Kayıplardan sonra yine hamileyim. Ama stresimi kontrol altına alamıyorum.

pepus

Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2023
52
21
30
Merhabalar. Bu tedaviyle 3. Gebeligim. 8 haftalık oldu kalp atışını duydum. Ama diğer ikisini kaybettiğim için sanırım hem bebekle duygusal bağ kuramıyorum hem sürekli kalbinin durduğunu düşünüp ağlıyorum. Mesela belirtilerim vardı kayboldu aniden üstüne ilk bebegimin kalbi durduğu gece gördüğüm kabusa benzer bir kabusla sıçradım . Ağlama krizine girdim. Doktora mi gitsem diyorum ama sanki gitsem benimle dalga geçecekler gibi hissediyorum. Cunku ilk bebegi gordugumde bir kac gune kalbi atar deyip on gune randevu verdi. Ben de dayanamayip 3 gun sonra gittim. Bana neden geldin sen falan dedi cok tuhaf bakti . Eşim de bağ kurmayayim birsey olursa üzülürüm diye aşırı duygusuz davranıyor. Ayarı tutturamıyor ve bu durumda beni çok üzüyor. Ona karşı da düşman gibi hissediyorum. Sancim oluyor mesela sormuyor bile. Normalde böyle biri değil asla. Ama sırf ben heves etmeyeyim diye nasıl davranacağını kestiremiyor. En azından onu uyardigimda böyle söyledi. Dikkat edeceğim diyor ama yine ben yokmuşum gibi davranıyor. Ben bu stresle nasıl başedebilirim ? Benim gibi kayıplardan sonra sağlıkla bebeği olan var mı ? Gerçekten biraz motivasyon ihtiyacım var.

Merhaba öncelikle hayırlı olsun Rabbime çok şükür ki hamilesin bebeği en çok etkileyen şey strestir sürekli dua et rabbine sığın unutma Rabbim istemişse olur çok az daha sabret sağlıklı beslen ve bol bol dinlen herşey çok güzel olacak ve sen çok güçlü bir annesin kendine ve bebişine çok iyi bak olumlu şeyler düşün 8 haftalık gebelikte bebişinin gelişimi ile alakalı şeylere bak kafanı olumlu şeylerle doldur herşey çok çok güzel olacak içini ferah tut Rabbim sağ salim kucağına almayı nasip etsin bende şuan kanamalı şüpheli dış gebelik dedikleri bir süreçten geçiyorum yarın kürtaj olacağım büyük ihtimalle ama sabrediyorum tevekkül et ve Allah'a güven

Umarım en kısa sürede senin de benim de bebeklerimiz kucağımızda olur. Çok çok teşekkür ederim canin sıkkın olduğu gün de bir de bana destek olmak için yazdığın için

Umarım en kısa sürede senin de benim de bebeklerimiz kucağımızda olur. Çok çok teşekkür ederim canin sıkkın olduğu gün de bir de bana destek olmak için yazdığın için
Rabbim bize elbette en hayırlısını nasip edecektir hiç şüphen olmasın hislerimde çok kuvvetlidir bence çok güzel bir kızın olucak

Bende öyleyim düşük düşük şimdi gebelik mutlu olamadım bı turlu o moda girersem kötü olursa diye, kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ama ister istemez geçmiyor gerginlik, hep iyi güzel dediler sonuç ne oldu diyorum, ama umutsuz da yaşanmıyor bı taraftan da eşya bakıyorum sepetleri doldurdum 8+2oldum bende 6+6da duydum kalbini geçen hafta yine gittim, kimi neden ilgilendirir ki baksin el senin derdini anlmaaz keyfinden gittiysen kime ne sende diğerleri gibi hastasın, işini yapsın bı zahmet, boşver rahat ol streste gebelikte vucudun hiç istemedigi birşey, kafanı meşgul edecek birşeyler bul, pozitif ol, bı nefes al dışarıya cik yürü dusunme düşündükçe vakit geçmiyor, bolca dinlen, bol su iç, kendini yorma, herşey olacağına varır, başaracağız inşallah, herşey güzel olacak

