Kayınvalideye anne diyememe sorunsalı

Kelimelere neden bu kadar çok anlam yüklenir anlamam.

simdi çok Afedersiniz ben karşımdaki insana salak dedim mesela...salak mi oldu. Ya da kayinvalideye anne dedim beni doğuran anam mi oldu.

Saygı ifade eder anlamı bu yani.bu kadar anlam yuklemenin bir faydası yok.

Ben demiyim eşim desin kısmı zaten ironik.

Gelin adayı lafına takilmanizi hiç anlamadım. ..kadin onu dusundu,hesapladi aday dersem sanki adaylarin arasinda bu kız anlamına gelir dedi.yok artık!

Kalıplaşmış bir söz obegi o.

Öyle denir yani. Mesela bir ise gireceksin sadece sensin baska basvuran yok. İş adayısındır.

Daha sevgiliyken anne demissiniz ondan sonra birakmissiniz cok yanlis yapmissiniz.
2 yillik evlisiniz dugun gununde yasananlari hala dert ediyorsunuz geride birakmayip gundeme geri getirip huzursuzluk cikartiyorsunuz. Aldiklarinida hala unutmamissiniz. Lif, yazma ne aldilarsa aldilar kendi ogluna onu layik gormusse ne yapacaksin ki? elinde var mi yok mu bilmiyorum ama varsa ve yapmamissa o kendine yakisani yapti diyip unutacaksin.
Hatalari olsa bile unutmaya calis hep gundeme getirme yoksa kendi huzurun bozulur.
Gelin adayi lafi bence hic kotu bi laf degil sen yanlis anlamissin onu. Oglumun sevgilisi dese bu seferde ben anne diyorum o gelip gecici sevgili olarak goruyor beni derdin. Esinin ailene karsi anladigim kadariyla saygisi var bir anne demedigi icin annen kirginsa o da yanlis yapiyor. Kendi kizi demezken damattan neden bekliyor ki?

anne baba demiyorsa demesin canım. bence çok ufak bi konuyu dert etmişsin. ben teyze diyen damat bile biliyorum

anne baba deme zorunluluğu yok ki :) ne kadar çok açılıyor bu konular. herkes takmış birbirinin annesine babasına. evliliğin ilk yılındasınız tadını çıkarın tadını. birbirimize nasıl vakit ayırırız nasıl mutlu oluruz deyin. anne babaya da ne isterseniz onu deyin. :)

Kayınvalidenizin gelin adayı demesinde bir sorun göremedim ben açıkcası.Şuanda yine size gelin diye seslense tavrınızı anlarım.Eşinizin yerinde olsaydımda aynı eşiniz gibi bir tavır takınırdım.Ben henüz evli değilim ama kayınvalidemi anne olarak onun ise beni kızı olarak görmesini çok isterdim.

ben ilk önce içten anne demiştim sonra yaptıklarını gördükçe sogudum mecbur oldugum için anne diyorum yoksa ona da cıngar çıkarır her şeyde haklı ya.

Eşimi nasıl ikna ederim diye sormuşsunuz ama bu şekilde eşinizi ikna edemezsiniz. Ne diyeceksiniz, "Annen bana sadece lif aldı, anne demem" mi? Şahsen eşim benim aileme anne-baba demiyorsa ben de demem. Bir kıymetli sizin aileniz mi?

Ya birbirinizi zorlamayın ya da ikiniz de anne diyin.

Her şey karşiliklidir siz demiyorsaniz onunda dememe hakki var.

Bizimki dugunde kinanin icinr koydugu iki kucuk altini geri istedi ya en azindan yardimi olmuyorsada zarari da olmasin bizimkide yapmadi koydugunu da geri verdik aman uzak olsun da icimden gelmiyor demiyorum artik seninde gelmiyorsa deme bosverrr

Bende oyle isterdim ama maalesef oyle olmadi ne kadar anne diye yaklassam pisman etti bayramda aradim yuzume kapatti hadi gule gule diye :))) umarim senin istediğin gibi olur ama gerçekten ailenin yerini kimse tutamaz

kv ve kp ye anne deme olayına karşıyım.yasaklansın.anayasaya girsin bu kanun.demeyin

Bence de ABD filmlerindiki gibi birbirimize ismimizle ya da soyadımızla hitap edelim. Yalan Rüzgarında adamlar kv'lerine kp'lerine ismiyle hitap ediyordu çoçuk kafamla garibime giderdi şimdi normal geliyor.

Mesela kp geliyor,
-Ohhh Jack seni gördüğüme sevindim, Margaret (kv'sine diyor Margaret diye) nerede?

Bizde düşünsene ya. Kp geliyor

-Ohh Rıza, Melahat nerede?
-Hey Ayşe, o arkadaşlarıyla briç oynamaya gitti
-Viski?
-Ben alırım..

Çok modern la

Bizde şöyle olur bak:
-Ohh Rıza Melahat nerde? (İçses: iyi gelmemiş kv hergün hergün damliyorlar ya yeter. Şimdi bu da sofra ister haydaaa.)
-Ayşe Melahat arkadaşlarına briç oynamaya gitti. (Bu bizim kârının arkadasigillerden de altın günlerinden de illallah geldi...neyse altınları sayar avucuma gelince nihoho.)
-viski ? (Sömürdün sömürdün yaziktir ya.almanyadan amcam getirdiydi fri şoptan .)
-Alırım. (Neyse iki yudum çekerim şurda. Altınlar gelince de bir sofra kurdururum geline.o zaman da bir rakı mi actirsam...neyse bozmayayim ambiansı simdi)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…