-
- Konu Sahibi acembuselik
Eşinin yanında fenalık yapma. O yokken yap :) Gelirlerse mükemmel yemekler yap. Eşine de çok heyecanlıyım, çok mutluyum falan de. Mükemmel şekilde ağırla. Bahane bulursa hiç ses etme. Yemekten sonra çay verirsen bas demi kadının çayına :) Eşine düzgün ver. Şu çay rengini göstermeyen porselen çay takımları var ya, onlarla ver çayı. Kocan bişey anlamaz böylece. Onlar gidince üzülmüş gibi yap. Durgun davran. Ben çok beceriksizim. Annen yemeklerimi beğenmedi diye ağla. Bak nasıl ortalık karışacak. Sonra otur bi güzel izle. Ben kayın validem bana bişey dese ve işime gelmese ona ses etmiyorum. Peki annecim diyorum. Sonra eşime gidip bir numaralar bir numaralar. Çok üzüldüm yıprandım falan. Suratım düşünce anında anlar ve sorar. Ben de yok anlatmıycam derim. Israr edince anlatırım gidip annesine kızar. Kaynanam da bana korkusundan bişey diyemez.
Amaaan gelmezse gelmesin hayatım daha ne istiyorsun. Bi de onlara hizmet mi edecen, sınavın varmış zaten. Ben olsam canıma minnet bulurum. Misafiri hiç sevmiyorum, hele de işim varsa. Tadını çıkar. Her gün gelse daha mı iyi? Peşine taktıkları için yapabileceğin bişey yok malesef. Sevdiğin insanlarsa zaten sorun olmaz. Sevmediğin insanlarsa belli et. MEsela ben sevmediğim insan gelince dep demli bi çay koyuyorum. Misafir olduğu için açıp getirir misin de diyemiyorlar. Yemek yaptıysam içine acıyı dolduruyorum. Ben böyle seviyorum diyorum. Ayyy çok mu acı olmuuuşş falan yapıyorum. Sen de öyle yap diğerleri gelmez yanlarında. Ya da acıyı doldur biber pat diye döküldü ayarı kaçırdım de. Ben bekarken bizim eve çok misafir gelirdi. Sevmediğim biri olunca surat asar otururdum. Çok çay içiyorsa zehir gibi demli çay koyardım. Kısır yemeye, yemeğe falan geliyorsa anneme çaktırmadan yemeğe acıyı doldururdum. Onlar da bi daha gelmezdi. Gelmelerini istemiyorsan böyle yap bence :)
Ahhh ahhh haline sukret canim benim benimki ilk zamanlar benden cikmadi evliliğinin ilk iki ayini mahvetti cikmadi benden evliliğimin ikinci gecesi bütün yakinlarini toplamis benim esiminde öğrenci servisi var aradi bizi gezmeye götür diye bunla kalsa iyi 3 gunumude gün boyu onunla geçirdim ve aksamina çok yakin arrkadasimin düğünü verdi oraya gittik esimle döndüğümüzde gece 10 felandi bizde gider diye bekledik daha üstüne bekar gorumcemle kayynim var onlaoida cagirdi bende kaldılar ertesi günüde bütün akrabalar ini bende topladı ziyafet verdi kadin ve hepsi eşimin kesesinden gitti yani anlatacagim su ki boşver gelmesinin hiccc dert etme gelen misafirlerini de güzel agirlaki kendisi utansin mahcup olsun şimdide kafam ayikti geldiği zaman surat yapiyorum fazla oturmuyor kaciyo gidiyor
Oooo süper yapmışsın. Ben de hamile ve hasta halimle bile eşimin arkadaşları gelecez dedi mi hayır demiyorum. Bir sürü hazırlık yapıyorum. Eşim sinirden deliye dönüyor niye bu kadar iyisin sen hastasın niye kendini yoruyorsun diye. HAlbuki onların eşi hiç bişeye yardım etmiyorlar. Eşim de onlara sinir oluyor, böylece onlara gitmek ve görüşmek istemiyor. Valla bu strateji oyunlarını bekarken çok oynardım ama evliyken daha çok işe yarıyormuş bunu anladım :)tamam sofrayı donatmak en iyisi öyleyse zaten sofrayı gördüğünde kıskançlığından çatlayacağı ama belli edemeyeceği için ona şunu koysaydın buna bu yakışır diye başlar bi de kesin ona gittiğimizde aynı şeyleri görücem (bu huyuna çok gülüyorum menümü çalmışsın dememek için zor tutuyorum kendimi) kendi daha güzel yaptığnı belli etmek istiyo galiba ama olmuyo benimki gibi eşimde acembuselik bunnu şöyle yaptı böyle yaptı deyince deli oluyo :)) eşim yakın zamanda gelmeyn demişti şimdi en iyisi sen anneni ara yarın istediklerinde gelsinler sonra beni kötü bilirler kabul etmedi derler dedim :)
3 yildirben evleneli neredeye 8 ay olacak kayınvalidem daha 1 kez geldi o da 4. ayımızda mı ne.. Ne zaman gelmediklerini ima etsem ay biz gelemeyiz bilmem ne ama her hafta bizi beklemeyi bilir. Eşimin ailesinden kuzenler ve bi halası hariç gelen olmadı daha evime. Eşimde bu yüzden herkese karşı tavırlı gelmiyolar diye haklı olarak.