Seni çok iyi anlıyorum. O kadar benzer ki şuan duygularımız. İyiyim diyorum birsey de olduysa değiştiremem diyorum ama bir an öyle bir karamsarlık çöküyor ki panik ayak geçiriyorum. Eşya görünce bakamıyorum bile. E bebek in mağazasını bile görsem yüzümü çeviriyorum kaçıyorum. Aslında çalışıyorum ama işim de çocuk. Anasinifi öğretmeniyim anne gibi görüyorlar beni duygusallığım tetikleniyor sürekli. İnşallah başaracağız bu sefer sağlıkla kucağımıza alacağız

Rabbim bize elbette en hayırlısını nasip edecektir hiç şüphen olmasın hislerimde çok kuvvetlidir bence çok güzel bir kızın olucak
Kız hissediyorum aslında çok isterim bir kızım olsun. dilerim senin de gönlüne göre verir ikizler nasip olur inşallah.

Daha bugün doktora gittim inanır mısın gogsum sıkışıyor nefes almaiyorum diye o kadar testten birşey çıkmadı şükür korkuyor musun istenmeyen gebelik mı falan diyor yok dedim aksine dusuklerim üstüne duayla bekliyorum, anlaşıldı senin tansiyonum sebebi falan dedi utandım biliyorum derdimi rahatlatiyorum kendimi ama ufacık bir şey oluyor tetikleniyorum... Nasip elimizden ötesi gelmez bekleyeceğiz duayla biliyorum bu dönemde stresin ne kadar zararlı olduğunu rahatlatamiyorum bebeklerimiz söz konusu rahatlamakta öyle kolay olmuyor malesef ama başaracağız nefes al halledeceğiz

Siz tam anlamıyla beni anlatmışsınız.3.gebeligimde sağlıkla kucağına aldım çok şükür.ama doğuma kadar hiç endişem bitmedi maalesef.kolay değil o hayal kırıklıkları.bi doktora gittim keseyi gördü kalp atışı için 2hafta sonra gel demişti dayanamadım gittim 1hafta sonra ne geldin der gibi 2sn baktı ultrasona bebek gorunmuyo dedim.ordan çıktım başka doktora gittim bebeği gördü çok ilgilendi.ve ben o yüzü bulunca herhafta gitmeye başladım içimi rahat ettirmek için.sagolsun hep ilgilendi içimi rahatlatti

Ben de gitmek istiyorum aslında. Ama işte tutuyorum kendimi Ayni haftadayız inşallah hareketlerini hissedince de buraya yazmak nasip olur. Ben sanki o günleri göremeyeceğim ama olsun inşallah sen görürsün

Evet evet. Aynısını yaşadım. Önceki doktorlardan da yüzüm gülmedi. 12 haftalık bebegimi alırken tam alamamış. İyi değilim diye gittim ben kaygılıyım da ondan büyütüyorum gibi davrandılar bana. Üç ay boyunca kanama agri kesilmedi ellerim titriyordu kanamadan en son fenalasınca acil tekrar kürtaj oldum. Kendi hataları olmasına rağmen benden işlem ücreti talep ettiler. Başka doktor bebegimin öldüğünü söyleyince sessizce ağlamaya başladım. O da yüzüme bakıp normal ya diyor. Yani doktordan yana yüzüm hiç gülmedi maalesef. Senin adına çok çok sevindim. Umarım güzel mutlu bir geleceği olur Ben de şimdi oksapar kullanıyorum. Artık bakalım nasip

İlk kurtajim da aynen 2kere oldum.kanamam agrim dinmeyince kontrole gittim sonra yine operasyon yapmisti.malesef oluyo böyle şeyler canınızı sıkmayın hatta unutun.tamamen aynı şeyleri yaşamışız bende oksopara baklamistim 3.hamileligimde.6. hafta başlamıştım sanırım.coraspinle birlikte kullanıyorum 12.hafta kanama yaşadım ama nedeni yoktu kesede falan bişey görünmedi sadece oksoparla devam ettim doğumdan 1gun öncesine kadar.

