Bir gün yemek yiyorduk eşimle. (Ben evde hep gecelik giyerim). Akşam saat 22.00 falan bir yandan da film izliyoruz. Kapı çaldı. O anki dalgınlıkla kim bu saate diye eşim panikle kapıya koştu. Ben masada otuyorum. Bildiğiniz yarı çıplağım yani. Gördü o şekilde. Senin ciciklerde ortada falan deyip güldü(tabi o cicik demedi). Komik mi? Bence değil.. Asla utanmaz. Tüh ya bak vakitsiz geldim kızın üstü başı müsait olmayabiliyor deyip arama zahmetinde bulunmaz. Değişen hiç bir şey olmadı. Hala devam. Benimkinde samimiyeti laçkalaştırma problemi var. Samimiyet anlayışı baya ütopikBir gün de giyinmeyin??
Bir başlasam burası benim günlüğüm olurMerhabalar güzel kk kadınlarınasılsınız? Sanırım bir çok gelin kayınvalide terörüne maruz kalıyor. Hem biraz dertleşelim, hem biraz eğlenelim istedim Kayınvalidenizin en sevmediğiniz özelliği nedir? Kayınvalide ile nasıl başa çıkabiliyorsunuz?
Peki siz bu yaşanan olayı eşe dosta yaymadınız mı? Gecenin 10unda fuhuş baskını yapan polis gibi eve damlıyor tövbe tövbeBir gün yemek yiyorduk eşimle. (Ben evde hep gecelik giyerim). Akşam saat 22.00 falan bir yandan da film izliyoruz. Kapı çaldı. O anki dalgınlıkla kim bu saate diye eşim panikle kapıya koştu. Ben masada otuyorum. Bildiğiniz yarı çıplağım yani. Gördü o şekilde. Senin ciciklerde ortada falan deyip güldü(tabi o cicik demedi). Komik mi? Bence değil.. Asla utanmaz. Tüh ya bak vakit tsiz geldim kızın üstü başı müsait olmayabiliyor deyip arama zahmetinde bulunmaz. Değişen hiç bir şey olmadı. Hala devam. Benimkinde samimiyeti laçkalaştırma problemi var. Samimiyet anlayışı baya ütopik
En başta çok mesafeliydim. Öyle sürekli gidip gelmezdim haftada 1 kez giderdim 1 kez arardım. Sürekli bundan dolayı eşime şikayet ederdi. O da kızın saygısızlığı yok terbiyesizliği yok kusur bulamadın bunu mu mesele yapacaksın derdi. Sonra baktı yüz bulamıyor bildiğiniz yüzsüzlüğe vurdu. Ben gelirim ben ararım ben anneyim sizden beklemem bilmem ne. Diyorum ya çok akıllı. Baktık kadın bizim evden çıkmıyor. Taşınmaktan başka çaremiz yok bence deO zaman işiniz zor. Sizin yapacağınız şey; uzağa taşınıp, mesafe koymak. En başta tavrınız nasıldı peki?
Aynen. Bence de siz taşının en iyisi. Eşiniz tek erkek çocuk mu peki?En başta çok mesafeliydim. Öyle sürekli gidip gelmezdim haftada 1 kez giderdim 1 kez arardım. Sürekli bundan dolayı eşime şikayet ederdi. O da kızın saygısızlığı yok terbiyesizliği yok kusur bulamadın bunu mu mesele yapacaksın derdi. Sonra baktı yüz bulamıyor bildiğiniz yüzsüzlüğe vurdu. Ben gelirim ben ararım ben anneyim sizden beklemem bilmem ne. Diyorum ya çok akıllı. Baktık kadın bizim evden çıkmıyor. Taşınmaktan başka çaremiz yok bence de
Bu erkekler neden kafalarını çalıştıramıyorlar ben anlamıyorum. Şunu düşünseler mesela? Benim karımın da bir annesi bir ailesi var. Ben de 4 4 lük bir damat değilimdir. Benim kayınvalidem bir şeyi mesele yapıyor mu? Benim karım annesinin gazına gelip bana saldırıyor mu? Demek ki benim annem benim karımı kıskanıyor ben neden gazına geliyorum diyemiyorlarBir başlasam burası benim günlüğüm olur
Ama burda benim de hatam çok tabiki. Bir arkadaş yazmış aynı muhitte olmayı kabul edip sonradan isyan çıkarmadım diye o akilliligi yapamayınca mecbur isyankar oluyosun yolun sonunda. . en kötü özelliği söylenmesi ve eşime sürekli şikayet etmesi eşimin d de etkilenmiyormus gibi davranıp alakasız zama larda kendi bulmuş gibi sende şunu şunu yapiyosun diye hatalarımı önüme saymasi. Artık o kadar anlıyorum ki en ufak bişey dese annen dedirtti diye kavga çıkarıyorum o da normal şeyleri bile söylemeye korkuyo
Uyarıdan anlamıyor ki keşke anlasaPeki siz bu yaşanan olayı eşe dosta yaymadınız mı? Gecenin 10unda fuhuş baskını yapan polis gibi eve damlıyor tövbe tövbe
Bir tane aklıbaşında insan yok mu çevrede bu kadını uyaracak?
