben 19 yaşında evlendim daha 1 haftalık evliyken kv kapıya geldi çıkar bakalım şu bilezikleri dedi . noldu anne dedim senin anan niye böyle baban niye böyle sayıyoda sayıyo o cahil aklımla dedimki annecim kim me yaptıysa boşver biz beyaz bir sayfa açalım. sonra boynuna sarıldım 12 sene boyunca beni hep ezdi

canım benim inşaallah mükafatını başka şekilde alırsın ya da umulur ki almışsındır

Bir tane çarpacam ne demek,talihsiz bir cümle kurmuşsunuz...

biraz daha anlatayımda rahatlayım bari ben 3 çocuk sahibi hiç dışarı çıkamayan bunalımda biriyim. kk ya yeni geldim yani şuan bendeki değişiklik bu en son ki kv krizinde artık kendimi savunacağım dedim ama kv bana 3 saat neler saydı hemde annemle annannem önünde

Böyle bazen hayret ediyorum yaa.. ciddenn :53: başka neler yaşadığını yada nasıl bir ruh halinde olduğunu nereden biliyoruz ki konu sahibine çakma isteği geliyor size :1:
Aaaa konu sahibi dikkat et kelimelerine yoksa döverler seni burada, malum ortada emir kipi var :)

Back