• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana diyaloglarım

Kaynana Gözüyle

İki yaşlı kadın yolda karşılaşır. Hal-hatır sorarlar:

- Kızınız nasıl iyi mi?

- Ay sorma. Kızım o kadar rahat ki. Kocası sıcak sudan soğuk suya elini sokturmuyor. Hatta kahvaltıyı bile kocası yatağına götürüyor. Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para bol durumları çok iyi.

- Çok iyi maşallah! Peki oğlunuz nasıl?

- Ah ah! Hiç sorma! Öyle pasaklı bir kadına düştü ki kahvaltıyı oğlum hazırlıyor. Üstelik gelinin yatağına götürüyor. Daha neler canım Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para yetiştiremiyor. Yazık oldu oğluma!

Son düzenleyen: Moderatör:
Kızlaar! Bizim burda çok güzel bir topikimiz var.
Online forumda gözüksün istiyorum. Kaynanası güldüren arkadaşlar katılmaz mısınz??

Kayınvalidemin istifleme huyu vardır, hiçbirşeyi atmaz, alırda alır. Özellikle yiyecek bitmeden yenisi alınır. Haliyle tıka basa dolu mutfağı vardır. Malum Kurban yaklaşıyor geçen gittiğimde buzluğu bir açtık ağzına kadar dolu.
Ben: Anne kurban yaklaşıyor buzluğu boşaltmayacakmısın.
K.v:Nereye boşaltıyım, onların hepsi lazım, eti senin dolaba koyacam. (kendi buzdolabı o kadar büyükki herhalde şimdi üretimde yoktur:))
Ben: İyide benim buzluk seninkinin yarısı benimde yerim yok, benim dolap küçük tip almaz o kadar şeyi.

O arada aklımıza gelir derin dondurucu almaya karar veririz. Alınana hiçbirsey demez saolsun ama 8-9 aylığına kızının yanına gidecek derindondurucu alsak bile 1ay kullanacak , sonrasında evi kapatıp gidecek. Tabi durum böyle olunca bende vazgeçelim masraf olmasın seneye gelince alırız. Eşim telefonda durumu annesine anlatıyor.

Eşim: Anne şimdi almayalım, sen git gel öyle alalım, evde boş durmasın, biz başımızın çaresine bakarız.
K.v: Nasıl bakacaksınız?
Eşim: Nazlı kardeşlerinin dolabına götürür herhalde
K.V: İyi siz dolabı boşaltın, ben sizinkini kullanayım.

Tabi biz şok. Tasarruf edelim derken elimizdeki dolaptanda oluyorduk..... Telefonda anlaşamayınca yanına gittik anlattıkta dolabı kurtardık.:1::1:

kapım çalar alt katta oturan k. validem gelir
b: efendim anne
k: kızım bugün ..... teyzenlere oturmaya gidelimmi ne zamandır görmüyoruz
b: peki anne eger istiyorsan gideriz gideriz

neyse misafirliğe gittik oturup çay içiyoruz filan

k: bugün bizde evde otuuryorduk choqsekerin canı sıkıldı .... teyzelere gidelimmi anne deyince kalktık geldik
b: :53::53::53::53:

Kaynana Gözüyle

İki yaşlı kadın yolda karşılaşır. Hal-hatır sorarlar:

- Kızınız nasıl iyi mi?

- Ay sorma. Kızım o kadar rahat ki. Kocası sıcak sudan soğuk suya elini sokturmuyor. Hatta kahvaltıyı bile kocası yatağına götürüyor. Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para bol durumları çok iyi.

- Çok iyi maşallah! Peki oğlunuz nasıl?

- Ah ah! Hiç sorma! Öyle pasaklı bir kadına düştü ki kahvaltıyı oğlum hazırlıyor. Üstelik gelinin yatağına götürüyor. Daha neler canım Avrupa gezileri altınlar mücevherler. Para yetiştiremiyor. Yazık oldu oğluma!

hahhahaaa bu tam benim durumu anlatıyo :1::1::1:
henüz bi avrupa gezisi görmedim ama hoşş gerci bu kaynanaylada zor görürümm :1::1::1::1:

kaynana- hamilelik yaradı saçların çıkmış ufak ufak
ben- Yok yeni duş aldım ondan öyle gözüküyor çıktığı yok
kaynana- nasıl yok kelin gözükmüyor artık :))

Kaynana-evinin kapısını kilitleyemezsin sürekli açık olucak
ben- nedenmiş o??
kaynana- Ben kilitli kapılardan hoşlanmam
ben- bunun benim evimle ne ilgisi var
kaynana- orası benim evim benim emeklerimle yapıldı:53::53:

ben- nedenmiş o??

