- 25 Nisan 2023
- 75
- 49
- 3
- Konu Sahibi otuzbesyas
Öncelikle çok geçmiş olsun, gerçekten zor süreçler atlatmışsınız, umarım en kısa zamanda tamamen sağlığınıza kavuşursunuz. Eşinizin aile terapisine değil, bireysel terapiye ihtiyacı var. Abisinin hayatınızdaki yeriyle ilgili ısrarcılığının arka planında kendi psikolojik sorunları mevcut. Sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak terapiye rağmen değişebilme ihtimalini düşük görüyorum, çünkü psikolojik sorunların da ötesinde ataerkil toplumda yetişmenin verdiği bi karakter yapısı da var, ama maddi açıdan zorlanmayacaksa deneyebilir. Bu arada size önerim, cinsiyetinden ve yaşından bağımsız olarak terapistin iletişim becerisi ve kuracağı güven ilişkisi (terapötik ittifak), terapist seçiminizde belirleyici kriterlerler olmalı. Bunu aynı mesleği icra eden ve bahsettiğiniz tarzda meslektaşlarımı da tanıyan biri olarak söylüyorum. Yalnızca olgun ve yaşını almış bir erkeğin eşiniz üzerinde etkili olacağını düşünmeniz bile bence bazı sorunlu bakış açılarına ışık tutuyor. İnşallah her şey dilediğiniz gibi olur, sevgiler.
Çok teşekkür ederim. Ben aslında bu evlilik terapisinin eşim içinde ayrıca psikolojik veya psikiyatrik yardım alması için ön ayak olabileceğini düşünüyorum. Çünkü ben düzenli aralıklarla alıyorum. (ayrıca panik atak tedavisi gördüğüm için)
Biz ilk evlendiğimizde eşim psikiyatrik bir ilaç kullanıyordu. Nedenini sorduğumda çok düşündüğüm için ablam vermişti demişti. Yeni başladığı için ben hemen bıraktırmıştım ve psikiyatriye gidelim diye çok ısrarcı olmuştum ama ikna olmamıştı.
Lütfen yönlendirebileceğiniz birileri varsa çok ihtiyacım var. Temenniniz için çok teşekkür ederim <3