• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynımı Evimizde İstemiyorum...

Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten zor süreçler atlatmışsınız, umarım en kısa zamanda tamamen sağlığınıza kavuşursunuz. Eşinizin aile terapisine değil, bireysel terapiye ihtiyacı var. Abisinin hayatınızdaki yeriyle ilgili ısrarcılığının arka planında kendi psikolojik sorunları mevcut. Sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak terapiye rağmen değişebilme ihtimalini düşük görüyorum, çünkü psikolojik sorunların da ötesinde ataerkil toplumda yetişmenin verdiği bi karakter yapısı da var, ama maddi açıdan zorlanmayacaksa deneyebilir. Bu arada size önerim, cinsiyetinden ve yaşından bağımsız olarak terapistin iletişim becerisi ve kuracağı güven ilişkisi (terapötik ittifak), terapist seçiminizde belirleyici kriterlerler olmalı. Bunu aynı mesleği icra eden ve bahsettiğiniz tarzda meslektaşlarımı da tanıyan biri olarak söylüyorum. Yalnızca olgun ve yaşını almış bir erkeğin eşiniz üzerinde etkili olacağını düşünmeniz bile bence bazı sorunlu bakış açılarına ışık tutuyor. İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur, sevgiler.

Çok teşekkür ederim. Ben aslında bu evlilik terapisinin eşim içinde ayrıca psikolojik veya psikiyatrik yardım alması için ön ayak olabileceğini düşünüyorum. Çünkü ben düzenli aralıklarla alıyorum. (ayrıca panik atak tedavisi gördüğüm için)
Biz ilk evlendiğimizde eşim psikiyatrik bir ilaç kullanıyordu. Nedenini sorduğumda çok düşündüğüm için ablam vermişti demişti. Yeni başladığı için ben hemen bıraktırmıştım ve psikiyatriye gidelim diye çok ısrarcı olmuştum ama ikna olmamıştı.
Lütfen yönlendirebileceğiniz birileri varsa çok ihtiyacım var. Temenniniz için çok teşekkür ederim <3

Görümceniz baksın o zaman abisine. Bu kocanın erkek kardeşleri evliliklere neden kabus gibi çöküyor. İnsan hiç mi demez ben bunları rahatsız ediyorum diye.
O da bakıyor zaten. O daha çok bakıyor zaten... Onun bile abi gitsen de kurtulsam dediğine şahit oldum. Ama bu konular konuşulmaya gelince 'abimin evi evi burası' diyor. Abla diyorum bak evde böyle böyle yapıyor. Sen napıyorsun mesela böyle durumlarda diye soruyorum. Kızım o benim abim ben arkasından siler geçerim. sen yapmak zorunda değilsin tabi diyor.

O da bakıyor zaten. O daha çok bakıyor zaten... Onun bile abi gitsen de kurtulsam dediğine şahit oldum. Ama bu konular konuşulmaya gelince 'abimin evi evi burası' diyor. Abla diyorum bak evde böyle böyle yapıyor. Sen napıyorsun mesela böyle durumlarda diye soruyorum. Kızım o benim abim ben arkasından siler geçerim. sen yapmak zorunda değilsin tabi diyor.
Abiye şok oluyorum 🤦

Bence böyle bir maddi desteğe ihtiyacı yok. Aslında biz ev aldık ve taşınmadan önce eşim de bende abiye dedik ki abi bak bu evi sen tut hemen. Ama o ara bizi takmadı pek. O zamanlar karşı tarafta başka bir iş yapıyordu ve tekrar bu taraflarda çalışacağını düşünmedi sanırım. Ya da işine gelmedi. Hatta biz taşındıktan sonra siz bana öyle bir şey teklif etmediniz dedi.
Ayrıca bu abi bakıldığını düşünmüyor zaten sorun orda. Kardeşimin evine geliyorum, gidiyorum diye bakıyor olaya bence.
E istenmiyor bunu illa ki anlamıştır ve bu kadar umursamaz olması iyice çileden çıkarır insanı. Otelde kalsın otel parasını odesinler madem bu nasıl bir düşüncesizlik.

Çok ciddi ve hassas bir sağlık durumunuz var ve bu tavırları akıl alır gibi değil. Babanızın desteği çok güzel en azından madem sizi anlamıyorlar bir süre ailemin yanında kalacağım abine de sen bak deyip gidin keyfinize bakın havalarda düzeliyor doğaya yakın akrabanız varsa gidin tatil yapın hatta. Su aksın yolunu bulsun...

Zorla kabul etmedi. Boşanalım dediğinde boşanalım dedim ben zaten. Babamın mesaj attığın gün ne düşündü bilmiyorum. Sakin bir şekilde 'Terapisti ayarla gidelim, denememiş olmayalım' dedi.

Terapistten sonra boşanma karar netleşir elbette.
Zorla demedim zaten zoraki dedim. Yapmış olmak için kabul etmiş ki (ben yeterince çaba gösterdim demek için) bu yüzden terapi işe yaramayacaktır.

Kendinizi daha fazla yıpratmayın onun için.