yuuuhhhhh:52::52::52::52:

kapım çalar alt katta oturan k. validem gelir
b: efendim anne
k: kızım bugün ..... teyzenlere oturmaya gidelimmi ne zamandır görmüyoruz
b: peki anne eger istiyorsan gideriz gideriz

neyse misafirliğe gittik oturup çay içiyoruz filan

k: bugün bizde evde otuuryorduk choqsekerin canı sıkıldı .... teyzelere gidelimmi anne deyince kalktık geldik
b: :53::53::53::53:

İyi geldi vallahi bu saatte:9:

Son düzenleme:
kaynana ile oturmadayız.kadınlar falan var.
navigasyon cihazı sohbet konusu oldu. kadınlar navigasyon cihazından söz ediyor.
benim kaynana da hava atmakmıdır amacı bilmem ama. kadınların içinde bana dedi ki:
Ö...ın da (eşim) navigasyon u var dimi???
(bu arada bizim arabamız falan yok)
kadınların içinde ben de aynen şöyle dedim:
anne Ö... neresine takacak navigasyonu????
Kaynanam ve kadınlar::60::60:

Koptum gece gece yaa:9:

ben- nedenmiş o??

:44: tövbe tövbeeee!!!! ahahahahaahaha:))))
gülermisin ağlarmısın, ay bende de 2 oğlan var, bende mi böyle olucam:))))))

Şeker.bayramında.2aylık.hamileyim.Köyde.kayınvalidedeyiz,

Anne:Kızım.bebek.bekliyorsun.daha.sıkı.giyinsen.mesala.elbisenin.altına.tayt.giysen.(asla-tarzım-değil).Buarada.herkes.denize.giriyor.o.esnada:)Ben.Nasıl.üşütüceksem:)

Ben:Bişey.olmaz.anne.hava.gayet.iyi

Anne:Hayır.bebek.bekliyorsun.ya.ondan.dedim.

Ben:Ya.annem.çıplaklıktan.çocuk.doğurulamasaydı.eger.HAVVA.anamızın.çocugu.olmazdı.Kadın.sadece.incir.yapragıyla.gezdi

Anne:kahkahayı.bastı.gelinle.laf.yarışına.girilmez.dedi.belkide:)

Yazdıklarınız gece gece beni güldürdü...Allahda siz anlatanları güldürsün...
Benim kayınvalidem 13 yıl önce vefat etti.Sizlerin yazdıklarını okuyunca aklıma benim yaşadıklarım geldi paylaşmak istedim.Kayınvalidem yazacağım olay zamanında 70 yada 70'e yakın yaşlardaydı.Bayramda ziyarete giderken hediye alalım dedik ne alsam diye düşünürken gecelik sabahlık olsun dedik neysee yaşlı insan düşüncesiyle üşür müşür dedim ve uzun kollu bisiklet yaka penye tarzı bir gecelik ve sabahlık aldım.Lafın kısası bayramda gittik hediyesini verdim bekliyorum ki diycek çok beğendim ohh ne güzell uzun kollu falan açtı paketi bir bana baktı bir paketten çıkana dediki bu neeeee gecelikk dedimm saff saff :)) beğenmedinmi anne bekliyorumki desin rengi deseni hoşuma gitmedi.Ne dese beğenirsiniz..Bu geceliğin askılı olanlarından hayvan desenlerinden olan yokmuydu.........Pesss dedimm kadının içi ölmemiş yaş 70 amaa içi ölmemiş leopar desenli gecelik:6: istiyor

Son düzenleme:
Yazdıklarınız gece gece beni güldürdü...Allahda siz anlatanları güldürsün...
Benim kayınvalidem 13 yıl önce vefat etti.Sizlerin yazdıklarını okuyunca aklıma benim yaşadıklarım geldi paylaşmak istedim.Kayınvalidem yazacağım olay zamanında 70 yada 70'e yakın yaşlardaydı.Bayramda ziyarete giderken hediye alalım dedik ne alsam diye düşünürken gecelik sabahlık olsun dedik neysee yaşlı insan düşüncesiyle üşür müşür dedim ve uzun kollu bisiklet yaka penye tarzı bir gecelik ve sabahlık aldım.Lafın kısası bayramda gittik hediyesini verdim bekliyorum ki diycek çok beğendim ohh ne güzell uzun kollu falan açtı paketi bir bana baktı bir paketten çıkana dediki bu neeeee gecelikk dedimm saff saff :)) beğenmedinmi anne bekliyorumki desin rengi deseni hoşuma gitmedi.Ne dese beğenirsiniz..Bu geceliğin askılı olanlarından hayvan desenlerinden olan yokmuydu.........Pesss dedimm kadının içi ölmemiş yaş 70 amaa içi ölmemiş leopar desenli gecelik:6:

Yaş 70 Ama Teyzemde İş Bitmemiş :1::1:
Allah Rahmet Eylesin.. :5:

ben- nedenmiş o??

