- 12 Temmuz 2016
- 4.407
- En iyi cevaplar
- 1
- 6.323
- 158
Şimdi benim kayınvalide şöyle bir tip artısı eksisi ayrı yazıcam. Artılarından başlıyorum. Eli açıktır maddi anlamda. En ufak evime kendime çocuklara bişey lazım olduğunu söylesem sonraki gün ya gider alır bilemezse para yollar sen al diye. Evine giderim evime gelir ortalık toplar çayından yemeğine kahvesine koşturur yapmak için. Kızına bişey alırsa banada alır. Kısaca özenir zahmet vermek istemez. Eksi kısmına gelirsek aşırı filtresiz bir kadın söylediği lafın arkasını düşünmez. Mesela dış gebelik geçirdim üzüntüden geberiyorum uzun zaman beklediğim bir gebelikti kimseyede haber vermedim yedi düvele duyurmuş bebek annesini bırakmıyor tutunuyor sıkı sıkı gibi şeyler söylüyor. Bide uzun süre kırk kat yabancıya durumu izah etmek zorunda kaldık. Aşırı müdahil her şeye kimin kaç lokma yiyeceğinden tut masada nereye oturacağına kadar. Birşeyi yapma söyleme desen de yetmiş kere daha uyarmak gerekiyor. Örneğin oğlum 2 yaşında akşam üstü görüntülü konuşurken gel seni köpeklere götüreyim dedi. Aramızda 40dk mesafe var ve çocuğun uyku saati geldi. Tutturdu gel beni götür köpeklere diye. Çocuk ağlamaya başlayınca sonra götürücem sonra diye susturmaya çalışıyor. Yapma bunu biliyorsun ağlayacak diyorum bilemedim diyo 6 aydır konuştuğumuz konu ama. Çocuk ağlaya ağlaya uyudu köpek diye. Kalbini kırmak istemiyorum asla hadi benim kafamı ütüler bir müddet ama sınırım bellidir etrafında dolanır uyarınca geri basar. Ama çocuğa bu tarz hareketleri çok sık oluyor sonra ben uğraşıyorum. Çocuğum da anneanne aşığı annem biraz daha çocukla anlaşmayı bildiği için. Acaba kıskanıyor da mı böyle yapıyor? Yapısı mı böyle? İnattan mı nedir çözemedim kadını bir türlü.