Bir erkek kardeşi daha varAynen. Bence de siz taşının en iyisi. Eşiniz tek erkek çocuk mu peki?
Sizinki yüzsüz. Hakikaten yüzsüz.Uyarıdan anlamıyor ki keşke anlasabizzat oğlu uyarıyor
Kiskandigini biliyor ve ona da çoğu zaman kızıyor ama birine 100 tane şey söylesen 90 tanesini göz ardı etse 10 tanesi aklında kalıyor ve eşim de aslında az değil onu kullaniyo farkındayım artık o kadar yapmıyor ama eskiden onu bana beni ona şikayet ederdi kime sinirlense onla ittifak olur gibi olurdu ben bı isyan bayrağı çektim ikisini de afedersin ama rest çektim sonra akillandilar ilk evlendigim gibi ezik kendini savunamayan kız değilim komşum bile sen onlara benzedin diyo :)Bu erkekler neden kafalarını çalıştıramıyorlar ben anlamıyorum. Şunu düşünseler mesela? Benim karımın da bir annesi bir ailesi var. Ben de 4 4 lük bir damat değilimdir. Benim kayınvalidem bir şeyi mesele yapıyor mu? Benim karım annesinin gazına gelip bana saldırıyor mu? Demek ki benim annem benim karımı kıskanıyor ben neden gazına geliyorum diyemiyorlar
Yanlış anlamayın kv nizi çözmek için bu kadar soru soruyorum.Bir erkek kardeşi daha var
Hem de nasılSizinki yüzsüz. Hakikaten yüzsüz.
Bizim gibi kendi halinde kadınları delirtene kadar uğraşıyorlar sonra olan onlara oluyor. Azıcık akıllı olsalarKiskandigini biliyor ve ona da çoğu zaman kızıyor ama birine 100 tane şey söylesen 90 tanesini göz ardı etse 10 tanesi aklında kalıyor ve eşim de aslında az değil onu kullaniyo farkındayım artık o kadar yapmıyor ama eskiden onu bana beni ona şikayet ederdi kime sinirlense onla ittifak olur gibi olurdu ben bı isyan bayrağı çektim ikisini de afedersin ama rest çektim sonra akillandilar ilk evlendigim gibi ezik kendini savunamayan kız değilim komşum bile sen onlara benzedin diyo :)
Evet evdekine ayrı bir düşkün. İleride o evlenirse gelecek olan geline çok üzülüyorum. Onu daha fazla kıskanırYanlış anlamayın kv nizi çözmek için bu kadar soru soruyorum.O zaman bu erkek kardeşte aynı evde yaşıyor. Eğer uzağa taşınırsaniz diğer oğlunu bırakıp; gelemez diye düşünüyorum.