Evde sesini çıkaramayan tatlış bir hanım gibi davranmadım aslında. Sadece cevalliğimi yanlış tarafa gösterdim sanırım. Kimseyi de suçlamıyorum sayın sasifelek. Postumda da kalabilirsiniz. Mesajları da gayet cevapladım. Geciktiğim için kusura kalmayın. Babamda eşimle hiç bir zaman üst tonda konuşmadı. Hep kendi oğlu gibi konuştu. Sadece ameliyat zamanı evet 'Kızınız kalbi durdu' denilince ortalık alevlenmiş. O zaman kimse babamı suçlayamadı. O konu zaten kapanmıştı üzerinden 10 ay geçti.
Tamam ben zaten kayınbirader doğru demiyorum. Evliliğinizi anlamak için oturduğu temele bakın diyorum. Eşiniz destursuzca abisini getiriyor, abi bu evin hanımı var mı demiyor, siz sesinizi direk cikarmiyorsunuz bu ataerkil bu yapıya karşı siz de babanıza başvuruyorsunuz, baba arıyor( ameliyat esnasi değil de sonrasında sen kizimiza baktın diyor yazıyordu galiba) orda bak senin başına da birşey gelirse biz varız diyo( alt metni sana hayır gelirse bizden gelir, abinden değil), iş bosanmaya gidince mevcut ataerkil duzeni bastıracak yine ataerkil bir (erkek, otoriter) terapist aranıyor.( bilimsel temelli😊)
Terapist sizin kocanizin kulagini çekemez. Terapiye gidin tabi. Ama bu kafayla degil. Gerçekten yetkin terapist bulmak da zor gerci. Terapi kocaniza yaramasa belki size yarar.

Çok teşekkür ederim. Ben aslında bu evlilik terapisinin eşim içinde ayrıca psikolojik veya psikiyatrik yardım alması için ön ayak olabileceğini düşünüyorum. Çünkü ben düzenli aralıklarla alıyorum. (ayrıca panik atak tedavisi gördüğüm için)
Biz ilk evlendiğimizde eşim psikiyatrik bir ilaç kullanıyordu. Nedenini sorduğumda çok düşündüğüm için ablam vermişti demişti. Yeni başladığı için ben hemen bıraktırmıştım ve psikiyatriye gidelim diye çok ısrarcı olmuştum ama ikna olmamıştı.
Lütfen yönlendirebileceğiniz birileri varsa çok ihtiyacım var. Temenniniz için çok teşekkür ederim <3
Eşinizin e-devlet şifresini biliyorsanız e-nabizdan sağlık geçmişine bakabilirsiniz psikolojik herhangi bir tanı konmuş mu? O ilaçlar öyle Aspirin gibi alınmaz başka durumlarda olabilir bilmediğiniz.

Ortalık birbirine girmiş herkes abi yüzünden bosanacağınızı duymuş abi hala duymadı mı? Bu ne yüzsüzlük omurgasızlık?
Pişkin pişkin hala geliyor mu?

Zorla demedim zaten zoraki dedim. Yapmış olmak için kabul etmiş ki (ben yeterince çaba gösterdim demek için) bu yüzden terapi işe yaramayacaktır.

Kendinizi daha fazla yıpratmayın onun için.

Psikiyatristim de gidin dediği için son kez denemek istiyorum. Yoksa çok haklısınız.

Ne biçim eşler ne düşüncesiz eş aileleri var. Eşimin ailesi başım gözüm üstüne gelirler kalırlar da, sürekli hayatımızı kaplayıp özelimizi suistimal etmiyorlar. Zaten kaynım kalmaz genelde. Sizin kayın da koskoca adam çıksın stüdyo daireye, bir olur iki olur; sürekli nasıl kendi de rahat ediyor anlamış değilim. Hem ben mesela rahatıma düşkünüm, yarı çıplak dolanırım; bornozla keyif yaparım. Ben de evimde aylarca eşimin erkek kardeşini istemezdim şahsen.

Terapi fayda sağlar mı bilmem;ama umarım gönlünüze göre olur. Boşanmaktan korkmayın. Dünya varmış diyeceksiniz.

Tamam ben zaten kayınbirader doğru demiyorum. Evliliğinizi anlamak için oturduğu temele bakın diyorum. Eşiniz destursuzca abisini getiriyor, abi bu evin hanımı var mı demiyor, siz sesinizi direk cikarmiyorsunuz bu ataerkil bu yapıya karşı siz de babanıza başvuruyorsunuz, baba arıyor( ameliyat esnasi değil de sonrasında sen kizimiza baktın diyor yazıyordu galiba) orda bak senin başına da birşey gelirse biz varız diyo( alt metni sana hayır gelirse bizden gelir, abinden değil), iş bosanmaya gidince mevcut ataerkil duzeni bastıracak yine ataerkil bir (erkek, otoriter) terapist aranıyor.( bilimsel temelli😊)
Terapist sizin kocanizin kulagini çekemez. Terapiye gidin tabi. Ama bu kafayla degil. Gerçekten yetkin terapist bulmak da zor gerci. Terapi kocaniza yaramasa belki size yarar.

Belki bana yarar. O kadar haklısınız ki.

Eşinizin e-devlet şifresini biliyorsanız e-nabizdan sağlık geçmişine bakabilirsiniz psikolojik herhangi bir tanı konmuş mu? O ilaçlar öyle Aspirin gibi alınmaz başka durumlarda olabilir bilmediğiniz.
Şuan bi aydınlanma yaşadım. Hiç böyle bi şüphe duymamıştım. Eşim neredeyse hiç doktora gitmez. Hiç bakma gereği duymamıştım.

Belki bana yarar. O kadar haklısınız ki.
Sizinki kadar ağır olmasa da kronik hastalık nedir biliyorum. İnsan daha korkulu, daha yanındaki insanın en ufacık güzel tarafına çok tutunuyor. Size bakmış iyi hoş ama sizi de en huzurlu olması gereken yerde huzursuz etmiş.
Terapiye gidin bence kötü fikir degil. Ama olmuyorsa da salın gitsin.

Back