Kayınvalidem ilk geldiğinde benim haberim olmadan dayılarını aramş biz gidicez sizde gelin diye allahtan onların işi çıkmışta gelememişler. Geldiğinde 2 saat zor oturdu 2 çatal aldı ikramlarımdan ve sadece tv izledi, ne napıyosunuz ne başka bişi hiç soru muhabbet yok el gibi oturduk öyle.
Şimdi bugün eşimi aramış ben iki haftadır eşimle ciddi hastayız ikimizde yatak döşek yattık eşimin kardeşi kalmaya gelmek istemişti bizde hastayız dedik daha bugün dank etmiş hanımefendiye hastaydınız naptınız diye soruyum demiş eşimde tavırlı bi şekilde iyileştik biz yaa geçti demiş sonra haa biz anneannemlerle falan size gelmeyi düşnüyoruz demiş eşimde bu ara gelmeyin tam atamadık hastalığı yakın zamanda gelmeyin demiş. 8 aydır gelmediği için hep soğuk davranıyo tabi bu tavırlarda bana yazılıyodur ama neyse ...
akşam geldiğinde bana anlattı bende bu eve damsız gelinmiyo mu daha 2. gelişi olacak anneannenler dayınlar 1 kere çıkıp gelmediler halbuki anneannen nerdeyse her aradığımızda dayında annende onların en ufak derdinde koşarak gidiyo 8 aydır kapımı açan olmadı cümbür cemaat kabul edemem zaten sınavım var benim dedim eşimde ne diyim onlara da sen çok haklısın ben zaten yakın zamanda gelmeyin dedim dedi.
bu ne demek oluyo neden her gelmek istediğinde gerçi bi elin parmağı kadar bile gelemedi ama niye hep birilerini takma gereği duyar insan peşine oğlunun evinde bi eksiği gediği olduğunu merak edip gelip yoklasa fena mı? ama yok illa toplanıp gelecek
siz olsanız napardınız?
Valla iyilikle yaranılsa iyi de olurum ama yaranılmıyor tatlım. Onun için herkese hak ettiğini yapıyorum. Misafir sevmiyorum. Ama eşime sevmiyorum da diyemem. O yüzden hep hastayım, sancım var, başım ağrıyo, elim ayağım tutmuyo, biber birden pat diye dökülüyo, aaa çok mu acııı diye üzgün surat yapınca kimse bişey de diyemiyor. AhahahaHeytttt canini Seveyim varmiymis benim gibisi harfiharfine katiliyorum sana canimmmmmmm aynisini bende yapiyorum özellikle kaynanam geldiği zaman çünkü herşeye çok karisiyo güzel yapsamda bahane buluyor yapmasamda en iyisi kotu yapmak
soruna cevap: esime madem benim hakli oldugumu goruyor, onlarin da farkinda, cok dert etmezdim.. esime de dirdir yapmaz, ailesiyle ilgili asla kotu konusmazdim.. o insanlara karsi da evime geldiginde Allah rizasi icin ikramimi yapar, guleryuz gosterir, mesafeyi cok aşmazdim..ben evleneli neredeye 8 ay olacak kayınvalidem daha 1 kez geldi o da 4. ayımızda mı ne.. Ne zaman gelmediklerini ima etsem ay biz gelemeyiz bilmem ne ama her hafta bizi beklemeyi bilir. Eşimin ailesinden kuzenler ve bi halası hariç gelen olmadı daha evime. Eşimde bu yüzden herkese karşı tavırlı gelmiyolar diye haklı olarak.
Kayınvalidem ilk geldiğinde benim haberim olmadan dayılarını aramş biz gidicez sizde gelin diye allahtan onların işi çıkmışta gelememişler. Geldiğinde 2 saat zor oturdu 2 çatal aldı ikramlarımdan ve sadece tv izledi, ne napıyosunuz ne başka bişi hiç soru muhabbet yok el gibi oturduk öyle.
Şimdi bugün eşimi aramış ben iki haftadır eşimle ciddi hastayız ikimizde yatak döşek yattık eşimin kardeşi kalmaya gelmek istemişti bizde hastayız dedik daha bugün dank etmiş hanımefendiye hastaydınız naptınız diye soruyum demiş eşimde tavırlı bi şekilde iyileştik biz yaa geçti demiş sonra haa biz anneannemlerle falan size gelmeyi düşnüyoruz demiş eşimde bu ara gelmeyin tam atamadık hastalığı yakın zamanda gelmeyin demiş. 8 aydır gelmediği için hep soğuk davranıyo tabi bu tavırlarda bana yazılıyodur ama neyse ...
akşam geldiğinde bana anlattı bende bu eve damsız gelinmiyo mu daha 2. gelişi olacak anneannenler dayınlar 1 kere çıkıp gelmediler halbuki anneannen nerdeyse her aradığımızda dayında annende onların en ufak derdinde koşarak gidiyo 8 aydır kapımı açan olmadı cümbür cemaat kabul edemem zaten sınavım var benim dedim eşimde ne diyim onlara da sen çok haklısın ben zaten yakın zamanda gelmeyin dedim dedi.
bu ne demek oluyo neden her gelmek istediğinde gerçi bi elin parmağı kadar bile gelemedi ama niye hep birilerini takma gereği duyar insan peşine oğlunun evinde bi eksiği gediği olduğunu merak edip gelip yoklasa fena mı? ama yok illa toplanıp gelecek
siz olsanız napardınız?