Bence ne biliyor musun Nil; kv nin yakında akrabası, kardeşi falan yoksa yanında, kadın erkeklerden bıkmış bence. O yüzden seninle yakın olmak istemiş fakat senden de yüz bulamayınca iyice çığırından çıkmış. Bir de kadına kimse saygı duymayınca kv olarak saygı görmek istemiş ( çok yanlış) o da elinde patlayınca iyice arsizlasmis. Eminim o şöyle düşünüyordur; laf sokmuyorum, bir şey yapmıyorum neden böyle yapıyor? Hani büyükler hep der ya; bizim zamanımızda şöyleydi, böyle yapsak böyle olurdu. Bu da onun gibi. Oturur ama. 2 sene az. Siz mesafenizi koruyup; uzak yere taşının. Ondan sonra da az gidip gelin. Aramaları azaltın. Yalnız dikkat edin; yatılı kalmasın. Sonra sonra o yaslanacak zaten; çocuk olacak, diğer damat evlenecek falan derken o aramalar azalır. Siz yeter ki yüz vermeyin. Bir de nişanlı iken nasıldı kv? Her şeye karışır mıydı?Evet evdekine ayrı bir düşkün. İleride o evlenirse gelecek olan geline çok üzülüyorum. Onu daha fazla kıskanır
Tespitleriniz %100 doğru. Biz 1 yıl içinde evlendik eşimle. Nişanlılık 4 ay sürdü. Aslında biz evlenmeye karar verdiğimizde eşimle evimizi tuttuk ve düğün öncesi birlikte yaşamaya başladık. Bunun sebebi de hem evdeki eksikleri tamamlamak hem birbirimizi ev içerisinde de tanımak hem de annelerin bu sürece yavaş yavaş alışmasını sağlamaktı. O evrede sık sık benim annemlere ve kayınvalidelere gidip geldik. O kadar anlayışlı olmaya çalıştık ki her konuda. Sürekli nereye gitsek peşimizde gelmek istiyordu. Diyelim ki bizi kahvaltıya çağırdı. Gittik. İşimiz var bir yere gidicez. Hemen başlıyordu ben de geliyim ben de geliyim. Eşim gerek yok gelmene diyordu çoğu zaman. Ama inatla her seferinde ısrar ediyordu. Bazen ben de bişeyler bakıcam falan deyip ısrarla geliyordu. Kendine bir şey bakıyor muydu? Asla. Alacaklarıma müdahale ediyordu. Bu noktada eşimin tavrı baştan beri çok netti. Ben de gönlü olsun diye düşünüp her şeye tamam demedim. Bazen geldiğinde surat asmışlığım var. Ama çok değişik bir insan. İnadı inat. Vazgeçmiyor.Bence ne biliyor musun Nil; kv nin yakında akrabası, kardeşi falan yoksa yanında, kadın erkeklerden bıkmış bence. O yüzden seninle yakın olmak istemiş fakat senden de yüz bulamayınca iyice çığırından çıkmış. Bir de kadına kimse saygı duymayınca kv olarak saygı görmek istemiş ( çok yanlış) o da elinde patlayınca iyice arsizlasmis. Eminim o şöyle düşünüyordur; laf sokmuyorum, bir şey yapmıyorum neden böyle yapıyor? Hani büyükler hep der ya; bizim zamanımızda şöyleydi, böyle yapsak böyle olurdu. Bu da onun gibi. Oturur ama. 2 sene az. Siz mesafenizi koruyup; uzak yere taşının. Ondan sonra da az gidip gelin. Aramaları azaltın. Yalnız dikkat edin; yatılı kalmasın. Sonra sonra o yaslanacak zaten; çocuk olacak, diğer damat evlenecek falan derken o aramalar azalır. Siz yeter ki yüz vermeyin. Bir de nişanlı iken nasıldı kv? Her şeye karışır mıydı?
İşte sizin orada nişanlıligi bitirmeniz gerekiyordu bana göre. Eşiniz aslında pasif biri değil fakat kv nin travmaları çok başka. Kadın evliliğinde bile yalnız anladığım kadarıyla ve kendini oyalayabilen bir tip değil. Bu durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ona aslında dedikodu yapabileceği, eglenebilecegi bir arkadaş lazım. O zaman bırakır sizi.Tespitleriniz %100 doğru. Biz 1 yıl içinde evlendik eşimle. Nişanlılık 4 ay sürdü. Aslında biz evlenmeye karar verdiğimizde eşimle evimizi tuttuk ve düğün öncesi birlikte yaşamaya başladık. Bunun sebebi de hem evdeki eksikleri tamamlamak hem birbirimizi ev içerisinde de tanımak hem de annelerin bu sürece yavaş yavaş alışmasını sağlamaktı. O evrede sık sık benim annemlere ve kayınvalidelere gidip geldik. O kadar anlayışlı olmaya çalıştık ki her konuda. Sürekli nereye gitsek peşimizde gelmek istiyordu. Diyelim ki bizi kahvaltıya çağırdı. Gittik. İşimiz var bir yere gidicez. Hemen başlıyordu ben de geliyim ben de geliyim. Eşim gerek yok gelmene diyordu çoğu zaman. Ama inatla her seferinde ısrar ediyordu. Bazen ben de bişeyler bakıcam falan deyip ısrarla geliyordu. Kendine bir şey bakıyor muydu? Asla. Alacaklarıma müdahale ediyordu. Bu noktada eşimin tavrı baştan beri çok netti. Ben de gönlü olsun diye düşünüp her şeye tamam demedim. Bazen geldiğinde surat asmışlığım var. Ama çok değişik bir insan. İnadı inat. Vazgeçmiyor.