:1::1::1:aynısı bizdede oldu.üstte kayınvalide var ortada ben alt katta kiracı.ama kiracı 15 yıldır orada o yüzden akraba gibi olmuşlar iiyice.neyse nisan gibi iki dairenin kapısı bi açılır eylül e kadar bi daha kapanmaz:1::1:ben bi yere g,tmek için kendi kapımı açarım kayınvalide sanki pusu kırmuş kapıya bağırırr nurdann senmisin kızım :53:
ben:evet annee
ky:biyeremi gidiyon
ben:ewet anne
ky:nereye gidiyon (bundan sonra başlar) ptt ye gidiyosan benim faturalar var çarşıya gidiyosan banada şunu al...filann ama ben oralara gidiyosam bile gitmiyoruum derim çünkü kendisi 5 dk evinde durmaz o kadar gezen kendi işinide halledebilir
neyse haziranda evlendik 15 gün sonra geldi bizimki
ky:sen neden kapını kapatıyosunki
ben:anne o kapı kapansın diye orda hem ben rahatsız olurum yarı çıplak geziyorum evin içinde ayıp değilmi)
ky:ama kızım evin içi sıcak kapıyı açta biraz essin
ben:anne maden o kadar düşünüyon bana bi klima hediye et
ky:tamam sen hamile kal ben sana klima alıcam ama şimdi kapın açık olsun gelip geçerken göreyim ne yaptığı
ben::52::52::52::52::52:

şok oldum bazılarına yaa ne kadar kötü insanlar var :53:
benim annemde kayınvalide ve gelinimizi bizden ayırt etmez..
benim kayınvalidemde iyidir Allah razı olsun ama bazen lafının nereye gittigini bilmiyo...

bi kac ay önce hamile kalmıstım ama kimseye söylemedim..
iyice kesinlessin netlessin öyle söylicem diye..
neyseki 6.haftayı doldurunca söyledim sadece eşime ve kayınvalidemle görümceme..
ama çok sevinemedik 5 gün sonra düşük yaptım..
hastaneden geldim kaynanam yemek hazırlamıs.. bende moral 0 utanıyorumda cok perişanım..
kv: gecmiş olsun iyimisin..
bn: iyyim anne sagol..
görümcem : bi yegenimize sahip çıkamadın (kendince espiri yapıyo)
ben şoktayım...
komsuları geldi 5dk. sonra... kimsenin haberi yok ya bende elimdeki serum izini saklıyorum bişe sormasın diye..
komsu: ayyy abla saglık ocagına gittim tansiyonum düşmüş..
kv : senin tansiyonun düşmüş bizimkininde bebegi düştü
ben yine şok.. aglicam aglayamıyorumm..

şok oldum bazılarına yaa ne kadar kötü insanlar var :53:
benim annemde kayınvalide ve gelinimizi bizden ayırt etmez..
benim kayınvalidemde iyidir Allah razı olsun ama bazen lafının nereye gittigini bilmiyo...

bi kac ay önce hamile kalmıstım ama kimseye söylemedim..
iyice kesinlessin netlessin öyle söylicem diye..
neyseki 6.haftayı doldurunca söyledim sadece eşime ve kayınvalidemle görümceme..
ama çok sevinemedik 5 gün sonra düşük yaptım..
hastaneden geldim kaynanam yemek hazırlamıs.. bende moral 0 utanıyorumda cok perişanım..
kv: gecmiş olsun iyimisin..
bn: iyyim anne sagol..
görümcem : bi yegenimize sahip çıkamadın (kendince espiri yapıyo)
ben şoktayım...
komsuları geldi 5dk. sonra... kimsenin haberi yok ya bende elimdeki serum izini saklıyorum bişe sormasın diye..
komsu: ayyy abla saglık ocagına gittim tansiyonum düşmüş..
kv : senin tansiyonun düşmüş bizimkininde bebegi düştü
ben yine şok.. aglicam aglayamıyorumm..

ay canım gülermisin ağlarmısın ince espiri yapmış ama tabi senin açından epey sinir bozucu..

ama ben şuna karar verdim hani bebek düşürdüm olayı var ya suanda hamileyim Allah korusun da düşük filan olursa eşimin tabiriyle kimseye düştü demicem
bizim cocuk evden kaçtı dicem

hatta az daha ikiz oluyomuş ama bir kese boş
eşim "-aha bizim cocuk daha 8 haftalıkken evde kaçtı" dedi ilk bütün gün öldüm gülmekten üzülmek yerine :9:
bu da benim kocacıgımla olan diyalogummm

Back