Hikayeniz çok tanıdık ,kendimden biliyorum 2 gebelik kaybımdan sonra 3 . Bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım çok şükür kızım neredeyse 4 aylık oldu . Hamilelikte kaygı bozukluğu ve yoğun stres yaşadım ya aynısı olursa ya yine kaybedersem diye ... Size söyleyebileceğim bir öneri yada çözüm yolu yok maalesef kucağınıza alana dek endişe bitmeyecek . Bu da Bizim sınavımızın bir parçası diye düşünüyorum.Herkesin sınavı başka hayatta .Belki de bu bizi güçlendirmek sabrı öğretmek için .. eşinizin tutumunu da anlıyorum aynısı benim eşimde yapıyordu . Size verebileceğim maksimum tavsiye tevekkül.Elinizden geleni yapın ,duanızı edin gerisi Allah'ın takdiri. Umarım sağlıkla kavuşursunuz güzel anne

Çok çok teşekkür ederim çok iyi geldi bunları duymak. Geçen gece çok ağladığımı görünce özür diledi sarıldı. Eşimi de anlıyorum biz kadınlar arkadaşlarımızla ailemizle daha rahat dertleşiyoruz hislerimizi paylaşıyoruz. Sizin adınıza çok sevindim. Minik kızınız sağlıkla büyüsün mutlu bir geleceği olsun dilerim

Bana da doğuma kadar kullanacaksin dedi. Kendim alıştım beşinci haftadan beri vuruyorum. Böyle sonu güzel biten hikayeler duymak çok iyi geldi bebeğiniz sağlıkla güzellikle büyüsün inşallah

Merhaba canım yazdığını okuyunca bi an kendiimi gördüm..

