Kayınvalideye anne diyememe sorunsalı

Aileler yuzunden kavga etmeyin bir...
Kim kime nasil hitap etmek istiyorsa oyle hitap etsin iki...
Tehlikeli sulara dalmissiniz iki ayda valla.

Allah Allaaah. Yani onun annesi dünyanın en berbat insanı olabilir ama o eşinizin annesi farkındasınız dimi? Önemli olan annenizin dört dörtlük (ki annenizi öyle lanse ettiğiniz için diyorum) kv'nizin kötü bir insan olması (ki öyle lanse ettiğiniz için diyorum) sizin annenizin anne vasfını haketmesi ama onun annesinin etmemesi değil. O eşinizin annesi ya annesi onu doğuran büyüten kadın.

Eşinize ne diyorsunuz annen bunları bunları yaptı ona anne demicem ama benim annem bunları bunları yaptı sen diceksin. Bunu kabul etmesi için cidden kafayı yemesi gerek. Kaldı ki benim annem kötü biri olsa bile eşim bana bunu teklif etse boşanmaya bile giderim. Herkesin annesi kendine güzel ya ne demek anne ayırmak?

Ya da bırakın ikinizde demeyin bu kadar basit..

Bana mı bencilce geldi bu istek yoksa abartoyormuyum?

2 oğlum var,birinin 3 senelik,diğerinin 5 senelik arkadaşlıkları var.resmiyet olmadan gelin adayım demem.şu an benim için oğullarımın kız arkadaşlarıdır.
En dogrusu bence...
Ne munasebet ilk gunden anne demek. Demeyin kardeslerim, ilk gunden gelin guvey olmayin. Ben esimin annesinin evine bile gitmedim soz takilmadan. Bana boyle akil veren de yoktu. Bak burda tecrubeli insanlar ne guzel nasihatler veriyorlar. Okuyanlar ders alsin.

En dogrusu bence...
Ne munasebet ilk gunden anne demek. Demeyin kardeslerim, ilk gunden gelin guvey olmayin. Ben esimin annesinin evine bile gitmedim soz takilmadan. Bana boyle akil veren de yoktu. Bak burda tecrubeli insanlar ne guzel nasihatler veriyorlar. Okuyanlar ders alsin.

Katiliyorum ... Yani konu sahibinin "anne" demesi, KV'nin "geledin adayi" demesinden tuhafima gitti ... :110:

Anne diyememe sorunsalı değil sorunu.
Hitap etmeyin o zaman, direkt akşama ne yapsak deyin, iyiyiz sizde ne var ne yok deyin. Yarın bize gelsenize deyin. İlla anne diyerek konuşmaya başlamanıza gerek yok.

bizimde 5 yıllık ilişkiden sonra evlilik oldu
ve ben ilk günden beri x teyze dedım öyle kaldı. ilk zamanlar anne dıyeydım bu kadar zor olmazdı.
anne demekle dil aşınmaz ama çıkmıyor agzımdan, çıkamıyor bir türlü.
sen ilk başlarda söylemişsin zaten. hem sırf 'gelin adayım'' dedi diye sinirlenmez ki insan. evlenmemişsiniz sonucta, öyle demesi bana anormal gelmedi pek. o anda agzından ne çıkmalıydı onu merak ettım?

ve eşin en başından '' siz '' dıye hıtap etmıs
sen de öyle yapsaydın öyle kalırdı.

pardonda sende onun anasına anne demiyormuşsun..ne bekliyorsunki

Arkadaşlar 2 aylık evliyim, ilişkim ise 7 yıl öncesine dayanıyor kayınvalidemi de ilişkimin ilk gününden beri tanıyorum. İlk senemizde ona anne demiştim, kendisinin hiç kızı yok bu duruma çok duygulanmıştı. Beni soran komşularına ''gelin adayım'' dediği için anne demekten vazgeçtim o gün bu gündür demiyorum. Velhasıl evlendik eşim benim anneme ve babama anne-baba demek yerine siz diye hitap ediyor. Ailemin zoruna gidiyor 6-7 yıldır annemle özellikle çok samimiler annem erkek kardeşimden ayırmaz eşimi. Ama eşim ben onun annesine ve babasına anne baba diyene kadar benimkilere öyle hitap etmeyeceğini siz diyeceğini söylüyor... Aileler arasında çok fark var onun annesinin bizim evliliğimize tek faydası bir bohça yazma lif havlu. Babası daha 2 aydır evime gelmedi... Ramazanda iftara çağırdık çalışıyordu daha sonra akşam çaya çağırdık ben size dönerim dedi haber bile vermedi gelmiyorum diye... Annesi zaten patavatsız birisi. Düğünüme gelirken halamlar kaza geçirdi - ki kullanan erkek tarafıydı- amcalarım akrabalarım hastaneye gitti diye düğün zaten tek taraflıydı diye laf soktu. Daha neler neler... Sonuç olarak eşimin anneme anne demesini istiyorum ancak onun inadını nasıl kıracağımı bilmiyorum...
bahaneler türetmeyin anne baba demek için karaktere lüzum yok anneniz babanız da kötü çıkabilirdi ama anne baba demekten vazgeçemezdiniz..içinizden gelmiyorsa demezsiniz kendiniz demiyorsunuz kocanız demediği için sıkıntı çekiyorsunuz sizce burda adalet nerede