Valla iyilikle yaranılsa iyi de olurum ama yaranılmıyor tatlım. Onun için herkese hak ettiğini yapıyorum. Misafir sevmiyorum. Ama eşime sevmiyorum da diyemem. O yüzden hep hastayım, sancım var, başım ağrıyo, elim ayağım tutmuyo, biber birden pat diye dökülüyo, aaa çok mu acııı diye üzgün surat yapınca kimse bişey de diyemiyor. Ahahaha
gelinin evini kendi evi sanip cumvbur cemaat hergun doluşan, insanlari bi basbasa birakmayanlari dusununce; ccoookk sanslisiniz..3 yildir
Benmkide gelmiy bi gecen yil dogum yaptım ondada iki gun sonra aksam 6 da geldi öğlenede gtti .gelmio aramio die dert etmeyin ne ka uzak o ka iyi cok ciddiyim
Aynenn :) Ahahha. Bayıldım valla sana. İyi oluyor ama. Ben de herkese her lafı söylüyorum. Eşimin ailesinden biri kötü bişey yapmaya kalksa ya da zoruma gitse hemen ağlıyorum eşim de hepsinin canına okuyo. Oh olsunAynen tatlim iyilik yarasa eşimin ailesine yarar gecen halasi geldi kadina gün boyiu hizmet ettim manyak kari giderken yaninda olduğum halde sadece eşime hoscakal dedi ve gitti mal gibi döndüm kaldim şimdide her firatta laf sokuyorum kadina acigini ariyorum ve hemen yüzüne vuruyorum süper oluyoo...
Ya artik hayati ve insanları dalgaya aliyorum varsin milletin hareketleri bana dert olacagina benimki millete dert olsun sevmeselerde hic umrumda değil tinnnnn
gelinin evini kendi evi sanip cumvbur cemaat hergun doluşan, insanlari bi basbasa birakmayanlari dusununce; ccoookk sanslisiniz..
araniz kotu de olmasin, varsin cok sık gelmesinler de..
Ahhhh canım bırak gelmesinler 6 aylık evliyim balayından döner dönmez 15 kişi ağırladım hiç yemek bilmediğim halde sofradan kalktı haftaya cumartesi de amcanları çağır dedi(eşimin amcası) ki cumartesi çalışıyorum beni süpermen olarak görüyor.Ondan sonra ki hafta daha 2 haftalık evliyim yaklaşık 17 kişi eve doluştu günlerce yorgunluktan kendime gelemedim.İnan şuan misafirden miğdem bulandı.Baktım her hafta emir vaki yapıyor teyzenleri de çağır gelsin(eşimin teyzeleri) gardımı aldım.Defalarca çalışıtğımı yorulduğumu belirttim ama anlayana.Senin en azından eşin cevap vermiş.Benim ki gelsinler misafir berekettir diyo.Eksikliği hayatta görmezler kredi ödüyoruz eşimin işleri kötüleşti onlara kalsa biz iki kişi çalışıyoruz.Sallamalısın hastayım,işim var ,halim yok de geçiştir...ben evleneli neredeye 8 ay olacak kayınvalidem daha 1 kez geldi o da 4. ayımızda mı ne.. Ne zaman gelmediklerini ima etsem ay biz gelemeyiz bilmem ne ama her hafta bizi beklemeyi bilir. Eşimin ailesinden kuzenler ve bi halası hariç gelen olmadı daha evime. Eşimde bu yüzden herkese karşı tavırlı gelmiyolar diye haklı olarak.
siz olsanız napardınız?
insanların içinde yaparsan sen kötü suçlu olursunbende bu kez gelirlerse "bu evin yolunu bilir miydiniz" demezsem içimde patlıcak dert olacak bu lafı çarpıp surat yapmazsam içimde kalır
doğru söylüyorsunuz bide bu yönlerden bakmak lazım...bu kayınvalideler gelseler suç gelmeseler suç. hiç düşündünüz mü belkide kadın sizden çekiniyordur. benim bir tanıdığımın gelini ilk evlendiğinde burnu büyüklük yapmıştı kadın köy yerinde yaşıyor. gelinin evine giderken hep bir isteksizlik vardı. sürekli birileriyle gitmek isterdi yanlız kalmamak için. bence sorunu biraz kendinizde arayın derim. hastayken arasanız anne biz hastayız gelin biriniz bakın deseniz çok mu zor. eşinizde annesine atmaya dünden hazırmış