Kayınvalideye anne diyememe sorunsalı

hilalyd34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Mart 2015
32
16
32
Arkadaşlar 2 aylık evliyim, ilişkim ise 7 yıl öncesine dayanıyor kayınvalidemi de ilişkimin ilk gününden beri tanıyorum. İlk senemizde ona anne demiştim, kendisinin hiç kızı yok bu duruma çok duygulanmıştı. Beni soran komşularına ''gelin adayım'' dediği için anne demekten vazgeçtim o gün bu gündür demiyorum. Velhasıl evlendik eşim benim anneme ve babama anne-baba demek yerine siz diye hitap ediyor. Ailemin zoruna gidiyor 6-7 yıldır annemle özellikle çok samimiler annem erkek kardeşimden ayırmaz eşimi. Ama eşim ben onun annesine ve babasına anne baba diyene kadar benimkilere öyle hitap etmeyeceğini siz diyeceğini söylüyor... Aileler arasında çok fark var onun annesinin bizim evliliğimize tek faydası bir bohça yazma lif havlu. Babası daha 2 aydır evime gelmedi... Ramazanda iftara çağırdık çalışıyordu daha sonra akşam çaya çağırdık ben size dönerim dedi haber bile vermedi gelmiyorum diye... Annesi zaten patavatsız birisi. Düğünüme gelirken halamlar kaza geçirdi - ki kullanan erkek tarafıydı- amcalarım akrabalarım hastaneye gitti diye düğün zaten tek taraflıydı diye laf soktu. Daha neler neler... Sonuç olarak eşimin anneme anne demesini istiyorum ancak onun inadını nasıl kıracağımı bilmiyorum...

karşılıklı inatlaşmaya dönüşmüş sizin olay
kv nizin laf sokmasına takılmayın
saygıyı bozmadan verin cevabını

siz anne baba demiyorsunuz diye oda demiyordur
ya anlaşın karşılıklı hiç demeyin ya da ikiniz de demeye başlayın

2 aylık evlilikte ne ara anne-baba faslına geçebileceksiniz ki zaten.
bu konularda içten gelmesi daha mühim.
siz diye hitap etmek de gayet saygılı yani iilla anne baba demeye gerek yok.

2 aylık evlilikte ne ara anne-baba faslına geçebileceksiniz ki zaten.
bu konularda içten gelmesi daha mühim.
siz diye hitap etmek de gayet saygılı yani iilla anne baba demeye gerek yok.

Canım insanlar nişanlılık evresinde bile diyorlar. Eşimin abilerinin nişanlıları dedi en azından... Bana kalsa ben de gerek duymuyorum ama benim ailem buna çok alınıyor.

Eşinin tavrı çirkin, sen diyemiyorsan zorlamamalı. Sana kızmasını annenden nasıl çıkartır, annene bireysel bir sevgisi yok mu?
Artı kadına sevgiliyken anne derseniz etrafa gelin adayı demesi çok normal zira evlatlık çocuk değilsiniz.
Ve gerçekten sebep sizi gençken gelin adayı diye tanıtması mı yoksa lif sabun mevzusu mu?
Bence sizin dememenizin kökünde sevmemeniz yatıyor. Kimse yıllar sonra yeni tanıdığı birine anne demek zorunda değil eşiniz de siz diyormuş, saygısızlık etmiyormuş. Bu zorlama niye? İstiyorum diyorsunuz, o istemiyorum diyor. Sizin isteğiniz kadar onunkiler de önemli, adam dememeyi istiyor. Bilemedim ...

Size göre fark olabilir de ne yaparsa yapsın herkesin ailesi kendine kıymetlidir.
İkiniz de anne-babayı tercih etmiyorsanız zorlamayın

Siz eşinizin annesine saygı gösterin.Ağzınıza mı yapışır deyiverin anne diye.Laf sokuyorsa Haklısınız deyin.Onun aksine iyi davranın hep iltifat edin şaşırsın.Zaten içinde insanlık varsa size zulmetmekten vazgecer.Kaynananız değişmezse eşinizin tutumu değişir size karşı.Sizi el üstünde tutar saygılı olduğunuz için sizi korur,sizin yanınızda olur.Fevri olmayın.Kibar olun Haklısınız annecim deyin,hediyeler alın,samimi olun,mesela sarılın öpün şaşırsın inanın faydasını görürsünüz

siz anne demiyorsanız eşinizde demicek tabiki, resmen bencillik yaptığınız, zamanında kv "gelin adayı" dedi diye bu kin çok abartılı, zaten doğru da söylemiş gelin adayısınız ozamanlar, eşiniz çok haklı anne dememekte,

Bu yazdıklarınız eşinizi bağlamaz ki
Biz kendi anne babamızın yaptıklarını kontrol edebiliyor muyuz?

Siz eşinizi seviyor musunuz? Onun üzülmesini ister misiniz?

Eşiniz de sizi seviyor mu? Size değer veriyor mu? Sizi mutlu görmek istiyor mu?

Çocukça davranmayı bırakın o zaman. Yok annesi öyle dedi, yok babası böyle yapmadı.

içinden gelmiyorsa deme bu kadar basit

bende anne diyemem benim bir tane annem var çünkü

X anne X baba diye hitap ederim hep

İşte nişanlıyken ben de anne demeye başlamıştım. Söylediği şeyler aklıma yatıyorsa haklısın diyordum hastalığında arayıp soruyordum özel günlerde hediyesini alıyordum ta ki kendisi bana ''gelin adayı'' diyene kadar. Anne demeyi bıraktım ve yaptığı başka şeylerden ötürü kendimi geri çektim. Artık laf soksa bile cevap vermiyorum. 7 senedir hiç tartışmaya girmedim. Ama kendisi ben sessiz kaldıkça daha çok üstüme gelmeye başladı. Annemin babamdan ayrı olması ona dert oldu annen ne zaman evlenecek artık evlenir sen de evlendin sonuçta vs vs. Nişan günü eşimin kendi maaşıyla aldığı iki bileziği çantadan çıkartıp birisini taktı birisini çantasına geri koydu... Daha bir sürü şey. Eşim yıllardır zaten bana hep hak veriyor hep benim yanımda şuanda tek problem annemin eşime kırgın olması

sen daha sevgiliyken ilk seneden anne diyerek zaten büyük hata etmişsin.kaynanan da oğlunun kız arkadaşına gelin adayım diyerek hata etmiş.daha sevgiliyken ne gelin adayıymış.
kocanı da takdir ettim.sen nasıl davranıyorsan o da öyle davranıyor.

Siz demezseniz o da demez bu kadar basit.
Yani bir şeyin olmasını istiyorsanız benzer şekilde siz de bir özveri göstermelisiniz.

evet insanlık ettim hata ettim 4 tane oğlu var kızı yok deyiver sanki ne olacak diyenleri dinleyerek. 4 atanın hakkı birdir diyenleri dinleyerek. problem de orada zaten, eşimin annesinin bana davrandığı gibi davranmıyor benim annem ona.

kaynanan sana gelin adayım yerine ilk seneden daha ne demeliydi.

x oğlumun kız arkadaşı? sevgilisi, sevdiği kız? Görüştüğü kişi? ki oğlunun ilk kız arkadaşı benim öyle adaylar içerisinde sıra beklemiyorum seçilmek için.
sen anne demişsin o da gelin adayım demiş.ben anne dedirtmem mesela.

canım bunda düşüncek bir şey yok eşinde söylemiş zaten sende onun annesine babasına anne baba diyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…