Siz daha ilk seneden anne demişsiniz. Kayınvalidenizde sizin ciddi olduğunuzu ama arada da resmiyet olmamasından dolayı gelin adayım diye tanıştır sizi. Başka ne diye tanıtacaktı ki? Yalnız bir şeyi de söylemeden geçemeyeceğim, daha ortada bir resmiyet yokken anne demek hiç doğru gelmedi bana? Kayınvalidenizin kızı yokmuş o yüzden çok duygusallaştı demişsiniz. Benim kayınvalideminde hiç kızı yoktu ama ben arada resmiyet olana kadar xx teyze diye hitap ettim hep. Hiç anne lafı çıkmadı ağzımdan.

buda dertmi,sen onunkıne deme,haklısın,ama o demeyınce neden üzüldün onu anlamaıdm,bende deme,eşimden de beklemem,hatta,çıkıtğım iki kişi annem nasıl dıye sorduğunda tuhafıma gıtmıştı,hiç hoş değil

Kusura bakma da yanlış olan sensin hem de en başından beri. İlk olarak daha arada hiçbir resmiyet yokken ne demeye insan erkek arkadaşının annesine anne der ki öyle buldumcuk gibi? Kadının tuhafına gitse bile yeridir. Ayrıca "gelin adayım" lafının neresi küçük düşürücü veya nahoş? Ne diyecekti, kızım diye mi tanıştıracaktı? Ayrıca eşin de gayet haklı söylediğinde. Ben bu konuda eşlerin uyumlu olması gerektiğini düşünüyorum. Anne baba deniyorsa iki taraf da demeli, denmiyorsa iki taraf da dememeli. Öbür türlü muhakkak bir taraf diğerine alınmakta haklı oluR. Madem eşinn annene anne demememesine takılıyorsun, o zaman sen anne diyeceksin bu kadar basit. Sorun haline getirilmesi gereken bir mesele değil.

Yani artık biz gelin milletide bazen dozu kaçıroyoruz vallahi.yahu sen eşinin anmesine anne demiceksin nedenide sana gelin adayım demesiki gayet normal gelinim dicek hali yok daha ve sen bu yüzden kin tutucaksn ama eşinin anne dememesine kızıcaksın
Aynı durum eşin içinde geçerli
Biraz empatı yapsana kendince
Adam haklı vallahi
Benim anneme demezse oda siz der
Sen haksızsn bu konuda

Zorla olmaz ama inatlaşmak da saçma.
Ya bilmiyorum bi ben miyim kayınvalidesini seven? Gerçi benimki kayınvalide değil çünkü evli değiliz ama çok seviyorum Helga annemi.
İçinden gelmediği sürece olmaz.

x oğlumun kız arkadaşı? sevgilisi, sevdiği kız? Görüştüğü kişi? ki oğlunun ilk kız arkadaşı benim öyle adaylar içerisinde sıra beklemiyorum seçilmek için.

gelin sırası anlamında dememiştir siz yanlış anlamışsınızdır gelin adayını, daha evlenmemişsiniz normal gelin adayı demesi ne var bunda, birde ilk sene anne demek gibi saçma harekette bulunup,sonradan anne dememek gibi bir saçma hareket daha yapmışsınız, demekki anne diyebiliyorsunuz yani "gelin adayı" lafına takılmanızı ben biraz abartı buldum, kv olduğu için bazı gelinlerde hemen ön yargı oluşuyor,bence iç aleminizi gözden geçirin

sen neden sevgili iken anne dedin ki, biz 9 sene flört ettik o sıra hep teyze dedim öylekaldı eşim de ben de anne baba demeyiz

Arkadaşlar tek sebep gelin adayı demesi elbette değil. 7 yıldır birlikteyiz diyorum ve arada yaşanmış bir sürü tatsız olay var. Ben size eşimi nasıl ikna edebilirim diye soruyorum siz bana 1. sene de neden anne dediniz diyosunuz. Sözlüydük aileler tanışıyordu. Yüzüklerimiz vardı. Nişan için lisenin bitmesini bekliyorduk. Yani tek suç benim anne dediğim için. Teşekkür ederim herkese.

Arkadaşlar tek sebep gelin adayı demesi elbette değil. 7 yıldır birlikteyiz diyorum ve arada yaşanmış bir sürü tatsız olay var. Ben size eşimi nasıl ikna edebilirim diye soruyorum siz bana 1. sene de neden anne dediniz diyosunuz. Sözlüydük aileler tanışıyordu. Yüzüklerimiz vardı. Nişan için lisenin bitmesini bekliyorduk. Yani tek suç benim anne dediğim için. Teşekkür ederim herkese.

Gelin adayı derken müstakbel gelinim demek istemiş benim anladığım. Kelimeyi bulamamış bence.

Sonuçta siz onun gelinisiniz, oğlu sizi kendine eş olarak aldı mı, aldı. Artık büyütmenin anlamı yok.

Siz ona anne deyin, eşiniz de sizin annenize anne desin. Eşinizi üzmeyin. Kayınvalidenize anne derken, onu değil eşinizi sevindireceğiniz konusuna odaklanın.

X