Eşimin çok büyük kavgalar etmişliği var annesiyle. Bu inatçılığı bildiğini okuması her şeye karışması sebebiyle. O gün ağlıyor duygu sömürüsü yapıyor. 2 gün surat yapıyor. 3. Gün her şey yine aynı. Bazen diyorum belki seviyor ama sevmeyi beceremiyor ya da göstermeyi. Ama şunu çok iyi biliyorum ki sevmeyi bilmeyen insan da çok yoruyor. Dünyanın en iyi insanı olsa da çok yoruyor. Mesela ilk zamanlar beni sürekli kıskandırmaya çalışırdı. Kendi yeğenlerine sevgi gösterileri yapardı yanımda. Övgüler yağdırırdı. Bana tek güzel söz söylemezdi. Ama o zaman da sorsanız beni çok severdi. Sonra o yeğenleri onun hakkında konuşmuşlar orda burda. Bana da gelip dedikodusunu yapmışlardı ben konuşturmamıştım onları. Sonra ben kıymete bindim. Benden iyisi olmadı. Ama bu kez de benim için anlamı olmadı ki. Ben bir tek burada yazıyorum bunları yoksa gidip kimseye anlatmam. Eşimin annesi sonuçta neden küçük düşüreyim. Kadın sadece kendi çıkarları için yaşıyor. Ona yalakaysanız size bayılır. Karakterli bir insansanız sizinle nasıl uğraşacağını şaşırır. İlla ki ona ölüp bitmeniz 7 24 övmeniz lazım.Bence ne biliyor musun Nil; kv nin yakında akrabası, kardeşi falan yoksa yanında, kadın erkeklerden bıkmış bence. O yüzden seninle yakın olmak istemiş fakat senden de yüz bulamayınca iyice çığırından çıkmış. Bir de kadına kimse saygı duymayınca kv olarak saygı görmek istemiş ( çok yanlış) o da elinde patlayınca iyice arsizlasmis. Eminim o şöyle düşünüyordur; laf sokmuyorum, bir şey yapmıyorum neden böyle yapıyor? Hani büyükler hep der ya; bizim zamanımızda şöyleydi, böyle yapsak böyle olurdu. Bu da onun gibi. Oturur ama. 2 sene az. Siz mesafenizi koruyup; uzak yere taşının. Ondan sonra da az gidip gelin. Aramaları azaltın. Yalnız dikkat edin; yatılı kalmasın. Sonra sonra o yaslanacak zaten; çocuk olacak, diğer damat evlenecek falan derken o aramalar azalır. Siz yeter ki yüz vermeyin. Bir de nişanlı iken nasıldı kv? Her şeye karışır mıydı?
Aslında cevabı vermişsiniz ama farkında mısınız bilmemEşimin çok büyük kavgalar etmişliği var annesiyle. Bu inatçılığı bildiğini okuması her şeye karışması sebebiyle. O gün ağlıyor duygu sömürüsü yapıyor. 2 gün surat yapıyor. 3. Gün her şey yine aynı. Bazen diyorum belki seviyor ama sevmeyi beceremiyor ya da göstermeyi. Ama şunu çok iyi biliyorum ki sevmeyi bilmeyen insan da çok yoruyor. Dünyanın en iyi insanı olsa da çok yoruyor. Mesela ilk zamanlar beni sürekli kıskandırmaya çalışırdı. Kendi yeğenlerine sevgi gösterileri yapardı yanımda. Övgüler yağdırırdı. Bana tek güzel söz söylemezdi. Ama o zaman da sorsanız beni çok severdi. Sonra o yeğenleri onun hakkında konuşmuşlar orda burda. Bana da gelip dedikodusunu yapmışlardı ben konuşturmamıştım onları. Sonra ben kıymete bindim. Benden iyisi olmadı. Ama bu kez de benim için anlamı olmadı ki. Ben bir tek burada yazıyorum bunları yoksa gidip kimseye anlatmam. Eşimin annesi sonuçta neden küçük düşüreyim. Kadın sadece kendi çıkarları için yaşıyor. Ona yalakaysanız size bayılır. Karakterli bir insansanız sizinle nasıl uğraşacağını şaşırır. İlla ki ona ölüp bitmeniz 7 24 övmeniz lazım.
O dedikoduları yaptı da elinde patladıİşte sizin orada nişanlıligi bitirmeniz gerekiyordu bana göre. Eşiniz aslında pasif biri değil fakat kv nin travmaları çok başka. Kadın evliliğinde bile yalnız anladığım kadarıyla ve kendini oyalayabilen bir tip değil. Bu durumda yapabileceğiniz hiçbir şey yok. Ona aslında dedikodu yapabileceği, eglenebilecegi bir arkadaş lazım. O zaman bırakır sizi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?