6 yıldır amh düşüklüğü ile tüp bebek tedavisi görüp 2 kere tüp bebekle hamile kalıp düşük yaptm kalp atışı durması sebebi ile bir tanesi pgt li embryoydu bir de ona rağmen nasip olmadı. Zor elde edilmiş ve zaten az yumurtam ile elde edilmiş bir gebeliği 2 kere kaybetmek beni aşırı çöküntüye soktu çok üzüldm atlatamadım. Son düşüğümün üstünden 1 sene geçti ancak ben bir dahaki tedaviye öyle başladım çünkü gerçekten hem ruhen hemde bedenen hazır değildim. Biz tekrar tedaviye başladık ve embryo dondurduk. O sırada histeroskobi amaliyatı oldum tabi. Ama bn bir türlü transfer e yanaşmadım. İstemediğim için değil tekrar aynı kayıpları yaşamaktsn korkutuğum için transfer olmak istemedim. Çünkü bidaha aynı şeyi yaşarsam nasıl kaldrırım hiç bir fikrim yoktu. Hazır değildim anlıcağın ben sürekli erteledim. Hatta eşime sen benden razıysan ben vazgeçiyorum dedim korkularım yüzünden.Kendim hiç hamile kalmadığım içinde doğal olcağı aklımın ucuna gelmezken ben hamile kaldığımı öğrendim o ay..
O an ne yapacağımı bilemedim hem sevinç hem korku hem üzüntü hem heyecan karma karışık. O saatten sonra başladı korkularım her gece her sabah ağlamalar kara kara düşünmeler vs. Kalp atışını gördük ama benim içim asla rahat değil ya kalbi durursa ne olcak kafamda hep o var.. deli gibi düşünüyorum. İçime bir öküz oturdu sanki ve göğsüme baskı yapıyor ve geçmiyor ağlayınca da geçmiyor vuruncada geçmiyor.. o kadar çok kaybetme korkusu var ki kimseye söyleyemedim annemlere bile(13. Haftada öğrendiler) sürekli hamileyşm düşük yaptm hamileyşm düşük yaptm demektem korktğum için. Ve bu korkularım hiç geçmedi bu sırada da 3 doktor değiştirdim tabi.. taa ki eşim benimle konuşana kadar. Dedi ki şükretmeliyiz ki Allah bu canı bize veriyor hiç hamile kalamayanlar var bu ilk gebelik heyecanını yaşayamayanlar var kalp atışını duyamayanlar var biz şimdi buna neden şükretmiyoruz. Şuan herşey yolunda üzülecek bir şey yok. Anın tadını çıkaralım Rabbim nasip etcek olduktan sonra zaten bizimdir. Ama Rabbim nasip etmeyeceksede bırak bunun acısını o gün yaşayalım o gün üzülelim o gün sarılarak ağlayalım. Şuan keyfini çıkaralım bizde kalana kadar mutluluğunu yaşayalm dedi. Anladım ki o an aslında onuda üzüyorum bebeğimide üzüyorum kendimide.. artık o saatten sonra sabretmeye başladım fikrimi değiştirmeye Rabbim verdiyse vardır sebebi alacaksada vardr bir sebebi die düşündüm. Evlat yokluğu çooook zor evet ama hayırsız evlat daha zor. Belki Rabbim beni keşke olmasaydın dedirtecek bi evlattan koruyordu beni herşeyi o bilir biz bilemeyiz.. böyle böyle rahatlattm kendimi. Tabi korkularım tam anlamıyla geçmedi hiç bir anneden geçmez bunlar. Ama o büyük depresyondan çıktm. Ve biz şuan 20 haftalığız ama bitmiyor ki sadece kalp atışıyla bitmiyormuş annelik deli bir şey her ufak detayı kafana takıyorsun. Şuan kasılmalarım var mesela doktorum eşime anksiyetesi çok fazla kaybetme duygusu yaşıyor dediğimi duydum ben gelince sustular mesela ( düzelmiş halimlee böyleyim düşün) ama sonuç olarak şuna inanıyorum ki Rabbim nasip edecek olduktan sonra o bana gelecektir..buna artık teslimim..

Küçük bir örnek görümcem çocuğu var ve 3. Yü asla istemiyordu ve spiral taktrdı. Aradan 1 yıl geçti hamile olduğunu öğrendi. Düşük tehlikesi vardı progestan kullanması gerekiyordu kullanmadı. 24. Haftada enfeksiyondan sancıları başladı ( çoğu kişi bu sebepten bebeklerini kaybediyor) ona rağmen 40. Haftada doğum yaptı. Ne olursa olsun doğdu o bebek...

Rabbim onu verecekse ne kadar engel koyarsan koy veriyor nasip etmeyeceksede istersen dünyaları sat ve en iyi doktora git vermiyor. Herşey nasip işi. Rabbim hayırlı anne baba olmayı nasip etsin vereceksede hayırlısıyla sağlıkla kolaylıkla nasip etsin.
Uzun oldu biraz ama yalnız değilsin bil istedim..

Şimdi keyfini çıkar hamileliğinin annesi onlrın bize ihtiyacı var

Merhaba. Bende 2 kere 7 ve 8 haftalik düşükler yaşadım. Yeni doğan 2 günlük bebeğimi kaybettim. Sayısını bile unuttuğum kimyasallar. Sonra hamile olduğumu öğrendim eşime gittim testi gösterdim. Bir yakınımız Dr. Önceden onunla konuşmuştum hamile olduğunu öğrenince hemen gel demişti. Eşime dedim ki pzrtsi filan Dr gel diyor dedim. O gün cuma günüydü. Dediği cümle ise "zaten buda düşecek" oldu. Artık sen düşün bizim psikolojiyi. Her ay düzenli hastanede yattim gerekli bütün önlemler alındı. Her zaman benim için hayırlısı ise saglikli doğsun diye dua ettim. Şua dogdu saglikli çok şükür. 9 aylık oldu :) korkma Her şey olacağına varır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…